Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Medena ti je malena :heart:.. nasa je stolica ista, nesto intezivniji dezen.. al bez nje hranjenje bi bila muka :ok:

Kazes da idete u setnju cim ustanete.. a kad je to??
Imam problem sto meleni jede oko 8h pa dok mi podjemo, a vec u 10h sika.. pa nam za setnju ostane nepun sat vremena..Popodne jos gore.
Mnogo nam je gust raspored.. a on ogladni na 2h... nikako ne znam kako sa njim u setnju na duze

Ne znam koliko je star, ali smo mi prosle godine planirali dan tako da nakon jutarnjeg podoja krenemo u setnju, ali ponesem vocnu kasicu (jer se ona ne greje) pa uzina u kolicima. Taman dok opet dodje sika na red mi smo kuci. Sika oko 7-8 uzina oko 10 i taman kada vec zapece mi smo kuci ;)

Pa tako nesto i meni palo.. al reko kad izmackamo kolica, on inace mira nema i sav je musav i rukice, okolina..
9,5 meseci mu je. Ima ranojutarnji podoj u 5h, pa spava do 7 i posto nece da jede cim ustane, oko 8h kasica.
Ma probacu tako da krenem jedno jutro sa sve prortiklom.. hahhah vec mi smesno na sta ce to da lici :rotf:

Medena ti je malena :heart:.. nasa je stolica ista, nesto intezivniji dezen.. al bez nje hranjenje bi bila muka :ok:

Imam problem sto meleni jede oko 8h pa dok mi podjemo, a vec u 10h sika.. pa nam za setnju ostane nepun sat vremena..Popodne jos gore.
Mnogo nam je gust raspored.. a on ogladni na 2h... nikako ne znam kako sa njim u setnju na duze

Hvala :)

Pa ja bih spavala i duze, ali ona se sad budi oko 8-pola 9 i nece vise da spava nego brblja, skace, zvace one resetke na krevetu, ceka da ustanem, pa moram - sta cu..
Danas sam je podojila u 9 i odmah smo krenule, vratila sam se malo pre 12..i onda je opet podojila pa dala kasicu..
Inace ima jedan obrok samo, i do sad je bio u 11, ali morala sam da pomerim jer su vrucine vec pocele..
U kranjem slucaju bih je podojila i napolju, mislim, da je bas plakala ili bila jako gladna..3 sata mi je neki maximum da ne rucka..ponesem joj samo vodicu da ne dehidrira
U stanu doduse nikad ne prodje 3 sata a da ne siki..al valjda joj u setnji druge stvari preokupiraju paznju :)

Pa tako nesto i meni palo.. al reko kad izmackamo kolica, on inace mira nema i sav je musav i rukice, okolina..
9,5 meseci mu je. Ima ranojutarnji podoj u 5h, pa spava do 7 i posto nece da jede cim ustane, oko 8h kasica.
Ma probacu tako da krenem jedno jutro sa sve prortiklom.. hahhah vec mi smesno na sta ce to da lici :rotf:

Ponesi samo navlazenu tetra pelenu, nas je cesto ona spasavala ;) , jer vlazne maramice nisu bile dovoljne kada krene musaviti :sad2:

bili na kontroli, vrucina, kasnili s prozivanjem sat vremena, ma haos, sva deca se unervozila, rasplakala onako kolektivno....
uglavnom vakcina prosla ok, sad ima 69,narastao 4 cm i ima 6720, znaci dobio 1070 gr :) superiska....
sledeca kontrola nam je pocetkom juna , tad ce primiti onu trecu vakcinu za hepatitis.....

bili na kontroli, vrucina, kasnili s prozivanjem sat vremena, ma haos, sva deca se unervozila, rasplakala onako kolektivno....
uglavnom vakcina prosla ok, sad ima 69,narastao 4 cm i ima 6720, znaci dobio 1070 gr :) superiska....
sledeca kontrola nam je pocetkom juna , tad ce primiti onu trecu vakcinu za hepatitis.....

:heart:
Pa vi ste nas prerasli u cm :D a jos malo i po kilazi...Sara bila pre neki dan da primi hep B, ima 67cm i 6950g

raste vizljavko :)
ma samo kad je poceo da dobija kilice, najmanje je napredovao u prvim mesecima, zivot mi je skratio, e sad kad drugi dobijaju.manje, on se kao nesto zaleteo....
al mislim da ce i s godinu da bude mrsica, takav je,raste i u duzinu pa i ne stigne da se popuni....

Bea, namesti kako ti odgovara.
Moze i da.siki napolju.
Mada je meni lakse da ga nahranim kasikom nego sika
jer je navikao na mir dok sisa.

ja sam upravo popizdela jer je tacno ispod nase spavace sobe veceras neko politcko mudo otvrilo kafic, bastu tacnije, znaci tresti muzika, fensi konobari, gosti se skupili,
u sred mirnog kraja, **** ih pas nevaspitane bre, grrrr i niko mu nece moci nista a ja cu tacno da skrenem do kraja leta, to je jezivo, kao da nam je kafic u spavacoj sobi, a kraj miran bre, ima ukupno 8 kuca i dve zgrade u celoj ulici, jakov je jedva zaspao, ja ne znam sta ce biti kada budemo drzali otvorenu terasu uvece

- - - - - - - - - -

bokice, bravo za vladetu, on se bacio u napredovanje sad kad svi stagniraju, taman ce sve da stigne i prestigne : )

Joj Tara mogu misliti kako je. Mi smo imali srece da smo ziveli u mirnom kraju. U zgradi sve penzioneri i mladi sa malom decom. Retko kada se desi da neko pravi zurku u zgradi pored. Cim se doseli neko "problematican" uskoro se i odseli :D Valjda komsije zovu policiju :think: Vecina stanara je kupila stan (nisu dobili) pa postuju ono sto su platili i trude se da sto bolje odrzavaju. Nekad su smor kada te zaustave a ti zuris, ali i to mi je bolja opcija nego da nisu slozni.

Danas je tu neko takmicenje u vatrometu. Gruvaju sve u 16 :vatromet: :vatromet: :vatromet:

ne znam cicak, znam da je navikoa na mir i tisinu pred spavanje, videcemo, nadam se da mu nece smetati jer ocigledno niko nista nece moci da uradi, vec je puna ulica jbnih dzipova, a ne mogu vam opisati kako je to miran kraj...
jaoj kako sam popizdela sad, ja ne mogu da vam opisem, pa meni ce smetati, ako nece jakovu, mada cisto sumnjam jer to je takva dreka da ja nemam reci, sokirana sam

- - - - - - - - - -

Joj Tara mogu misliti kako je. Mi smo imali srece da smo ziveli u mirnom kraju. U zgradi sve penzioneri i mladi sa malom decom. Retko kada se desi da neko pravi zurku u zgradi pored. Cim se doseli neko "problematican" uskoro se i odseli :D Valjda komsije zovu policiju :think: Vecina stanara je kupila stan (nisu dobili) pa postuju ono sto su platili i trude se da sto bolje odrzavaju. Nekad su smor kada te zaustave a ti zuris, ali i to mi je bolja opcija nego da nisu slozni.

Danas je tu neko takmicenje u vatrometu. Gruvaju sve u 16 :vatromet: :vatromet: :vatromet:

ma ija i ovo je takav kraj, sve penzosi i ljudi sa decom uglavnom, zgrada mala, svi fini, samo ovaj izrod od komsije kome niko nista ne moze izgleda : (

ubija me u pojam bre to sto u ovoj zemlji svako radi sta hoce, ubija me : (

ne znam cicak, znam da je navikoa na mir i tisinu pred spavanje, videcemo, nadam se da mu nece smetati jer ocigledno niko nista nece moci da uradi, vec je puna ulica jbnih dzipova, a ne mogu vam opisati kako je to miran kraj...
jaoj kako sam popizdela sad, ja ne mogu da vam opisem, pa meni ce smetati, ako nece jakovu, mada cisto sumnjam jer to je takva dreka da ja nemam reci, sokirana sam

- - - - - - - - - -

ma ija i ovo je takav kraj, sve penzosi i ljudi sa decom uglavnom, zgrada mala, svi fini, samo ovaj izrod od komsije kome niko nista ne moze izgleda : (

ubija me u pojam bre to sto u ovoj zemlji svako radi sta hoce, ubija me : (

Ako ste podstanari ima resenja, ako niste jedino peticiju da svi potpisu, mada ne znam koliko ce i to delovati (i koliko ce ljudi smeti da potpise) :sad2:

Ija.. da znas da je dobro to sa tetra pelenom, mi vlazne m. ne koristimo...

To sa dojenjem napolju nema sanse sto rece Cicak.. on se na svaki zvuk okrene da ne propusti nesto :lol: tako da mi strikno sikimo u miru nase sobe

Boki, nije nam se desilo na kontroli da cekamo, al zato jeste na snimanju kukova.. :evil: Lekar zalozio malo.. bila slava nekom, cekali smo ga duze od 1h :roll:
.. bravo za napredovanje :klap:

Zao mi je Tara :zag:, jel barem postoji neko ogranjcenje radnog vremena ?

Verujem ti...
Sigurno ce vama smetati vise nego njemu
I nije u redu svakako

Jel mozete da prijavite policiji ako su jako glasni?

zvacu ja u ponedeljak komunalnu da pitam, ali kazem da mislim da je slaba vajda zbog toga sto je otvrio neki politicki faktor i neke budze, okupirali su ulicu besnim dzipovima i automobilima
Ako ste podstanari ima resenja, ako niste jedino peticiju da svi potpisu, mada ne znam koliko ce i to delovati (i koliko ce ljudi smeti da potpise) :sad2:
jesam podstanar ija ali nema sanse da se selim, taman smo opremili stan skroz, znaci trebalo bi da selim sve od garnisne do lustera,kada pomsilim na selidbu slosi mi se, plus sto su i gazde super i stan je super i sve nam je odgovoralo, grad je blizu, ma sve je bilo idelano do veceras

ja vama ne mogu da opisem kako sam se smorila

jesam podstanar ija ali nema sanse da se selim, taman smo opremili stan skroz, znaci trebalo bi da selim sve od garnisne do lustera,kada pomsilim na selidbu slosi mi se, plus sto su i gazde super i stan je super i sve nam je odgovoralo, grad je blizu, ma sve je bilo idelano do veceras

ja vama ne mogu da opisem kako sam se smorila

Mi smo jedno leto bili u Crnoj gori u mestu "uvala maslina". Super mesto preko dana, mirno, relativno cisto. Prvo vece vidimo mi da svi decu stavljaju da spavaju oko 8h uvece. Pomislili smo da su planirali nesto da rade bez dece :per: ili sta ja znam. Tek kada je u deset uvece krenula da radi diskoteka skontali smo zasto oni idu tako rano na spavanje :sad2: Nema sanse zaspati pre tri ujutru, tako da su ljudi koristili mir da uspavaju decu. I niko nikom nije mogao da se zali :sad2: Sva sreca pa smo bili tamo samo par dana (dok smo se jos zabavljali). Da je Junior bio sa nama sledeci dan bi smo se prebacili na neko drugo mesto.

e sad htedoh da vas pitam za te kasice
posto mi trenutno tamanimo voce, koje jelte planiram da bude jednog dana vocna uzina, a to mu dodje pre podne oko 10-11
jel mogu ja izjutra da napravim kasicu, pa strpam u tu jednu teglicu i da ponesem sa nama?
msm, dal ce se to ukvariti?

e da
odlicno je prosao avokado
ja skuvala jabuku pa izmiksala s svezim avokadom i dodala malo vodice od kuvanja jabuke
mandzao je...
ostalo mi pola avokada za sutra,, pa sam mislila da napravim i ponesem il bolje da mu dam ujutru pa da onda podjemo?
i da
kako planirate obroke bebama po ovom lepom vremenu :mrgreen:
ja samo skitam
svratimo kod sveki na rucak
pitam se , da ne sisa, kako li bi ovo moje dete rucalo
prosto mi je nezamislivo da po ovom vremenu sedim kuci, kuvam dorucak, rucak, veceru, uzine

ja sam upravo popizdela jer je tacno ispod nase spavace sobe veceras neko politcko mudo otvrilo kafic, bastu tacnije, znaci tresti muzika, fensi konobari, gosti se skupili,
u sred mirnog kraja, **** ih pas nevaspitane bre, grrrr i niko mu nece moci nista a ja cu tacno da skrenem do kraja leta, to je jezivo, kao da nam je kafic u spavacoj sobi, a kraj miran bre, ima ukupno 8 kuca i dve zgrade u celoj ulici, jakov je jedva zaspao, ja ne znam sta ce biti kada budemo drzali otvorenu terasu uvece

- - - - - - - - - -

bokice, bravo za vladetu, on se bacio u napredovanje sad kad svi stagniraju, taman ce sve da stigne i prestigne : )

Uh, bre, kako mrzim to :(
Kod nas u zgradi se povremeno cula glasna muzika rano ujutru ili kasno uvece, oko ponoci i td..nismo mogli da provalimo odakle dolazi..i skontam ja pre neki dan da je to od ovih u stanu ispod nas..Saru nije probudila muzika, ali ja nema sanse da spavam uz buku..htela sam da odem da im svasta kazem, pa je onda mm otisao da lepo kaze da smanji ili ugasi jer je vec bilo 23..vec je bio spreman da se svadja, kad kaze otvara mu neki matori sa kosijanom, stondiran do bola, i dobrocudan, kaze - Aha, nema problema, ja se malo zaneo, u svom svetu sam..Srecom pa je ispalo tako, da je bio neki kreten ne znam sta bismo

Da nemas bebu, cepovi za usi pomognu, ali ovako..ne znam sta bi moglo..neki kucni savet, nesto..

Bokice, ja njoj spremim za dva ili tri dana (zavisi sta jede, krompir sam naravno svaki dan posebno i td), imam te posudice i sve, pa stavim u frizider..kad budem uvela i drugi obrok, verovatno cu isto tako nekako spremati, nemam pojma..u krajnjem slucaju mogu nekad dati i kupovne kasice, mada za sad izbegavam jer nema potrebe za tim
Vockice za sad kuvam, a kasnije ce ih jesti presne kad malo poraste..pa mi to nece oduzimati vreme

e sad htedoh da vas pitam za te kasice
posto mi trenutno tamanimo voce, koje jelte planiram da bude jednog dana vocna uzina, a to mu dodje pre podne oko 10-11
jel mogu ja izjutra da napravim kasicu, pa strpam u tu jednu teglicu i da ponesem sa nama?
msm, dal ce se to ukvariti?

e da
odlicno je prosao avokado
ja skuvala jabuku pa izmiksala s svezim avokadom i dodala malo vodice od kuvanja jabuke
mandzao je...
ostalo mi pola avokada za sutra,, pa sam mislila da napravim i ponesem il bolje da mu dam ujutru pa da onda podjemo?
i da
kako planirate obroke bebama po ovom lepom vremenu :mrgreen:
ja samo skitam
svratimo kod sveki na rucak
pitam se , da ne sisa, kako li bi ovo moje dete rucalo
prosto mi je nezamislivo da po ovom vremenu sedim kuci, kuvam dorucak, rucak, veceru, uzine

Zasto ne poneses bananu ili neku vocku sto ne moras kuvati? Druga opcija ti je ako poznajes konobara/vlasnika da zamolis da ti stave spremljenu klopu u frizider (makar u onaj za pica) pa malo zagrejes pre nego sto das ili ako je vrucina, samo izvadis na vreme ;)

Junior jede za dorucak jogurt+hleb+namaz (ili mu kuvam/przim jaje, ali i to retko)
za uzinu jede voce
u podne mleko pred spavanje
dok spava spremim i njemu i nama rucak* sto pojedemo zajedno oko 15h
popodne jede ili kasu iz kutije ili keks i voce ili ako sam spremila nesto za nas tipa pitica ili slicno onda dam to i njemu
ako je proslo puno vremena od popodnevne uzine dam mu nesto konkretno da jede, ako je jeo konkretno za uzinu i relativno brzo ode da spava nema ovaj obrok
mleko pred spavanje
mleko tokom spavanja (0, 1 ili 2 puta, od cega zavisi ne znam)

Kao sto vidis samo za jedan ili dva obroka moram biti u kuhinji, ostalo je improvizacija. Negde na netu sam procitala jedan jako dobar savet. Naime ja sam se brinula da li Junior jede dovoljno raznovrsnu hranu (nekada jede isto za dorucak i veceru ili rucak i veceru), ali sam pronasla savet da se gledam sta je dete pojelo tokom jedne NEDELJE a ne preko samo jednog dana. Od kako sam procitala taj savet, malo sam se opustila i ne panicim ako npr nije dva puta jeo jaje u toku nedelje, vec mu dam sledece nedelje tri puta.

Tako da neces ni ti sedeti ceo dan kuci (greota bi bilo) i kuvati mu sve obroke. Skuvaces rucak ili veceru, a ostalo ces dati voce/keks ili slicno, prilagodjeno uzrastu :cmok:

*sada vec mogu zajedno da kuvam, dok je jeo bebi-hranu skuvala sam nesto sto i on moze da jede i uz to nesto za nas, ako nisam stigla/bila vrucina/van stana smo/u frizideru nema nista sto bi on mogao jesti onda mu dam iz tegle (jedno vreme je hranu iz teglica radije jeo od domace klope, pa sam mu cesce davala tu iz teglice, jbg streljajte me, nemajka sam blablabla, znam)

Greenpeace је објавио списак произвођача ГМО производа:

1 Snickers
2 Супе Campbell
3 Пиринач Uncle Bens Mars
4 Чај Lipton

5 Mars M&M
6 Twix
7 Milky Way
8 Cadbury (Кадбери) чоколада, какао
9 Ferrero
10 Nestle чоколада
11 Чоколадни напитак Nestle Nesquik
12 Безалкохолни напитак Соса-Соla
13 Sprite, Fanta
14 Pepci-Соla
15 7-Up
16 Сосови Knorr
17 Кекс Parmalat
18 зачини, мајонези, сосови Hellman’s
20 зачини, мајонези, сосови Heinz
21 Дечји напитак Nestle
22 Hipp
23 Abbot Labs Similac (млеко у праху за бебе)
24 Јогурти, кефир, сир, дечји напитак Denon
25 McDonald’s мрежа „ресторанов“ брзе хране
26 чоколадс, чипс, кафа, дечји напитак Kraft
27 кечап, сосови. Heinz Foods
28 дечји напитак, производи „Делми“ Unilever

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back