Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ti reche da tata ne radi svaki dan..? ..shto ne preuzme pedju..?
..kad mm ne ide na posao, ja ustajem kad se probudim..
..kad ide, ustajem kad je on na vratima, u pola devet.. :mrgreen:
..osim ako vozi shmizlu u shkolu, onda u osam.. :roll:

Preuzme ga on ujutru kad god je kuci, promeni mu pelenu i njih dvojica idu u dnevnu... jos mi zatvore vrata da spavam... ali se njih dvojica obicno glasno igraju i cice i smeju se i glupiraju... da ne mozes spavati... :)

Preko dana nemam potrebu odspavati, ali uvece kasno lezemo, oko ponoci i onda vec Pedja pocinje sa budjenjem... i oko 6-7 je ustajanje...

Sally: Dobrodosla. Svaka cast za dojenje. Ja sam bila 10 dana u porodilistu i tek su mi 6. dan dozvolili da ga podojim :sad2: do tada sam sve izmuzavala i bacala (jedan od najgorih osecaja u mom zivotu). Donesu ga sitog i sa osusenom flekom na ustima. Ja ga podojim nesto malo i posle pola sata ga ponovo odnose. Posle deset dana kada smo najzad stigli kuci i mogla sam na miru da ga podojim, progledala sam. Samo polako i slusac bebu, ona tacno zna sta i kako treba :cmok:

Znam da su ti vec verovatno savetovale drugarice/poznanice itd, ali ako ugrabis priliku probaj se naspavati. Ja sam u pocetku spavala samo nocu (sa prekidima za dojenje, presvlacenje, nosanje) i posle mesec dana sam mislila svisnucu. Jedva sam se naterala da spavam preko dana dok i Junior spava. Nekako nisam mogla spavati preko dana, ne znam zasto. KAda sam uspela nekako naterati sebe i da preko dana malo prilegnem, bilo mi je puno lakse. Ono sto mogu js da ti kazem da poslusas savete koje dobijas sa svih strana (a ovih dana ce bas pljustati) i da sve uzimas sa rezervom. Meni se milion puta desilo, da dobijem pogesan savet, pa da se nerviram. Poslusaj bebu i bice sve ok :cmok: uzivajte.

Dobrodosla i na ovu temu, Sally, i cestitam ti rodjenje cerke :cmok:
super je sto ste se uhodale sa dojenjem i nisi imala muke kao neke od nas ovde, to je sad najvaznija stvar, za ostalo sve polako
uzivajte :heart:

Hvala :)

Sally: Dobrodosla. Svaka cast za dojenje. Ja sam bila 10 dana u porodilistu i tek su mi 6. dan dozvolili da ga podojim :sad2: do tada sam sve izmuzavala i bacala (jedan od najgorih osecaja u mom zivotu). Donesu ga sitog i sa osusenom flekom na ustima. Ja ga podojim nesto malo i posle pola sata ga ponovo odnose. Posle deset dana kada smo najzad stigli kuci i mogla sam na miru da ga podojim, progledala sam. Samo polako i slusac bebu, ona tacno zna sta i kako treba :cmok:

Znam da su ti vec verovatno savetovale drugarice/poznanice itd, ali ako ugrabis priliku probaj se naspavati. Ja sam u pocetku spavala samo nocu (sa prekidima za dojenje, presvlacenje, nosanje) i posle mesec dana sam mislila svisnucu. Jedva sam se naterala da spavam preko dana dok i Junior spava. Nekako nisam mogla spavati preko dana, ne znam zasto. KAda sam uspela nekako naterati sebe i da preko dana malo prilegnem, bilo mi je puno lakse. Ono sto mogu js da ti kazem da poslusas savete koje dobijas sa svih strana (a ovih dana ce bas pljustati) i da sve uzimas sa rezervom. Meni se milion puta desilo, da dobijem pogesan savet, pa da se nerviram. Poslusaj bebu i bice sve ok :cmok: uzivajte.

Znam za ono mama spava kad beba spava, ali jos uvek ne mogu preko dana da spavam..nocu odspavam jedno 5-6 sati ako ne i vise, sad mi je tu i mama pa pomaze i ona
Nocu navijam sat da budim bebu da jede, posto kad se uspava moze da odvali i po 6 sati a kazu da nije dobro, moza da upada u hipoglikemiju, cuva secere, a vidim po pelenici da je bila gladna u stvari.

..ti reche da tata ne radi svaki dan..? ..shto ne preuzme pedju..?
..kad mm ne ide na posao, ja ustajem kad se probudim..
..kad ide, ustajem kad je on na vratima, u pola devet.. :mrgreen:
..osim ako vozi shmizlu u shkolu, onda u osam.. :roll:
blago tebi
moj isao-ne isao, uvek spava duze od nas dve(osim ako ustanemo svi oko 9 pola 10 al od avgusta nas dve ustajemo ranije)
radi svaki dan od 12 do 23 h na nogama trceci po kuhinji pa mu je oprosteno

saly dobrodošla :)

neo wlof, ako misliš da ti je rano da kreneš sa uvođenjem, ti nemoj. u principu uvođenje se počinje između 4-6 meseca. po svetu se savetuje sa 6 meseci. do tad samo sika ili flajka. čitala sam ovde, neko je pisao, da ako beba dobija previše na težini od sisanja, da se ranije počne sa uvođenjem, jer u klopi ima manje kalorija nego u mleku. nadam se da nisam napisala glupost sad :)

e ovo nespavanje me dokrajčava. evo opet je zaspala u 11. i onda naravno spava dugo ujutru. ako je probudim ranije bude kenjkava.
ne znam da li da uvodim neki red, tipa rano buđenje par dana zaredom ili da se pomirim sa činjenicom da je moje dete noćna ptica...na mamu.
i da ne spava preko dana...na mamu.

jedino ako ovako nastavi, bogami neće dobiti uskoro batu. ne zato što neću, nego bre kaaaad da se :cmok2: :zag: :manikir:

i da, šta kažete na cveklu??? ja bi joj to davala. hm. mada sad kad razmislim jel ima toga u ovo vreme na pijaci???

joj da vam ispričam moj biser ahahahhahahha
rešila ja prošle godine da ću da se prodobrim kao domaćica i da stavim kompot za zimu :mrgreen:
šta bi, šta bi, ajd nek bude višnja to najviše volem.
i uputi se domaćica na pijacu sa sve korpom novom, koju sam kupila za tu priliku. jedan štand, drugi štand, nema višanja. hm. pita me jedan deda, a šta ti devojčice tražiš? reko višnje....a deda: ali curo, pa nema višanja sad to je bilo početkom leta, sad je avgust ahahahhahahahha gde si bila tad? pa nisam imala vremena tad, sad imam :hvala:

i tako ostadosmo bez kompota :)

Beba ne moze da dobija previse od sisanja. Od adaptiranog mozda, od majcinog mleka ne.

ahahahahahahhaha znala sam da sam lupila. ali stvarno je neko pisao....mada se ne sećam, da li ja bilo sisanje ili flajka....novka da nisi ti? sad me zanima.

a kristina slušaj ovaj biser: sretnem se sa jednim mladim parom (jedva dvadeset god) na nekoj proslavi. imaju bebana od 4 meseca. i vidim daje mu flajku, pitam šta se desilo da ne doji. kaže ma nije beba dobro napredovala pa joj dr preporučio dohranu, naravno imala je sve manje mleka i sa 2 meseca presušila. pitam ja pa koliko je napredovala, kaže ona falilo je 200 grama u prvom mesecu.
kako falilo, misliš oslabila beba 200 grama za mesec??? ma ne nego falilo do kile. ja opet ne razumem. ispostavilo se da je beba u prvom mesecu napredovala 800 grama!!!!!! kao falilo 200 gr do kile da napreduje, a dr rekao mora kilo svaki mesec......i tako ti sad oni zbog dr glupana kupuju formulu, a oboje nezaposleni, kažu u dugove su otišli zbog mleka...
meni sve bilo žao da joj kažem da je dr kreten i da je žestoko zajebao...pa sve onako na finjaka joj ispričala...baš mi bilo žao.

e ovo nespavanje me dokrajčava. evo opet je zaspala u 11. i onda naravno spava dugo ujutru. ako je probudim ranije bude kenjkava.
ne znam da li da uvodim neki red, tipa rano buđenje par dana zaredom ili da se pomirim sa činjenicom da je moje dete noćna ptica...na mamu.
i da ne spava preko dana...na mamu.

jedino ako ovako nastavi, bogami neće dobiti uskoro batu. ne zato što neću, nego bre kaaaad da se :cmok2: :zag: :manikir:

i da, šta kažete na cveklu??? ja bi joj to davala. hm. mada sad kad razmislim jel ima toga u ovo vreme na pijaci???

joj da vam ispričam moj biser ahahahhahahha
rešila ja prošle godine da ću da se prodobrim kao domaćica i da stavim kompot za zimu :mrgreen:
šta bi, šta bi, ajd nek bude višnja to najviše volem.
i uputi se domaćica na pijacu sa sve korpom novom, koju sam kupila za tu priliku. jedan štand, drugi štand, nema višanja. hm. pita me jedan deda, a šta ti devojčice tražiš? reko višnje....a deda: ali curo, pa nema višanja sad to je bilo početkom leta, sad je avgust ahahahhahahahha gde si bila tad? pa nisam imala vremena tad, sad imam :hvala:

i tako ostadosmo bez kompota :)

slobodno mozhesh cveklu, samo nemoj da ljushtish, nego skuvaj, pa posle oljushtish ... a ako nadjesh na pijaci ili od nekog bash male bebi-cvekle ( nije bebi, zato shto se daje maloj deci, nego zato shto su to male , mlade cveklice , da pojasnim tebi kao domacici :zcepanje:) imash sad svezhe cvekle na pijaci, da ti kazhem, da ne prodjesh kao sa vishnjama ... ali avgust ahhhaaahhhaaaaahhaaa :rotf:

Suki, ti bas imas ideje... cvekla. nikad mi ne bi pala na pamet. :stidimse: (ja slabo jedem povrce)
Mi jos vrtimo ono voce i povrce sto smo uveli. I dalje smo na dva obroka. Nemam ideju sta novo od povrca da uvodim?
Od mesa njopa piletinu, janjetinu i curetinu.

I kod nas nema spavanja. Budi se po 2-3-4 puta noocu da siska ili da se mazi... ja uvek dam da sisa...

Sto se tice dojenja... ja to nikoga ne pitam i ne objasnjavam... pored toliko informacija, svako nek odluci kako mu volja... mogu dati suve informacije ali da pitam ili savetujem jok... pogotovo drage osobe...

slobodno mozhesh cveklu, samo nemoj da ljushtish, nego skuvaj, pa posle oljushtish ... a ako nadjesh na pijaci ili od nekog bash male bebi-cvekle ( nije bebi, zato shto se daje maloj deci, nego zato shto su to male , mlade cveklice , da pojasnim tebi kao domacici :zcepanje:) imash sad svezhe cvekle na pijaci, da ti kazhem, da ne prodjesh kao sa vishnjama ... ali avgust ahhhaaahhhaaaaahhaaa :rotf:

:) hehe. fala sestro fala. skoknuću sutra da napazarim :)

a danas...užasan dan. opet nije spavala do ponoći. hvala bogu noćas se samo 2 puta budila. spavala danas do 11. :roll:
malo je bila raspoložena, pa reko da joj skuvam ručak, stavila je u ketrec, za 5 min počinje dreka. i derala se tako jedno sat vremena. zacenila se od plača, skoro da se davila. baš sam se uplašila, nisam znala kako da je smirim. :sad2:
ništa nije palilo od redovnih stvari.
nije pelena, mislila sam gladna je, ajd da jede još veća dreka, pa se zagrcnula od hrane, opet se davila :dash:
na kraju sam je podojila i zaspala ko klada. a baš sam mislila danas da se lepo provedemo, da se šećkamo ceo dan, danas nam je punih 7 meseci :heart:
:sad2::sad2::sad2:
valjda će biti boljeg raspoloženja kad se probudi.

čičak pa od povrća bi mogla sad već grašak, brokoli, karfiol. ja ću ovih dana meso, pa nastavljam sa "zelenim" povrćem.
jesi davala španać i paškanat?

e žene, čitala sam da ste u povrće dodavale kašikicu maslinovog ulja. kad ste to počele? mislila sam kad krenem sa mesom, da počnem i ulja da dodajem.
i što ste dodavale ulje?

čičak pa od povrća bi mogla sad već grašak, brokoli, karfiol. ja ću ovih dana meso, pa nastavljam sa "zelenim" povrćem.
jesi davala španać i paškanat?

e žene, čitala sam da ste u povrće dodavale kašikicu maslinovog ulja. kad ste to počele? mislila sam kad krenem sa mesom, da počnem i ulja da dodajem.
i što ste dodavale ulje?

meni dr rekla da je dovoljno onoliko masnoce, koliko dobiju iz mesa ( mada se preporuchuje krtina ) i da nema potrebe dodavati maslinovo ulje ... e sad ... ja sam ipak probala, dodala 2-3 kapi, a moj mali svashtojed je vadio najomiljeniju hranu iz usta i gledao sa gadjenjem ... ja mu ne dajem, jede svashta, pa valjda nam ne nedostaje to ulje :confused:

:) hehe. fala sestro fala. skoknuću sutra da napazarim :)

a danas...užasan dan. opet nije spavala do ponoći. hvala bogu noćas se samo 2 puta budila. spavala danas do 11. :roll:
malo je bila raspoložena, pa reko da joj skuvam ručak, stavila je u ketrec, za 5 min počinje dreka. i derala se tako jedno sat vremena. zacenila se od plača, skoro da se davila. baš sam se uplašila, nisam znala kako da je smirim. :sad2:
ništa nije palilo od redovnih stvari.
nije pelena, mislila sam gladna je, ajd da jede još veća dreka, pa se zagrcnula od hrane, opet se davila :dash:
na kraju sam je podojila i zaspala ko klada. a baš sam mislila danas da se lepo provedemo, da se šećkamo ceo dan, danas nam je punih 7 meseci :heart:
:sad2::sad2::sad2:
valjda će biti boljeg raspoloženja kad se probudi.

tako je i moja unazad par dana, sva super smeje se, guguce i onda krene da kenjka pa u plac i nista ne pomaze. pomaze jedino sika ali prvo se ona posteno isplace. :(

birice :)
probaću ponekad da stavim malo,pa ću videti kako reaguje. za sad sve prihvata, samo da nije bilo ni blizu krompira ahahahhahahha

nemoj da brinesh, vidish da sam i ja sa malim imala problema oko krompira :zag:.... ali sam izdrzhala kuvanje 2-3 kockice svaki dan, njakanje onog jadnog, ispranog, prekuvanog krompira na molekule pomocu viljushke ... i eto sad jede :worth:... dodushe samo beli krompir, i samo ako je ispran od skroba koliko mozhe pre nego shto ga skuvam ali ajd' :roll:... i to cemo prezhiveti :zper:

inache moram da prijavim : Govance nashe nasushno is BACK :sad2: ... opet kaki 5-6 ultratvrda klikerchica :besna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back