Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
čičak a jesi li ostavljala mleko ili kako?
ja planiram da počnem da idem na probe, ali mi nezgodno vreme, probe od 20-22,30 tačno u vreme kupanja, sisanja, uspavljivanja...

Ma jok. Podojila ga oko 19h i spavanjac. Doduse nije hteo da spava ali zaspao kasnije.
Imam ja mleka jos u zamrzivacu a imam i ono alergo ali nece on to.

Samo joj pomeri kupanje i sikenje na 19:15-19:30h i mirna si. ;)

Meni se pusi zadnjih mesec dana. Nisam vec godinu ipo, i nisam imala zelju do nedavno, ne znam sto ali bas imam zelju da popijem kafu i zapalim cigaru, uzasnu zelju. A zao mi zbog bebe.
Ne znam da li da priustim sebi to zadovoljstvo da zapalim jednu?

Jel pusio neko dok je dojio? (mada se bojim da ce neko priznati :mrgreen: )

Ma jok. Podojila ga oko 19h i spavanjac. Doduse nije hteo da spava ali zaspao kasnije.
Imam ja mleka jos u zamrzivacu a imam i ono alergo ali nece on to.

Samo joj pomeri kupanje i sikenje na 19:15-19:30h i mirna si. ;)

Meni se pusi zadnjih mesec dana. Nisam vec godinu ipo, i nisam imala zelju do nedavno, ne znam sto ali bas imam zelju da popijem kafu i zapalim cigaru, uzasnu zelju. A zao mi zbog bebe.
Ne znam da li da priustim sebi to zadovoljstvo da zapalim jednu?

Jel pusio neko dok je dojio? (mada se bojim da ce neko priznati :mrgreen: )
Једи много и често, али лаку храну, систем много зинеш, мало стиснеш!:rotf:
Уопште те неће вући жеља за цигаретама, ја сам их тако оставио после 15 година стажа.
А успут ћеш и измршавити, пошто видим да цврчиш на килажу, само води рачуна о алергенима за сина.

cicak, ja bih te savetovala da ne podlegnes cigarama, godinu i po ne pusis, i zasto ostalo tako ne bi.... veliki je to uspeh....
ta zelja ti je trenutna i ako u momentu nadjes neku zanimaciju, procice te, uostalom pomisli da neces smrdeti ko opusak dok budes cmakala svog sina :)

ja ih ostavih zbog trudnoce i ne planiram se vracati na njih a pusila sam ko turcin.... imam neke svoje principe, jednostavno ne zelim dim oko svog deteta, niti da ga pipam zutim prstima koji se osecaju na nikotin niti da mu smrdim na dim dok ga ljubim i sl.....
imam i ja zelju da zapalim ne jednu nego deset nekada, ali necu, jer vise nisam samo ja u igri nego i junior :)

..ja ne pushim u kuci i ne pushim pored dece van kuce..
..posledichno - ne pushim mnogo, ochigledno.. :lol:
..mm je bivshi pushac vec 15 godina, posle decenije staza, sa svojih 38.. :roll:
..pushenje naravno nema ni jednu jedinu prednost ni za koga,
ali nije kontraindikacija ni trudnoci ni dojenju..

..nego - posle godinu i po, chichak, daleko si ti od krize,
mozesh da propushish ponovo, ali ono shto te grize i chachka ce ostati opet tu..

ja imam one bambino prefold (cini mi se da se tako zovu), te sa svedskom i zastitnim gacama je curelo na sve strane :rida:, tako da sam se bacila na papirne. gledam sada da uzmem jedne sto se navlace da vidim kako ce ici sa njima.

Paprine kao jednokratne? :think:

Ja sam uzela DM pelene koje su kao gace za Juniora jer on nema strpljenja dok ga presvlacim, pa sam mislila da olaksam sebi :roll: Sve je bilo ok, dok se nije ukakio :dash: Ajd ti skini te pelene a da ne razmuljas :roll: Verovatno cu ih uzeti na prolece kada budemo krenuli sa odvikavanjem, pa da nauci kako se koriste gace, a posle njih sam planirala one "Zsukijeve" da probam (preko leta taman da se odvikne, mada sumnjam da ce uspeti, al ajd da probam dok smo na raspustu). Za sada je on jos uvek mali za te kao gace, jer ne zna da javi kada ce kakiti/piskiti.

..ja ne pushim u kuci i ne pushim pored dece van kuce..
..posledichno - ne pushim mnogo, ochigledno.. :lol:
..mm je bivshi pushac vec 15 godina, posle decenije staza, sa svojih 38.. :roll:
..pushenje naravno nema ni jednu jedinu prednost ni za koga,
ali nije kontraindikacija ni trudnoci ni dojenju..

..nego - posle godinu i po, chichak, daleko si ti od krize,
mozesh da propushish ponovo, ali ono shto te grize i chachka ce ostati opet tu..
Mislis da mi se pusi iz nekog razloga? meni neznanog? ;)

Ma jok.
Imala sam ja brdo stresova u trudnoci, umrle mi obe babe, pa bolnica, bolovi, inekcije, lezanje... i nisam imala zelju zapaliti... pa muke poslle porodjaja i opet nista...
Sad mi prosto fali neka rutina, nekih samo mojih 5 minuta u toku dana, da sednem na terasu, pijuckam kafu i duvanim... a mozak na off...
Smorila me svakodnevnica, bas se danas zalim muzu. Sinoc izasli pa sam danas u tim razmisljanjima.
Svaki dan mi isti, ustani, podoj, skuvaj, nahrani, operi, promeni pelenu, uspavaj, podoji, prosetaj, kuvaj, nahrani, nosaj, podoj, zabavljaj, kupaj, podoj, uspavaj... ko masina ebote... :roll:

A nista za sebe ne cinim. Nemam nikakav izduvni ventil, a izgleda mi je potreban.

Sta je vama izduvni ventil?

Babe i dede rade, moji vikendom odu za ns... svi u nekim poslovima... niko se ne otima za medu... ahahah...
A svi znaju da kazu:blago tebi, imas bebe i dede... :roll: ma da, dodju kad njima odgovara, cape ga na pola sata, sat, pomrse mu ritam i odu. a ja se onda ebem, jos bi kao trebala biti odmorna. ahahah... bolje da mi ne pomazu.

Mislis da mi se pusi iz nekog razloga? meni neznanog? ;)

Ma jok.
Imala sam ja brdo stresova u trudnoci, umrle mi obe babe, pa bolnica, bolovi, inekcije, lezanje... i nisam imala zelju zapaliti... pa muke poslle porodjaja i opet nista...
Sad mi prosto fali neka rutina, nekih samo mojih 5 minuta u toku dana, da sednem na terasu, pijuckam kafu i duvanim... a mozak na off...
Smorila me svakodnevnica, bas se danas zalim muzu. Sinoc izasli pa sam danas u tim razmisljanjima.
Svaki dan mi isti, ustani, podoj, skuvaj, nahrani, operi, promeni pelenu, uspavaj, podoji, prosetaj, kuvaj, nahrani, nosaj, podoj, zabavljaj, kupaj, podoj, uspavaj... ko masina ebote... :roll:

A nista za sebe ne cinim. Nemam nikakav izduvni ventil, a izgleda mi je potreban.

Sta je vama izduvni ventil?

..nisam mislila na stres, nego bash na ovo shto si napisala..
..ja kradem svaki minut za sebe tokom dana, dok smo samCi deca i ja.. :)
..chitam vishe nego kad sam bila srednjoshkolka.. :aha:
..odigrala sam sve omiljene igrice opet.. :D
..i krademo zajedno, mm i ja, svaki minut, od kad dodje kuci (ebeno evropsko radno vreme :roll: ) pa dok se ne udzonjamo.. :)
..klinci ga rastrgnu od shest do devet, matori se izredjaju do desetak, pa otperjaju u zivot ili u svoje sobe, a onda smo opet samo mi pilici.. :heart:
..meni dosta.. :)

I ja sam rekla bih, iz istog razloga propusila posle 2 godine pauze. Ako nista drugo, ono bar pravim drustvo mm, on se ne buni, bar mu vise ne zvocam sto on pusi :manikir:

Blago tebi November kada imas vremena da citas, ja uvece malo sto sednem za komp i procitam sta se desava, malo se informisem oko svacega necega vezanog za odrastanje dece i vreme proleti... Toliko mi nedostaje da procitam bar jednu dobru knjigu, a ne pocinje mi se jer sam od onih koji kada uzmu knjigu, ne ispustaju je dok je ne procitaju, a ko ce oko deteta? :(

I ja sam se pitala kad ce doci vreme ponovo da ja pocnem da citam?
Preko dana ne stizem, a uvece se samo skljokam u krevet.
Nedostaje mi moja rutina, ona od pre bebe...ne bih da me neko pogresno shvati, ali nekad se bas rastuzim (kao Cickava) sto vise nista lepo ne radim za sebe...nisam sebi nista kupila od odece ima, brat bratu, godinu i po (debela sam pa nemam ni volje), ne citam nista, ne izlazim uvece sem na neka slavlja gde bas moram da odem....ponekad nedeljom izadjemo na rucak sa kumovima i drustvom, ali to nije nesto sto me bas jako raduje, tu se samo prikljucim necijem uzivanju
...eto, izjadala se i ja malo :D
ne mozes to svakom ni reci, odmah kazu "pa jel ti nije drago sto imas dete?" :roll: msm, ne shvataju poentu...

I meni nedostaju knjige.
Nekako se osecam zaglupljeno, majke mi. Bude mi nekad muka od tepanja. Osetim se ko idiot. ahahah...
Ma koliko ja obozavala njega, nekad prosto ubija.

Fali mi pokret, drustvo, cak i izlazak, da se iskacem... nekad pistim muziku i skacem po kuci... ahahhaahha...

Novka, mudro zboris. ;) meni sem foruma, nista ne uspeva...
a skenjam se kad pomislim da sad jos ne kuvam svaki dan i ne radim. sta ce biti kad pocnem. ou maj god. :roll:

cicak izdrzi i odoli toj zelji, stvarno si uspela godinu ipo dana steta je da to sada propadne bre, a kada budes zapalila tu cigaru i ponovo propusila imada se smoris garant..

ja sam dva puta ostavljala cigare, prvi put propusila isto tako, posle godinu dana, totalno glupo, bila na moru pa kao kako bez piva i cigara da uzivam ko covek.. drugi put prestala pre cetri godine i jos uvek mi se javi zelja za cigarom, povremeno i retko, ali samo pomislim na to koliko bi mi opet trebalo da pretanem, koliko sam mrzela smrad cigara a i brate preksupe su : )
nadji neki drugi ritual koji ce biti samo tvoj, razmisli malko sta bi to moglo da bude....

kupi bsjd, rolere, pa idi da se vozas, ili kreni ujutru na trcanje, neku muziku u usi, i pici, mpozes i kucu da povedes sa sobom.... odmorices se psihicki, napuniti baterije, a niko nece umreti bez tebe tih jedno sat vremena, sat i po....
mozda da nadjes nesto poput aerobika, pilatesa, joge...?
navikavaj ih polako sve komplet da imas pravo na svoje slobodno vreme u toku dana
a zaista imas mali milion mogucnosti a da to nisu cigarete
mislim, glupo mi je
najlakse je sada reci, pa uzmi i pusi, najlakse je i uraditi
ali zasto ako ne moras, a ocigledno ne moras jer si toliko izdrzala, samo treba da nadjes ono sto te ispunjava
a imas vremena kolko hoces, niko te ne juri, trazi polako neku aktivnost koja ce biti tvoj izduvni ventil....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back