Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod nas daju ab cim je grlo upaljeno.
Samo nek cesce doji i brze ce proci.
Nece dehidrirati, ako joj svako malo ponudi da sisa. Nije leto pa je utoliko lakse. I nema potrebe za vodom kad sisa
Zasto ponuditi vodu kad ima sisu? I kad je 89% majcinog mleka voda.

Mozda kod vece dece koja piju k.mleko

Ma daj :roll: neka radi šta misli da je ispravno ali se voda preporučuje u takvim okolnostima, pročitaj link!
I ne može joj ništa biti Čičkava od vode!

Poslednja izmena:
Nikad nisam koristila fizioloski. Nemam te pipete. Smislicu nesto
Nemam ni aspirator. Samo ono chicco burence ali ne da da mu pridjem

A sto si ispirala fizioloskim? Citam da dosta vas to praktikuje ali ne znam sto?

Imam beli slez, skuvacu pa mozda i to da probam kapnuti? Ili sa stapicem za usi umoceno. u b.slez?
A probacu mu dati i malo caja

Nikad nisam koristila fizioloski. Nemam te pipete. Smislicu nesto
Nemam ni aspirator. Samo ono chicco burence ali ne da da mu pridjem

A sto si ispirala fizioloskim? Citam da dosta vas to praktikuje ali ne znam sto?

Imam beli slez, skuvacu pa mozda i to da probam kapnuti? Ili sa stapicem za usi umoceno. u b.slez?
A probacu mu dati i malo caja

Ni jednom nisi koristila fiziološki?! :eek: Koji je upravo to što piše fiziološki i možeš ga koristiti za sve i svašta a najviše za zapušen nosić kod malih beba i možeš ga koristiti neograničeni broj puta uopšte nije štetno..
De izguglaj malo, to je nešto što uvek trebaš imati u kući kad imaš malu bebu..
A o pumpici/ aspiratoru za nos i da ne govorimo, mnogo je lakše sa time..
Čudi me da ti patronažna ništa o tome nije rakla!? :think:

Ni jednom nisi koristila fiziološki?! :eek: Koji je upravo to što piše fiziološki i možeš ga koristiti za sve i svašta a najviše za zapušen nosić kod malih beba i možeš ga koristiti neograničeni broj puta uopšte nije štetno..
De izguglaj malo, to je nešto što uvek trebaš imati u kući kad imaš malu bebu..
A o pumpici/ aspiratoru za nos i da ne govorimo, mnogo je lakše sa time..
Čudi me da ti patronažna ništa o tome nije rakla!? :think:

Nije mi niko nista rekao. Zato i pitam.
Nikad nisam imala potrebu za tim.

Zasto bebama davati caj?
I to sam primetila da dosta ljudi praktikuje a dosta i lekara savetuje... u fazonu:"Malo cajica... malo vodice"

Mi caj pijemo samo zimi i to kad smo prehladjeni.
Ja cajeve svrstavam u napitke poput kafe, koji sluze da podignu sistem(a ni kafu ne pijem).
Oduvek mi je delovalo prejako davati bebi ili deci caj.

Kakvo je vase misljenje?
Da li dajete/ne dajete i sto?

Zasto bebama davati caj?
I to sam primetila da dosta ljudi praktikuje a dosta i lekara savetuje... u fazonu:"Malo cajica... malo vodice"

Mi caj pijemo samo zimi i to kad smo prehladjeni.
Ja cajeve svrstavam u napitke poput kafe, koji sluze da podignu sistem(a ni kafu ne pijem).
Oduvek mi je delovalo prejako davati bebi ili deci caj.

Kakvo je vase misljenje?
Da li dajete/ne dajete i sto?

..pa ne daje se bebi chaj od biljke chaj (zeleni, crni, beli) zato shto sadrzi kofein..
..mi sve zovemo chaj, a to nije bash tako.. :)
..daju im se "biljni odvari" shto bi rekli farmaceuti od biljaka koje mogu da im pomognu, obichno oko probave
(kim, komorach, anis, kamilica..)
..mada je tu pitanje shtete i koristi na mestu, poshto dete popije toliko manje mleka koliko popije chaja..

..pa ne daje se bebi chaj od biljke chaj (zeleni, crni, beli) zato shto sadrzi kofein..
..mi sve zovemo chaj, a to nije bash tako.. :)
..daju im se "biljni odvari" shto bi rekli farmaceuti od biljaka koje mogu da im pomognu, obichno oko probave
(kim, komorach, anis, kamilica..)
..mada je tu pitanje shtete i koristi na mestu, poshto dete popije toliko manje mleka koliko popije chaja..

Mislila sam da svi cajevi imaju neki nivo kofeina i da uticu na podizanje sistema.
Kontam kod beba koje su na AD. Svejedno mora voda, pa moze i caj
Ali ne razumem kod dojenja. Cemu?

Zabica ocigledno zna ali nece da mi kaze.

Evo procitaj:
http://www.mamaibeba.rs/dojenje-hranjenje-bebe/najcesce-zablude-o-dojenju.html

Pise i za bebe koje povracaju (za bokicino pitanje).

I sta ti nije jasno?!
Da mi bebi nikad nije bio zacepljen nosic i nikad nisam koristila fizioloski?! Nisam !!! I daj Boze da ga ne koristim nikada!

Pricas kao da to neki vitamin... Pa sam ga uskratila svom detetu. Boze

hahahahah :dash: Pa to, mora da je i taj fiziološki štetan, ne daj bože da ga kapneš pa i kad je začepljen nosić, proći će to možda nema potrebe za fiziološkim.. :lol:
;)

Poslednja izmena:
:cool: Ok. odustajem..
A posle ti drži predavanja drugim mamama kako treba da brinu o svojo deci :dash:

:mazi:
Da me bude sramota sto mi dete nije imalo zacepljen nos?! Ahahahahahhahahah...
ko zna sta sve ima u tom caju i fizioloskom rastvoru, djavolja je to rabota :lol:

edit. ja caj dajem (domaca kamilica) posle rucka, umesto soka. nezaseceren, sa kasicicom meda.

Ja ne dajem caj dok ne otkrijem zasto bi trebala da ga dajem?

Zasto ga ti dajes?

PS. Jel to neko pravilo, svi koriste fizioloski daj da i ja probam na mom detetu. Svi daju caj daj da i ja dam. ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back