Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema mi medo reflux. niko od dece.
Znam sta je reflux

kakve kontrolne stapice pominjes?

hidronefrozu?

stapici su kontrolni za infekcije, ne moras skupljati mokracu i nositi u lab, samo malo kanes na stapic .... nesto poput lakmus papira .... prakticni su majkama cija dec imaju VUR/ hidronefrozu i ostecenja bubrega .... bolje snabdevene apoteke ih imaju

jesmo jos kad je imala 2 meseca
ne znam tacno sto...misim tad smo mislili da treba da predjemo i presli smo a ustvari ostalo je sve isto i za humanom...odnosno, sad vidimo da nismo morali da prelazimo
al mi sad glupo da je vracam opet ili da menjam

al bih iskreno presla na novalac na primer, samo zbog te kutije njihove,jer me izludjuju ove formule u kesama
onda sipam to u kutiju od nestle mleka 1+ sa medom, sto je ostalo od irine, pa u tome drzim, al ova humana je malo cudna, pa se lepi nekako...nije onako ko nan....nego se vremenom lepi za povrsinu svega...i merica bude cela oblozena prahom i ta kutija...pa na kutiji ima ravan deo jedan da se izravna prah u merici,da se ne smaras sa nozem dok pravis mleko i na tom delu sve ostaje humana i vremenom se stvrdne iz nekog razloga,pa mi ostane u prahu u merici i kad sipam tako u vodu,zacepi se rupa i nece da ide mleko,pa beba pizdi :lol:
fino napreduje od humane, ne dobija ni previse, ni premalo u kilazi al brate, cudna je skroz
i ima skrob, koji se vidi kad se rastvori....zato je gusta tako

moracu dr da pitam dal je glupo da prelazimo na novalac ili na nan opet (jelenced ako moze da mi kaze jel kutija od novalaca ima isto to ravno za te merice, jer me smara da nozem ravnam prah)
:lol:

e i da pitam nekoga, ko je poceo sa dohranom tek sa punih 6 meseci...koliko beba napreduje mesecno kad je samo na mleku, posle 4 meseca?
stekla sam utisak da manje pocinju da dobijaju na kilazi kad se uvede nesto osim mleka...tj kad se obrok jedan zameni za nemlecni,jer ima manje kalorija u sargarepi nego u mleku
pitam jer je irina od 4 ipo krenula sa dohranom pa je i manje dobijala na tezini

a bitno nam je da tamara dobija na tezini da bi bila sto pre operisana

zato bih joj davala samo mleko jer od njega ko sto rekoh, ne dobija ni previse ni premalo...i tim tempom bi dosla do tih 8 kg do 8 meseci, cak i ako od 6og krene slabije da dobija zbog druge klope
e sad ne znam jel to do dohrane ili jednostavno uspore sa tezinom posle 4 meseca?

Imam kutija NAN 1 kupljenu za ne daj Boze
i po svoj prilici, hvala Bogu, nece mi trebati...mislim ne bi trebalo da mi treba

ili da je dam nekome
ili da zovem sestru u Aksi pa da je vratim u raf :mrgreen:

pa nemam pojma, kazem ti ja bih vratila al trenutno jok
vidi ko koristi nan ili ako moze da ti sredi da vratis posle 4 meseca, vrati :lol:

- - - - - - - - - -

ili sacuvaj pa joj kasnije pravi zitarice sa tim mlekom

e i da pitam nekoga, ko je poceo sa dohranom tek sa punih 6 meseci...koliko beba napreduje mesecno kad je samo na mleku, posle 4 meseca?
stekla sam utisak da manje pocinju da dobijaju na kilazi kad se uvede nesto osim mleka...tj kad se obrok jedan zameni za nemlecni,jer ima manje kalorija u sargarepi nego u mleku
pitam jer je irina od 4 ipo krenula sa dohranom pa je i manje dobijala na tezini

a bitno nam je da tamara dobija na tezini da bi bila sto pre operisana

zato bih joj davala samo mleko jer od njega ko sto rekoh, ne dobija ni previse ni premalo...i tim tempom bi dosla do tih 8 kg do 8 meseci, cak i ako od 6og krene slabije da dobija zbog druge klope
e sad ne znam jel to do dohrane ili jednostavno uspore sa tezinom posle 4 meseca?
sve je individualno, moje je najmanje dobio prva tri meseca zivota a onda booom 4., 5. i 6. mesec a sikio

jesmo jos kad je imala 2 meseca
ne znam tacno sto...misim tad smo mislili da treba da predjemo i presli smo a ustvari ostalo je sve isto i za humanom...odnosno, sad vidimo da nismo morali da prelazimo
al mi sad glupo da je vracam opet ili da menjam

al bih iskreno presla na novalac na primer, samo zbog te kutije njihove,jer me izludjuju ove formule u kesama
onda sipam to u kutiju od nestle mleka 1+ sa medom, sto je ostalo od irine, pa u tome drzim, al ova humana je malo cudna, pa se lepi nekako...nije onako ko nan....nego se vremenom lepi za povrsinu svega...i merica bude cela oblozena prahom i ta kutija...pa na kutiji ima ravan deo jedan da se izravna prah u merici,da se ne smaras sa nozem dok pravis mleko i na tom delu sve ostaje humana i vremenom se stvrdne iz nekog razloga,pa mi ostane u prahu u merici i kad sipam tako u vodu,zacepi se rupa i nece da ide mleko,pa beba pizdi :lol:
fino napreduje od humane, ne dobija ni previse, ni premalo u kilazi al brate, cudna je skroz
i ima skrob, koji se vidi kad se rastvori....zato je gusta tako

moracu dr da pitam dal je glupo da prelazimo na novalac ili na nan opet (jelenced ako moze da mi kaze jel kutija od novalaca ima isto to ravno za te merice, jer me smara da nozem ravnam prah)
:lol:

ja sam presla na novalak sa aptamila zbog ambalaze
aptamil se lepio, grudvao na kasicici, novalak ne
ja mericu ravnam ivicom kutije

prezivela, mrzim da pijem vodu, popijem casu, ispiskim dve :roll:

ja u kasice sipnem i maslinovo ulje, malo nacedim narandze etc ...
obicno ima po 5 vrsta povrca i meso

- - - - - - - - - -

ima na sajtovima ocekivani rast tezine, kada se usporava etc ....

Tsuy, mislim da je i Kistina ili ne znam ko tacno ranije pisao, da svakako da dobijaju manje kad krenu sa cvrstom hranom, jer im dajemo bareno povrce, vockice, mleko je kaloricnije od toga..pogotovo adaptirano, vise goji nego majcino, i mislim da nije retka pojava da tad manje dobijaju na kilazi, kad krenu sa klopicom..

pa da, manje se goje kad krenu sa povrcem

a meni je Irina sisala i dobijala je po nekih 400 g vise mesecno od Tamare koja pije ad
al je Tamara nekako bucmastija...ima debele butkice :lol:
sitnija je, kraca nego Irina sto je bila...i laksa

- - - - - - - - - -

jel to znaci da kutija novalaca ima ravan deo za ravnanje merice?

jel to znaci da kutija novalaca ima ravan deo za ravnanje merice?

sada ces da me zbunis, kutija nije cetrvrtasta nego valjkasta, ima krivu
vidis je u prodavnici
ja ravnam o ivicu otvora ...

jelenced jel novalac gorak?
kakav mu je ukus....ako malo gorchi, da ne uzimam

sada ces me skroz zbuniti
kako da gorci mleko za bebe?
meni nije gorak, a sva ta mlekamalo posle muckanja imaju onaj ocajan miris

..tsuy, ja mislim da samo nestle mleko ima tu kosu plochu gore na otvoru za ravnanje..

..a oko napredovanja - necesh neshto ushtedeti na vremenu za operaciju ako joj kasnije uvedesh hranu..
..narochito ako cesh zitarice sa mlekom prve..
..ja bih na tvom mestu krenula isto kao sa irinom, bar cesh imati manje prerachunavanja kasnije shta-kako-kad.. :lol:

sada ces da me zbunis, kutija nije cetrvrtasta nego valjkasta, ima krivu
vidis je u prodavnici
ja ravnam o ivicu otvora ...

sada ces me skroz zbuniti
kako da gorci mleko za bebe?
meni nije gorak, a sva ta mlekamalo posle muckanja imaju onaj ocajan miris

da al onda ne bude ravna merica nego ispupcena ako ravnas na to
nestle je okrugla kutija al na jednom delu unutra ima ravno, bas za tu mericu,da bi se izravnalo
a pitam za ukus jer npr nestle nan sensitive ima nekako gorak ukus...nije slatkast kao druga mleka

- - - - - - - - - -

..tsuy, ja mislim da samo nestle mleko ima tu kosu plochu gore na otvoru za ravnanje..

..a oko napredovanja - necesh neshto ushtedeti na vremenu za operaciju ako joj kasnije uvedesh hranu..
..narochito ako cesh zitarice sa mlekom prve..
..ja bih na tvom mestu krenula isto kao sa irinom, bar cesh imati manje prerachunavanja kasnije shta-kako-kad.. :lol:

da, u pravu si

e i nema svaki nestle to...to je imala ta kutija 1+
ovo h.a. i ostala sto su u kutijama nemaju to ravno za mericu
smaraci
a i ja smaracica zapela za to sr.anje :lol:
navika...
imam i veliku kutiju od nestle native...za 800 g mleka

nocas se flasica zapusila vise puta od humane/....od tog glupog skroba
i popizdela sam jer pocne da place dok ja provalim da ne ide mleko

- - - - - - - - - -

..taj malo gorak ukus imaju sva sensitive mleka, zato shto su im proteini iseckani da lakshe ih vare bebe..
..ali su za grcheve sjajni..

aha... :think:

..nemam pojma, ja sam videla samo na sestrinim nestle, od najmanjih do najvecih.. :)

..a za humanu - pisalo se ovde pre neku godinu (ja je nisam nikad koristila) - jel je pravish onako kako pishe na kutiji, pola pa pola vode i neko grejanje pa hladjenje, komplikacija teshka?
..meni je aptamil bio savrshen, narochito kad sam preshla na regularni posle sensitive, on je bio tako naelektrisan, kao lepljiv..
..i imao je neke plutajuce prozirne mrvichice, kao silikon prozirne..
..posle su oni regularni 1,2,3 bili sjajni, u hladnu vodu, zamuckash, tutnesh u bokalchic sa vrelom iz bojlera i za tri minuta gotovo..

..ja sam to sensitiv davala preventivno u pochetku, iz paranoje od grcheva velikog sina..
..mada sam pochela da ih dohranjujem kasno da bi imali grcheve, ali opet, koga zmija ujede.. :roll:

Poslednja izmena:
ma jok...pravim ko i sve ostalo
ugrejem vodu pa tutnem mleko
na humani pise da se zagreje voda na 70 stepeni pa se sipa prah u pola vode pa dodas ostalu pa oladis pa das
peripetija
zato ja lepo sipam u vodu koja je odgovarajuce toplote,da moze odmah da jede
i isto ima te kao kristalciuce ko taj aptamil...kao recimo...da ima griz unutra...samo providan
i to me izludjuje

kapiram da se pravi u vreloj vodi da bi se rastvorila ta sranja, koja nestanu ako formula odstoji nekih 15-20 minuta, to sam primetila
al zamisli nocu da treba da ladim formulu ko idiot...ionako mi cvrchi dok joj ne dam, samo fali jos da cekamo da se ohladi

a nema neka cucla sa vecim otvorom za tu flasicu...a i da ima, kad se ne zapusi ide sasvim ok, pa mislim da bi se davila da je rupa veca...zato bih uzela ipak neku drugu formulu
bem ti ja taj poso

i moram da vam priznam, znam da je debilno, al kad je napolju hranim, blam me sto ne dojim jbte
kad vidim da me ljudi gledaju sve se mislim kako me osudjuju sto ne dojim
bas debilno
misim, licno ne mislim tako nesto kad vidim da neka mama daje bebi formulu al ja se licno tako osecam...ne znam sto
nikako ne mogu da predjem preko toga i to me bas smara
hvatam sebe kako premotavam film na ta prva 3 meseca i preispitujem se sta se desilo pa da ostane otvoreno to nepce
treba me ubiti majke mi

Jesi luda Sile mile...

Nemoj sebe da mučiš. Čemu?

Jeste agresivna kampanja za dojenje postala,
pa ako pratiš te stvari, mora te zagolicati.
Ali budi svesna da će se uvek naći neko da osuđuje,
čak i što nisi npr.izmuzala.

Ja jesam za dojenje. 100%
Ali nisam za silovanje žena.
Svako treba da ima pravo da odluči za sebe

Ja sam za to da se obrati pažnja na porodilje prvenstveno,
tako će se povećati broj dojenih beba

Back