Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto se i moj sisavac budi nocu 2-3 puta, i ja sam u panici kako cemo kad prestanem da dojim (a planiram da to bude pre nego sto pocnem da radim u januaru)...

mislila sam da investiram 500 dindzi u knjigu "Naucite dete da spava", izdao Kreativni centar, ali ne znam koliko cu imati snage za takvo uvezbavanje spavanja
to je ona fora da ga pustas da place tacno odredjen broj minuta svaku noc, kazu da pali, ali ja probala sama 2 noci i izdrzala sam jednom 20 min, drugu noc 8 min, posle vise nisam mogla jer se na kraju ipak sve zavrsavalo sikom pa nije bilo efekta

Cicak, mi imamo 3 obroka sada, ici cemo za koji dan u savetovaliste pa cu videti kad je vreme da uvodim uzine izmedju.
Novka, sta ti kazes? Moze li sad da se uvede uzina izmedju glavnih obroka i sta bi to moglo da bude?
Jos uvek sisa, ali sve slabije preko dana. Zato nocu vuce kao lud :eek:
I naravno, uspavljujem ga iskljucivo na siki, ne ide nam drugacije. Nekad baba uspe da ga uspava ljuljanjem ali ja ne, valjda namirisi mlekce pa se pomami

..ja to nisam mogla nikad.. :(
..podizala sam sto puta, chim zaplachu..ali chim se umire i pochnu da im padaju kapci - u krevet..
..prvog dana po 20x..sat vremena se podizemo i vracamo u krevet.. :) ..ali drugog dana 5x..a treceg 2x..i od tada zaspu sami.. :)
..ja sam dodushe to radila rano, chim prestanu da se obeznanjuju dok sisaju, nego ostanu budni do "vremena" za spavanje..

..a za pitanje - zaboravila sam koliki ti je sin.. :rumenko:

..kod mene to znachi izbacivanje ponocnog sisanja i onog oko tri..
..tad su se obichno budili oko 5, sisali pa produzavali do 7 ili osam..
..ponocni su preskakali rano, sa 8-10 nedelja, onaj oko tri ujutru negde oko 4,5 ili 5 meseci..

ja se budim nocu par puta i sa bebom i bez bebe, nekad se budim cesce od nje :rumenko:
jedino me shebe ako nece da nastavi da spava odma nego joj treba sat ili vise...

..ja to nisam mogla nikad.. :(
..podizala sam sto puta, chim zaplachu..ali chim se umire i pochnu da im padaju kapci - u krevet..
..prvog dana po 20x..sat vremena se podizemo i vracamo u krevet.. :) ..ali drugog dana 5x..a treceg 2x..i od tada zaspu sami.. :)
..ja sam dodushe to radila rano, chim prestanu da se obeznanjuju dok sisaju, nego ostanu budni do "vremena" za spavanje..

..a za pitanje - zaboravila sam koliki ti je sin.. :rumenko:
Danas napunio 9

Danas napunio 9

..trichetvrt rodjendana.. :klap:

..moji su imali dve flashice (ujutru i uveche) i tri obroka u to vreme,
ali nocu nisu jeli (21h-7h)..
..poshto mu to dodje na tri sata neshto (mleko ili kashika), nisam uvodila uzine..
..kad im je jutarnje mleko bilo malo pa su doruchkovali skoro odmah posle njega, onda sam dodavala chisto vocnu uzinu izmedju
doruchka (voce/jogurt/zitarice) i ruchka, a posle toga je voce postalo posebna uzina, a doruchak ostao na jogurt/sir/pavlaka i hleb..
..jel beshe vama pedijatar rekao da smanjite zitarice i povecate proteine..?
..ako voli chisto sveze seckano voce, to bi bilo reshenje..
..chinijica sezonskog plus pola banane - odlichna uzina..

Meni Iva jede kao mećava, ujutru mleko, pa frutolino za doručak, pa ručak, pa voćna uzina sa žitaricama, pa grisolino, ponekad i voće izmedju grisolina i mleka za spavanje, danas je izmedju tog jela bananu i jogurt.Neće palentu, ni griz, slabo hoće i kiflu sa jourtom, Više voli instant jela:( . Ana pojede frutolino i voće na kašiku, desi se da jede i grisolino kašikom al retko, pa kad neće ja razredim na flašicu. Povrće i meso neće nipošto, 2-3kašike najviše ako se smiluje. Izludeće me s tim jelom tj nejelom.

sta podrazumevate pod prespavanom noci?

Ja je jos nisam dozivela... ahahha
ali podrazumevam da kad zasp uvece posle kupanja i sike, spava do jutra.

Cran, ti si sa 6 mes.pocela sa nemlecnom hranom?
Meni nesto dugo da cekam jos mesec dana za treci obrok.. ne znam ni sama..
S druge strane se bojim ako mu ubacim jos jedan obrok, hoce li dovoljno mleka sisati?! Jer ja njemu ne smem nista od mlecnih proizvoda davati, nama su obroci npr.voce:jabuka, kruska, banana, sljiva -sve iseckam, skuvam i izmiksam, nekad malo pir.pahuljica dodam i to je to. povrce+meso isto klot, bez ikakvih dodataka bilo cega, pa se bojim da li ce imati previse 'redovne' hrane a mlecne dosta manje

koliko mi se cini oni u 7 mesecu treba da piju izmedju 750-1200 mleka? A ja nemam predstavu koliko on posisa dnevno.

Doktorica nam je na kontroli rekla da smo jako lepo uhranjeni... :) :) :)

joj, ja danas uvela drugi obrok....i opet sam suzu ispustila. :sad2::sad2: jedan podoj manje....
ne znam samo zašto mi to tako teško pada...

sutra ponavljamo urinokulturu da vidimo da li smo pokokali e.coli.

a spavanje...:dash::dash: Luca jako loše spava, bar preko noći. preko dana kad zaspi, zaspala je. mogu joj usisavati oko glave- ništa.
a noću....budi nekad na svakih sat vremena iz meni nepoznatih razloga...da se ubiješ. nekad ume da odspava oko 4-5 sati, ali to bude odmah nakon poslednjeg podoja, kad jel mi još ne spavamo...taman kad mi legnemo, oko 12, za nekih sat kreće ona sa buđenjem....

Isto i meni radi medo, suki.
Kao da oseti da smo u sobi i pocinje zurka. A dobro znam da nije gladan vec da se zabavlja.
Evo sad, podojila ga i eno gudi u krevetcu... hoce da se uspava na sisi a ja ne dam... i tako neko vreme 5-10min i onda opet dam jer mi se spava i u krug...
+jedem sada...ahahahah

Joj :besna: zadavicu ovog mm-a majke mi!!!
Kakav je on smor!!!

Na sve ima komentar, jedva cekam da pocne svaki dan da radi jer cemo se razvesti u suprotnom... :besna:

Mali mi je ebo kevu nocas. Podojim ga i vratim u krevetac a on stenje li stenje. da popizdis!!! Na kraju ja predjem u dnevnu... pa moj ludi muz dodje po mene, pa se posvadjamo. sta bre koji moj dolazis po mene, neces umreti...
Komentar je bio:"Ne moze da zaspe beba, oseti da nisi u sobi" aj sad recite da to nije debilan komentar?!
Onda ujutru ja mu taman dam da sisa mm pocne da prica i ovaj stane a mleko siklja... uffffff!!!!

Dodje mi da ga zadavim!!!

I onda kad ja pocnem da se derem, on mi jos na sve to kaze:"Sto se deres pred detetom?!" aaaaaaaa da ga ubijes

Jel imate vi ovakvih momenata?

Ps. danas ga vozim po auto, ima da ga provozam 200 na sat, namerno... on stalno ludi kako ja brzo vozim i daje instrukcije a ja onda namerno na gas i smejem se a on se zalepi za sediste ahahahhaahhaha... e videce danas...
Idem da dojim ono cedo, evo kako mi mm pobrka rutinu, umesto u 9, sad ga tek hvatam da sisa... sve mi poremeti

..trichetvrt rodjendana.. :klap:

..moji su imali dve flashice (ujutru i uveche) i tri obroka u to vreme,
ali nocu nisu jeli (21h-7h)..
..poshto mu to dodje na tri sata neshto (mleko ili kashika), nisam uvodila uzine..
..kad im je jutarnje mleko bilo malo pa su doruchkovali skoro odmah posle njega, onda sam dodavala chisto vocnu uzinu izmedju
doruchka (voce/jogurt/zitarice) i ruchka, a posle toga je voce postalo posebna uzina, a doruchak ostao na jogurt/sir/pavlaka i hleb..
..jel beshe vama pedijatar rekao da smanjite zitarice i povecate proteine..?
..ako voli chisto sveze seckano voce, to bi bilo reshenje..
..chinijica sezonskog plus pola banane - odlichna uzina..

Probacu tako sa cistim vocem za uzinu :cmok:
i da, jeste nama pedijatar rekao da smanjimo zitarice i povecamo proteine, ali kad god sam mu davala za veceru slicno sto i za rucak (npr povrce) nije hteo da jede pa sam odustala
i sinoc smo imali jedan takav pokusaj pa je propao, za rucak prodje al' za veceru nema sanse
a meni bude zao da ga silim kad ni ja ne jedem ostatke od rucka za veceru pa zamuljam nesto drugo ;)

Joj :besna: zadavicu ovog mm-a majke mi!!!
Kakav je on smor!!!

Na sve ima komentar, jedva cekam da pocne svaki dan da radi jer cemo se razvesti u suprotnom... :besna:

Mali mi je ebo kevu nocas. Podojim ga i vratim u krevetac a on stenje li stenje. da popizdis!!! Na kraju ja predjem u dnevnu... pa moj ludi muz dodje po mene, pa se posvadjamo. sta bre koji moj dolazis po mene, neces umreti...
Komentar je bio:"Ne moze da zaspe beba, oseti da nisi u sobi" aj sad recite da to nije debilan komentar?!
Onda ujutru ja mu taman dam da sisa mm pocne da prica i ovaj stane a mleko siklja... uffffff!!!!

Dodje mi da ga zadavim!!!

I onda kad ja pocnem da se derem, on mi jos na sve to kaze:"Sto se deres pred detetom?!" aaaaaaaa da ga ubijes

Jel imate vi ovakvih momenata?

Ps. danas ga vozim po auto, ima da ga provozam 200 na sat, namerno... on stalno ludi kako ja brzo vozim i daje instrukcije a ja onda namerno na gas i smejem se a on se zalepi za sediste ahahahhaahhaha... e videce danas...
Idem da dojim ono cedo, evo kako mi mm pobrka rutinu, umesto u 9, sad ga tek hvatam da sisa... sve mi poremeti

Ima, Cickava, kako nema :D
kad ti neko naglaba o bracnoj idili gde se dvoje ljudi koji zive zajedno i isti 'lebac dele nikad ne posvadjaju, odmah znas da laze :D
samo je kod nas malo drugacija situacija - ja jedva cekam nedelju kad nam je tatko kuci (radi i subotom :( )
onda stignem sve lepo na miru da poradim, on se bavi detetom, pa ne moram navrat-nanos da kuvam i peglam i uspavljujem i vukljam sama kolica...

:zcepanje:Ja cu i sledece "naruciti" kod Seniora. Junior mu je bas lepo "ispao". :zper:

A jel' ti beshe ona shto reche da ce biti sin jedinac ? :think:

:zcepanje:

Danas sam malo chituckala Arminov dnevnik ( ja josh uvek pishem sve zhivo o njemu, ne pitajte nishta :rumenko:, malo sam opsesivno - kompulzivno-zaljubljena u sina pa moram sve da znam :zcepanje:) ... elem: okrenuo se sa ledja na stomak sa 4 meseca i 2 dana ... i setim se svoje radosti tad, skakala sam po sobi ... a pre neki dan mi reche "mama" :sad2: ... i hoce da trchi ( samo josh ne zna :lol: ) ... ehhh .... :sad2::heart:

A jel' ti beshe ona shto reche da ce biti sin jedinac ? :think:

:zcepanje:

Danas sam malo chituckala Arminov dnevnik ( ja josh uvek pishem sve zhivo o njemu, ne pitajte nishta :rumenko:, malo sam opsesivno - kompulzivno-zaljubljena u sina pa moram sve da znam :zcepanje:) ... elem: okrenuo se sa ledja na stomak sa 4 meseca i 2 dana ... i setim se svoje radosti tad, skakala sam po sobi ... a pre neki dan mi reche "mama" :sad2: ... i hoce da trchi ( samo josh ne zna :lol: ) ... ehhh .... :sad2::heart:

HmHm, gledala sam snimke dok je jos bio mala beba, pa se sve razmisljam..... :rumenka: Mozda se dogodine i odlucimo.

:heart: i ja sve pisem, zasto? ne znam :think: Mislim da cu pisati dogodovstine dok ne ostanem trudna ili dok ne krenem na posao. Posao :sad2:

Jeste li dobili odgovor iz vrtica? Ili cete koristiti Baka-servis?

Ja se sada bas nerviram u vezi jaslica. Bezveze mi je da ga dam u privatni, jer se nadam da ce ipak biti mesta za njega. A sa druge strane volela bih da ide bar nedelju dana pre nego sto pocnem da radim. A vreme leti, dani prolaze.... sve je blizi taj novembar :sad2:

ija a nikako ne mozes da povuces vezu tamo za Save Kovacevica???

To bi mi bilo jako komplikovano. Jer mi zivimo na Novom Naselju, ja radim u Beceju, a suprug ima neko evropsko radno vreme (ode ujutru i dodje kada dodje), pa jos ako bih morala svaki dan ici busem ili taxijem do Save Kovacevic, poludela bih. Mislila sam da sutra odem sa Juniorom u ovaj vrtic gde smo konkurisali pa da pitam tamo da li ce biti mesta. Ako ne dobijem odgovor da odem redom kako smo navodili vrtice, pa ako saznamo da nema sanse za drzavni, da ga upisemo u neki privatni. Dize mi se kosa na glavi od svega. Ali mi je vazno da nadjemo neko mesto koje odgovara injemu i nama, pa da ide tamo do skole ili dok ne emigriramo.

Kako Gabrijel? Jel krenuo u vrtic? Jel treba da idete na kontrolu ili je to bilo to? :cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back