Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao, Cicak, drugarice stara! Lepo je biti ovde na najlepsem od svih foruma...

Jandrlino, kad je rodjen tvoj decak? Rekla bih da je tu negde sa mojim, al malo stariji... Mi jos uvek nismo poceli da rucamo nista osim sike (imamo 4 meseca i 5 dana), pa imam tremu kako ce to izgledati kad mu dam prvu kasicu...

Boki, maleni ima tri glavna obroka, za uzine jos uvek ciki.
Spremim mu za dva dana, al tako da treceg dana zavrsim sa doruckom da ne bi kuvala u cik zore.
Mozes da spremis od ujutru i da poneses ili uvece pa u frizder.. poneses hladno, putem se zgreje do vremena hranjenja.
Nece se pokvariti hrana za 2h.. zato je mozda bolje da je poneses dobro ohladjenu iz frizdera ako nece jesti odmah jel tako ce drzati i duze, probaj pre hranjenja.
Inace meleko izdajano moze da stoji 2h na sobnoj temperaturi.
Istrazivala sam po internetu.. hrana ne gubi svoja hranjiva svojstva do 2-3 dana ako se cuva u frizderu.
Za to koristim staklene tegle sa zatvaracima 200g, 400g, 800g, zavisno od potreba (ren, krem, dzem..)

Sally, zasto krompir posebno svaki dan, nisam znala za to ?

Tsuy, sve zitarice mozes naci u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane
ja narucujem iz Biospajza, jel ima odsek organska proizvodnja... pa sam sigurna da zitarice nisu genetski modifikovane kao ni tretirane insekticidima, pesticidima itd (imas jos sajtove Nutricia, Biosvet)
Hvala za spisak proizvodjaca GMO proizvoda :ok: ide u memoriju

Ija, koji mu namaz mazes na hleb

Greenpeace је објавио списак произвођача ГМО производа:

1 Snickers
2 Супе Campbell
3 Пиринач Uncle Bens Mars
4 Чај Lipton

5 Mars M&M
6 Twix
7 Milky Way
8 Cadbury (Кадбери) чоколада, какао
9 Ferrero
10 Nestle чоколада
11 Чоколадни напитак Nestle Nesquik
12 Безалкохолни напитак Соса-Соla
13 Sprite, Fanta
14 Pepci-Соla
15 7-Up
16 Сосови Knorr
17 Кекс Parmalat
18 зачини, мајонези, сосови Hellman’s
20 зачини, мајонези, сосови Heinz
21 Дечји напитак Nestle
22 Hippi
23 Abbot Labs Similac (млеко у праху за бебе)
24 Јогурти, кефир, сир, дечји напитак Denon
25 McDonald’s мрежа „ресторанов“ брзе хране
26 чоколадс, чипс, кафа, дечји напитак Kraft
27 кечап, сосови. Heinz Foods
28 дечји напитак, производи „Делми“ Unilever

E cak sad.. pa na kasicama HIPP pise BIO.. sto znaci da je ORGANIC ??????? Kako sad ovo ??
Trabam ici na put i nije mi izvodljivo nista sem gotovih kasica.. mislila sam da su njihove sigurne :eek: :dash: :confused:

sinoc je neko zvao komunalnu policju, cujem da se ceo komsiluk pobunio, smanjili su muziku u dvoristu ali je osala lumperajka unutra, uz povike i arlaukanje pijanih gostijukoji se setaju po dvoristu kafica, znaci sve vreme zamor uz iznenadnu ciku i vrisku, jakov se proudio u tri i jedva sam ga uspavala posle,pa opet u cetri itd a vec nocima lepo spava

videcemo nocas da li je zbog toga ili ne

- - - - - - - - - -

E cak sad.. pa na kasicama HIPP pise BIO.. sto znaci da je ORGANIC ??????? Kako sad ovo ??
Trabam ici na put i nije mi izvodljivo nista sem gotovih kasica.. mislila sam da su njihove sigurne :eek: :dash: :confused:

mozda je ta bio linija organska, a ostalo gmo, pa je zato naglaseno i skuplje
ja koristim njihovo ono ad mleko bio isto, i smorih se kada sam videla ovo

e jedno pitanje u vezi sa hranom
jakovu je danas 4.dan kako jede pirincanu kasu, znaci jeo je kasicuc, dve tri, pa danas mogu da mu dam koliko hoce ili ne?
sutra sam planirala krompir, znaci jedna kasicica, sto znaci nista vise za taj obrok? svaki put kada uvodim novu namirnicu ide jedna kasicica i to je sve od neslanog tog dana ili kako?

Koliko sam ja videla ne pise na svim Hipp-ovim kasicama bio. Ove sa nazivom BIO bi trebalo da su organic. Videla sam i neke Nestle proizvode sa natpisom BIO.
DM ima isto neke BIO kasice, bas sam gledala jer uzimam neke vocke i povrcke koje mi je teze da nadjem ovako.
Sad ko laze, a ko ne nemam pojma...

ja sam mu npr, kad je vec jeo krusku, tj kad sam uvela, umesala u nju kasicicu dve jabuke
i tako....
ja sam bar tako skontala da ono sto je probao, to ostane 'baza' za nove ukuse, tj, kao osnova kad uvodis nove
inace bi ostao gladan dok sve ne proba :)

da,da, to me je bunilo, nelogicno mi je bilo skroz, al reko da proverim da mi dete ne ostane gladno, ljubi ga majka : ))

hm, sad jedino da mu pomesam pahuljice i krompir narednih dana, dok ne proba i jabuku i sargarepu, pa da to bude baza, onda je vec lakse za kombinovanje

da,da, to me je bunilo, nelogicno mi je bilo skroz, al reko da proverim da mi dete ne ostane gladno, ljubi ga majka : ))

hm, sad jedino da mu pomesam pahuljice i krompir narednih dana, dok ne proba i jabuku i sargarepu, pa da to bude baza, onda je vec lakse za kombinovanje

danas umesas kasicicu dve, sutra jedno 4, prekosutra pola pola i cetvrti dan npr das sam krompir
e sad citah, kazu zene da krompir oce da bude onako il suv il ko lepak, pa je najbolje da ga fino razredis sa svojim mlekom....

danas umesas kasicicu dve, sutra jedno 4, prekosutra pola pola i cetvrti dan npr das sam krompir
e sad citah, kazu zene da krompir oce da bude onako il suv il ko lepak, pa je najbolje da ga fino razredis sa svojim mlekom....

da, to sam i ja citala i logicno je, i u pire ide mleko, ali ja svog mleka cesto ne mogu da izmlazam skoro nista, na pumpicu nula a rucno jedva nesto malo uspem pa razmisljam da pomesam sa formulom ako to rucno ne bude dovoljno... mada tu su i pahuljice, videcu, nesto cu smuckati a vec mi se ne svidja ukus kada pomislim :)))
jedva cekam da predjemo taj krompir, a kao on je neutralniji ukus pa ga uvodim sada...

e jedno pitanje u vezi sa hranom
jakovu je danas 4.dan kako jede pirincanu kasu, znaci jeo je kasicuc, dve tri, pa danas mogu da mu dam koliko hoce ili ne?
sutra sam planirala krompir, znaci jedna kasicica, sto znaci nista vise za taj obrok? svaki put kada uvodim novu namirnicu ide jedna kasicica i to je sve od neslanog tog dana ili kako?

U principu da je alergican na neku namirnicu, reaagovao bi posle te prve kasicice. Davala sam mu prvi dan kasicicu, drugi 3-4.. posle normalno. Mozes i koji dan duze.. Maleni je i po uvodjenju namirnice jeo vrlo male porcije ( dve jelovne kasike).. i to dugo tako.. i sad je mali necejed :D

ja sam mu npr, kad je vec jeo krusku, tj kad sam uvela, umesala u nju kasicicu dve jabuke
i tako....
ja sam bar tako skontala da ono sto je probao, to ostane 'baza' za nove ukuse, tj, kao osnova kad uvodis nove
inace bi ostao gladan dok sve ne proba :)

Nece ostati gladan, ako do tad nije bio gladan samo s mlekom, nece ni sad sa tim istim mlekom i par kasicica :)
Po pravilu bi trebalo da se svaka namirnica uvede posebno, da bi se navikao na ukuse. Al mozes i da miksas, s tim da pazis da u vec uvedenu namirnicu ubacis samo kasicicu, pa povecavas, nove namirnice.. zbog moguce alergije.

Koliko sam ja videla ne pise na svim Hipp-ovim kasicama bio. Ove sa nazivom BIO bi trebalo da su organic. Videla sam i neke Nestle proizvode sa natpisom BIO.
DM ima isto neke BIO kasice, bas sam gledala jer uzimam neke vocke i povrcke koje mi je teze da nadjem ovako.
Sad ko laze, a ko ne nemam pojma...

Gledala sam saamo te BIO.. al mi nejasno, ajde te da su organik.. al kako je sunka organik ??.. i to za bebu od 6. meseci :confused:
http://shop.aksa.rs/hipp-kasica-od-testenine-sa-sunkom-i-povrcem-190gr.html

I jos nesto.. davala sam malenom kefir (Meggle).. sad citam na onom spisku GMO su i mlecni proizvodi starnih firmi.
Neznam vise... da poludis :besna:

bea, ja sam prestala da se udubljujem u sve te spiskove, liste, istrazivanja, najnovije savete itd jer ako ih pratis - siznuces, ima toliko kontradiktornih informacija i svako novo istrazivanje pobije ono od juce, da je to jezivo

bea, ja sam prestala da se udubljujem u sve te spiskove, liste, istrazivanja, najnovije savete itd jer ako ih pratis - siznuces, ima toliko kontradiktornih informacija i svako novo istrazivanje pobije ono od juce, da je to jezivo

bas tako
sve vise sam ubedjena ako zelis zaista da znas sta jedes, to treba da posadis pred svoja vrata....
sve ostalo.... kako ko naruci istrazivanje tako se menjaju i rezultati....

ja cu vam se pridruziti kada isporbamo nesto novo, za sada mogu sam recept sa milupinim zitaricama : ))
ali super tema za razmenu ideja

jakov zaspao u sedam jutros i evo ga jos spava, do se probudi,pa jede, procice nam vreme za setnju, grrrr

ja cu vam se pridruziti kada isporbamo nesto novo, za sada mogu sam recept sa milupinim zitaricama : ))
ali super tema za razmenu ideja

jakov zaspao u sedam jutros i evo ga jos spava, do se probudi,pa jede, procice nam vreme za setnju, grrrr
ma da, i mi nemamo za sad nekih ideja, tek smo poceli
msm, jelo je on ono jabuka-kruska
al to necu ni da pisem, to je klasika
nego povremeno ako napravimo neku kul kombinaciju a da mu se svidi, pisem :)
pa da bude i deset recepataa bice super :)

- - - - - - - - - -

ja cu ovog malog u kolica za jedno 15 minuta i u parkic, on nam je na deset minuta

I jos nesto.. davala sam malenom kefir (Meggle).. sad citam na onom spisku GMO su i mlecni proizvodi starnih firmi.

jbg Znas li koliko je Irina popila i pojela tog gmo sranja do sad.....pa sta ces
sad kad znas, izbegavas
ja joj ne dajem vise nestle....hippov caj je pila ko luda...sta ima u njemu pojma nemam...nestle mleko isto...popila je ko zna koliko konzervi dok nisam procitala za nestle...onda sam joj humanu kupovala
jela je tvix

kasice ako je jela kupovne, jela je frutek i juvitanu...al to samo ako negde idemo pa ponesem ....al sam nosila i one sto sam sama pravila...
sta znam...nema razloga za paniku :)

Cao, Cicak, drugarice stara! Lepo je biti ovde na najlepsem od svih foruma...

Jandrlino, kad je rodjen tvoj decak? Rekla bih da je tu negde sa mojim, al malo stariji... Mi jos uvek nismo poceli da rucamo nista osim sike (imamo 4 meseca i 5 dana), pa imam tremu kako ce to izgledati kad mu dam prvu kasicu...
Cao draga! :zag:
Bas mi je drago da cujem tako lepe vesti.
Ne stizem da svratim na onu temu... pa nisam u toku! :)
E bas si me obradovala! :)

Pisi nam kako je bebac?
Kako se snalazis?
U principu da je alergican na neku namirnicu, reaagovao bi posle te prve kasicice. Davala sam mu prvi dan kasicicu, drugi 3-4.. posle normalno. Mozes i koji dan duze.. Maleni je i po uvodjenju namirnice jeo vrlo male porcije ( dve jelovne kasike).. i to dugo tako.. i sad je mali necejed :D

Nece ostati gladan, ako do tad nije bio gladan samo s mlekom, nece ni sad sa tim istim mlekom i par kasicica :)
Po pravilu bi trebalo da se svaka namirnica uvede posebno, da bi se navikao na ukuse. Al mozes i da miksas, s tim da pazis da u vec uvedenu namirnicu ubacis samo kasicicu, pa povecavas, nove namirnice.. zbog moguce alergije.

Gledala sam saamo te BIO.. al mi nejasno, ajde te da su organik.. al kako je sunka organik ??.. i to za bebu od 6. meseci :confused:
http://shop.aksa.rs/hipp-kasica-od-testenine-sa-sunkom-i-povrcem-190gr.html

A tek kad vidim paradajz :roll: od 6 meseci :roll:
ili goodnight kasice cokolada i mleko!!! Pa daj mu odmah eurokrem i gotovo

jbg Znas li koliko je Irina popila i pojela tog gmo sranja do sad.....pa sta ces
sad kad znas, izbegavas
ja joj ne dajem vise nestle....hippov caj je pila ko luda...sta ima u njemu pojma nemam...nestle mleko isto...popila je ko zna koliko konzervi dok nisam procitala za nestle...onda sam joj humanu kupovala
jela je tvix

kasice ako je jela kupovne, jela je frutek i juvitanu...al to samo ako negde idemo pa ponesem ....al sam nosila i one sto sam sama pravila...
sta znam...nema razloga za paniku :)

Sve moze nekako da ti se oprosti, ali caj nikako :mrgreen: :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back