Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
vrsnjaci : ) <3

sali, meni se kod peg oerego nije svidelo to sto ina plastika ostaje izmedju nogu stalno, koliko sam skontala, a kod ove poli se skida sa posluzavnikom, p,us mkzes je skinuti i sa posluzivanika
i ja sam prvo gledala peg perego, nisam videla neke posebne razlike osim toga i jos necega, ali sada ne mogu da se setim..

inace jakov ima sve veci problem da zaspi danju, to vec postaje neverovatno, imam utisak kao da ga nesto bas muci, kao da ga nesto boli, iritira, mlzda su opet zubi, ne znam, ali zaspi u toku dana samo na rukama, dok ga nosam i ljuljkam, kako probam da ga psistim u krevetac to je kao na zeravicu da sam ga stavila, place ali roni suze, a tako ne place nikada, mislim vrlo cudno, uospte ne mogu da shvatim sta je... nekada uspem da ga spustim u kolica pa da ljuljkam kolica i tada nastavi da spava, maximum 15 minuta...
da kucnem u drvo nocu je ok, i uvece lepo zaspi sam, spava nocu sada ok, ali dan nas ubija u pojam

u rukama bi spavao bez cini mi se koliko god, ali kako ga spustim to je cudo u koji plac udari.. uopste ne znam da li ga nesto muci ili to radi namerno, sto mi je gotovo neverovatno... ne znam sta da radim, ni mako da reagujem, ne mogu da ga pustim da place a ni da ga drzim u rukama sve vreme dok spava.
imate li neki savet, nesto?

Ma da, verovatno cu ipak polly..ne znam sto me ova ubedjivala za peg perego, prodaju obe u radnji, kapiram da joj njoj svejedno koju mi proda..

Sara meni zaspi na krevetu nasem dok je dojim, to ako je umorna, i onda je polako premestim u krevetac, ako se migolji, stavim joj cuclu...a inace u setnji spava..preko dana generalno spava malo - mozda 2 sata ukupno..
Ako ima problem da zaspi, pustam joj muziku, tj ovu playlistu neku..i uspava je svaki put

Jel se on bas probudi kad ga spustis na krevetac? Nemam neki pametan savet..

sali moguce je da imaju procenat od odredjenih proizvodjaca pa onda forsiraju neki proizvod/marku...

da, i jakov zaspi kada ga dojim, i ako je na nasem krevetu u toku dana ja ga ostavim, ali to je retko jer ga najvecim delom dojim sedeci pa zaspi u rukama, i tada kada pokusam da ga spustim u krevetac, krevet, sta god pocinje neutesno da place, sve dok ne vidi da je opet u narucju

cuclu nece ni da vidi vec dugo, samo je ispljine sa onim izrazom gadjenja na licu kao da sam mu dala ne znam ni ja sta

u setnji sve vise gleda, sve manje spava
u devet uvece zaspi kao klada...

neo, nadam se da je faza koja ce brzo proci :/

..kako zaspi uveche, tara..?
..koja je rutina..?
..isto dok siki ali je preumoran da se buni kad ga spustish ili ne zaspi dok sisa..?

..ja sam ih uvek mrvicu razbudjivala pre nego shto ih spustim u krevet, ako su zakunjali uz siku ili flashicu kasnije,
samo da bi bili bar napola svesni da su promenili okruzenje..
..ako je zaspao u naruchju, sigurno ce se izbezumiti kad skonta da te nema..
..probaj kad je najumorniji, ako se buni - uzmi ga opet, pa kad zakunja malo ga razmrdni, uspravi, poljubi i spusti u krevet..
..onesvestice se pre ili kasnije, vazno je da skonta da mu se nishta strashno nije dogodilo i da mama nije nestala, nego da je zaspao u krevetu i da cesh doci chim zove.. :)

hah, ovaj moj vec dca, tri dana urla pred spavanje nocu.... ubija me :-D i onda spava sa mnom, nije spavao do sada i evo sad ima da ga naviknem :-!
al dzabe, nece bez mene, placeeeee, tuzno place :( ja to ne mogu da slusam....
jos smo u gostima kod.mojih....spavamo zajedno, samo da sam tu.... i sisa da je tu...
koji mu je sad....
veceras se tako drao a sve sam imala osecaj kao da se trudi da se dere sto vise i jace, samo da bi spavao sa mnom
jel moguce? cim legne kraj mene, ucuti se, privije, siki, spava....

kod nas to ne pali i nije palilo. kako krene neko da je spusta oma ide dreka i barem dobrih pola sata sa se posle smiri :dash:

..moji su chetiri sveta, po svemu osim po spavanju.. :) ..pu-pu-pu.. :lol:
..mada - ja sam to radila od kad su prestali da se obeznanjuju dok natankuju trbu, negde sa 8-10 nedelja, kasnije je ishlo nekako samo, po navici verovatno..

- - - - - - - - - -

hah, ovaj moj vec dca, tri dana urla pred spavanje nocu.... ubija me :-D i onda spava sa mnom, nije spavao do sada i evo sad ima da ga naviknem :-!
al dzabe, nece bez mene, placeeeee, tuzno place :( ja to ne mogu da slusam....
jos smo u gostima kod.mojih....spavamo zajedno, samo da sam tu.... i sisa da je tu...
koji mu je sad....
veceras se tako drao a sve sam imala osecaj kao da se trudi da se dere sto vise i jace, samo da bi spavao sa mnom
jel moguce? cim legne kraj mene, ucuti se, privije, siki, spava....

..a danju..?
..skok sa 6 meseci..?

..kako zaspi uveche, tara..?
..koja je rutina..?
..isto dok siki ali je preumoran da se buni ili ne zaspi dok sisa..?

..ja sam ih uvek mrvicu razbudjivala pre nego shto ih spustim u krevet, ako su zakunjali uz siku ili flashicu kasnije,
samo da bi bili bar napola svesni da su promenili okruzenje..
..ako je zaspao u naruchju, sigurno ce se izbezumiti kad skonta da te nema..
..probaj kad je najumorniji, ako se buni - uzmi ga opet, ali ga opet malo razmrdni, uspravi, poljubi i spusti u krevet..
..onesvestice se pre ili kasnije, vazno je da skonta da mu se nishta strashno nije dogodilo i da mama nije nestala, nego da je zaspao u krevetu i da cesh doci chim zove.. :)

uglavno uvece zaspi sam, nahranim ga, malo drzim da podrigne i stavim u krevetac, nekada mu malo pricam pa izadjem iz sobe, nekada odem cim ga spustim i poljubim,on gleda u slike na zidu ili od ogradice i zaspi, bas ima dobru rutinu uvece, kupanje, hranjenje, malo mazenje i spavanje

poslednje dve veceri zaspi dok sisa jer je komiran, kada ga spustam u krevetac otvri okice dok ga pokrijem, znaci svestan je da ga spustam, i nastavi da spava, ako zaplace stavim mu ruku na grudi, malo mazim, pricam ili pevam tiho i zaspi...

danju pokusam isto to i ne pali... nastavicu da pokusavam

p.s. ali evo malo pre se placici probudio, a zaspao je lepo, place tacno kao da ga nesto muci, uzmem ga iz krevetca -zaspi jer je komiran, pokusam da ga spustim-place...
preuzeo ga je tata sada malo, ne znam, bas ne znam, mozda ga nesto muci, mozda su zubici, mada kod lrethodnih nije bilo ovakve rakcije..

pisem iz kreveta, on spava pored, ma sta pored, zalepio se uz mene :-D

dragi me pritiska da ga odma odviknem, ja sama to ne mogu,ne mogu da slusam to plakanje tuzno, on i suze ume da pusti.... ma da umrem.odma, posle sve onako uzdise jadan....
a ovaj mi drobi....
rekoh mu da ja ne mogu,on nek ga odvikava ako.moze al da ja ne cujem.... a on dolaxi ovamo za vikend :-[
budim se umorna i ukocena jer tako ukoceno i spavam kraj ovog malog....

sad videh tvoju poruku tek, moze biti i da je skok, slabo spava i preko dana nesto, mada nema te drame uopste a i setamo a onu setnji uvek spava pa mozda ne primetim....
sinoc aj sto smo spavali al cucko me je bar tri pyta, bar jer sam komirana , ne znam vise... moguce da je skok, volela bih da jeste.... inace sam najebala....

Medenjak :heart:

Ja jos nisam kupila hranilicu, nikako da odlucim....sad se dvoumim izmedju chicco polly i peg perego..ubedila me prodavacica u meda shop-u da je peg perego kvalitetnija, cena im je ista manje-vise..

Cicak, htela sam da pitam jel se lako cisti chicco polly?
Negde sam procitala da je nije lako ocistiti jer ima gomilu nabora..meni je ona i dalje lepsa od ove peg-perego, ali ova izgleda laksa za odrzavanje mozda..

Lako se cisti...
Skida se posluzavnik ceo...
Ma minut posla.

Meni je extra... vidim da je godinama proizvode i da bas drzi cenu.

PS. Ovde je malo jeftinija... sve chiccove stvari su povoljnije... bas cu ovih dana u njihov veliki market, pa cu detaljnije da pogledam...
Po igrackama koje ima bratov mali, vidim cene, i oko 10-20 e nize...

Hranilica je zakon ! Moj maleni nema sekund mira i kad ga stavim u hranilicu i svezem jedva uspem da ga obuzdam, bez nje ne znam kako bih ga umirila i jedan zalogaj da mu dam.
Mi imamo chicco i prezadovoljna sam.. posluzavnik se isto skida, razna podesavanja; koju god da uznes neces pogresiti.

Sto se tice (ne)spavanja.. ne znam koji mesec su vase bebe
.. sa malenim s problemi poceli vec sa 3 puna meseca i trajali oko 40tak dana.. do sredine petog znaci. Toliko je plakao svake noci i toliko je dugo trajalo da sam mislila da cu da odlepim a od zuba nista.. posle mi je neko rekao da se to samo zubi spustaju, a da je moja beba jako osetljiva..
Sa punih sest meseci su mu izbile donje jedinice ( pa 1.5 mesec pauza)
sa osam istovremeno gornje jedinice i dvojke ( 2 nedelje pauza)
i sad devet ipo meseci i vec druga nedelja kako place svaku noc.. valjda izbijaju donje dvojke
Svako izbijanje zuba pratilo je od 2-4 besanih nedelja.. To su moja iskustva.

Jandrlino.. meden ti je :zag:

bokice, srecan prvi polurodjendancic : )

mi smo po ceo dan napolju, prvo pre podne do 12h pa onda popodne od 4 do sedam - osam i uzivamo oboje.. steta samo sto mi nije neka priroda blize, ili ada ili sava ili kosutnjak...
on od pre neki dan poceo da spava opet preko dana, uglavnom u setnji, odspava, tako da je delom budan delom spava, ali sve vise trazi da gleda sta se desava oko njega, ne mogu da docekam da skinemo ovu ravnu korpu da mu bude lakse da prati situaciju na terenu : )

jedno pitanje
jakov sada ima 5,5 meseci i do sada sam cim mu neka igrackica padne na pod u stanu (ne vuce se po podu nego cim padne) bacala na pranje
e sada me zanima da li je to preterano sada, tj da li da nastavim tako ili je ok ne oprati je odmah? ne znam kako tu da se postavim, ne bih da ga previse drzim u staklenom zvonu ali ni da mu naskodim
kasicice itd mu ne sterilisem nego samo prelijem vrelom vodom itd, imamo i dve mace tako da nije sve sterilno iako asepsol radi 24h dnevno : )

Poslednja izmena:
jedno pitanje
jakov sada ima 5,5 meseci i do sada sam cim mu neka igrackica padne na pod u stanu (ne vuce se po podu nego cim padne) bacala na pranje
e sada me zanima da li je to preterano sada, tj da li da nastavim tako ili je ok ne oprati je odmah? ne znam kako tu da se postavim, ne bih da ga previse drzim u staklenom zvonu ali ni da mu naskodim
kasicice itd mu ne sterilisem nego samo prelijem vrelom vodom itd, imamo i dve mace tako da nije sve sterilno iako asepsol radi 24h dnevno : )

ja nisam tako radila ni kad je bila 2-3 meseca a kamoli sa 6 :rumenko:
samo malo protrljam, dunem i vratim joj :rumenko:
osim ako je balava...onda je prebrisem vl. maramicom

nije joj nista bilo
a znas da je pas prljaviji od macaka...izlazi napolje, valja se po travi....
jedino sto imam maniju da usisavam dlake
tu je pas zahvalniji...sve su na podu...macke se i penju svuda...ne mozes da im zabranish..

ma jok, ja sam redovno grickala nasu kucu, a njena cinija je bila kao magnet za decu da probaju sta to kuca jede :D
ja joj perem igracke kad ih baci negde na ulici, a kucne properem s vremena na vreme. u stan ne ulazimo sa cipelama, a i kada puzi ko zna koliko puta em olize patos, em ruke em ko zna sta sto ni ne vidimo. isto ima tripove da juri cipele da testira kakvog su ukusa ili voli da skine pertle pa njih razvlaci (cipele su u hodniku i tamo joj je zabranjeno, ali desi se da se ponekad da smugne tamo brzinom svetlosti).
uzgred vase macke su koliko sam skapirala kucne, tako da su ipak malo cistije od onih sto se muvaju i napolju :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back