Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam primala te hep B zbog posla i struke, nije me uopste peklo
mozda nece ni njega

Medo ni a pustio nije kad je primao vakcine. ;)
Ps. Tata ga je drzao.

Ljudi ovo moje dete bas poraslo... Evo ga u ogradici ladno je uspeo da uhvati neku igracku sto sam okacila, bas visoko... :)

I pitanjce:
Jel postoje obicne kreme u spreju?
Ova cinkova(ivancic i sinovi) u spreju je extra ... a tek za upotrebu jednostavno do bola...
Tacno bi kupila ako postoji obicna?(ovo koristimo jos malo, dok se ne povuce crvenilo skroz... ostalo jos par tackica)

rekli su nam da je jos rano da koristimo bilo kakve kapi i cajice, ja pijem onaj caj od komoraca, josif pancic, on kao ulazava probleme... mada mi je jos mali za klasicne grcice, ovo je verovatno adaptiranje, ne znam..
i isto smo proveli pola noci u krevetu, jer se tako smiri a plac njegov me sludi totalno i odreagujem kako sam mislila da nikad necu... i tacno gledam sebe kako sam pricala da nikad necu da mi beba zaspi na sisi-to radim jer ga to smiruje, da necu da skacem cim pusti glasic- on jos ni ne pusti posteno glas, ja sam vec tu, da necu da spava sa nama u krevetu -pola noci je bio sa nama, priljubljen uz mene jer je tako jedino bio miran malo duzi period...
dakle za deset dana sam stigla da porusim pola svojih "ja to nikad necu" : )
Ma ne sekiraj se... :) za jos 10 dana srusices i drugu polovinu... :mrgreen:

Moja Iva kako udjemo u ordinaciju plače. Čim vidi doktorku. Ova je ni ne pogleda ona već plače.

Ja kontam da njima to ostane u secanju... da ju je garant neka dr.malo grublje pregledala... a ona nezna pa joj zapamtila... ;)

Samo mi nije jasno od cega je ovo moje dete.. on ni osetio nije kad su mu vadili krv... hm... Ni pomerio prst nije

..ja nisam nikad primala, to nam reche bash sestra koja im je davala, po njenom iskustvu.. :)

mozda sestra nema laku ruku :mrgreen: ;)
salim se, al je moguce i da je do toga
zaista me nije pekla :)
ugrejala sam je medju rukama i nista osetila nisam dok sam primala vakcinu...
a inace ne volim kad me drugi bockaju, i sad u bolnici jedan isti lek jedna sestra kad god mi davala ni ne osetim, a recimo dve tri, mi krknu sve me pece

E da...
Imam jos jedno pitanje tj.dva ;)

Jedno povlaci drugo...
Ako je beba odojce do godinu dana, njena glavna ishrana treba da bude mleko, znaci najvise mleka treba da unese u toku dana, jel tako?
Ako beba posisa recimo 600ml, a pojede 700g cvrste hrane, tokom jednog dana, kako je onda njena glavna ishrana mleko?!
I koliko grama cvrste hrane treba da unosi beba od 8 meseci?

Hvala na paznji... :)

tara, moj tiranin je dobio grceve sa punih 8 dana. mi smo odmah uveli espumisan, ali kreten od patrnoazne mi savetovala da dajem samo 12 kapi,a ne 25, jer je on mali. totalno pogresan savet, jer kapi nemaju efekta ako se ne daju upunoj dozi od 25 kapi:roll:.
znaci, neuspela terapija jedno 3 nedelje, dok nije napunio mesec dana i otisli na prvu kontrolu gde nam je dr objasnila sta i kako sa espumisanom. meni se zapravo cini da malo sta pomaze kod grceva, mozda se malo ublaze tegobe.

Dnev­ne po­tre­be odojčeta sa na­vršenih osam me­se­ci

po­doj ili adap­ti­ra­na mlečna form­u­la (600ml u to­ku 24 h)
ko­ličina po obro­ku: 180-250 ml
žita­ri­ce: 120-150 ml
sec­ka­no voće i po­vrće: po­la šol­je, ili 60-90 g, ili četi­ri do šest su­pe­nih kašika
sec­ka­no ili isit­nje­no me­so, ri­ba, živi­na: dve do četi­ri kašike (30-60 g)
voćni sok: 60-120 ml

http://www.stetoskop.info/Ishrana-bebe-od-8-12-me-se-ci-jedemo-iz-ruke-2560-s1-content.htm

..gde god da sabiram, nema 700g chvrste hrane..
(..jaksha je jeo ogromne porcije, ali kad iz zitarica oduzmem mleko i iz voca jogurt - nije bilo 700g ni blizu.. )

ja vise nista ne merim. vaga pokazuje 13kg i 15 meseci. ima ustaljene obroke u tacno vreme, priblizno ista kolicina svaki put, samo sam smanjila mleko za spavanje sa 200ml na 150ml. jutarnja flajka 200ml. slani orok vise ne merim, ali cenim da je izmedju 250-300g. zitarice odokativno, voce oko 200g.

ja vise nista ne merim. vaga pokazuje 13kg i 15 meseci. ima ustaljene obroke u tacno vreme, priblizno ista kolicina svaki put, samo sam smanjila mleko za spavanje sa 200ml na 150ml. jutarnja flajka 200ml. slani orok vise ne merim, ali cenim da je izmedju 250-300g. zitarice odokativno, voce oko 200g.

..toliko ima i aleksej, a nikad se ne bi reklo po slikama.. :) ..njemu nikad nisam merila porcije, niti ih je ikada pojeo do kraja.. :lol:
..mada sam mu verovatno po automatizmu pravila koliko i jakshi - znachi vishe nego shto je trebalo..

tara, moj tiranin je dobio grceve sa punih 8 dana. mi smo odmah uveli espumisan, ali kreten od patrnoazne mi savetovala da dajem samo 12 kapi,a ne 25, jer je on mali. totalno pogresan savet, jer kapi nemaju efekta ako se ne daju upunoj dozi od 25 kapi:roll:.
znaci, neuspela terapija jedno 3 nedelje, dok nije napunio mesec dana i otisli na prvu kontrolu gde nam je dr objasnila sta i kako sa espumisanom. meni se zapravo cini da malo sta pomaze kod grceva, mozda se malo ublaze tegobe.

i nama su tako poceli grcevi
samo sto smo mi poceli da dajemo biogaiu i na njoj i ostali
espumisan nismo hteli jer nije prirodn, bla bla bla
mada ni on nije imao nikakve ludacke grceve, vise mu je crevni sistem bio nezreo pa eto kolko mu treba dok ne prdne i ne iskaki se....

bumbaru je neprirodni espumisan stvarno pomogao kad smo uveli pravu, punu dozu. po preporuci dr, kombinovali smo ga sa prirodnim babyfen kapima, koje apsolutno nisu pomogle. sve je valjda individualno. u svemu tome, najvise je pomogao zagrejani termofor preko stomacica. a kod starijeg sina, tvoja metoda- stomak na stomak, tatin u nasem slucaju:D

..prirodan ili neprirodan, nemi je podatak da se NE resorbuje iz creva i ne prelazi u krvotok
dovoljan da mi savest bude mirna makar ga iz nafte dobijali.. :)
(..da ne spominjem da su i neke od vrlo gadnih stvari sasvim prirodne, poshto se to na biogaiu sigurno ne odnosi.. :lol: )

..do skoro sam bila ubedjena da je jedini lek za grcheve kalendar,
ali sad kad malo bolje razmislim, espumisan mi izgleda kao neshto shto ima efekta..

..moj najmladji brat je imao grcheve (prave kolike, po definiciji) do DEVET meseci.. :eek:
..chula sam samo za josh jednu takvu bebu, ovde na forumu, sina od micimacko..
..moja mama, koja nas ima troje, hiper racionalna dupla devica i prosvetar sa chelichnim zivcima
govorila je - da je njega prvog rodila - ostao bi jedinac,
poshto je sigurna da to opet ne bi mogla da pregura.. :neutral:

..brat i ja izuzetno lichimo, a od moje dece, neparni su tatini, a parni moji :zper: :lol:
najstariji sin je imao grozne, grozne grcheve od osmog do 63-eg dana zivota,
a prestali su kao da je neko zatvorio chesmu i rekao - dosta.. :think:
..u toku tih dva meseca, probali smo SVEshto je bilo moguce kupiti i uraditi, ali on je bio kao igrachka na baterije,
nije menjao zvuk i ritam plakanja shta god ja radila, shta god tata radio, shta god mu davali, shta god pokushali.. :sad2:
..aleksej je po svemu pratio starijeg brata, osim shto se u medjvremenu pojavio espumisan..
..na prvoj kontroli, dr je opipavajuci mu stomak komentarisala "ima grcheve, jel tako..? "
a ja sam poluzbunjeno polupotvrdila, poshto je on kenjkao a ne urlao, stenjao a ne zacenjivao se, grchio se da prducka i kaki
ali bez modre boje lica..istina, trajalo je to po par sati dnevno, kao i kod velikog, ali uopshteno - nebo i zemlja..

..tako da..eto..:)
..niko nema reprizu da proba kako bi njegovom detetu bilo da je pokushao drugachije,
ali kad neko ima povelik uzorak :lol: onda su neki zakljuchci moguci.. :)

..i da, "tatinih" dvoje, cerka i jaksha, nisu imali ni g od grcheva niti ikakvih problema sa probavom,
kao ni tata kad je bio beba,
cerka bez espumisana, naravno, a jaksha uz espumisan..da sam mu josh ukinula radi eksperimenta, bila bih josh sigurnija u ovo shto pishem,
ali nisam imala herca posle onog chupavog drekavca od pre deset godina.. :sad2: :lol:

i da jos nesto kod nas pomaze kada place
sisa :D
ja je zovem svemoguca sisa, jer ko sta radi ja mu samo sisu trpam u usta

tata je inace kuipo dudu, jer on sisu nema, a ja sam par puta odlazila iz stana na sat, dva da obavim sta moram....
a koristimo je i dok ga presvlacimo pre i posle kupanja jer je u stanju da place i place
ne znam zasto ne voli da se skida i oblaci, to mu je ko nokte da mu cupas na zivo :D
pa nam duda kupi mir i tisinu dok ga ne sredim, jer ja ne znam, ja sam toliko postala slaba na njegov plac, ne mogu da podnesem ni kme kad kaze, srce mi se stisne
hvala bogu pa bar sise imamo :) to ga uvek smiri....

inace, jel; i vasi muski tako
ja sam primetila da je nasem tati krivo sto nas dvoje imamo samo nase trenutke tokom sisanja, sto se mazimo, sto me on onako gleda, uhvati rucicom, uziva
msm, ne krivo u losem smislu, nego evo npr
juce ga on drzi onako na ruci, prislonjenog na grudi, kao ona poza za dojenje
i kaze mi kako mu je zao sto i on nema sise i ne moze da ga doji
:lol: mukica
kao i meni bi tada pomogao da ne ustajem u toku noci stalno :)
mukica, pa zar nije zlatan :)

Da, posto smo nas dve same ceo dan, on kad dodje sa posla zao mu sto propusta svasta, recimo nije je video kad se nasmeje onako siroko, sve se desni vide..i juce kad je drzao a ona u mene gleda, i tako dalje :)
Ali uspe tata nju lepo da umiri kad je placljiva, jedino kad je gladna onda dzabe sve :D

Inace to skakanje na bebin plac nece razmaziti bebu dok je ovako malecka, i svuda pise da je treba utesiti, a ni mi je ne ostavljamo da place sama u krevecu..jedino kad je u pitanju ono kenjkanje ili par puta kad zaplace glasno dok kaki, to vec raspoznajem, to je par puta i onda zaspe, tad je ne diram, a ako duze place, naravno dizemo je..

kazu da generalno i bebe kao i mi svi uostalom, imaju drugaciji prag bola, pa zato neko dete samo kenjka a neko vristi....
uglavnom, meni je svaki njihov plac strasan :( bas mi tesko padne i odma ga uzimam, cini mi se i kad kmekne samo :-D.... ali mislim da kako odmicu dani, sve manje ima problema
ja samo onako spomenuh prirodno i neprirodno jer smo normalno prvo hteli probati bez hemije...
da nam biogaia nije delovala ili da je on urlao svakodnevno verujem i da bi mu cistu naftu dala samo da se smiri :-D

kazu da generalno i bebe kao i mi svi uostalom, imaju drugaciji prag bola, pa zato neko dete samo kenjka a neko vristi....
uglavnom, meni je svaki njihov plac strasan :( bas mi tesko padne i odma ga uzimam, cini mi se i kad kmekne samo :-D.... ali mislim da kako odmicu dani, sve manje ima problema
ja samo onako spomenuh prirodno i neprirodno jer smo normalno prvo hteli probati bez hemije...
da nam biogaia nije delovala ili da je on urlao svakodnevno verujem i da bi mu cistu naftu dala samo da se smiri :-D

:zcepanje:

moj je imao grcheve do 4 ipo meseca, ali sam preventivno i polagano-postepeno ukidala espumisan do 5 ipo meseci ... jbg, onaj plach od 21 do 01 sati po ponoci ... ponekad do pola 2 - 2 ... ali i preko dana, pre podne oko 11 ... da popizdish od muke, a ne mozhesh mu pomoci :sad2:... a shta bi bilo da nisam dala espumisan, videla sam kad je moj muzh hteo da ukine, jer "nishta to ne pomazhe" :roll:... pa kad je chuo ono urlanje, nije vishe ni pisnuo ... a ne bi ni smeo, jer bi ga pridavila :zper:

Dnev­ne po­tre­be odojčeta sa na­vršenih osam me­se­ci

po­doj ili adap­ti­ra­na mlečna form­u­la (600ml u to­ku 24 h)
ko­ličina po obro­ku: 180-250 ml
žita­ri­ce: 120-150 ml
sec­ka­no voće i po­vrće: po­la šol­je, ili 60-90 g, ili četi­ri do šest su­pe­nih kašika
sec­ka­no ili isit­nje­no me­so, ri­ba, živi­na: dve do četi­ri kašike (30-60 g)
voćni sok: 60-120 ml

http://www.stetoskop.info/Ishrana-bebe-od-8-12-me-se-ci-jedemo-iz-ruke-2560-s1-content.htm

..gde god da sabiram, nema 700g chvrste hrane..
(..jaksha je jeo ogromne porcije, ali kad iz zitarica oduzmem mleko i iz voca jogurt - nije bilo 700g ni blizu.. )

Ovaj sajt sam vec citala.
Jel se ''kolicina po obroku'' odnosi na mleko?

Meni medo pojede vise voca i povrca i mesa.
On ne jede nista mlecno.
Prepodne: 200g voca u kasici(ponekad dodam p.pahuljice)
Popodne: 200-250g povrca sa mesom
Uvece: 200g palente ili povrca sa mesom(od rucka)

Pa i meni nesto puno... al kad covek volE da jede... :mrgreen:
Evo je veceras pojeo skoro 200g palente sa onim bljutavim alernova mlekom skuvane!!!:bljak:
prvi put sam mu spremila sa tim mlekom(dosad na vodi)... To je toliko odvratno i toliko smrdi... umalo nismo i mm i ja bacili peglu... a medo smazao ko da je eurokrem... ahahahah

sisko misko je bila u pravu kad je rekla:ako je nama bljutavo ne znaci da je i njima... Ako je neko probao alernovu zna o cemu pricam...

Da tri obroka po 200g( okvirno), doručak, ručak i večera. nekad se desi ko danas da nisu htjele ručati. Mada je uglavnom Ana ta koja neće da jede. Voća otprilike isto toliko oko 150-200g kako kad ispadne. Jabuku kuvam jer mi se Ana ojede od sirove. Krušku dajem i sirovu.Miksam i dalje sem banane nju ispasiram viljuškom samo. Planiram da probam da dajem malo krupnije.Možeš da mu daješ sirovo voće.Ja da mi Ana nema problem s jabukom ne bih ni nju kuvala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back