Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam rekla, dajem caj umesto soka, da ne pije stalno vodu. pije mnogo vode inace, 300-500ml, pa da mu promenim.
fizioloski uprskam u nos detetu da bih mu olaksala izbacivanje slina. ti nemoj, ti dojis, sisa je svemoguca, pomoci ce mu i u izbacivanju slina, pretpostavljam.

ja sam rekla, dajem caj umesto soka, da ne pije stalno vodu. pije mnogo vode inace, 300-500ml, pa da mu promenim.
fizioloski uprskam u nos detetu da bih mu olaksala izbacivanje slina. ti nemoj, ti dojis, sisa je svemoguca, pomoci ce mu i u izbacivanju slina, pretpostavljam.

Hhahahaha :zcepanje:
Pa i ja dojim, ali ne mogu mu ništa sa sisom kad je začepljen.. dakle mora fiziološki! Inače, fiziološki preporučuju svi i pedijatri i patronažne i nikakvu grižu savest nemam jer ga koristim..

osim kod AD, gde se preporucuje da gucne jos malo necega, pa ako nece vodu, moze cajic
ja sam Ivanu davala onaj hippov

sad pije nanu, i to je bas voli, nezasecerenu
a ja pijem caj i leti i zimi, svakodnevno

a fizioloski je majka Mara za sline

Ja Andriji nisam davala čaj jer je pio dosta vode do 6 meseca. I samo da kažem da nam je dr. rekla da mu dajemo više vode i čaja jer mnogo sisa pa da mu malo zamenimo obrok. U svakom slučaju sada mu dajem čaj od kamilice razblažen takodje umesto sokića, ne često ali povremeno!

..meni malce dali u porodilishtu neokupane, samo u zelenom platnu, jakshu desetak minuta, alekseja malo manje,
zavisi - koliko sam skontala - od toga kad neonatolog dodje da ih pregleda..

..kad bih radjala opet, ne bih dozvolila da je odnesu od mene, osim ako bih registrovala pu-pu-pu neku strku oko nje..
dojila si ih odmah?
jel to u misovicu?
Ne verujem.
Ja trazila kad su ga izvadili da mi ga daju dok me siju.
Proglasili da sam pocela da buncam i uspavali me! :roll:

:dash:

podseti me na Dusana iz fronta...bebe ne smeju da se daju majci odmah,prvo moraju da dooobro otplacu 2 sata :dash:

uopste mi nije jasno, ako je sa bebom i mamom sve ok, odakle njima pravo da ne daju dete u prvih sat vremena na sisu?
misim stvarno
tacno mislim da bi im j sve po spisku kad bi mi rekli ne
nego sam prvi put bila ko da me voz udario i sva sam bila pogubljena pa mi nije uopste ni palo na pamet da treba da podojim tu bebu sto sam rodila :lol:

Nisam probala sa kapanjem mog mleka jer ne znam kako da mu pridjem.
Mislila sam da izvucem siku dok sisa pa prsnem ali ne da. Moram se izmusti pa nekako pokusati u igri da mu zabacim glavu i ukapam.
To je sad citava egzibicija.

I moram da vas pitam: kako im cistite nosic?
Pedji je i dalje zacepljen, ima slince, bezbojne. I curi. Ne da mi da pokusam izvuci, nema sanse. Jedva pristane da mu nezno obrisem nos i oko nosa. Dovijam se i sa umivanjem. A malopre je kinuo, izbacio dve velike dugacke sline, mozda ce mu sad biti lakse.
Inace, od jutros kaslje kao magare. I to u naletima. :(
I plakao je dok je jeo prvih par kasikica, pretpostavljam da ga boli dok guta.

Sta vam znaci krklja?

po milioniti put za nos :lol:
spric od 5 ml i fizioloski....krkni ceo spric na brzaka u nozdrvu....ima sve da izleti kroz drugu
i tako drugu...i ponovis ako treba
ja sam joj u sedecem polozaju to radila...malo je nagnem napred i krknem
a od devet punih meseci,pitaj dr. mozes da stavis operil p u nos pred spavanje...
al pitaj obavezno
ili svoje mleko stavljaj...mada meni nije pomagalo

malo strcni na kasikicu pa uzmi pipetom ili spricem pa mu kapni u nos
mozes i svinjsku mast u 9 voda :lol:
to pomaze...stvarno

Hehe, nos-ponos. Dize se frka oko fizioloskog :) Ja sam kombinovala fizioloski i moje mlekce. Uf, Operil, Olint, Adrianol...nesto ne volim...moje klinke su zbog operacija i zbog tih upala uha dugo koristile, znam da njihovo korišćenje zahteva oprez...

izvinjavam se, a sto je cudno i nemoguce da dete nema zapusen nos do nekog uzrasta?
ne secam se koliko ima cickov sin ali moja mala je tek posle punih 9 meseci prvi put zaslinila i tada smo morali da koristimo fizioloski
do tada smo ga imali uvek u kuci ali nismo svaki dan stavljali u nos
priznajem, preskakala sam neki dan, nisam joj sipala (nekads i vise dana za redom)
i nista joj nije falilo

Hehe, nos-ponos. Dize se frka oko fizioloskog :) Ja sam kombinovala fizioloski i moje mlekce. Uf, Operil, Olint, Adrianol...nesto ne volim...moje klinke su zbog operacija i zbog tih upala uha dugo koristile, znam da njihovo korišćenje zahteva oprez...

ne volim ni ja
al je spas kad je dete malo i kad treba da spava
sto kazu, spava ko beba
al sme samo 5 dana najduze da se koristi
ja sam kombinovala to i tu mast
popodnevna dremka mast a uvece taj operil
dr nam rekla da moze ako ima problem sa spavanjem,pa da se ne muci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back