Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A tek kad vidim paradajz :roll: od 6 meseci :roll:
ili goodnight kasice cokolada i mleko!!! Pa daj mu odmah eurokrem i gotovo

Upravo.. sve to :evil: .. briga njih za nase bebe.. money, money.. money :neutral:.. na bebama i deci sa nejvise zaradjuje :sad2:

Nego Cicak, reci mi, kada ono nisi dojila nedelju dana jel ti nadolazilo mleko, praznila si dojke ?
Bicu odsutna 2x na ceo dan, tako da cu propustiti 3 podoja. Mislila sam da ponesem pumpicu pa da izmlazavam mleko, jer racunam nakupice se mleko, nece izdrzati ceo dan dojke bez praznjenja??

Upravo.. sve to :evil: .. briga njih za nase bebe.. money, money.. money :neutral:.. na bebama i deci sa nejvise zaradjuje :sad2:

Nego Cicak, reci mi, kada ono nisi dojila nedelju dana jel ti nadolazilo mleko, praznila si dojke ?
Bicu odsutna 2x na ceo dan, tako da cu propustiti 3 podoja. Mislila sam da ponesem pumpicu pa da izmlazavam mleko, jer racunam nakupice se mleko, nece izdrzati ceo dan dojke bez praznjenja??

Nije :confused:

Mada mogu ti reci ni sad mi nije jasno kako?!
Taj dan sam ga podojila dva puta i bilo je mleka, osetila sam i cula/videla da guta.
Uvece smo otputovali, ja sam naravno ponela pumpicu.
Sutra pogledam nista, prekosutra opet. Nisam ni probavala pumpicu, samo pipnem sike i vidim nema.

Bukvalno je odjednom stalo.
Nijednom se nisu napunile, ma ni uvecale za evo 10 dana.
Cak su mi manje nego ranije, pre trudnoce. :(

Meni su rekli da ponesem pumpicu pa ako se napune da malo izmuzem
cisto da popusti napetost, ali eto nisam morala.

I dojim od kako sam se vratila ali jos uvek nista.
Medi ne smeta, on krka svakako,
A sika mu dodje kao mazenje :heart:

Kako god okrenes, mislim da ne postoji BIO ORGANSKO prase! :mrgreen:
(to ono kao posni prasici ahahahah)

Kako ne postoji?
Organska proizvodnja podrazumeva i organsku stocarsku proizvodnju.
Proizvodi zivotinjskog porekla se oznacavaju kao organski ako su proizvedeni u skladu sa Pravilnikom o metodama organske stocarske proizvodnje objavljenom u Sluzbenom listu, a regulisanim zakonom.
http://www.tehnologijahrane.com/pravilnik/pravilnik-o-metodama-organske-stocarske-proizvodnje

PS. Sto bi ja to znala, medo ne jede kupovne kasice, on samo mama organik ;) ahahahahaha...
Jesam vam rekla da je juce za rucak pojeo oko 500g (3-4 krompira+4 sargarepe+2 persuna+batak+3 kitlace supe)

Mm se zaebava: Gledaj mu u oci. ahahahahah... kaze: Trebace to nahraniti moj cicak. ahahahahh
ne smem ni da pomislim koliko bi me kostalo da kupujem bio organik

PS. Sto bi ja to znala, medo ne jede kupovne kasice, on samo mama organik ;) ahahahahaha...
Jesam vam rekla da je juce za rucak pojeo oko 500g (3-4 krompira+4 sargarepe+2 persuna+batak+3 kitlace supe)

Mm se zaebava: Gledaj mu u oci. ahahahahah... kaze: Trebace to nahraniti moj cicak. ahahahahh
ne smem ni da pomislim koliko bi me kostalo da kupujem bio organik

:zeek::rida:

drage mamike,posebno Novosađanke...uzimam hrabrosti da postavim ovde jedan link,molim vas ne zamerajte mi,mnogo mi znači ovaj projekat,a za našu decu je i roditelje,pa ako vam se dopada šta vidite,lajkujte i ostanite na profilu sa nama,i čekajte objave svega što se dešava...veliki pozdrav,i izvinjavam se ako sam upala ovako bzvz u temu o ishrani bebaca
https://www.facebook.com/zvrkns

:super:

:cmok:

Sally, zasto krompir posebno svaki dan, nisam znala za to ?

Pa krompir koliko znam ne valja da stoji, ni ja ne jedem jucerasnji, pa nisam onda ni njoj davala, e sad tacan razlog iskreno ni ne znam, al mi cale uvek tak govorio, a on ima salas i izmedju ostalog sadi i krompir, pa je valjda upucen..

Bokice, ja imam gomilu recepata koje sam dobila uz baby bullet, iskuckacu ih tamo kad nadjem vremena na toj temi...

Danas bili u kosutnjaku ceo dan, mi rostiljali, nju sam dojila u kolima, ona je uzivala u prirodi bas :) Samo je malo prokuvala u kolima na putu za tamo..al sta da radim

Sto se GMO tice, ispada svi strani proizvodjaci koriste GMO po tom spisku..nemam pojma, ja se ne opterecujem tim stvarima, inace bih nervni slom dobila ukoliko nemam svoju farmu..necu joj davati djubre da jede nikad tipa brza hrana i gluposti, krompir i sargerepu uzimam od caleta - 100 posto organsko :lol: a ostalo cu kupovati
MIslim, meni smesno to organsko..sad kao izmislise toplu vodu, pa vecina seljaka nasih gaji tako..moj cale prvi nije koristio pesticide i ostale gluposti nikad..

Jos sam nesto htela..da, Taro ja se ne drzim bas strogo to kasiku-dve..mislim, ok za rizicne namirnice hocu, ali bas da dete bude alergicno na krompir a tata joj je krompir :rotf: ili sargerepu ili jabuku mi malo suludo..
Ne kazem da sam u pravu, ali ja njoj dajem normalno da rucka, prvi dan malo manje a drugi i treci povecam koliko ona hoce..i dalje to nije mnogo, a ako se bojis da je gladan, svakako probaj da ga podojis posle toga :)

Zeleno lisnato se ne podgreva.
Tako se povecava kolicina nitrita (nitrati iz povrca se pretvaraju u nitrite, ovi u nitrozoamine, ode hemoglobin u methemoglobin et voila-Blue baby syndrome).
Za krompir nisam sigurna.
Realno, ruzan je kad se podgreje.
Podgrevanje ne utice na kolicinu solanina.
Ali, krompir sadrzi znacajnu kolicinu nitrata takodje, manje od zelenog lisnatog povrca, ali za bebe znacajnu, isto i sargarepa.
E, sad, to je narocito opasno za bebe ispod 6 meseci (npr. one koje krecu sa dohranom sa 4) pa krenu sargarepa, krompir, a njihov organizam 100% nitrata pretvara u nitrite (kod odraslih samo 3-6%, cisto poredjenja radi).
Eto tako, mrtva sam kao ker, ceo dan smo jurcali. :cmok2:

Na kraju ispadne da nista ne mozes jesti vise.. a bez povrca i voca nema zdravlja.. pa sad izvagaj :think:

Ima mineral ZEOLIT cijim se unosenjem (prah se promucka sa vodom) neutralisu pesticidi iz organizma.
Nasa je zemlja jako bogata rudom zeolitom, pa ako znate nekog iz Vranja ili okoline Kopaonika, mozete ga nabaviti po povoljnoj ceni.. u apotekama je vec skuplji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back