Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probaj da mu izbacis popodnevno spavanje jedan dan. Da bude umoran, ne preumoran, nek odspava ali malo.

to mu je poslednjih deset dana jedino pravo dnevno spavanje, tj on spava od jedan/ dva do pet/ sest( tu spoji tri/ tri ipo sata) ii to mi je to, ostalo je popodne budan sve do kupanja i spavanja, mozda dremne pola sata u toku dana i kraj, zato se nadam da ce ovo kupanje u osam da bude lakse uvedeno...

to mu je poslednjih deset dana jedino pravo dnevno spavanje, tj on spava od jedan/ dva do pet/ sest( tu spoji tri/ tri ipo sata) ii to mi je to, ostalo je popodne budan sve do kupanja i spavanja, mozda dremne pola sata u toku dana i kraj, zato se nadam da ce ovo kupanje u osam da bude lakse uvedeno...

....neka spava preko dana koliko hoce, uopste nije pravilo da deca koja danju vise spavaju, nece spavati nocu, naprotiv....dete koje malo spava preko dana,
obicno i nocu losije spava, premori se i to nije dobro za malu decu.....a i kod odraslih je "pravilo, sto vise spavas, sve ti se vise spava" neka ih njima treba
sna...tako najlepse rastu...

....vecina beba koja danju malo spava su neroznije....

...sto se kupanja tice moj savet je uhvati jedan ritam i drzi ga se ma gde bila i ma ko vam bio u kuci (gosti), ne remeti mu to...i bices vrlo brzo iznenadjena
kako ce i sam prosto da trazi taj svoj red...Cupavica je napunila 2 godine i mesec, a i dalje ide na kupanje u 19 i 30, do 20h, je zaspala..:)

Kistina, zadnja dva dana su mi sike bas mekane... stalno su kao ispuhane...
Medu dojim jednako, a cini mi se da je manje mleka, plus sto on kad ga stavim na siku, po pola sata vuce, ono nadodje(jednom)(ili otpusti kako se kaze), posle ne. Mada ja cujem da on guta, po malo verovatno.
Buni me to sto bi sisao u nedogled, + me gricka.
Ja bi da on to za dva minuta posisa i to je to. :rumenka:

Jel moguce da cu ostati bez mleka?
(moja stalna briga da li kolicinski dovoljno posisa)

ma kod mene to ocigledno ne vazi, podoji su na 3 sata najvise, osim nocu, sve visega dojim, dohranu sve manje dajem, zato sam se danas bas iznenadila : (
a tako je lep leriod bio bez nje... videcemo da li ce biti isto bolne kao i pre, nadam se da cebar to da se promeni...

I suki je to rekla, njena Luca je ranije spavala celu noc. I ona dobila negde kad i ja.
Mislim da sigurno ima neke veze ali bas kakve tacno i sa cime tacno ne znam.
I ja se nadam da bar nece biti bolne. Prva mi je bila obilna... dva pakovanja ulozaka sam potrosila, uzas...

Tara, super za dojenje. Odlicno vam ide. Cim se ne zalis verujem da malisa nema grcice i da je dobra bebica. :heart:
Pisi nam kakav je... :)
Ljubi svog momka :***

meni pola dana danas trebalo da ukapiram da sam dobila, koliko sam se odvikla : ))
bebac je stvarno dobra beba, stalno kuckam u drvo da ga ne ureknem, veceras ga tek drugovece kupamo u osam i zaspao je posle kupanja, nadam se da ce tako ostati... nocu se ne budi cesto. tj spoji 5 sati u kontinuitetu, sve vise sisa, tj jace vuce pa i podoji traju sve krace a on sve sitiji ( naravno ja panicarka od ah pomislim da nema dovoljno mleka cim to tako krace traje, ali idemo u petak na kontrolu pa cemo videti)

grcice ima s vremena na vreme ali to nije nista strasno, stvarno stalno ponavljam da imamo vise srece nego pa eti sa njim..

jedino sto me nervira sto gosti kako dolaze sviga nosaju i navikavaju na ruke pa ispada da ga otimam ljudima ali stvarno je poslednje sto mi treba da ga naviknu na ruke, ima skoro 6 kg i kicma mi otpada vec kada ga drzim malo duze...

Ne daj da ga nosaju. Ja nikome nisam dala, doduse nisu se ni hvatali jer ja samo kazem:Hocete da ga VIDITE? Evo ga, ajmo sad u dnevnu, da ga ne diramo. Ako vidim da neko tezi tome, ja sam uvek isla da ga podojim.
Jedino ga moj svekar ne ispusta iz ruku cim predje prag, ali toliko ga obozava, bar 5-6 puta nedeljno dodje i tako je nezan prema njemu i prepun ljubavi i pozitive da nemam srca da mu ne dam. Kad je bio beba kod njega bi se uvek umirio kad je imao grcice.

Mozda zvuci bzvz ali posle se ti okilavis.
Meni medo ima 9 kg, danas npr.resio samo da se nosa... d'umres... jos on hoce da ga nosamo ali da on gleda napred, tako ga mm naucio... pa borba... ma sou zivi... ahahhaha pola sata se nas dvoje raspravljamo, ja kazem:Ne mogu te tako noaiti pile. a on stenje. ahahhaha...

Jedna poznanica je to objasnila: Sto oni tezi, to mi jaci. ;)

i noc se racuna u razmake, verovatno lepo pava, ja jkos nisam dobila, al i moj prle se budu nocu po dva, tri puta da sisa...
najduze do sad je spojio cetiri sata sna
sad je jeo u osam i trazio opet za sat vremena i izbljucko se prasac i evo ga spava....
danas nema kupanja....

inace meni uopste ne smeta nosanje, nek ga nosaju, prija njima, prija njemu, a prija i meni malo odmene :)
a i ne verujem u navikavanje na ruke
prle kad je ok i kad ga nista ne mucu moz na luster da ga okacis, nista mu ne smeta
al kad je nervozan druga prica, i ja smatram da je to normalno da tada trazi da ga uzmemo, nosimo, mazimo....
pa on samo za to i zna....
i nikome nit branim nit zameram nosanje i nije se navikao, ko sto sam rekla kad je on ok, uopste ne trazi da se nosa

ja ću tačno da se koknem u glavu od ovog nespavanja više.
evo danas: buđenje u 8 ujutru, spavanje od 12-13,30, stanje potpune iznemoglosti u 19,30. kupanje u 20, sisanje, spavanje punih 30 min. i onda žurka do 1 posle ponoći.
živci me izdaju majke mi. nervozna sam ko leptir.

a ona, slinava pa ne može valjda da zaspi + kaže dr zubići. ne gine mi puška.

ja ću tačno da se koknem u glavu od ovog nespavanja više.
evo danas: buđenje u 8 ujutru, spavanje od 12-13,30, stanje potpune iznemoglosti u 19,30. kupanje u 20, sisanje, spavanje punih 30 min. i onda žurka do 1 posle ponoći.
živci me izdaju majke mi. nervozna sam ko leptir.

a ona, slinava pa ne može valjda da zaspi + kaže dr zubići. ne gine mi puška.

:koto: ... :zcepanje: ... :zag: samo mantraj: to je faza, proci ce, to je faza, proci ce :aha:

drzi se suki

on je sinoc jeo oko osam i zaspao ok, tj oko devet, probudila sam ga oko 12 h da jede, nesto je malo jeo i spavao do pet, pola sest i od tada krece igranka, spava pa sebudi, malo sisa pa zaspi i tako do sada, nikako da se najede i da zaspi ili ostane budan nego sve nesto u delovima, bar kada bi spojio dva sata ovako sisa na sat vremena celo jutro, ne stigne da svari ni to sto pojede.... ali kontam da je i to ok, da im naidje period takav...
citam da se nekim mamam u toku menstr smanji kolicina mleka prvih dan/dvapa se vrati na normalu, mozda ima neke veze i sa tim... pitacu dr

Kistina, zadnja dva dana su mi sike bas mekane... stalno su kao ispuhane...
Medu dojim jednako, a cini mi se da je manje mleka, plus sto on kad ga stavim na siku, po pola sata vuce, ono nadodje(jednom)(ili otpusti kako se kaze), posle ne. Mada ja cujem da on guta, po malo verovatno.
Buni me to sto bi sisao u nedogled, + me gricka.
Ja bi da on to za dva minuta posisa i to je to. :rumenka:

Jel moguce da cu ostati bez mleka?
(moja stalna briga da li kolicinski dovoljno posisa)
Mleka ima i nemoguce je da ostanes bez njega dok dojis.

inace meni uopste ne smeta nosanje, nek ga nosaju, prija njima, prija njemu, a prija i meni malo odmene :)
a i ne verujem u navikavanje na ruke
prle kad je ok i kad ga nista ne mucu moz na luster da ga okacis, nista mu ne smeta
al kad je nervozan druga prica, i ja smatram da je to normalno da tada trazi da ga uzmemo, nosimo, mazimo....
pa on samo za to i zna....
i nikome nit branim nit zameram nosanje i nije se navikao, ko sto sam rekla kad je on ok, uopste ne trazi da se nosa
Apsolutno, oni se rode "naviknuti" na nosanje i blizinu majke.
Tuga je oduzeti im to.
Ja sam za nosenje. :)

:koto: ... :zcepanje: ... :zag: samo mantraj: to je faza, proci ce, to je faza, proci ce :aha:

mantram mantram, ali sam u žešćem pms-u pa bih :mafijas::koto::tiganj::azdaja::vudu: svakog...

kažem mi mm sinoć, pa nemoj da se nerviraš, sigurno joj nešto fali, a zamisli jadna nezna da kaže šta....kako možeš da se ljutiš na nju. a ja, ma ne boli je ništa, sve ovo radi direktno da bi mene živcirala :zblesav::zblesav::zblesav: eto koliko sam juče bila nenormalna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back