Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i da, jakov definitivno ima suvu kozu, osim ako ono nije ekcem jer se opet pojavilo
ne znam od cega, nista novo nisam uvodila u ishranu, nisam menjala prasak ni bilo sta slicno

ako je suva koza, cime da ga mazem?
u apoteci mi rekli bademovo ulje ni slucajno i sad nisam pametna sta da radim

kupam ga sebamed sapunom, i to samo prepone i pregibe..razmisljam da uvedem njihovo mleko za telo, ne znam

i da, jakov definitivno ima suvu kozu, osim ako ono nije ekcem jer se opet pojavilo
ne znam od cega, nista novo nisam uvodila u ishranu, nisam menjala prasak ni bilo sta slicno

kupam ga sebamed sapunom, i to samo prepone i pregibe..razmisljam da uvedem njihovo mleko za telo, ne znam
promeni sapun
mislim da sam citala negde da sebamed isusuje kozu bebinu
probaj nivein bebi losion za kupanje, onaj beli sa pumpicom, mi ga koristimo trenutno
i sa njim sve kupamo, od glavice do guze
i u vodu ubaci koju kap ulja
inace te iz apoteke i nisu neki strucnjaci, mislim da ne verujem bas u sve sto kazu....
ti mu eto ubaci onda malo mas. ulja il kantariona, to je dobro

e i probaj jekoderm da namazes, mozda prodje
a jesi li probal;a da ga 'namazes' svojim mlekom
mislim te promene na kozi?

promeni sapun
mislim da sam citala negde da sebamed isusuje kozu bebinu
probaj nivein bebi losion za kupanje, onaj beli sa pumpicom, mi ga koristimo trenutno
i sa njim sve kupamo, od glavice do guze
i u vodu ubaci koju kap ulja
inace te iz apoteke i nisu neki strucnjaci, mislim da ne verujem bas u sve sto kazu....
ti mu eto ubaci onda malo mas. ulja il kantariona, to je dobro

e i probaj jekoderm da namazes, mozda prodje
a jesi li probal;a da ga 'namazes' svojim mlekom
mislim te promene na kozi?

Jandrlino, sebamed ne sadrži sapun u sebi što znači da manje isušuje kožu! I mi ga koristimo, ali za suvu kožu postoje i uljane kupke koje su blagotvorne.. U suštini se ne preporučuje nikakav sapun na mestu ekcema ili gde se koža peruta, suši i sl.

joj, zene, ima li neka iskustva sa onom ogrlicom od cilibara?

jakov dobio na poklon i ja ne znam sta cu sa njom osim da je preprodam : )
Ne verujem u to... ja bih je nekom poklonila... ;)
Ili prodaj... :)

Moji dave da mazem sa uljem celo telo. Ja ne volim da ga mackam ali sam probala sinoc i namazala ga bebi uljem posle kupanja. Bas cu pogledati sutra kakva je koza...
Tara tako je i nama... meni rekli ekcem. :(
mazem dermalexom ako osetim da je hrapavo... inace nicim...
Mozes probati pantenol. A za kupanje mi koristimo Mustelu bas za osetljivu deciju kozu podlegnu ekcemima... 1300din, traje nam od letos i jos ce ko zna do kad

bokice, za sebamed su mi bas rekli da je za suvu kozu, njega koristimo od prvog dana i nije reagovao, sta znam, plus sto bas te delove ne tretiram sapunom nego samo vodom, mozda je veme da izbacim sapun uopste i ubacim neku kupku, ulje, losion...
probala sam ovu kremu niveinu, sos i za sada nije pomogla, koristim je vec 3-4 dana,
da, jekoderm, nisam ga se setila, mozda i pantenol?

nisam mazala svojim mlekom, to mi nije ni palo na pamet

e da cicak, cula sam i za tu mustelu

zabice, znam da svwe to ima hemije, i trazim nesto sto prirodnije kad vec mora nesto, citajuci sam nasla da taj sebaed u sebi ima bas malo hemije
odlicna je njihova krema za lice, nju sam macnula

probacu za pocetak da izbacim sapun, pa ako ne da rezultata onda jekoderm, pantenol i ulje, videcemo

Jandrlino, sebamed ne sadrži sapun u sebi što znači da manje isušuje kožu! I mi ga koristimo, ali za suvu kožu postoje i uljane kupke koje su blagotvorne.. U suštini se ne preporučuje nikakav sapun na mestu ekcema ili gde se koža peruta, suši i sl.

ja rekoh sta vec par puta cuh i procitah za sebamed sapun... nekoliko njih je prijavilo da im ne prija..

sada citam da ekcem moze biti i nasledan, a ja sam ga kao mala imala kao i alergiju za koju nikada nisu otkrili na sta je tacno, samo je nestala u pubertetu, plus mi je koza izrazito suva,mozda i to ima uticaja

- - - - - - - - - -

ja rekoh sta vec par puta cuh i procitah za sebamed sapun... nekoliko njih je prijavilo da im ne prija..

e na nekim forumima sam i ja nasla to za sebamed, neko je odusevljen nekome ne prija,ma kao i za sve

E jednom i ja da dam savet tebi :D;)

Najverovatnije pije obichnu formulu od Aptamila ... neka predju na HA ( hipoalergenu) ne moraju da menjaju proizvodjacha, ali ako beba prihvati najbolju HA ima NAN, pa posle Humana .. i koshtaju NAN - oko 800 din, Humana 1045 din (:sad2:) ... s'tim da je NAN od 400 gr, a Humana 500, ali te izadje isti djavo ... neka ga kupaju svaki dan, samo sa VODOM, pelenska regija sa JEDNOM KAPI gela za kupanje ( Nivein SKIN SENSITIV je apsolutno najbolji) ... nishta od mleka za telo, ili ulja, neka probaju ili Linola ili Dermalex ... ovo mogu 2.3 puta preko dana da mazhu, nema u njima kortikosteroida ... (Linola je mleko, a Dermalex vishe krema, nam ovo drugo malo bolje, ali to zavisi od deteta do deteta) ... i obavezno da odu kod alergologa-dermatologa, bar da vidi dete ... nek' se klone mleka i soje k'o djavo krsta, to je veliki okidach ... inache ekcem zna da divlja i kad nichu zubi ( mi smo u toj fazi sad, ledja katastrofa, sve 4ke izashle sad krenule trojke :dash:) :zag:

evo sta je birica pisala na temu kupki, krema, i ostalo, kada se sumlja na ekcem

sada citam da ekcem moze biti i nasledan, a ja sam ga kao mala imala kao i alergiju za koju nikada nisu otkrili na sta je tacno, samo je nestala u pubertetu, plus mi je koza izrazito suva,mozda i to ima uticaja

- - - - - - - - - -

Moguće je Tara, ali ako mu se to pojavilo u skorije vreme moguće i da je zbog prelaznog perioda iz jednog godišnjeg doba u drugo koji je izazov za detetov imunitet.. Najbolje da pratiš za sada, i maži mu pavlovićrvu ako nisi sigurna u kvalitet drugih proizvoda ili jekoderm kao što rekoše neke žene ovde pa videćeš prolazi li ili ne. Izbegavaj spune, probaj uljanu kupku, bekutan nije loš koliko ja znam..

meni se bekutan uopste ne svidja
od mirisa mi se zvrti u glavi, ko zna cega tu sve nema

- - - - - - - - - -

Ne znam to za ekceme, ili osetljivu i suvu kozu kako ide..ali kazu da ne valja svaki dan kupati bebe sapunom/kupkom..
Pantenol kremu i jekoderm svi hvale za sve kozne promene..
ja njemu mazem jekoderm umesto pavloviceve na guzu, malo, onako zrne namazem
joj, al je dobro (obozavam taj miris jekoderma) a guza mu meka i nezna :) <3 hihihi

Tara, ako je ekcem u pitanju, trebalo bi dr da primeti valjda?
On se zaleci pa se pojavi sa vremena na vreme, moja drugarica ga ima, njena beba nasledila valjda od nje, ima po rukicama i cese stalno, a ne bi smelo..to se zaleci pa prodje, pa se pojavi valjda kad padne imunitet..nadam se da nije ekcem kod Jakova, ne mora da znaci

hvala neo, definitivno izbacujem sapun i ubacujem ili taj nivein ili mustelu, mada sad gledam mustela je 3.000 din : I

probacu prvo sa niveom, onda kupujem pantenol i jekoderm pa cemo videti (u epoteci beograd pave neku emolientnu kremu za bebe (sta god to znacilo), kaze poptuno prirodna, pa mozda i nju da probam)

mozda je i promena godisnjeg doba zabice, nisam pametna, ali bitno mi je da eliminisem jedno po jedno da bih znala sta je upalilo

sali, ja njemu samo pregibe i guzu i prepone perem sapunom svaki dan, ostalo samo vodom i kosu jednom nedeljno samponom

- - - - - - - - - -

Tara, ako je ekcem u pitanju, trebalo bi dr da primeti valjda?
On se zaleci pa se pojavi sa vremena na vreme, moja drugarica ga ima, njena beba nasledila valjda od nje, ima po rukicama i cese stalno, a ne bi smelo..to se zaleci pa prodje, pa se pojavi valjda kad padne imunitet..nadam se da nije ekcem kod Jakova, ne mora da znaci

idemo u petak kod dr na kontrolu redovnu pa cu je pitati, ona ce valjda znati a do tada cu zameniti ovo kako sam isplanirala

nama pavloviceva ok za guzu i prepone, ali ja mazem samo ujutru i uvece i u toku dana ako se ukaki, ne mazem stalno i tu nema porblema, za sada

meni se bekutan uopste ne svidja
od mirisa mi se zvrti u glavi, ko zna cega tu sve nema

- - - - - - - - - -

Boki to je već individualno, meni se recimo dopada..
Ali sve jedno sada sam malo istraživala pa pročitah da Bekutan sadrži:
ulja od soje, suncokretovog ulja, ulja od semenki grožđa i maslinovog ulja. Ekstrakti ovih ulja su bogati masnim kiselinama OMEGA 3 i OMEGA 6, koje pripadaju grupi membranoformirajućih fosfolipida, što zapravo znači da pomažu u održavanju prirodnog lipidnog balansa kože doprinoseći jačanju njene zaštitne funkcije.

Prirodna biljna ulja koža lako apsorbuje, što utiče na poboljšanje njene elastičnosti čineći je mekanom. Pored masnih kiselina, kupka sadrži i vitamin E koji deluje kao antioksidant, antiinflamatorno (umiruje crvenilo) i regenerativno. Vitamin A održava prirodnu vlažnost kože dok vitamin C poboljšava mikrocirkulaciju, a samim tim i razmenu hranjivih materija u ćelijama kože, što doprinosi da ona bude glatka, nežna i elastična.

E sada, zbog ovog ulja od soje nisam više sigurna da je preporučljivo, bolje pitati dermatologa za koju se uljanu kupku opredeliti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back