Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, ta temperatura.... istrumira mame, a bebe preguraju kao da je luk i voda.
Moji su imali, prvo Milica, pa posle par dana Stefan, bogami i preko 39, ali samo jedan dan. Sutradan je bilo oko 37, nešto i to negde do popodne i uveče - zdrava deca. Neki virus izgleda projurio kroz kuću.
Što se pokrivanja tiče, kada imaju visoku temp, ja ih pokrijem velikim peškirom. U sobi je toplo, nema razloga da ih trontam, a svakako se preznoje i ispod peškira.
Ne brini, Čičak, proći će brzo. Vidiš kakvo je vreme ludo, lepo ne znaš više kako da obučeš dete :roll: Nije čudo što se razboljevaju.

I mene. Gori, vreo je a on se igra kao da mu nista nije.
Ne znam da li da spustam temp ili da cekam popodne, ako mu ne padne do 3-4 vodicu ga kod dr.

..ja ne bih josh, ali svako ima svoj princip..
..ako bi imao T tri dana, chetvrtog bih ga odvela da mu izvade krv, pa sa rezultatima kod dr..

..a nemoj da spushtash ako ne predje 38,5C
samo mu usporavash oporavak tako..

Spava samo na siki...
Sama sam... kako cu ga okupati. hm... i ovako zadnjih par kupanja se opire...
Dal da probam da ga istusiram? Ne bih da ga jos vise istraumiram

ja sam prleta tada kad je bio vruc skinula u bodic bez rukava, imao je pelenu i carapice-soknice
naravno ako mi se ucini da se 'oladio' prebacim preko njega nesto lafano, kao jastucnica npr
al dok se ne oladi, ne oblacim ga
:mrgreen:
unutra je, ako vam je temperatura u kuci normalna, nece se smrznuti
ja bih prvo tako pokusala

i jos nesto
mozes uzeti kockicu leda, pa uviti u neku gazu, maramicu pa kratko staviti s unutrasnje strane oka, ka nosu (msm, ne na oko, nego na nos al na to mesto , tu gde stavis prst izmedju nosa i unutrasnjeg ugla oka)
to je jedan od fazona za 'rashladjivanje' brzo,

Spava samo na siki...
Sama sam... kako cu ga okupati. hm... i ovako zadnjih par kupanja se opire...
Dal da probam da ga istusiram? Ne bih da ga jos vise istraumiram

..pokvasi pelenu mlakom vodom i brishi ga..
..glavicu i kosu, najvishe..
..jel imate vi kadu, normalnu, u kuci..?
..stavi kadicu unutra i stavi dete u vodu da sedi..
..ne treba da ga kupash, nego hladish, ubaci mu igrachke unutra nek se igra, jedno 20 minuta..
..na kraju samo u peshkir i u sobu, nek tata prazni kadicu i brishe kupatilo kad dodje..

21-22 nam je temp u kuci.
Hladno je za majicu bez rukava i gole noge. Kad nisi prehladjen. Ali kad se setim da ga je dr. U dz skinula u pelenu kad je imao temp, ne znam ni sama sta da radim.
Ne bih da napravim gore.
Jel mu moze biti nesto ako ga skinem?
Jel mi moze tako spasti temp?

Nema sanse kupanje. ubacila sam ga onako kako je novka napisala... vristao je iz sveg hlasa, odmah sam ga izvadila.

Nikad ga jos nisam videla ovakvog. lezi kod mene u narucju, iznemogao.
stavila sam mu mokru pelenu na glavu i merim temp.
Poceo je i da kaslje , a osetim da teze guta + nosic curi

Nema sanse kupanje. ubacila sam ga onako kako je novka napisala... vristao je iz sveg hlasa, odmah sam ga izvadila.

Nikad ga jos nisam videla ovakvog. lezi kod mene u narucju, iznemogao.
stavila sam mu mokru pelenu na glavu i merim temp.
Poceo je i da kaslje , a osetim da teze guta + nosic curi

..ako slabo sisa i ako je malaksao - vodi ga kod dr popodne..

..kolika je T..?

mi smo imali 39.3, ja sam čepić odmah stavila :(
bebac je veseo, hiperaktivan, sa temp. nije ličio na sebe, videlo se da nije u redu
do podneva mu je opet skočila temp., pa smo ga vodili kod dr
ali vi i niste toliko strašni..
kod nas ostao još nosić, a temperatura 3 dana nije popuštala bez čepića, ništa nam nije vredelo
dr će ti reći, naročito što nije samo temperatura, možda mu je i grlo upaljeno, treba proveriti

22 stepena je vama normalno, meni je to hladno :mrgreen:
25, 26 mi jedino odgovara, ništa ispod, ništa iznad

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back