Tsuymish
Buduća legenda
- Poruka
- 31.362
e da jbte i brisala sam pod svaki dan 
kad je propuzala i dva puta
to nije normalno p[onasanje za mene

kad je propuzala i dva puta
to nije normalno p[onasanje za mene
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
novembar, svidja mi se ovo pravilo 3 minuta, taman smo u tom uzrastu : )
ja samo dnevnu sobu brisem dva puta (mada i da brisem ceo stan 3 puta dnevno bilo bi lakse nego cicak celu kucu : ) i to cu raditi prvo vreme boravka na podu, jos neko vreme, kada propuzi, kupila sam neki super dzoger sto na sebi ima mesto za tecnost pa samo rasprsi, napravim pun taj "kanister" i rastvora i samo predjem dzogerem, realno to ne traje mnogo a uliva mi sigurnost bar sada dok je jos mali i sprema se na pod
inace spustila ga na pod prvi put, nije bio bas odusevljen, malo se igrao pa je trazio da ga podignem kontam da je stvar navike...
novembar, svidja mi se ovo pravilo 3 minuta, taman smo u tom uzrastu : )
ja samo dnevnu sobu brisem dva puta (mada i da brisem ceo stan 3 puta dnevno bilo bi lakse nego cicak celu kucu : ) i to cu raditi prvo vreme boravka na podu, jos neko vreme, kada propuzi, kupila sam neki super dzoger sto na sebi ima mesto za tecnost pa samo rasprsi, napravim pun taj "kanister" i rastvora i samo predjem dzogerem, realno to ne traje mnogo a uliva mi sigurnost bar sada dok je jos mali i sprema se na pod
inace spustila ga na pod prvi put, nije bio bas odusevljen, malo se igrao pa je trazio da ga podignem kontam da je stvar navike...
..u kuci kod nas od nekih bebinih 5-6 meseci vazi pravilo "tri minuta"..
..ono shto padne na pod se generalno smatra prljavim, ali posle tri minuta ponovo postaje dovoljno chisto da ga beba dohvati i nastavi igru..
..ja sam prala ono shta napolju padne iz kolica, a kucne igrachke s vremena na vreme, recimo jednom nedeljno..
..properem ili oribam, zavisno od kolichine shtroke, najcheshce hrane na njima..
..ono shto u medjuvremenu vidim da se umusavilo naravno operem odmah, problem je shto najcheshce i ne vidish dok ne pokupish da peresh..
(pa uporedish sa onom prvom opranom..)
i ja pod tamo gde on lezi i oko toga jer cesto zavrsi i na laminatu ne brisem nikakvom hemijom, samo cistom vodom, strah me da ce da lizne tu hemiju s poda, iz tog razloga mu i igracke ne prskam asepsolom ili vec prostor oko njega, kao ni vlaznim marmicama.... ne zelim mu hemiju blizu usta
..ja sam na moru proshle godine brisala pod (plochice) vodom sa 2-3 shtrca alkohola, zatos hto je aleksej josh puzao i bio na tom podu uvek kad smo unutra..
..i meni je bilo bzvz da ribachim nekim domestosom ili bilo chim, kad su mu kolena i ruke stalno na tome..
..kod kuce brishemo kuhinju i kupatilo domestosom pa 2x vodom posle toga, a pod nekim prontom za podove jednom u tri meseca, inache samo vodom..
- - - - - - - - - -
..joooj, prozori..kod nas su sve francuzi, donjih metar brishem nedeljno, gornji metar mesechno ili redje..
![]()
jedno pitanje
jakov sada ima 5,5 meseci i do sada sam cim mu neka igrackica padne na pod u stanu (ne vuce se po podu nego cim padne) bacala na pranje
e sada me zanima da li je to preterano sada, tj da li da nastavim tako ili je ok ne oprati je odmah? ne znam kako tu da se postavim, ne bih da ga previse drzim u staklenom zvonu ali ni da mu naskodim
kasicice itd mu ne sterilisem nego samo prelijem vrelom vodom itd, imamo i dve mace tako da nije sve sterilno iako asepsol radi 24h dnevno : )
jao sali ja ne mogu da docekam da propuzi, a sara je bas brza bre u svemu : )
jakov je sve veca maza a ja sve vise uzivam da se mazimo, znaci samo da se ususka i da se gnjavi <3
Pogledajte prilog 282789
jao sali ja ne mogu da docekam da propuzi, a sara je bas brza bre u svemu : )
jakov je sve veca maza a ja sve vise uzivam da se mazimo, znaci samo da se ususka i da se gnjavi <3
Pogledajte prilog 282789
Htela sam da pitam mame "starijih" beba..kad ste uvele meso? Negde pise pre nego sto napuni 7 meseci, a meni sve nesto rano..sad ima 6 i po
Mislim da se to razlikuje od bebe do bebe (a zavisi i kod kog pedijatra idete). Mi smo Junioru po preoruci pedijatra meso uveli sa oko 5.5-6.5 meseci jer je jako sporo napredovao u tom periodu ( nije dobio ni gram za oko tri meseca, a sisao je na zahtev i polako smo mu vec uvodili cvrstu hranu). Tako da sve zavisi od bebe i pedijatra. Neki preporucuju da se sa sest meseci proceri krvna slika pa se u odnosu na rezultat odluci kada poceti sa mesom. S druge strane dr iz DZ nikada nije poslao Juniora da izvadi KKS, a on ima vec 1.5god. Tako da sve zavisi. Kako god uradila bice u redu za neke, i bas tako treba, dok ce drugi imati misljenje da si kasno ili rano uvela. Sve u svemu, nisam ti bas puno pomoglaHtela sam da pitam mame "starijih" beba..kad ste uvele meso? Negde pise pre nego sto napuni 7 meseci, a meni sve nesto rano..sad ima 6 i po