Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, kako odrzavate higijenu usta kod dece?!

Medi se bas oseti iz usta. Mm kaze da preterujem ali nije. Svasta jede, pije vodu posle obroka ali malo.
Perem mu ja cetkicom zube ali nista.
Ne znam od kad smeju paste. Ili neki drugi nacin?

..moji su pocheli da preu zubice redivno sa oko godinu ipo, odoka..
..pre toga su zvakali chetkice sami, ali nismo insistirali ni na kakvom odrzavanju higijene,
uglavnom zato shto je skoro uvek bio neki zubic koji samo shto nije izbio, pa su bili i osetljivi na drndanje po ustima..

..nisam primetila nikakav zadah, kad smo vec kod toga.. :think:
..losh zadah moze da bude i od grla, krajnika, sinusa i josh svacheg necheg..
..teshko da na par zubica ima mesta za zadah.. :think:
..ako je stvarno izrazeno, pitaj pedijatra na sledecoj kontroli, potrudi se da mu opishesh tachno kakav je miris u pitanju..

..moji su pocheli da preu zubice redivno sa oko godinu ipo, odoka..
..pre toga su zvakali chetkice sami, ali nismo insistirali ni na kakvom odrzavanju higijene,
uglavnom zato shto je skoro uvek bio neki zubic koji samo shto nije izbio, pa su bili i osetljivi na drndanje po ustima..

..nisam primetila nikakav zadah, kad smo vec kod toga.. :think:
..losh zadah moze da bude i od grla, krajnika, sinusa i josh svacheg necheg..
..teshko da na par zubica ima mesta za zadah.. :think:
..ako je stvarno izrazeno, pitaj pedijatra na sledecoj kontroli, potrudi se da mu opishesh tachno kakav je miris u pitanju..

Junior je imao los zadah dva dana dok je bio bolestan :sad2: Dr je savetovao da mu dajem zbog proliva i povracanja vodu, caj od mente i pilecu supicu. Menta je malo smanjila neprijatnost. Od kako muje malo bolje sve se vratilo na staro.

MI smo danas krstili Stefana. Bio je pravi laf u crkvi... ili bolje reći lav :lol:
Prvo je popu hteo da ukrade naočare, pa krst, pa onu četkicu kojom mu je nanosio ulje na rukice. Kada mu je pokvasio kosicu, odgurnuo mu je ruku i iz sveg glasa viknuo NEEEEEEEEEE, onako namršteno, ljutito, a kada je pop "mlatio" kandilom opet se orila crkva od Stefanovog DAJ, DAJ, DAAAAAAJ, dok je pokušavao i to da mazne :lol:
I tako... džumbus je pravio... :lol:

Posle je kod kuće prevrnuo flašu sa crnim vinom na beli stolnjak, i kasnije prosuo pun tanjir, srećom tople, a ne vrele čorbe, na sebe :lol:

Hah, baš mi je mirno dete, a? ;)

MI smo danas krstili Stefana. Bio je pravi laf u crkvi... ili bolje reći lav :lol:
Prvo je popu hteo da ukrade naočare, pa krst, pa onu četkicu kojom mu je nanosio ulje na rukice. Kada mu je pokvasio kosicu, odgurnuo mu je ruku i iz sveg glasa viknuo NEEEEEEEEEE, onako namršteno, ljutito, a kada je pop "mlatio" kandilom opet se orila crkva od Stefanovog DAJ, DAJ, DAAAAAAJ, dok je pokušavao i to da mazne :lol:

Posle je kod kuće prevrnuo flašu sa crnim vinom na beli stolnjak, i kasnije prosuo pun tanjir, srećom tople, a ne vrele čorbe, na sebe :lol:

:heart:

Znaci nije bilo dosadno :per: Ima li slika?

Cekamo vas na toddlersima.

...e pa neka je sa srecom:heart:

jedan dan me nema, dve strane vraćam :lol:
ja samo da se ubacim u priču o izgledu
za moje dete će neko reći da nije ni moje ni mm-ovo :zcepanje:

mm ima neke šućmurasto zelene oči, ja kestenjaste
bebac plave

mm ima smeđu kosu, ja još tamniju
bebac prvo svetlo smeđu i čini mi se da mu je ovo novo što raste plavo :zeek:

mm visina prosek, ja niža za 2 cm od jexy, čini mi se :mrgreen: (bar nisam niska koliko i snajka )
bebac dug

znači, zamenili ga u porodilištu

seli je pomenula uvođenje hrane
da, i mene su saletali što izgladnjujem dete jer mu ne dam ništa sem sise :mrgreen:
tek posle punih 5 meseci smo počeli sa uvođenjem hrane i još smo, sa 7 punih, na 2 obroka
a i dalje mu je sisanje glavno i najslađe :)

tara, ne sekiraj se, ako i pokupi, preživećete :) ako ne, desiće se jednom :mrgreen:
prvi put može da uplaši, ali prođe i to

ata, čestitamo :)

Poslednja izmena:
@dadaSt:
Mene Kuma pitala da li me ljudi zaustavljaju na ulici i pitaju cije je dete jer ni malo ne lici na mene. On je po izgledu 100% moj suprug (ima samo usi i narav na mene). Suprug crn sa sitnim plavim ocima, ja smedjokosa sa velikim smedjim ocima a Junior plav sa ogromnim plavim ocima. Nekada imam osecaj da ima moju konstituciju a sve ostalo na oca. Kao da su njegove delove tela nalepili na moju "konstrukciju" :cepanje: Zubici nam izbili sa 11 meseci.

Mirisala sam ga veceras, ne oseca se. Izgleda je podrignuo onda... :bljak:
Jel se vama prevrne zeludac kad vam podrignu u nos?! Meni da... bljak...
Mm kaze da i treba da mi se okrece kad mu guram nos u usta... ahahahahh...
Al.stvarno kad rigne posle rucka, kao da je neznamtijasta jeo... a tek kad se iskaki, fuj fuj fuj... ko da jede kulen i cvarke kako smrdi...
Da ja nisam trudna kad sve njusim... :think: :shock:

Mirisala sam ga veceras, ne oseca se. Izgleda je podrignuo onda... :bljak:
Jel se vama prevrne zeludac kad vam podrignu u nos?! Meni da... bljak...
Mm kaze da i treba da mi se okrece kad mu guram nos u usta... ahahahahh...
Al.stvarno kad rigne posle rucka, kao da je neznamtijasta jeo... a tek kad se iskaki, fuj fuj fuj... ko da jede kulen i cvarke kako smrdi...
Da ja nisam trudna kad sve njusim... :think: :shock:

u dm-u ima da se kupi komplet od 3 cetkic za sve faze izrastnja zuba....masaza desni je prva a zadnja je mala cetkica....pasta koliko znam ne ide pre navrsene prve godine i to jako pazljivo, i malo zbog stetnosti gutanja....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back