Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E to za svrab, za sada sam primetila da se cese samo po kosi
kupila sam neku penu, preporucila mi koleginica, a posle mi i u apoteci rekla da je ta pena odlicna, za boginje
brzo zasuse i ne svrbi ih
tako da je dobar
a i nije mu izbilo mnogo, od stomaka na dole nema nijednu...
najvise ih ima opet po kosi

nego mene sad vise strah da ne pokupi ovaj moj virus, poceo da kaslje
pa ga jutros gledam, sve mi se cini da je otekao (a on spavao 21h-7h)
pa mu jedno oko suzi, pa kuvaj kamilicu, pa ne znam dal da ga vodim kod lekara ili ne

a mene manta li manta danas, izmerim prEtisak 90/70 u zivotu mi nije bio toliki, eeeejjj
da popizdis...

ne secam se, davno je bilo, ali moje dete ih je imalo svuda po telu, strasno je izgledalo. ali, kad su pocele da se suse i otpadaju, ja sam ga izvodila napolje jer je bio jun mesec, dug dan, nije mogao da izdrzi toliko zarobljen u kuci. ali , samo lagana setnja, nista trcanje i skakanje. njemu je bilo lako objasniti, tad je imao 5 godina

DSCF4201.jpg

Evo nas na podu, zbunjeni :D

DSCF4185.jpg

Ovde imamo novu frizuru :cool:

DSCF4137.jpg
DSCF4150.jpg

:bye:

čini mi se da sam 5 stranica propustila plus one dve preskočene u žurbi :aha:
pošto sam bila štreber ponekad, čim budem imala vremena, sešću da iščitam :mrgreen:

dr nam rekao vigantol, eto, videh da svi pišu o tome pa pitala je l u redu ovo ili da menjamo, kaže bolje menjajte :mrgreen:
i pulmolog je na spisku, ako neko ima br. nekog privatnog u Somboru, pp molim! hvala :zag: a mi već u potrazi, ali nije na odmet i ovde da pitam
i divan nam je pedijatar, prijatan dekica, al' ga ne vole ljudi zato što je sektaš :think:
i tako

Medo i ja idemo sutra za NS. Ostajemo tamo za vikend! :)
Kako je bilo lako dok je samo sisao, sad dok popakujem sve za kuvanje, smor. A ranije samo izvadim siku i evo ga rucak :)
Da mu kupujem kasice mi se ne isplati, trebalo bi mi 1000 din dnevno samo za klopu. Skroz je nerentabilan :mrgreen:

Ja volim kad su mali i buckasti... ko miselinko... za mazenje, gnjavljenje, stipanje... ufff

možeš i mršavka da gnjaviš i štipaš
ja sam videla jednog bucka koji je retko raspoložen za takvu vrstu gnjavaže
znači džabe što je bucko kad je mrgud
a moj bucko je maza, trenutno tatina, dovoljno je da prođemo pored njegovog kreveta kad spava, odma' pruža ruke i otima se
k'o da sam zla maćeha :(

Jao zabice sto je meden... pravi je bumbar <3 :heart:
Ti bar ne moras da mislis jel gladan, vidi kako je buckast... :) (ja sam ista moja baba, samo nek su debela i lepa :mrgreen: i medo nekad bio oblica, sad samo noblica :aha: )

Ja ga ne tovim Čičkava namerno nego je takvo dete, veruj mi da bih volela više, da ne jede toliko.. ne možemo bre da ga nosimo dugo. Kaže Dr. Ima i kilažu i visinu za godinu dana i nikako da uspori :roll:

Medo i ja idemo sutra za NS. Ostajemo tamo za vikend! :)
Kako je bilo lako dok je samo sisao, sad dok popakujem sve za kuvanje, smor. A ranije samo izvadim siku i evo ga rucak :)
Da mu kupujem kasice mi se ne isplati, trebalo bi mi 1000 din dnevno samo za klopu. Skroz je nerentabilan :mrgreen:

Andrija i sisa i kuvam mu a nije nam ni strana kupovina kašica.. Sisa samo kada se uspavljujemo, uveče najviše.. Spremam mu najviše voće i povrće, ma sve hoće da jede. Kada vidi nas za stolom, pošizi... I onda mu mm da sir i hleb da se smiri, a on oduševljen ne može da se zaustavi! :rumenko:
Ja sam bila jako probirljiva što se hrane tiče, ali u trudnoći sam apsolutno sve jela i masno i slatko itd. Fuj, kada se setim.. ako je suditi po tome i on će dakle voleti sve da jede.
Ali se tešim da to nema nikakve veze u kasnijem razvoju, najverovatnije će se izvući kad prohoda a nema ni na koga da bude debeljuca :)
Nego, baš pre neki dan, ja grickam jabuku a on pokušava prstima da mi je izvadi iz usta, znači drčan je mnogo :zcepanje:

Poslednja izmena:
Zene, off topic
al Jexy vam sad dosla iz hitne
onaj nesrecni pritisak sa 90/70 otisao na 130/100
kad mi glava nije pukla...ono je bilo strasno...
primila bocke, odlezala malo, sad sam ok

...ne mogu da vam opisem taj bol, i koliko sam se u stvari uplasila, jer nisam mogla da pomerim glavu...

Jel normalno da bljucka bas mnogo beba?..danas ne znam sta joj je, kako smo dosle iz setnje, ja je podojim, dignem da podrigne, ona podrigne i sve izbaci (i to lepo po meni :/), posle joj dam da opet sisa, onda kenka, i opet kad sam je uzela sve izbacila..znaci kao flasa vode kako je okrenes prospe se sve..strasno, tri put sam presvukla nju a i sebe..i evo je sad spava konacno..
Znam da je normalno bljuckati, ali ovo je bas puno..

Zene, off topic
al Jexy vam sad dosla iz hitne
onaj nesrecni pritisak sa 90/70 otisao na 130/100
kad mi glava nije pukla...ono je bilo strasno...
primila bocke, odlezala malo, sad sam ok

...ne mogu da vam opisem taj bol, i koliko sam se u stvari uplasila, jer nisam mogla da pomerim glavu...

jbte mene drma virus neki i juce mi pucala glava
ali bukvalno sam mislila da cu da umrem...to je takav bol da nije normalno....u centru glave onako kao da ce svaki sekund nesto da pukne
uplasila sam se bila jer isto nisam normalno mogla da funkcionisem uopste...sva sam se skupila bila u ramenima i da sam mogla uvukla bi glavu ko kornjaca
jutros me isto bolelo dosta ali manje nego juce
a pijem i paracetamol pa me trenutno ne boli
mozda sam trebala da merim pritisak
meni je inace normalan 90 nesto sa 50 nesto- 60 nesto...

Jel normalno da bljucka bas mnogo beba?..danas ne znam sta joj je, kako smo dosle iz setnje, ja je podojim, dignem da podrigne, ona podrigne i sve izbaci (i to lepo po meni :/), posle joj dam da opet sisa, onda kenka, i opet kad sam je uzela sve izbacila..znaci kao flasa vode kako je okrenes prospe se sve..strasno, tri put sam presvukla nju a i sebe..i evo je sad spava konacno..

to nije bljuckanje vec povracanje....u svakom slucaju ako ucesti vodi je kod pedijatra....

nestao mi net pa nisam odgovorila odmah
ali neizreciva je napisala

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back