Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tsy meni tu nešto ne zvuči okej...ja bih svakako zatražila mišljenje još nekog pedijatra,i naravno mama treba da odagna svoj strah,da bi uspela da nastavi sa dojenjem...ali ako se to zagrcavanje vraća,verujem da beban treba još neko da pregleda,možda nadju odgovor na pitanje zašto se zagrcne samo pri kraju,i što se zagrcne toliko da poplavi,da li kroz nos može normalno da diše,da li možda postoji neka devijacija nosa da kada sisa ne može normalno da diše na nos itd...sve te stvari bih ponovo pregledala sa drugim pedijatrom...pitale su te već žene,jel dobija normalno na težini,jel inače bebac dobro raspoložen?

Meni je medo dok je bio mali, alavo sisao... i uvek bi mu u toku sisanja mleko curilo iz jedne nozdrvice...

Ja bih takodje preporucila majci razgovor sa psihologom, da bi se ona opustila. A bebu stavljati da sisa cesce, da ne bude jako gladan. I malo izmusti pre podoja, zbog let downa...
Sisko, javi nam kako je?

ebem li ga Čičkava,pa NE kravlje mleko...taj bebac je još jako mali za kravlje mleko...ali svakako je kozije bolje,ako mogu da nadju...ja kada sam prestala sa Humanom(iz odredjenih razloga nisam mogla više da dojim),onda smo prvo prešli na kozje mleko,a tek puuuuuuuuuuuuuuno posle sam uvela kravlje,kada do kozjeg nismo mogli da dodjemo,a onaj u prodavnici sam smatrala veoma skupim...

ma sve je ok
to kad je poplaveo, desilo se samo jednom....obicno se zagrcne i nista se ne dewsi ali od kad se to desilo, ona se plasi da ce opet....to je problem
malog su detaljno pregledali i sve je u redu

to je nesto genetski izgleda, posto se i njoj desavalo to kad se rodila...i njena mama je imala problem taj sa njom,samo nikad nije obamrla i poplavela
sad cu je zvati i videcu sta se desava

ebem li ga Čičkava,pa NE kravlje mleko...taj bebac je još jako mali za kravlje mleko...ali svakako je kozije bolje,ako mogu da nadju...ja kada sam prestala sa Humanom(iz odredjenih razloga nisam mogla više da dojim),onda smo prvo prešli na kozje mleko,a tek puuuuuuuuuuuuuuno posle sam uvela kravlje,kada do kozjeg nismo mogli da dodjemo,a onaj u prodavnici sam smatrala veoma skupim...
Dzabe mici. Objasnjavala sam milijardu puta, i kako da doji i da kravlje nije primereno ali ona opet daje.
Jos prosli put kad sam ja videla malog, mesec dana imao, sav se guli, ali meni to bas bilo sumnjivo jer nije perutanje nego mnogo jace.
Ja ju pitam jel pitala dr.sta je. Kaze jeste, to je neki osip. Naravno necu ja da se mesam(milion puta sam objasnila), samo joj kazem: Moli Boga da nije alergican na mleko.
I sad mi mama kaze da ga je videla, ogroman ekcem na licu. :(
mi danas napunili 3 meseca, vreme leti li leti : )
i treba da pocnem da mu skidam sirok povoj preko dana i nikako da se odlucim na to, bzv, a i dr mi lepo rekla da mu od sada ostavljam samo nocu...
Skini mu tara. Videces kako ce se obradovati kad skonta da moze da podize nogice koliko mu volja.
Lakse ce da prducka. ;)
kaze da se nije zagrcnuo juce,pa se malo opustila
videcemo
trudi se da ga doji

Samo opusteno.
Nek ga punooooo mazi... i on se maleni sokirao... :heart:

Skini mu tara. Videces kako ce se obradovati kad skonta da moze da podize nogice koliko mu volja.
Lakse ce da prducka. ;)
ma da, on je i sada presrevan kada ga raspojasam na polici za presvlacenje, podize noguce, savija ih bas dosta, kaze dr da mu zato i skinem, da sada on ima potrebu za slobodom te vrste, do sada mu nije smetao...

:

ja sam drzala Ivanu siroki povoj sest meseci, ne zato sto je tako moralo, nego bilo zimsko doba
nije mu smetalo, a i meni nekako bilo lakse da baratam da njim tako povijenim :)
ma da, lakse je za baratanje, kada mu skinem nekada na kratko pa ga uzmem sav mi je mekan nekako, ovako sa povojem milina za baratanje : )
ali navicicu se valjda, skidacu mu malo po malo u toku dana.. i st arno je i nama sreca sto je zima, kad pomislim na leto i sirok povoj najezim se....

ma da, lakse je za baratanje, kada mu skinem nekada na kratko pa ga uzmem sav mi je mekan nekako, ovako sa povojem milina za baratanje : )
ali navicicu se valjda, skidacu mu malo po malo u toku dana.. i st arno je i nama sreca sto je zima, kad pomislim na leto i sirok povoj najezim se....

Mi nismo ni stavljali siroki povoj. Od prvog dana je u Pampersu. U porodilistu mu nisu stavljali, kada smo krenuli kuci desetog dana, rekli su nam "pa stavicete mu kuci siroki povoj, da ga sada ne maltretiram :roll: " Mi smo se jos pre toga odlucili da mu uopste ne stavljamo, ali to je bila nasa odluka. Nisam imala problema sa drzanjem, nije bio malen ni bez sirokog povoja, ali on je rodjen sa 3.93kg i sa mesec dana je imao preko 5kg.

ma ija ovaj nije malen uopste, na prosloj kontroli je imao 6 kg, nije ni lagan, al opet lakse, upakovan je : )

i ja sam isto rekla da cemo stavljati do prve kontrole kukova i da cemo skinuti tada, medutim kada je prosla prva kontrola nisam skinula ... jos jedna od stvari koju mogu da dodam na listu -kako sam po deseti put pobila samu sebe posle porodjaja-

Tsy, mozda tvoja drugarica ima forceful letdown..ne znam lepo da prevedem, pa se beba zagrcne..mozda da se izmuze malo pre dojenja, pa onda krene da ga doji..

Tara, tvoj maleni isto 6kg kao i Sara, a ona nedavno napunila 4 meseca :)
Sto se povoja tice, ja joj jos drzim, bila sam skidala preko dana, samo nocu i kad napolje idemo sam stavljala, medjutim na drugoj kontroli mi rekli da drzim jos, posto je neki tip b, a ne a..pa drzim kao za svaki slucaj..sledeca kontrola za mesec dana i onda nadam se konacno skidam, taman ce biti i toplije vreme
Za pocetak mu skidaj povremeno, preko dana, da moze da mrda nogicama, pa ces se posle polako navici..

..moji su prohodali bez cipelica, bosi ili u abs charapama..

..kad su moji veliki prohodavali, pedijatri su savetovali obavezno cipele, duboke, chim deca pochnu da se uspravljaju..
..poshto je nas to zadesilo u julu/avgustu, ja poslushala mamu koja je po tadashnjem savetu pedijatara nas drzala bose, osim napolju.. :)

..sa malishanima su opet promenili pesmu, sad se ponovo prohodava bez cipela.. :)

Tsy, mozda tvoja drugarica ima forceful letdown..ne znam lepo da prevedem, pa se beba zagrcne..mozda da se izmuze malo pre dojenja, pa onda krene da ga doji..

Tara, tvoj maleni isto 6kg kao i Sara, a ona nedavno napunila 4 meseca :)
Sto se povoja tice, ja joj jos drzim, bila sam skidala preko dana, samo nocu i kad napolje idemo sam stavljala, medjutim na drugoj kontroli mi rekli da drzim jos, posto je neki tip b, a ne a..pa drzim kao za svaki slucaj..sledeca kontrola za mesec dana i onda nadam se konacno skidam, taman ce biti i toplije vreme
Za pocetak mu skidaj povremeno, preko dana, da moze da mrda nogicama, pa ces se posle polako navici..

i jakov je imao taj neki b, sta god to znacilo, to je bilo pre mesec dana i zato nam je rekla da drzimo do treceg meseca, sta znam..
tako cu i da radim, malo po malo cu mu skidati jer je stvarno presrecan kad krene da mlatara nogicama slobodno

sto se kilaze tice, on je i rodjen veliki, imao je 4.100 plus je bio dugacak 56 cm, a i sara je cica - devojcica : )
bas me zanima koliko kg sada ima, i koliko je dugacak, tih skoro 6 kg je imao pre mesec dana...
nego, tacno se primecuje razlika u napredovanju sa i bez dohrane (ne racunam onaj pocetak, kada nije napredovao uopste), npr one 2 nedelje kada je bio na dohrani konstantnoj i sada, za te dve nedelje on je dobio pravo salce, a sada nekako skladno raste.. sta znam, mozda se i tripujem...

..moji su prohodali bez cipelica, bosi ili u abs charapama..

..kad su moji veliki prohodavali, pedijatri su savetovali obavezno cipele, duboke, chim deca pochnu da se uspravljaju..
..poshto je nas to zadesilo u julu/avgustu, ja poslushala mamu koja je po tadashnjem savetu pedijatara nas drzala bose, osim napolju.. :)

..sa malishanima su opet promenili pesmu, sad se ponovo prohodava bez cipela.. :)

Zavisi od predijatra do pedijatra. Naša dr u dispanzeru savetuje cipelice i to duboke, da drže zglob. A i da bi se svod stopala pravilno formirao. Eto, to je njeno objašnjenje.

Meni je Stef prohodao bos, tj. u vunenim čarapicama. Medjutim, duva bre, i hladno je, Natrpam pelene i svašta nešto u vrata od terase i opet duva, kako sednem na pod, tako mi utrne guza od hladnoće. Tako da ga obuvam, nije samo za čarapice. U početku beše problema, skidao je, a što je čudno - nije umeo da hoda u cipelama. Sad se privikao, pa ih manje skida. Tj. ono redovno dečje izuvanje, ništa preko toga :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back