Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali, ljudi, fora je u tome da on beskrajno može da se igra sa sikom. Sisa, sisa, sisa i onda odjednom nešto vidi kroz prozor, pa prestane. Pa onda luster se sjaji, pa opet vuče. Onda moja šarena majica, gleda 10 minuta u nju, pa vuče. Igra se, ne doji kako valja, očigledno...
Moja beba i dalje nema nikakvu rutinu, niti se budi u isto vreme, niti siki u isto vreme..to sam ja sama kriva doduse..sto sam se bojala da malo dobija pa sam je nutkala non stop da siki :zcepanje:
To je naš problem!

Joliva, probaj da dojis lezeci... da odmoris ledja... :)
Sinoć sam tako i onda je spavao 10 minuta, dojio 15 i tako u nedogled. A ja nisam stigla ni da ručam. :(

Joliva, ne daj mu da se igra. Ako vidis da samo cicka, izvadi mu siku iz ista i pokusaj ga drugacije zabaviti.

Sem ako je u skoku, onda treba da je po ceo dan na sisi, ne mora, ali obicno bebe to rade. Skok traje par dana i prodje.
Ako se nastavi stalno igranje, pokusaj kao sto napisah gore

e pa drage moje konačno da se i ja javim.
Luca je napunila godinu dana, pa se svečano selim na veliku temu :)

rođus od tri dana :roll: je super prošao!
prvi dan kod mene za prijatelje i sitnu decu, pa kod mojih u Zr za tamošnju rodbinu, pa kod svekrve tačno na dan D za užu rodbinu...
Luca je bila super raspoložena, jurcala naokolo, pričala sa svakim, smejala se, ma uživala da bude u centru pažnje :heart:

Pogledajte prilog 277871Pogledajte prilog 277872Pogledajte prilog 277873Pogledajte prilog 277874Pogledajte prilog 277875

Joooj kakve ste slatke, prave ste dame! Luca je toliko medena da nemam reči! Cmok od Pake!

Moja beba je izgleda lenja dok sisa. Napredovala je za prvi mesec 1300 grama i samo je dojim, ali plače između podoja, hoće još da sisa. Imaće 11. aprila dva meseca, ali evo nikako da se ušemimo s podojima. Sinoć je sisala pa... cirka 2h. Taman je stavim da spava, ona se probudi i hoće da doji. Za nedelju dana je inače napredovala oko 300 gr. Znači, nije fazon da nema mleka. Budi se nekad na 2h, nekad na 3... Ali najčešće je to vreme kraće. Leđa ne osećam. :cry:

I nama je tako bilo, do 3 meseca nikako nije mogao da se uobroči, nego je baš često hteo da sisa. Tek sa 3 meseca mogao je da izdrži 2,5-3 sata bez sisanja. Jeste teško, ali i to će proći, važno je da lepo napreduje. Jel dojiš sedeći ili ležeći? Mene su leda ubijala dok nisam počela da dojim u ležećem položaju. Tad sam se čak i naodmarala dojeći ga.

hvala vam cure za lepe komentare....

- - - - - - - - - -

ikice u isto vreme :)
kako ste vi, ne stižeš da se javneš malo...gledala sam Paku, momčina mamina...

Pa malo me je kući zezao internet, nisam imala wireless, nego sam morala da razvlačim kabl, a on je isti taj kabl čupao, pa nisam uspevala da češće pišem. Sad radi, a i na poslu je neka tuga pa mogu malo da kucnem u radno vreme. Dobro smo, Paka je veliki već, počeo je da priča po malo, pa mi je zanimljiv. Željno iščekujemo proleće, pa da po ceo dan budemo napolju! Ljubi nam Lucu lepoticu, pa od sad kuckam češće, obećavam!

- - - - - - - - - -

hvala vam cure za lepe komentare....

- - - - - - - - - -

ikice u isto vreme :)
kako ste vi, ne stižeš da se javneš malo...gledala sam Paku, momčina mamina...

Jesi li počela da radiš? Ko čuva medenu?

pa gleda dete, vid mu je bolji, sve mu je novo i zanimljivo, svi vole da gledaju kroz prozor, svetlo, jarke boje....

Da, ali to mu odvuče pažnju i onda se izgleda ne nadoji dobro, pa se probudi posle 15 minuta i sve tako.

@ Čičak,
nije u skoku, bio mu je skok prošle nedelje, preživela sam. Provalila sam da su mi grudi punije dosta i brže se napune.

Ivan je voleo, i sad voli, da gleda automobile i autobuse kako prolaze...

Pre neki dan smo se vozili kolima i svako drvo, čoveka, prodavnicu... sve smo morali da primetimo. :lol:

I nama je tako bilo, do 3 meseca nikako nije mogao da se uobroči, nego je baš često hteo da sisa. Tek sa 3 meseca mogao je da izdrži 2,5-3 sata bez sisanja. Jeste teško, ali i to će proći, važno je da lepo napreduje. Jel dojiš sedeći ili ležeći? Mene su leda ubijala dok nisam počela da dojim u ležećem položaju. Tad sam se čak i naodmarala dojeći ga.

Sedeći moram. Ako legnem, on zaspi istog trena i onda mi to pada u vodu. :neutral:

Pa malo me je kući zezao internet, nisam imala wireless, nego sam morala da razvlačim kabl, a on je isti taj kabl čupao, pa nisam uspevala da češće pišem. Sad radi, a i na poslu je neka tuga pa mogu malo da kucnem u radno vreme. Dobro smo, Paka je veliki već, počeo je da priča po malo, pa mi je zanimljiv. Željno iščekujemo proleće, pa da po ceo dan budemo napolju! Ljubi nam Lucu lepoticu, pa od sad kuckam češće, obećavam!

- - - - - - - - - -

Jesi li počela da radiš? Ko čuva medenu?

nisam još, zvanično od 4. aprila, ali sutra idem kod lekara da iskamčim još mesec bolovanja. tako da negde u maju....

:)
primetrih da vec par dana u isto vreme zaspi
to obicno bude oko 9 ujutru i oko 2 posle podne
samo ne znam zule kako to da iskoristim, mislim kako da ga 'naviknem' :D toptalno nisam u toku :)
ja sve kontala on tako zaspi jer mu sad dodje tako
a ko zna sta ce da mu dune za mesec dana :D

Ali, ljudi, fora je u tome da on beskrajno može da se igra sa sikom. Sisa, sisa, sisa i onda odjednom nešto vidi kroz prozor, pa prestane. Pa onda luster se sjaji, pa opet vuče. Onda moja šarena majica, gleda 10 minuta u nju, pa vuče. Igra se, ne doji kako valja, očigledno...

To je naš problem!

Sinoć sam tako i onda je spavao 10 minuta, dojio 15 i tako u nedogled. A ja nisam stigla ni da ručam. :(

Hahahahha, i moj to radio sisao j non stop i u drugom mesecu nabio 2 ipo kg. za mesec dana.. Kad sam otišla na kontrolu a dr. u neverici da je toliki samo od majčinog mleka.. Pa gleda mene, pa njega pa pita ženo šta ti jedeš i mora da je stalno na siki... I jeste bio, ali prošlo.. Bukvalno nisam mogla da mrdnem od njega valjda zato nikada nije ni prihvatio varalicu?! Uopšte ga nije zanimala :zcepanje:

Evo iskopala sam fotke neke, ovde je imao 2 meseca :eek: Pravo je prase :D

DSCF3466.jpg
DSCF3434.jpg

Poslednja izmena:
Izvinite sto vam ovako upadam. Ja jako retko pisem, ali citam sve redovno:)
Moj macak ima 10 ipo meseci, i sad ima novu foru- pljuje kad jede (a i kad ne jede), i to samo kod kuce (kazu u obdanistu da tamo lepo jede). Znaci krene da klopa, i onog momenta kad nije vise gladan krene da pljuje i da se smeje. NJemu beskrajno zabavno, meni bas i nije... U pocetku sam se nervirala, a onda kad sam skapirala da to ne radi kad je stvarno gladan, sad mu samo sklonim klopu i pustim ga. Jel zna neko koliko ce ova faza da traje, i sto to radi samo sa mnom? Jel moguce da sa 10 meseci vec zna da kod mame moze, a u obdanistu ne moze?

Hahahahha, i moj to radio sisao j non stop i u drugom mesecu nabio 2 ipo kg. za mesec dana.. Kad sam otišla na kontrolu a dr. u neverici da je toliki samo od majčinog mleka.. Pa gleda mene, pa njega pa pita ženo šta ti jedeš i mora da je stalno na siki... I jeste bio, ali prošlo.. Bukvalno nisam mogla da mrdnem od njega valjda zato nikada nije ni prihvatio varalicu?! Uopšte ga nije zanimala :zcepanje:

Evo iskopala sam fotke neke, ovde je imao 2 meseca :eek: Pravo je prase :D

Pogledajte prilog 278075 Pogledajte prilog 278076

Da ga covek pojede! :heart: A ti si verovatno bila kost i koza?

Joliva,pa definitivno sam skinula kilažu nisam se ja gojila dok se i mali gojio... Ali ako misliš zbog ove slike gore, to ga drži moja kolegnica / prijateljica ;)
Evo jedna gde je u stomaku i jedna iz šetnje kad je imao oko 4 ipo, al me krenulo sa slikama... heheheh, sa različitim bojama na glavi, sada sam smedje plava :)

DSCF3222.jpg
486646_4626025338172_1973847005_n.jpg

Izvinite sto vam ovako upadam. Ja jako retko pisem, ali citam sve redovno:)
Moj macak ima 10 ipo meseci, i sad ima novu foru- pljuje kad jede (a i kad ne jede), i to samo kod kuce (kazu u obdanistu da tamo lepo jede). Znaci krene da klopa, i onog momenta kad nije vise gladan krene da pljuje i da se smeje. NJemu beskrajno zabavno, meni bas i nije... U pocetku sam se nervirala, a onda kad sam skapirala da to ne radi kad je stvarno gladan, sad mu samo sklonim klopu i pustim ga. Jel zna neko koliko ce ova faza da traje, i sto to radi samo sa mnom? Jel moguce da sa 10 meseci vec zna da kod mame moze, a u obdanistu ne moze?

Da, cak i ranije krene to. Zna sta moze kod mame, sta kod tate, sta kod babe, sta kod dede itd.

Kada je Junior krenuo sa duvanjem u prazno ja sam mu bila zacepila nos, jer tada mora uzeti vazduh irestati duvati kroz usta, ali mu se to svidelo i mislio je da mu to dodje neko zezanje :roll: Pustila sam ga. Trajalo je dan-dva. Jos uveki se nekada seti, pa radi to par sati, ali sada vec znam da mu brzo dosadi pa prestane :worth:

zabice, kako je veliki i mekan sav : )

jakov se sam uspavljuje uvece, danju nema sanse, imao je period do treceg meseca i onda je samo odjendom sam prestao, bas se secam toga, kada mu se prispava umesto da zaspi sam, kao do tada, on pocne da place neutesno, ja ga uzmem i on zaspi u roku od minut...
bokice, mislim da je vladeta vec veliki i da ce mu ta navika ostati

jakov inace odjednom ubacio nocni obrok i sve se cesce budi od pet do sedam ujutru... on spava od devet do tri ujutru,to je nekih 6 sati u kontinuitetu i onda do pet opet, uopste ne znam zasto je ubacio sada taj obork, kontala sam da kada ga nije imao 4 meseca, nece ga imati ni kako je veci, logicno je da izbacuju nocne obroke a ne da ubacuju : S

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back