Све о бебама 0-12 месеци

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..ja sve chuvam, kao hrchak, najstarija sam, svako dokupi poneshto i sve se vrti u krug.. :)
..mama i tata imaju shestoro unuchica i sedmo na putu.. :)

..i ne da znachi, nego mnogo znachi.. :)

- - - - - - - - - -

..vragana, kako ona izgleda i kako se ponasha..? ..broj dana ne znachi nishta ako je ona ok..

pa ok djeluje
malo gasova ima, al trba nije tvrda
mada joj nesto nije drago da je masiramo
vise voli vjezbice nogicama i to
smije se, lijepo jede i piski
danas je i dosta spavala
i jucer, mirna je i nije kenjkava
sve u svemu ok je, al mene brine to sa stolicom i gasovima
nije dobro da se toliki otrovi (otpaci) nakupe u organizmu
i ne izbace tako dugo : (

..tvoje mleko je super razgradivo, malo je tu otpada, a ona je povelika beba..
..ja ne bih brinula dok ti ona ne izgleda kao da bi to najradije izbacila, ali ne moze..

pa napinje se ona tu i tamo
al se recimo nasmije poslije toga
i nije smorena, nije da place kao da je nesto boli
ne znam sta da mislim opce
laknuce mi kad vidim isprljanu pelenu ponovo :(

e, a kaze mi mater danas - pa upotrijebi toplomjer, tako sam ja tebi...reko mi pedijatar :eek:
reko, mama, dobro smo mi zive... :lol:

Cak I kad guzu dobro namazes pavlovicevom, pa ako im udje u cmar malo kreme, odmah ih nadrazi.
Ja sam tako sa medom par puta slucajno pa skontala da zaobilazim pola cm okolo jer ako I malo udje nadrazi creva pa malo kakne

- - - - - - - - - -

3x.sam.napisala malo... :zblesav:
Medo.pored mene najacao traktor toma... ne cujem svoje misli

Mi koristimo rajd, msm vladeta ima 20 meseci, nisam htela ali posto njega ne da izujedaju.nego jadan otekne sav I to bas, ukljucim ga neku noc, da.ga obicno ujedu pa ajde, al ono zatvoreno oko, pa uvo uteklo tri broja, zaista ne mogu da ga takvog gledam....
Navlaži vatu običnim alkoholnim sirćetom dok primetiš da ga je komarac bocnuo i blago izmasiraj mesto uboda, neće se ni češati, niti će nateći.
Možda će se on njariti ko da ga živog deru, ali to ne boli, uostalom probaj na sebi, inače jako je delotvorno.
Eventualno ako se opet bude drapao ponovi za pola sata, sat, ili čak sutra.
Bezbolno je, ali radi radnju.

Kakve ti imas veze sa govancetom kad ga brises vlaznom?

I ja ne volim to kad se ukaki negde... jer je obicno pod cesmu kad smo kuci... ali ipak nisam toliko oprezna...
mada mi se ovaj tvoj sistem skroz svidja...
samo bi ja tu usula malo vina ahahahhahahaha
brises vlaznom al nije vlazna maramica neprohodna za...svasta nesto
i devojcice se uvek brisu prvo ribica pa guza
nas su u porodilistu pametne sestre ucile da se ribica ne brise :eek:
nema veze sto kaka udje unutra :eek:
debilke
ja kod kuce perem ako predje napred, ako ne, ako je samo na guzi,onda obrisem...pod uslovom da uhvatim odmah...ako ne primetim odmah,perem svejedno

Ja brisem tamo gde ima najvise prvo.
A piku na kraju cistom vlaznom onako predjem nezno... pa pogledam Ima li izmedju...
nikad nismo imali devojcica... pa mi je to onako delikatno... delikates ahahahhahahahaha...
od jutros u nekoj fazi smejanja sam... ahahahha

medo gledao traktor toma... pa naisao na neki dens 90ih... mm I ja skocili I djuskamo a medo se smeje... hahahahahah

Navlaži vatu običnim alkoholnim sirćetom dok primetiš da ga je komarac bocnuo i blago izmasiraj mesto uboda, neće se ni češati, niti će nateći.
Možda će se on njariti ko da ga živog deru, ali to ne boli, uostalom probaj na sebi, inače jako je delotvorno.

Ujeo ga je u sred noci, nisam mogla da primetim taj trenutak :-D
I plus ujeo ga je za kapak... Sirce I kapak, tj blizu oka, ne bih ga masirala sa tim...
Primetih sve ujutru kad smo ustali, kapak otecen, do uvece skoro zatvoren....
Mazali svim.i svacim, jednostavno osetljiv deo I mora tri dana da prodje I da se povuce.... Tako je kako je

Prskamo pre spavanja I mapez imamo I origano I limun travu I lavandu I pic.ke materine, da izvines, dzabe, kad legnemo dovoljan je jedan komarac I obicno se navnjega okomi, ujede vidim ujutru...
Noge necu ni da spominjem kakve su mu, sreca pa njih ne cese toliko, tabani isto... Jednu noc ga za uvo ujeo, pa ga probudilo to, plakao, jedva ga smirih....Mazem onaj fenistil ujutru kad vidim ubod I ne cese se, pa prodje.... Ali poslednjih dana rajd I lepo pocrkaju I ne jedu mi dete

au a ja ukljucivala raid bochicu kad je Irina bila beba :rumenko:
a i u devetom mesecu sa njom isto
al ne u spavacoj nego pored spavace,pa ostavim vrata pa sta udje,udje....i bio je prozor otvoren

- - - - - - - - - -

e, a kaze mi mater danas - pa upotrijebi toplomjer, tako sam ja tebi...reko mi pedijatar :eek:
reko, mama, dobro smo mi zive... :lol:

ja sam Tamari merila T par puta u guzi i svaki put mi je zas.rala toplomer :lol:
misim kad je bila malecka
sad joj merim ispor ruke
al se batrga
kazu da je bebama najbolje meriti u guzi jer najbrze izmeri i siguran si da je postavljen toplomer kako treba....

- - - - - - - - - -

i u guzi je sve preko 37.5 povisena temperatura

Ujeo ga je u sred noci, nisam mogla da primetim taj trenutak :-D
I plus ujeo ga je za kapak... Sirce I kapak, tj blizu oka, ne bih ga masirala sa tim...
Primetih sve ujutru kad smo ustali, kapak otecen, do uvece skoro zatvoren....
Mazali svim.i svacim, jednostavno osetljiv deo I mora tri dana da prodje I da se povuce.... Tako je kako je

Prskamo pre spavanja I mapez imamo I origano I limun travu I lavandu I pic.ke materine, da izvines, dzabe, kad legnemo dovoljan je jedan komarac I obicno se navnjega okomi, ujede vidim ujutru...
Noge necu ni da spominjem kakve su mu, sreca pa njih ne cese toliko, tabani isto... Jednu noc ga za uvo ujeo, pa ga probudilo to, plakao, jedva ga smirih....Mazem onaj fenistil ujutru kad vidim ubod I ne cese se, pa prodje.... Ali poslednjih dana rajd I lepo pocrkaju I ne jedu mi dete

ja imam taj problem s ujedima komaraca
pomaze mi samo djecija krema za ojede i slicno
sudocream, mislim da se zove

au a ja ukljucivala raid bochicu kad je Irina bila beba :rumenko:
a i u devetom mesecu sa njom isto
al ne u spavacoj nego pored spavace,pa ostavim vrata pa sta udje,udje....i bio je prozor otvoren

- - - - - - - - - -

ja sam Tamari merila T par puta u guzi i svaki put mi je zas.rala toplomer :lol:
misim kad je bila malecka
sad joj merim ispor ruke
al se batrga
kazu da je bebama najbolje meriti u guzi jer najbrze izmeri i siguran si da je postavljen toplomer kako treba....

- - - - - - - - - -

i u guzi je sve preko 37.5 povisena temperatura

ok je to za temperaturu
al tako da joj izazivam stolicu kazu nije dobro
jer se misici u tom dijelu naviknu
i onda dijete ima problem da kaka prirodno
sacekacu do sutra pa idemo u dz

svekar je alergican,
on samo namaze rakiju neposredno po ujedu i bukvalno otok nestane

kad ima temperaturu? pa ako prelazi 38 obratim se lekaru ili isti dan ili sutradan, zavisi kada je dobilo temperaturu i koliku
ako je nesto preko 38 sa 5 ili 39 i ne daj boze nece da psadne pored lekova a noc je, onda zovem hitnu i pitam pedijatra pa sta mi kaze...ako treba da idem u dezurnu idem, ako ne,cekam sutradan

ostatak posta ne razumem

- - - - - - - - - -

a ti? misim to za temperaturu

do 3 meseca savetuju odmah lekaru
ja svoje prase nisam vodila
ali sto je dete manje veca steta se moze naneti, napraviti
kada malo stasa moze mu se stimulisati imunitet

nikada ne bih mogla prati flajku vodom iz bojlera, to nije voda :zima:
posle bih morala makar isprati demineralizovanom, najlakse u sterilizatoru

Back