Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) i ja ga cekam, ali sve je to neizvesno jer sutra punimo 38. nedelja i dr kaze da nismo za infuziju jos....cekamo da se porodjaj sam pokrene i pratimo bebino stanje....dok god je njoj dobro, nista se ne pokrece, ta trahikardija je jos prihvatljiva....

Neprofitna organizacija "Save the Children" upozorava da je oslanjanje isključivo na veštačku ishranu veoma štetno po zdravlje beba…

Vodeća svetska organizacija za prava dece je skoro izjavila kako paketi dohrane za bebe trebaju da nose veliki znak "štetno po zdravlje" sličan onom koji se može videti na paklici cigareta.

El su oni normalni? ŠTA je tu zapravo štetno po zdravlje?
A pogotovo me zanima šta je štetno za bebe čije mame neće da doje, a nema veze i nije štetno za bebe čije mame opravdano ne doje?
Budalaština!!!

Treba da stoji onako kako već stoji - majčino mleko je najbolja ishrana za novorodjenčad... i slično tome. Jer jeste, činjenica je. Ali brate mili, pa ni ovo nije otrov. I nije štetno za zdravlje. I ne može se uporediti ni sa pušenjem, ni sa drugim stvarima koje sa ishranom veze nemaju.

Nikako da shvatite da nije borba izmedju dojilja/nedojilja, vec protov neinformisanosti!!!

Sta mene briga sto neko ne doji. I sta imam ja od toga da nekome ko nece da doji objasnjavam kako gresi. Ako je odluka vec doneta, kraj! Zivi sa tim!

Poenta je da mlade mame dodju do pravih informacija, za dobrobit njihovih beba!
cicak brate mili, budalastina je staviti nalepnicu stetno po zdravlje na ad mleko pobogu!
sta ce se postici time?

kad sam rekla da je otrov? lepo rekoh da je po meni debilno da nalepe to da je stetno
po meni to nije stetno(to je najbliza zamena za mamino mleko i ne vidim sta bi drugo trebalo dati ako ne dojis)
tolika deca odrasla na tome pa nista
majcino mleko jeste bolje
i samo rekoh da ako neko namerno nece da doji ili se uopste ne potrudi da doji,taj je debil
i lepo sam rekla da ima onih koje stvarno ne mogu iz nekog razloga
i njima treba davati na recept jer je to skupo i nije fer da placaju toliko hranu za bebe
a ove sto namerno ne doje, neka placaju,ko ih shisha

i sto si uvredjena ajde?

Nisi ti rekla,ja to uopsteno.Iskoristila sam tvoj post.

A mnogi tako kategorisu ad.Evo vidis Cicak insistira da se stavi natpis opasno po zivot i sl...

Nikako da shvatite da nije borba izmedju dojilja/nedojilja, vec protov neinformisanosti!!!

Sta mene briga sto neko ne doji. I sta imam ja od toga da nekome ko nece da doji objasnjavam kako gresi. Ako je odluka vec doneta, kraj! Zivi sa tim!

Poenta je da mlade mame dodju do pravih informacija, za dobrobit njihovih beba!

To da, al ne na ovaj nacin. Nego recimo preko sestara u porodilistima da se pocne pa do patronaznih i tako dalje...ili vec u trudnoci da im se prica o dojenju, jer pola njih misli to je najlaksa stvar, sta tu ima da se uci?

Meni sestra iz laktacije kreten rekla da beba nece da vuce, pa da uzmem silikonske bradavice, ja onako sludjena kupila, naravno nisam ih nikad ni koristila jer su uzasne i rogobatne, plus mi nisu trebale uopste, jer imam normalne bradavice nego je trebalo da mi pokaze u praksi kako da nakacim bebu.
Srecom sam imala divnu patronaznu koja mi je lepo pokazala i od tad Sara vuce bez problema..a u porodilistu sam se mucila da je postavim kako treba, a ona mala, slaba, pa ne ume i tako dalje..mada i tada je pomalo vukla ali bilo je mucenje za obe, ja se iskrivim sva i tako dalje..

Oho, to ce nam se neizreciva poroditi uskoro vidim :)

Ja postavljam ovde pitanja a niko ne odgovara, ali aj da pokusam opet...da li da dam detetu caj od kamilice zbog promuklosti? Ja joj do sad nisam uopste davala caj, pa me zanima jel ima logike da kupim onaj hippov caj za bebe ili moze i obicna kamilica?
Zbog cega je taj za bebe bolji nego ovaj obican u kesici kad je opet vestacki pravljen..jel samo zato sto nema mrvice od cveta kamilice ili ima jos neki razlog?
Moze valjda da se procedi i ovaj redovan..mislim, kupicu taj za bebe ako treba, nego ne znam jel samo marketing ili stvarno ne ide ovaj za odrasle?

promuklost moze biti opasna ako traje duze od par nedelja....sto vise da stedi glasne zice i prati da li je bolesna i ima veze sa upalom.....zna promuklost da se javi samo od preopterecenja i prodje sama od sebe......

:) slazem se....prirodno je ipak najbolje.....i mleko i porodjaj i kontrakcija.....:D
Tako je! :)
cicak brate mili, budalastina je staviti nalepnicu stetno po zdravlje na ad mleko pobogu!
sta ce se postici time?
Na svim kutijama AD vec pise: Ukoliko se odlucite da ne dojite rizikujete da ostetite zdravlje svog deteta! Majcino mleko je najbolja hrana za odojce! Itd itd
Opet kazem, AD je nuzno zlo. Izmedju km i ad biras manje zlo!
Kad se mora mora!

Nisi ti rekla,ja to uopsteno.Iskoristila sam tvoj post.

A mnogi tako kategorisu ad.Evo vidis Cicak insistira da se stavi natpis opasno po zivot i sl...

Jeste majo, jos i mrtvacku precrtanu glavu ;)

Znači, neprofitna organizacija Save the children ( ali pazi joj naziv, ebte, da je specijalizovana za delovanje u Africi pa i da kažeš da je naziv ok, ali ovako... :roll: ) kaže da je AD mleko štetno za zdravlje beba.... Imaju li oni u svojim redovima lekara, pedijatra, nutricionistu, internistu-gastroenterologa, patologa... ? Imaju li kliničke studije? imaju li bre najobičniju laboratoriju da provere sastav AD mleka?
Štetno za zdravlje i opasno po život, ma nije nego. Neka budala odvalila ono što je IN, ono što je moderno govoriti danas ( sutra će da tvrdi nešto dijametralno suprotno, ali bitno je da izidješ na televizor :roll: ) - i to je amin?

Jeste, majčino mleko je najbolje! Neoboriva činjenica. Hmmmm..... :think: Ako mama voli da popije, da ****** ( koju paklu dnevno ), da ćokne koju tableticu za smirenje i ostalo... jel i tada?
Dobro, znam da je ekstrem.
Da li je baš?

Osim toga... šta će to dete da jede kada preraste samo mlečnu ishranu? Kakvo povrće, kakvo voće, kakvo meso, kakav hleb...? Sve je organsko 100%, prirodno, čisto, ništa hibrid i GM?
Ma, pro.se.ra.va.nja... Na žalost.
Zaista bi bilo lepo da sve možemo da dojimo, da sve hoćemo da dojimo, da svi jedemo zaista samo organsku hranu.... Ali ebga, davno prošlo to vreme.
Eh, a jel spomenuh vazduh koji dišemo, vodu koju pijemo, Černobilj, Fukušimu... i ostalo?

A AD je opasno po život i zdravlje?

To da, al ne na ovaj nacin. Nego recimo preko sestara u porodilistima da se pocne pa do patronaznih i tako dalje...ili vec u trudnoci da im se prica o dojenju, jer pola njih misli to je najlaksa stvar, sta tu ima da se uci?

Meni sestra iz laktacije kreten rekla da beba nece da vuce, pa da uzmem silikonske bradavice, ja onako sludjena kupila, naravno nisam ih nikad ni koristila jer su uzasne i rogobatne, plus mi nisu trebale uopste, jer imam normalne bradavice nego je trebalo da mi pokaze u praksi kako da nakacim bebu.
Srecom sam imala divnu patronaznu koja mi je lepo pokazala i od tad Sara vuce bez problema..a u porodilistu sam se mucila da je postavim kako treba, a ona mala, slaba, pa ne ume i tako dalje..mada i tada je pomalo vukla ali bilo je mucenje za obe, ja se iskrivim sva i tako dalje..

e, da je osoblje normalno i da nisu totalni duduci i da ih ne boli du.pe ko sto ih boli, i da rade ono sto treba da rade, mnoge majke bi uspesno dojile svoju decu

Sally, ja sam Ivanu davala taj hippov caj za bebe, jos ranije, imao je mozda mesec dana
on je bas voleo da ga pije, a nije hteo da pije vodu
a morala sam da mu dajem jos malce nesto pored jel' onog otrova od AD mleka sto je stetno po zdravlje...:roll:
Stvarno mislis da AD mleko nije ni malo stetno?
Da je idealno za bebe?

Tako je.
Ja sam manijak svaki podoj davala obe dojke jer nisam znala da tako ne treba. Sestrice nista. Jos nece da ga puste da sisa i izvuce sve a meni grude ko kamen. Ma uzas!
Prvo treba od njih krenuti.
Znači, neprofitna organizacija Save the children ( ali pazi joj naziv, ebte, da je specijalizovana za delovanje u Africi pa i da kažeš da je naziv ok, ali ovako... :roll: ) kaže da je AD mleko štetno za zdravlje beba.... Imaju li oni u svojim redovima lekara, pedijatra, nutricionistu, internistu-gastroenterologa, patologa... ? Imaju li kliničke studije? imaju li bre najobičniju laboratoriju da provere sastav AD mleka?
Štetno za zdravlje i opasno po život, ma nije nego. Neka budala odvalila ono što je IN, ono što je moderno govoriti danas ( sutra će da tvrdi nešto dijametralno suprotno, ali bitno je da izidješ na televizor :roll: ) - i to je amin?

Jeste, majčino mleko je najbolje! Neoboriva činjenica. Hmmmm..... :think: Ako mama voli da popije, da ****** ( koju paklu dnevno ), da ćokne koju tableticu za smirenje i ostalo... jel i tada?
Dobro, znam da je ekstrem.
Da li je baš?

Osim toga... šta će to dete da jede kada preraste samo mlečnu ishranu? Kakvo povrće, kakvo voće, kakvo meso, kakav hleb...? Sve je organsko 100%, prirodno, čisto, ništa hibrid i GM?
Ma, pro.se.ra.va.nja... Na žalost.
Zaista bi bilo lepo da sve možemo da dojimo, da sve hoćemo da dojimo, da svi jedemo zaista samo organsku hranu.... Ali ebga, davno prošlo to vreme.
Eh, a jel spomenuh vazduh koji dišemo, vodu koju pijemo, Černobilj, Fukušimu... i ostalo?

A AD je opasno po život i zdravlje?

Ata,
Cak i ako majka pusi svaki pedijatar ce da savetuje pre dojenje nego Ad! Onda ti je sve jasno koliko je ustvari majcino bolje!
I pored tableta za smirenje i mnogih mnogih jakih lekova ipak se savetuje Dojenje!

I da, sve je zatrovano oko nas. Pa jel treba onda od rodjenja da ih postepeno trujemo da ih ne sokiramo naglo?!

Stvarno mislis da AD mleko nije ni malo stetno?
Da je idealno za bebe?

Tako je.
Ja sam manijak svaki podoj davala obe dojke jer nisam znala da tako ne treba. Sestrice nista. Jos nece da ga puste da sisa i izvuce sve a meni grude ko kamen. Ma uzas!
Prvo treba od njih krenuti.

Ata,
Cak i ako majka pusi svaki pedijatar ce da savetuje pre dojenje nego Ad! Onda ti je sve jasno koliko je ustvari majcino bolje!
I pored tableta za smirenje i mnogih mnogih jakih lekova ipak se savetuje Dojenje!

I da, sve je zatrovano oko nas. Pa jel treba onda od rodjenja da ih postepeno trujemo da ih ne sokiramo naglo?!

Chichak draga
zahvali se dobrom Gospodu Bogu sto ti nisam blize

ne shvatam kako uopste mozes da postavis ovakvo pitanje!?
Bilo kome, a kamoli majci koje je bila prinudjena da daje detetu AD!!

Da li ti razmisljas imalo ili ti glava sluzi samo da namestis frizuru!?!?!

Sram da te bude, jel ti jasno!?!?!?!?

vidim ovde opet dobra stara rasprava izmedju majki i nemajki :lol:
mislim da je i vrapcima valjda vec jasno kad se povede ovako neka prica, da je normalno i prirodno da je majcino bolje,
al ako majka nece/ne moze adaptirano treba da bude prvi izbor
ja samo ne razumem folirantkinje koje se kao trude i kao im je stalo, a ovamo sipak
udave te pitanjima, podpitanjima, traze savete, pomoc
a urade sve kontra
inace vec smara pomalo sto cim se spomene dojenje kao bolja opcija, ko iz zasede se iskace sa pricom majka-nemajka, ad otrov i sl....
sta ce ko ovde da da svom detetu il sta mu je davao to je samo njegov izbor
cicak nam je naravno ekstremista
:))) ode ona malo predaleko
al opet ne vidim ni razlog sto se vecito pronadju prozvane mame koje ne doje, cim se krene s pricom o forsiranju dojenja i ne davanju ad
pa valjda su to nomalni saveti mamama koje se bore s laktacijom
a ne odma reci, pusti sisu, smuckaj ad
to bas i nije neki vetar u ledja....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back