Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bonzita: Nisam ni mislila da si tek sada dosla na temu, pa sam zato stavila rec nova pod navodnicima :cmok: Sto vise iskustava cujemo na temi, lakse doneti odluku.[/QUOTE]

:rumenko: zurila sam i nisam nesto obratila paznju...sta ces plavusa :lol:
Kakvu odluku..nemoj ni da razmisljas samo radite...treba junioru bata ili seka...znas kako mi je puno srce kad ih vidim obojicu kad ih zagrlim,pa ovaj stariji kako ljubi i mazi bratica...to je smisao zivota..radost..a da je tesko tesko ali ima prednosti...zivimo za njih i oni nam ulepsavaju zivot cine nas srecnim...

Poslednja izmena:
..NC je pisala da dok god bebu uspavljujesh sisanjem, nemoj da se chudish shto svakih sat vremena upadne u paniku shto nema sike ispred nosa..
..isto vazi i za uspavljivanje nosanjem, ljuljushkanjem u krilu, uspavljivanje u velikom krevetu uz mamu/tatu, uspavljivanje u kolicima, etc..

To znam. ;) rekoh mozda sam nesto drugo preskocila
Zato se i trudim da ga ne uspavljujem na siki... ali bar 1-2 nedeljno se uvece uspava na siki... mada ga uvek uvece dizem da podrigne i gledam da je ritual uvek isti...
I mogu ti reci da nema pravila. Nekad duze spava a uspavao se na siki, nekad obrnuto. Ali bas nema pravila.

Ja se trudim i preko dana i uvece da ga naucim da sam zaspe. Preko dana je to slabo jer je uvek puna kuca i neko ga capa, nosa, seta u kolicima...
Uvece ga spustim budnog posle sike i u 90% slucajeva sam zaspi...

Kad se probudi nocu, dam mu da sisa jer nista ne pali i kad ga vratim u krevetac on nastavi da spava... ali nekad iskoci iz seme pa nece da ga vracam u krevetac...

Ma nema pravila, ma koliko ja pokusavala da ih stvorim

Da se zapljunem i ovde, mi smo se uskladile sa sisanjem juce i jako sam srecna zbog toga, u porodilistu su je kljukali dohranom samo, i bila je kao komirana samo spavala, uzasno mi je to..uplasila sam se da necu imati mleka ili necu znati kako, pa sam prvi i drugi dan po izlasku iz porodilista morala da joj dodajem dohranu, nije htela da sisa, ja nisam znala lepo da se namestim, medjutim evo ona ima 7 dana danas i od juce smo se lepo uhodale :heart:

Da se zapljunem i ovde, mi smo se uskladile sa sisanjem juce i jako sam srecna zbog toga, u porodilistu su je kljukali dohranom samo, i bila je kao komirana samo spavala, uzasno mi je to..uplasila sam se da necu imati mleka ili necu znati kako, pa sam prvi i drugi dan po izlasku iz porodilista morala da joj dodajem dohranu, nije htela da sisa, ja nisam znala lepo da se namestim, medjutim evo ona ima 7 dana danas i od juce smo se lepo uhodale :heart:

:klap: ..najvazniju stvar ste odradile.. :) ..dan po dan, bice sve bolje..
..a o dohranjivanju u porodilishtima - bolje da ne pricham.. :roll:

Jel ima neka od vas savet-ideju bilo šta što bi pomoglo kako da namolim Anu da jede povrće i meso? Neće pa neće, jedan dan pojede nešto, pa 15 dana neće sem kašike-dve i to više pljune. Oće jede voće, i sve ove instant kašice tipa riža-kukuruz itd...
E da jeste se storogo držale roka trajanja 7corn od 3nedelje? Ja imam još pola kese a mislim da je otvorena oko 3nedelje?

..baby-friendly rules.. :) ..sa malishanima nisam imala tih problema,
ali najstarijeg sina su u ponoc sestre bez pitanja pokushavale da naliju mlekom,
koje je on uglavnom pljuvao ili povracao posle pet minuta :( nazalost uz svo moje mleko koje je izvukao :neutral:
uz komentar nama mamama u sobi - ":roll: ..sad da niste PISNULE do shest ujutru.."
:neutral:

..cerka se rodila kad baby-friendly nije ni postojao i svaki put je imala osusheno mleko oko usta i spavala je kao top kad su je donosili na podoj..

Jel ima neka od vas savet-ideju bilo šta što bi pomoglo kako da namolim Anu da jede povrće i meso? Neće pa neće, jedan dan pojede nešto, pa 15 dana neće sem kašike-dve i to više pljune. Oće jede voće, i sve ove instant kašice tipa riža-kukuruz itd...
E da jeste se storogo držale roka trajanja 7corn od 3nedelje? Ja imam još pola kese a mislim da je otvorena oko 3nedelje?

..meshaj pola-pola povrce i zitarice, pa smanjuj..?

Zloki probaj meso+sljiva, videla sam negde recept, mislim da u Mojoj bebi.
Ili jabuka.

Eksperimentisi. ;)
Srecno! :)

Ps. I ja jako slabo jedem povrce pa medi forsiram maksimalno

U nasem slucaju nista ne pomaze,
Sto se tice roka,ja ga ne postujem,uverena sam da je to marketinska fora.Normalno nece jesti zitarice otvorene pre 5 meseci,ali ce jesti iako je proslo 3 nedelje.

..meshaj pola-pola povrce i zitarice, pa smanjuj..?
Opet,kod nas to nije upalilo.:dash:

Bebe koje doje se vise bude,imaju lak san dok bebe na adaptiranom spavaju cvrsce i duze..opet zavisi od deteta dal je spavalica,ili nespavalica,dobrica ili vragolan...
Opet,u nasem slucaju nijetacno.Evo ima 14.5 meseci i budi se bar jednom u toku noci,ne da jede vec da predje kod nas u krevet oko 3,4,5...da bi ustala u 6.:dash::sad2:

Mi smo savladali brokoli u pocetku tako sto sam dodavala po malo banane koju voli u brokoli koji ne voli, i upalilo je. isto u pocetku nije hteo povrce i meso, pa sam stavljala po krisku jabuke unutra.
To su sve Novkini saveti, i sve upalilo :super:

Dobrodosla i na ovu temu, Sally, i cestitam ti rodjenje cerke :cmok:
super je sto ste se uhodale sa dojenjem i nisi imala muke kao neke od nas ovde, to je sad najvaznija stvar, za ostalo sve polako
uzivajte :heart:

Medo danas jeo kao vucic... stukao celu veliku teglicu sljiva+banana pa sam mu jos izgnjecila bananu i jeo je...
Za rucak opet veliku teglicu p.batak+sargarepa, sve otvarao usta... hoce jos... pa sam mu jossupice dodala...

Super mi je ovo sa teglicama... kad napravim sipam u teglicu i znam.koliko pojede...

nego nekad ne znam jel mu puno toliko da jede?
(a ima dana kad nece da jede, jedva par kasikica)

baby-friendly ne bih mogla i da sam htela jer u visegradskoj nema, bar ne na tom spratu gde sam ja bila...mada mi je odgovaralo, posto sam inace anemicna posle porodjaja 2 dana kako ustanem tako mi pada mrak na oci, dok gvozdje nije doslo u neku normalu a onda niko nije mogao da me zaustavi, upoznala sam celu bolnicu :D
cicak tvoj malac super jede, ova moja sa 11 meseci ne jede toliko, hoce da bude manekenka, doduse ne na mamu al sta da se radi :lol:

Opet,u nasem slucaju nijetacno.Evo ima 14.5 meseci i budi se bar jednom u toku noci,ne da jede vec da predje kod nas u krevet oko 3,4,5...da bi ustala u 6.:dash::sad2:[/QUOTE]

Nije ni kod nas sa prvim sinom,kako nisam imala mleka on je skoro od pocetka na adaptiranom bio,imao je bas lak san,i nosanje po celu noc,prvo grcevi,pa izbijanje zuba,pa posle valjda u snu se bude sanjaju nesto pa vristanje pa nosanje..sve do 2 ipo spavanje kod nas u krevetu krevetac skupljao prasinu,i onda mu za bozic uzmemo veliki krevet autic i sad i on i mama spavaju zajedno..dok beban je od samog pocetka u njeg krevetcu nikad ga nisam stavljala kod nas u krevet...
Opet kazem zavisi sve od deteta...

Opet,u nasem slucaju nijetacno.Evo ima 14.5 meseci i budi se bar jednom u toku noci,ne da jede vec da predje kod nas u krevet oko 3,4,5...da bi ustala u 6.:dash::sad2:

i moja od 26 meseci isto :lol:
samo ustaje oko 8 najranije...sad od kad je bila bolesna, opet ustaje u pola 10
moram da vracam ritam opet na pola 8 da se naviknem (ja ne ona) do ponedeljka da mogu da ustanem u pola 7 a da se ne slogiram

Nije ni kod nas sa prvim sinom,kako nisam imala mleka on je skoro od pocetka na adaptiranom bio,imao je bas lak san,i nosanje po celu noc,prvo grcevi,pa izbijanje zuba,pa posle valjda u snu se bude sanjaju nesto pa vristanje pa nosanje..sve do 2 ipo spavanje kod nas u krevetu krevetac skupljao prasinu,i onda mu za bozic uzmemo veliki krevet autic i sad i on i mama spavaju zajedno..dok beban je od samog pocetka u njeg krevetcu nikad ga nisam stavljala kod nas u krevet...
Opet kazem zavisi sve od deteta...[/QUOTE]

:zag:al si vredna danas debela :plez:lez:zp:

i moja od 26 meseci isto :lol:
samo ustaje oko 8 najranije...sad od kad je bila bolesna, opet ustaje u pola 10
moram da vracam ritam opet na pola 8 da se naviknem (ja ne ona) do ponedeljka da mogu da ustanem u pola 7 a da se ne slogiram

Sta bi ja dala da ujutru mogu tako odspavati... eeee...

Ali nije mi lose ni kad me probudi pesmom moj maleni... nekako lepo pocne dan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back