Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
....e pa sad jel bi ti bilo lakse da place, pusti ga, upali neku muzikicu i probaj da mu ne budes stalno iznad glave....

....nego jesam li vam rekla da sam nasla cerinu posteljinu i cebence kad je bila malecka, i dala joj neka se
Cupavica pokriva maminim pokrivacem:heart:

Devojke, napravila sam medi jutros kuvanu sljivu+bananu+vode od kuvanja sljiva.
Pojeo je pola.
Da li mogu drugu polovinu da cuvam u frizideru do sutra? U staklenoj teglici.

Svaki dan mu kuvam i pre i popodne pa mi danas pade na pamet da pitam jel moze ovako?
I ovako mu uvek napravim puno pa ne pojede sve

nego da vas pitam iskusne mame.
koliko su vaša deca spavala sa oko 7 meseci?

ja sam polako očajna. ova moja jaaako malo spava. nov fazon, budna do ponoći, pa spava do jedno 9 ujutru, sa 156 buđenja, i onda preko dana još jednom oko 1,5 sati. ne znam samo odakle crpi energiju...
ili je to ok satnica za spavanje, možda ja preterujem???

ja kontam, bar mi tako pričaju mame razne, da njihova deca spavaju 12 sati noću, pa još 2-3 sata preko dana. znači oko 15 sati. ova moja ako skrpi 10 srećna sam.

kaže mi moja mama da sam i ja tako kad sam bila bebe...i vidim smeje se, drago joj je što mi sad Luca vraća milo za drago ahahhahaha

nego da vas pitam iskusne mame.
koliko su vaša deca spavala sa oko 7 meseci?

ja sam polako očajna. ova moja jaaako malo spava. nov fazon, budna do ponoći, pa spava do jedno 9 ujutru, sa 156 buđenja, i onda preko dana još jednom oko 1,5 sati. ne znam samo odakle crpi energiju...
ili je to ok satnica za spavanje, možda ja preterujem???

ja kontam, bar mi tako pričaju mame razne, da njihova deca spavaju 12 sati noću, pa još 2-3 sata preko dana. znači oko 15 sati. ova moja ako skrpi 10 srećna sam.

kaže mi moja mama da sam i ja tako kad sam bila bebe...i vidim smeje se, drago joj je što mi sad Luca vraća milo za drago ahahhahaha

Junior je u to vreme (tada je bio maj-jun-jul) spavao od 20h do 05h ili 06h, i preko dana jednom ili dva puta po pola sata. Par puta je bio pomerio vecernje spavanje za kasnije (kako je stizalo leto, pa su dani bili duzi) ali sada kako je stigla jesen, vraca se na "prolecno" leganje. Ne znam samo kada budemo pomerali sat, kako to da izvedemo :think:?

Zaboravih napisati da je tada imao 2-3 budjenja tokom noci zbog podoja.

suki, ne znam sta da ti kazem, kod nas je jos uvek tako, 156 budjenja tokom noci. ja sam se pomirila sa nespavanjem, nije faza, traje od rodjenja:lol:
zapravo, on spava, ali uz kenjkanje, stenjanje, kmecanje, kukanje. danju je sad bolji, spava 2 puta po sat vremena. uvece zaspi oko 21.30, budjenje u 8 najkasnije.
evo ga, krece u stetu, najvise voli da dira ukrasne svece, stalno im se prikrada:lol:

Prilozi

• 2012-10-14 08.48.32.jpg
    2012-10-14 08.48.32.jpg
    22,2 KB · Pregleda: 31
suki, ne znam sta da ti kazem, kod nas je jos uvek tako, 156 budjenja tokom noci. ja sam se pomirila sa nespavanjem, nije faza, traje od rodjenja:lol:
zapravo, on spava, ali uz kenjkanje, stenjanje, kmecanje, kukanje. danju je sad bolji, spava 2 puta po sat vremena. uvece zaspi oko 21.30, budjenje u 8 najkasnije.
evo ga, krece u stetu, najvise voli da dira ukrasne svece, stalno im se prikrada:lol:

ahahahahahha, joj što je sladak!!!
uvek se setim tebe kad mi je teško zbog nespavanja :)

sukimoj sinak je identicno kao tvoja luca ne spavao..
tek kada sam prestala da ga dojim je poceo da prespava celu noc i da se retko kada budi..
ali i dalje jako malo spava i jako kasno zaspi a rano se budi..
npr. nocas nam je napravio zurku..pokupio nam je u 4h jastuke naredao ih kod sebe i legao preko njih..
mozes da zamislis koji shok moj glava mi pada odjednom :eek:

Sa koliko meseci bebi ostaje za stalno boja ociju ?tj do kada se menja?Ne secam se za starijeg kada je tacno bilo...kad se rodio imao je crne,pa braon,pa plave sve moguce je imao konacno i sad ima zeleno braon,dok je beban rodjen sa plave okice i jos uvek su plave kao more pa bi volela da ih ima stalno takve....pozdrav i ljubite decicu

On je meni lizkao hleb dva puta. Jel to to? Ili treba da ga bas jede?

I jedno. jeo neku kasicu sa glutenom

Chichkava, nemam naviku da se nerviram zbog raznih pisanija sa foruma, ali sestro slatka ti ga bre pretera :dash:... gluten jeste dosta rizichan, mislim malo je dece izistinski alergichno na njega ( hvala Bogu) ali se uvodi uz odredjen oprez ( i korishcenje zdravog razuma ) ... ako je dva puta liznuo hleb, i jednom jeo neshto sa glutenom josh uvek se ne smatra da si ga uvela ... sa ovakvim stavom mozhesh jedino njegov organizam da navedesh da izreaguje na neshto, da se senzitivira :dontunderstand:.... daj mu 3 dana zaredom par zalogaja hleba, ili malo griza sa tvojim mlekom, pa ako nema nikakve reakcije, probaj 7corn ... mada sam ja svaku zhitaricu iz 7 corn-a uvodila posebno

Birice, hleb sam mu jednom ja dala jednom kod svekija. A tu kasicu je jeo kod mojih i skontala sam da sadrzi gluten tek sutra.

Nisam mu valjano uvela gluten zato i pitam.
On je imao ekcem i obazriva sam veoma, svaki dan mu spremam hranu, ne dodajem nista u nju, pisem sta je kad jeo o kako mu se svidja.
Sve sam mu uvodila postepeno po 3 dana najmanje...

Ne znam zasto toliko osudjujuci stav imas prema meni?

Ako mi je dete sa 7 meseci liznulo hleb jel treba da se ubijem?! Pa ne mogu ga ja spasiti svi stvari na ovom svetu... treba se malo opustiti...

Sa koliko meseci bebi ostaje za stalno boja ociju ?tj do kada se menja?Ne secam se za starijeg kada je tacno bilo...kad se rodio imao je crne,pa braon,pa plave sve moguce je imao konacno i sad ima zeleno braon,dok je beban rodjen sa plave okice i jos uvek su plave kao more pa bi volela da ih ima stalno takve....pozdrav i ljubite decicu

Bonzitak pa ti tako "cesto" svracas ovde da te jedva primetih :heart:
mislim da im se boja menja do godinu dana, ne drzi me za rec..
Aleksej je imao jako dugo crne oci sada ima tamno braon.. jedva se vidi razlika al ja vidim..
a kada se rodio pa do neka 2 meseca imao je teget..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back