Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..sally, ja sam se odluchila za pentaxim zato shto ima komponentu vishe (drzavna je di-te-per boca i polio koja se pije,
a ova ima uz te chetiri komponente i josh hemofilus influence B..)
..protiv ovog poslednjeg postoji posebna vakcina, ali to su onda dve bocke plus polio koja se pije (pa pazish da ne bljucne posle)..

Jel vasi muzevi umeju uspavati dete? !
Ovaj moj mi zivce pokida... :roll:

Uvek ga spremimo za spavanjac, tata da poljubac i ja ga podojim... on se zanesvesti... malo ga razbudim pri podizanju da podrigne-namerno, spustim u krevetac i on sam zaspe...
U 99% puta to je to...
ali evo malopre nije podrignuo i probudi se... ja ga podignem podrigne i nastavi da se igra i spava... posle 15 min opet se javlja.. ja posaljem.mm... a on ga KRETEN popali pa to je strasno! Uopste ne ume tiho nezno... vec odmah:"Ko je meni budannnn!!!" pa ga donese u dnevnu... pa ga spusti ovaj stenje!!!
Pa se iz sobe dere:"Mama mama .." pa ne dozivaj me majmune!!?

Lepo mi zivce pokida!
Evo sad vice iz sobe da se pedja upiskio i propustilo mu, zato se i buni... i umesto da cuti on se dere meni da javi... i jos vice:Aj dodji da mu namestis drugu!!!
Iskulirala sam ga!!!
Menja mu pelene svaki dan od kako se rodio ... skoro kao ja... i sad se pravi lud.

mi smo planirali i da se rodio u terminu do ng da ih ne koristimo nego siroki povoj, pa tek onda....
on je mene visestruko zajebo kad je poranio pa nisam imala ni sta da mu obucem jer sam mu kupila sve 62
m
jbg mislila da ce biti prava bebana terminska od cetri kile :)
pa mi drugarice hitno slale postom bebi stvari broj 50! hehe
jao, mrva moja....
sad smo na broju 56
ono sto sam mu ja kupila ima da nosi za dva meseca :-D

Ja i dalje ne verujem da ces toliko da se smaras sa usranim pelenama i govnima i peglanjem...
Pazi, moj medo sisa i jede momacki... a s obzirom koliko ti dojis tvog malog, cini mi se da ce i on biti jesan momak :heart: ... Medi se za 9 meseci NIKAD nije desilo da se ne upiski svakih sat vremena... plus jesniji kake po 3-4-5 puta dnevno...
Ti ces njemu menjati pelenu na svakih sat vremena? (jer logicno da ga neces ostavljati upisanog-sto zbog toga sto platnene ne mogu da upiju pa da do koze bude suvo+sto kad pocne da jede i mokraca ima da promeni i miris i sastav-neces dopustiti urinu da ga izjeda)

Kontam ja zastita sredine ovo-ono... ali gde je tu zastita deteta?

Di nam je suki, da nam.napise koju o tim pelenama?

PS. Ako ti beba bude sisala nocu, ili ces mu menjati pelenu svaka 3 sata plafon, ili ce biti skroz mokar i spavati tako.
Medo sisa 1-2-3 puta nocu... U 20h mu stavim 6-icu pelenu, i ona bude dupke puna do 6-7 ujutru, a 2od5 puta propusti, jer bude prepunjena

mi smo planirali i da se rodio u terminu do ng da ih ne koristimo nego siroki povoj, pa tek onda....
on je mene visestruko zajebo kad je poranio pa nisam imala ni sta da mu obucem jer sam mu kupila sve 62
m
jao, mrva moja....
sad smo na broju 56

:heart:

Samo da je zdrav i okruzen ljubavlju bice sve u redu :cmok:. Kada sa 18 godina i 2.1m i bude nosio broj patika 48, a za rucak bude pojeo celu patku i pita ima li nesto slatkog za posle, pitacu te "secas li se one 2012 i broja 50" :heart:

Ja sam se pre neki dan rasplakala zbog gluposti. Sva sreca bila sam sama kod kuce. Oprala sudove i redjam nesto u gornji deo kuhinjskog elementa i pomislim "joj zaboravili smo ovde staviti onu sigurnosnu kvaku, da Junior ne otvori" i onda skontam da je on jos mali i da ne moze dohvatiti gornje delove (oni koji su nakaceni na zid) i onda se setim da ce porasti i da ce jednog dana dohvatiti i da nece vise biti beba :sad2: i pocnem ridati kao dete.

:heart:

Samo da je zdrav i okruzen ljubavlju bice sve u redu :cmok:. Kada sa 18 godina i 2.1m i bude nosio broj patika 48, a za rucak bude pojeo celu patku i pita ima li nesto slatkog za posle, pitacu te "secas li se one 2012 i broja 50" :heart:

Ja sam se pre neki dan rasplakala zbog gluposti. Sva sreca bila sam sama kod kuce. Oprala sudove i redjam nesto u gornji deo kuhinjskog elementa i pomislim "joj zaboravili smo ovde staviti onu sigurnosnu kvaku, da Junior ne otvori" i onda skontam da je on jos mali i da ne moze dohvatiti gornje delove (oni koji su nakaceni na zid) i onda se setim da ce porasti i da ce jednog dana dohvatiti i da nece vise biti beba :sad2: i pocnem ridati kao dete.

zhivota mi, ne znam da li da se smejem ili da plachem ... :zag:... ja sam koji dan gledala Arminove slike kad je imao mesec dana, pa plakala k'o kisha ... u sledecem zhivotu imacu buljuk dece :sad2:

..joj bre zene, sad cete i mene da rasplachete.. :sad2: ..da ne spominjem da vas ni buljuk (u ovom ili sledecm zivotu) nece sprechiti da
'ocete da umrete od srece i tuge i ponosa dan i po posle svakog skoka u razvoju :zper:, plus josh sporadichno prema ciklusu, kako vas koji mesec zvekne.. :lol: :rumenka:

Moje devojčice su primale državne vakcine. Prvi put je bilo najgore. I to zato sto nisam poslusala patronažnu i stavila odmah čepić.Ja pitala dr ona rekla pa može i ne mora, vidite kave će biti.One se nisu umirivale od plača, a ja nikako da uspem stavim čepić dok mm nije dosao s posla.Drugi put odmah čpić i nije bio strasno, Treći put bilo najblaže, Ana kao da nije ni primila, a Iva je malko kenjkala prepodne.

cicak, to sa uspavljivanjem je slicno kod nas
ume da bane kad je bebac sanjiv i kad dreknem da ga je razbudio, krene "ja? pa bio je budan! "

a bebac ce sad 6 meseci, nijednom mu nije promenio pelenu :mrgreen:
ne krivim ga, radi kao konj, ja oko bebe i ne moze jos i to da radi

cicak, to sa uspavljivanjem je slicno kod nas
ume da bane kad je bebac sanjiv i kad dreknem da ga je razbudio, krene "ja? pa bio je budan! "

a bebac ce sad 6 meseci, nijednom mu nije promenio pelenu :mrgreen:
ne krivim ga, radi kao konj, ja oko bebe i ne moze jos i to da radi
Mm.cim ovaj otvori oci vice:"Probudio si se!!!" :roll: svadjali smo se opako dok mu nisam uspela objasniti da to ne radi jer bi on nekad nastavio da spava.
I obavezno kako udje, mali se probudi, ja vicem:"Sto si ga probudio." a on :"Pa vec je bio budan!" ahahahhaha... isto...

Sto se tice posla oko bebe... kod nas je sve ravnopravno... Mm je pricao kako on nece menjati pelene pre nego se Petar rodio, ali je od prvog dana to radio.
Jedino mu nikad nije nista skuvao, i retko kad nahranio, ako ja negde zurim pa on nastavi... i nije mi svejedno... uvek ga opominjem...

i kod nas je bila ideja da se deli posao oko bebe
ali splet okolnosti je bio takav da je on stalno za kompjuterom, a ja stalno pored bebe
mislim, mogao bi on da brine o bebi, ali od cega bismo ziveli? ja ne radim nigde

inace dodje da se igra sa njim, a kao najveca podrska je negde oko 3 nocu ili 5 ujutru kad se Dzon probudi pa bleji sat i po, dva, a ja onako mrtva bih jos da spavam..
tad i posao ostavi i cuva ga :)

sad za sad je tako
rekoh mu ja da drugo radjam kad bude mogao sebi da priusti toliko vremena da se obaveze podele

a evo i ja sad pocela da radim za kompom, doduse par sati dnevno ce to biti, ali opet dajem neki doprinos, ekstra kinta uvek dobro dodje

p. s. ne smej se imenu, evo naglasavacu dok se ne naviknes :)

m
jao, mrva moja....
sad smo na broju 56

znaci nosi one normalne pelene ko sto smo i mi kada smo bili mali....
mislim imam vremena dok mi zatrebaju, nego sam uzela neke coskove platna da probam po onim snitovima da ih sasijem, a ideja mi je da se nose samo iz fazona ponekad a inace ove sto rekoh "normalne"....

pomazem muzu nesto oko marketinga :mrgreen:
tek sam pocela pa radim ono sto i dobro dresirana zivotinja moze :mrgreen:
nego eto, trazila sam da se ukljucim pa me polako ukljucuje
za dalje mi je bitno to sto kol'ko tol'ko znam engleski
al' pocinjem od najlakseg i najdosadnijeg posla

Da, baš brzo rastu deca, ja se uvek kad otvorim frižider setim one mame koja je pokupila dete vratima, računajući da još može da se provuče ispod njih (onaj kombinovani frižider-zamrzivač što ima dvoja vrata). To je bio neko na ovom forumu, ja sam tada još bila trudna, ali ostalo mi u sećanju, stalno mi je reper bio "kad jednom NG poraste toliko da je pokupim vratima od frižidera"... a ona davno prerasla ta vrata.
A da ne pričam kada se obratim sinu (18 god) pa lagano počnem da dižem pogled u visinu dok mu ne naiđem na oči, na nekih 185 cm visine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back