Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mogu da se svadjam i da teram u pm jer ja sam njom delim 'lebac za istim stolom i nije u redu
moram samo da joj nadjem zicu da joj lepo objasnim al da prestane da me smara posle objasnjavanja
a ne da nastavi
zvala sam njenu prijateljicu u pomoc, ona je slusa kao Boga, ako joj ona kao med,sestra ne objasni, ne znam ko ce

samo mi je malo lakse kad kuknem

Ne mogu da se svadjam i da teram u pm jer ja sam njom delim 'lebac za istim stolom i nije u redu
moram samo da joj nadjem zicu da joj lepo objasnim al da prestane da me smara posle objasnjavanja
a ne da nastavi
zvala sam njenu prijateljicu u pomoc, ona je slusa kao Boga, ako joj ona kao med,sestra ne objasni, ne znam ko ce

samo mi je malo lakse kad kuknem

blago tebi kad mozes tako...ja bi zagrmela na nju zestoko...ne bi smela vise da me pogleda a kamoli da kaze nesto za glad i tako to ahahahahah

A evo danas otkako sam otkukala, beba celo prepodne spava
i u setnji je spavala i sad spava

gladna, moz misliti
trt

ne mogu Tsuy da se svadjam sa njom i zato sto mi je zao
ona zena toliko pati i toliko ima muke sa starijim sinom i snajom i sa njihovim malim sto je autistican
da to nije normalno
skoro isla da im pomogne, jel, posto se moj dever ljuti sto mi imamo njenu pomoc a oni je nemaju
pa izvela malog, mislim nije on vise mali ima 11 godina i veci je od nje, izvela ga u setnju i on je udario i povredio joj ruku
jer ne zna, a ne mozes da mu objasnis
jetrva mi se zaposlila, napokon, radi 5h dnevno, prvi put u zivotu i juce su je zvali da im skuva i odnese rucak posto ona sad radi i ne moze da stigne...
mislim, da ne sirim pricu...

jeste, digne mi pritisak, al brate nemam srca da dreknem na nju
malo cu se nerviram, iskukam izbrojim koliko treba i idemo dalje..

i moja beba je bila prelepa :D
ne zato sto je moja, nogo objektivno :manikir: :malav:

I moja :) Inace sam razmisljala sta ako ne bude lepa objektivno, da li cu je isto zavoleti (znam, znam, kreten sam bila ali - svakakve gluposti prolaze kroz glavu pred porodjaj..)

Zsuki, i ja ne mogu da zamislim da volim drugu bebu kao sto volim Saru. Ali pretpostavljam da je to ono sto razumes tek kad dozivis. Isto kao sto ljudi koji nemaju decu ne kapiraju tu ljubav, koliko god mislili da mogu da shvate, ne mogu.

Sta sve podrazumeva skok?
Kupila mu kuma vagu, jos je nisam koristila kao tek se ispilio. Da ga merim sad pa za nedelju ili dve?
Dal uopste da ga merim, koliko sam shvatila oni neravnomerno rastu?
Cime da mu brisem krmeljice? Fizioloskim ili prokuvanom vodom ili necim trecim?
Halo beba preporucila da prokuvam u vodi tufere od vate, pa time da brisem ili sa acidi borici, 1-6 kapi, al ne rekose na koliko vode...
:)

Poslednja izmena:
ja ga ne bih vagala nonstop, samo cete e istresirati
za krmelje majcino mleko

moj prasac je dobio jadnu osmicu na porodjaju, i na svim slikama od tog perioda ne izgleda onako kako sam ga ja videla :malav:
jednostavno izgleda drugacije, sto mi je strasno zao posto necu sacuvati uspomenu kako sam ga videla ... a fotke sa otpusta su grozne :zima: kao deda neki izgleda, uopste nije licio na sebe

a u prvim mesecima mogla bih se zakleti da je rekao mama :malav:

Kupila mu kuma vagu, jos je nisam koristila kao tek se ispilio. Da ga merim sad pa za nedelju ili dve?
Halo beba preporucila da prokuvam u vodi tufere od vate, pa time da brisem ili sa acidi borici, 1-6 kapi, al ne rekose na koliko vode...

skok podrazumeva nagli rast bebe sto sa sobom povlaci non stop sikenje kako bi beba navukla sebi dovoljno mleka da ga bude da isprati rast ( al ga objasnih)
znaci visice ti na sisi, i kad ti se cini da ne siki, ili da siki u prazno, pusti, beba sebi priprema ono sto joj treba
nemoj da meris bebu
tu vagu sto ti je kuma donela lepo spakuj i gurni ispod kreveta
samo ces se traumirati i opterecivati bezveze a to ti nije potrebno
chichak ce ti to najbolje objasniti:mrgreen:
posmatraj bebu i prati pelene ima li ih dovoljno mokrih u toku dana (5-6) i uzivaj

ja oci brisem mlekom, svojim

jedino meni jakov nije bio lep kada se rodio, hahaha, mislim samo na taj prvi dan, toliko je bio oecen boze, izmucen od prodjaja itd
vec sutradan mi je bio najlepsa beba ali taj prvi dan, jao kad ga se setim :)))

E, pa i ja sam mislila na dan nakon porodjaja :D - na dan porodjaja se ni ne secam kako je izgledala..stavili su mi je na grudi na 2 sekunde, ja sam bila komirana skroz, samo m ije bilo bitno da je ziva i zdrava, veruj mi pojma nemam kako je izgledala..a doneli su mi je sutradan ujutru u sobu tek, i tad vec nije bila ni modra ni zguzvana ni nista..

Sve ti jexy lepo objasnila.
Baci vagu, slomij je, zapali, pokloni... najgorem neprijatelju... :mrgreen:
Ako sebi zelis dobro.
Postoje mesecne kontrole na kojima se bebe mere, zato su i izmisljene. Dovoljne su.
3 stvari po kojima vidis da ti je beba ok:
1. Piski tj.ima 5-6 upiskanih pelena dnevno
2. Ima glasan plac
3. Ruzicastu boju koze, koju kad ustines brzo se vraca

Sto se tice krmelja, nisam se sretala ali stapicem ili gazom i mlakom vodom.
Zasto prokuvavati ako se beba kupa sa tom vodom

Kako ste se hranile posle porodjaja?
Meni je hgb malo nizi i dalje pijem gvozdje i femibion.
Moram malo da podignem sistem sa necim, pojedem neku supu ili corbu svaki dan
ali sve ostalo nesto na brzaka i slatko...
Unutra sam pa sam sebi bleda... ne mogu do vazduha doci danas...
Vodili malu da vadi krv iz petice, popela se na treci sprat peske, imala sam umreti
kako sam se umorila...
I rana me jos pecka i boli... i curkam pomalo... a smrdim poVise :mrgreen:

Ja ocekivala da cu vec ovih dana biti ko zmaj kako je krenuo oporavak ali medjutim

Back