Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Htela sam da pitam mame "starijih" beba..kad ste uvele meso? Negde pise pre nego sto napuni 7 meseci, a meni sve nesto rano..sad ima 6 i po

ja sam u osmom mesecu. dr savetovao već u sedmom, ali meni bilo rano, ja počela sa klopanjem sa 6 mes, pa dok sam voćke povrćke sve uvela....a i kad sam počela sa mesom nisam svaki dan, nego 2-3 puta nedeljno, ona je baš teško podnosila mesinu, plakala noćima, mučio je stomak.

E, hvala na odgovorima, sacekacu jos malo pre uvodjenja mesa..nego poludela sam od kontradiktornih tekstova po netu..gledam koje povrce mogu sledece da joj dam..pa to je haos.
Negde pise spanac tek sa 8 meseci, negde pise moze sa 6, za boraniju isto kao bolje ne pre osmog meseca, za brokoli, karfiol isto da sacekam, zbog gasova, pa meni ponestaje povrca koje bih smela da joj uvedem..

Sutra planiram palentu..valjda je to ok..bas sam mislila nesto od povrca ali nista osim avokada nisam nasla da sme a da nije vec probala (krompir, sargarepu, tikvicu i grasak je probala od povrca) a od voca jabuku, bananu i krusku

E, da, kupili smo na kraju ipak Chicco Polly i mi :mrgreen: onu narandzasto-zutu..

Sto se tice pedijatra naseg, ne mesa se ona meni puno u ishranu, uglavnom potvrdjuje ono sto ja vec mislim, i kad je pitam jel ok tako kaze da..tako da se ja uopste ne vodim njenim savetima
A uzela sam onaj casopis Nutricionista se zove valjda, tamo kod nje u kancelariji, pa ono je uzas i katastrofa..meni se uopste ne dopada to sto oni predlazu..po njima bi Sara vec trebalo da ima 3 obroka, i samo 2 podoja..nema veze sa zivotom, sto se mene tice, samo gomilu reklama u casopisu, gluposti
Sad udavih :D

- - - - - - - - - -

Da, sad ima 7kg i 67cm, i primila je danas hep b vakcinu i tako..

Nutricija? (ili Nutricia)
Casopis kompanije koja, gle cuda, proizvodi Bebelac!
Nista tu nije za bebu koja sisa, to je napravljeno da propagira njihove proizvode.
Najvece gluposti ikad sam tu procitala, pocevsi od "Formula je ista kao majcino mleko" hau jes no!
Baci to!

Ne znam za to Cicak, mene su savetovali da kad jednom prekinem sa dojenjem, ne nastavljam. To su bapske price, ali racunam da su rezultat generacijskog iskustva. Za prekid od 7 dana ne znam. Ja sam bila 5 dana u bolnici i nastavila da dojim. Doduse, to je bilo kad je zaba bas bila bebac.

E, hvala na odgovorima, sacekacu jos malo pre uvodjenja mesa..nego poludela sam od kontradiktornih tekstova po netu..gledam koje povrce mogu sledece da joj dam..pa to je haos.
Negde pise spanac tek sa 8 meseci, negde pise moze sa 6, za boraniju isto kao bolje ne pre osmog meseca, za brokoli, karfiol isto da sacekam, zbog gasova, pa meni ponestaje povrca koje bih smela da joj uvedem..

Sutra planiram palentu..valjda je to ok..bas sam mislila nesto od povrca ali nista osim avokada nisam nasla da sme a da nije vec probala (krompir, sargarepu, tikvicu i grasak je probala od povrca) a od voca jabuku, bananu i krusku

E, da, kupili smo na kraju ipak Chicco Polly i mi :mrgreen: onu narandzasto-zutu..

Sto se tice pedijatra naseg, ne mesa se ona meni puno u ishranu, uglavnom potvrdjuje ono sto ja vec mislim, i kad je pitam jel ok tako kaze da..tako da se ja uopste ne vodim njenim savetima
A uzela sam onaj casopis Nutricionista se zove valjda, tamo kod nje u kancelariji, pa ono je uzas i katastrofa..meni se uopste ne dopada to sto oni predlazu..po njima bi Sara vec trebalo da ima 3 obroka, i samo 2 podoja..nema veze sa zivotom, sto se mene tice, samo gomilu reklama u casopisu, gluposti
Sad udavih :D

- - - - - - - - - -

Da, sad ima 7kg i 67cm, i primila je danas hep b vakcinu i tako..

Preporucila bih knjigu-Od prvog obroka do skolske uzine od Jasminke Komnenovic, ja sam se time rukovodila kad sam uvodila namirnice. I naravno sve sto nisam znala pitala sam zene ovde i nasu diiiivnu Novku :heart:

sali, uzeli ste onu zivotnjsku stolicu? ja samtu pikirala al je nije bilo na akciji a prava decija je, pa smo uzeli neku bledunjavu sivo zelenu

mi danas pocinjemo sa zitaricama, tj sa pirincanom kasom, ja ne mogu da docekam da pocnemo

tara, vladeta klopa :) ja mu davala malo pre sestog punog meseca malo da proba, tu je brljavio pa sam skontala da nije spreman bas bio, kako je u petak napunio sest meseci, klopa ko pravi momak ali mogu ti reci da i sisa vise, probao je jabuku, krusku i kajsiju.... msm kajsiju je tekk probao....

Sally.. pa dovoljno ti tu imas namirnica za pocetak, samo ti se cini da je malo. Posto je ona tek ktenula, to je njoj prava ekspozija ukusa i raznolikosti.. nemoj da poredis sa sobom; polako i po malo da proba, a mleko je i dalje glavno. Meni se u pocetku cinilo isto da je malo namirnica, da malo jede itd. al vremenom se sve to dovede u red.

http://www.kibid.rs/deciji-nutricionista/abeceda-ishrane

Poslednja izmena:
dala sam jakovu pirincane pahuljice, da proba, mrsti se u isto vreme i onako se strese kao da se gadi al klopa, pojeo je jednu kasicicu, mogao je jos, ali bio je toliko smesan sa facama koj je pravio, onako kiselo/narstena faca, ali mljacka, tj mrlja po ustima : )))
jedva cekam da vidim reakcije na ostalu hranu : )

mi smo sigurno pre mesec dana slinuli korpu, sediste drzim na najnizem, lezi, ne izdizem ga, al korpu sam odlozila....
jel vladeta bio zadovoljniji ili se nije ni bunio protiv korpe? : )
Ja sve kao cekam da napuni 6 meseci a vec pocinje da se buni u ravnoj korpi, hoce da gleda plus mu sunce bljesne pravo u oci... Ne znam, frka mi i xbog vrata tj te leve strane koja je skracena pa da mu glavica dodatno ne pada na tu stranu..

Nutricija? (ili Nutricia)
Casopis kompanije koja, gle cuda, proizvodi Bebelac!
Nista tu nije za bebu koja sisa, to je napravljeno da propagira njihove proizvode.
Najvece gluposti ikad sam tu procitala, pocevsi od "Formula je ista kao majcino mleko" hau jes no!
Baci to!

Jeste, taj..ma videla sam ja odmah da je to djubre

sali, uzeli ste onu zivotnjsku stolicu? ja samtu pikirala al je nije bilo na akciji a prava decija je, pa smo uzeli neku bledunjavu sivo zelenu

mi danas pocinjemo sa zitaricama, tj sa pirincanom kasom, ja ne mogu da docekam da pocnemo

Pa onu narandzastu, zanzibar, da :)

Sally.. pa dovoljno ti tu imas namirnica za pocetak, samo ti se cini da je malo. Posto je ona tek ktenula, to je njoj prava ekspozija ukusa i raznolikosti.. nemoj da poredis sa sobom; polako i po malo da proba, a mleko je i dalje glavno. Meni se u pocetku cinilo isto da je malo namirnica, da malo jede itd. al vremenom se sve to dovede u red.

http://www.kibid.rs/deciji-nutricionista/abeceda-ishrane

Pa ja sam joj uvela sve to navedeno, svaku namirnicu po 3 dana dajem..mislim, znam da mogu opet nesto od tog da vrtim, nego ja kao hocu da joj uvedem sta jos moze pre nego sto dodam drugi obrok...necu jos drugi obrok, mozda kad bude imala punih 7 meseci

bokice, sali, jeste li skinule ravnu korpu sa kolica?

:D Ja nisam ni imala nikakvu korpu na kolicima, ona je bila u skroz lezeckom polozaju dok nije napunila 4.5 meseca, onda sam joj podigla za jedan stepen, dakle polusedeci..tako je i dalje vozam. Ona se dize, hoce u sedecki, pa je nekad dignem na par minuta, ali izbegavam da je drzim u tom polozaju duze jer ona jos uvek ne sedi samostalno..

Taro, slobodno ga stavi u polusedeci, onaj prvi polozaj, pa veliki je on decak :)

- - - - - - - - - -

dala sam jakovu pirincane pahuljice, da proba, mrsti se u isto vreme i onako se strese kao da se gadi al klopa, pojeo je jednu kasicicu, mogao je jos, ali bio je toliko smesan sa facama koj je pravio, onako kiselo/narstena faca, ali mljacka, tj mrlja po ustima : )))
jedva cekam da vidim reakcije na ostalu hranu : )

:heart: svaki novi ukus kad se proba prvi put prave te face..meni bas slatko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back