Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja se u trudnoci profinila prema mm, mislim da sam cak prestala da ga bijem :malav:
i, da nisam imala one silne stresove, nauzivala bi se i u trudnoci i posle.
sama me trudnoca i stitila od prevelikog stresa, da nisam bila u drugom stanju ziva bih se pojela od nerviranja, poznajem sebe toliko ... ovako sam samo plakala po malo, bez kidanja u sebi .... mm skoci tada pritisak u nebesa, a meni 120/80 :) nije mu bilo lako .... posle porodjaja sam razbila par flasica, ispale mi kada je trebala svekrva da svrati :malav:

kada se osvrnem na trudnocu i bebca- pa deset bih iz cuga rodila bez problema ikakvih, kada bih mogla :D predivno stanje, predivni osecaji, neopisiva ljubav

- - - - - - - - - -

a jakoja sam inace zivac posle porodjaja kao da sam dobila bensendin direkt u venu :lol:

otprilike :D

Kupili enterokind danas... A drugarica mi poklonila neki termofor, sasvim slucajno se sreli, pomenem grceve, ona odmah kaze ima termofor, i posalje mi veceras po njenom muzu... ja sve kao ne verujem u to, mm navalio probaj probaj... i stavili joj na stomacic, dali enterokind... isprdila se, sikila i spava... prvi put danas da spava duze od 10 minuta i to mirno... sokirani smo...

Termoforcic sam joj ostavila na stomacicu, to ne moze da naskodi jel da?
Uputstvo na nemackom, pa pojma nemam a drugarica mi samo rekla sa se kao slomi to u termoforu i on se sam zagreje.
E sad sta kad se ohladi?
Jel zna neko?
Ima li nekih pravila oko termofora?

Meni prvo bio jako vruc... iako sam joj stavila preko bodica, pipnem joj stomacic on bas vruc... vruc...
Ali kontam bunila bi se da je pece ili smeta...
Stavila sam joj preko bodija i benkice

Chichak. taj termofor kada se ohladi, treba da prokuvash u vodi , ne secam se tachno koliko minuta( stavi u sherpu neku staru maramicu, ja sam se plashila da se taj najlon-plastika- shta li je ne pregreje od sherpe) i posle ga ostavish da se ohladi u toj vodi ... I kao nov , mozhe ponovo da se koristi ... on se greje do tachne temperature, umotash ga u pelenu i tako stavish na stomachic ... nishta joj nece biti, mozhe samo da pomogne

Eto vidish da pomazhe Enterokind, lepo smo ti Tsuy i ja govorili uzmi neshto, probaj, menjaj ... ne znam samo shto ostade shokirana :rtfm::zcepanje:

A meni kukavici na sve te grcice, jos ovaj glupi bruh ispada svaki dan... i boli... nije strasno, ali moram ga vratiti svaki put a to je bolno...
Nadam se da nije od nosanja bebe jer ako je tako ispadace svaki dan.. :aha:
Moracu ja neki pojas oko struka pa dugme u pupak, da ga drzi...

E ne kazu dzabe polovnjaca :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Jedini plus je sto sam smrsala... nemam 57-58 kg... mala me za dva dana precepila...
;) misli dete na maminu liniju...

samo ti njoj daj taj enterokind redovno i nemoj da verujes i njoj ce biti super od njega

mi smo isto davali enterokind i po potrebi stavljali taj termofor kao(3 puta jer je entero pomogao)

to kad se ohladi, prokuvas da opet bude tecan unutra
onda izvadis iz vode i pustis da se ohladi pa kad ti zatreba, pritisnes to metalno unutra da se ugreje i stvrdne opet...i ko sto birica rece, u pelenu pa na stomak i pustis dok se ne ohladi,nece nista da joj smeta...bunice se ako joj zasmeta

Moram je kod dr. i kasljucnula mi par puta.
Ne znam jel od toga sto se zagrcne ili ne ali me strah.
Jbt ja mislila ovako male bebe ne mogu biti prehladjene.
:(
I posle kazu vrtic. Kakav vrtic. Medo nije isao uopste od kako se rodila.

Bas sam bzvz.
Od 4 sam budna zagledam je i slusam. i u 5 skontam da je ladno otkrivena po delu guze ledja i nogu?!
Ja nemam pojma sta je ovo?!?!
Sve nesto ko uz k.!

Sta da radim da joj pomognem? Da ovo sto pre prodje? Jedva sisa od slina :(
I cega da se cuvamo i pazimo, pa da mi ne pokupi odmah?
Vi ste iskusne pa znate.

Kako da se uverim da kupljenom igračkom neću nauditi detetu?
Obavezno isprobajte igračku u prodavnici i nemojte je kupiti ako niste zadovojni kvalitetom izrade. Svakako u prodavnici tražite da proverite proizvod i da se sami uverite da li je igračka dovoljno čvrsta, da li su ivice oštre, da li ima lomljivih ili suviše malih delova koje vaša beba može da proguta.

Kupujte igračke koji na pakovanju imaju označeno upustvo za čišćenje i dezinfikaciju i obavezno sledite uputstva o rukovanju igračkom. Detetu ispod tri godine kupujte igračke u prodavnicama koje su sepcializovane za mame i bebe, nikako nemojte kupovati sa uličnih tezgi, na pijacama ili u prodavnicama mešovite robe.
http://www.bebac.com/tekst/saveti-za-kupovinu-igracaka

mozes li u srbiji baciti nebezbednu igracku, da se davalac ne uvredi ?
tesko ...
a najmladjima se i najveca sranja kupuju

sklonim :)
pa bacim :)
pa se pravim blesava kada gdje dodju :)
sa svekrvom jos vodim rat, hoce da nam kupi stvari koje meni ne trebaju i ne zelim ih ... ubedjujem nju, pa mm jos 10 dana ... mozda bi ponovo trebala da ga makar cusnem, ako ne bijem :malav:

elem, da pohvalim novalac, poceli su akciju svaka 8-ma kutija mleka je free :ok:
a Bg trudnice da podsetim da imaju od bg parkinga 30h i od dm-a pakovanje pelena i popuste

- - - - - - - - - -

ma najbolje da skloni bebu sa strane a ostavi igracke i stvari na sred sobe za kad rodbina dodje u posetu :whistling:

:malav:
da je rodbina sa moje str nikakav problem ne bih imala, samo bi sve bacila bez razmisljanja
ovako bacim malo kasnije
imam u wc-u jos neke igrackice, cekaju jedna po jedna red

sklonim :)
pa bacim :)
pa se pravim blesava kada gdje dodju :)
sa svekrvom jos vodim rat, hoce da nam kupi stvari koje meni ne trebaju i ne zelim ih ... ubedjujem nju, pa mm jos 10 dana ... mozda bi ponovo trebala da ga makar cusnem, ako ne bijem :malav:

elem, da pohvalim novalac, poceli su akciju svaka 8-ma kutija mleka je free :ok:
a Bg trudnice da podsetim da imaju od bg parkinga 30h i od dm-a pakovanje pelena i popuste

- - - - - - - - - -

:malav:
da je rodbina sa moje str nikakav problem ne bih imala, samo bi sve bacila bez razmisljanja
ovako bacim malo kasnije
imam u wc-u jos neke igrackice, cekaju jedna po jedna red

ovo vazi za sve trudnice, ne samo za Bg

Back