Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ne znam kako je kod beba, kod odraslih se ne lechi ako nema simptoma, a ponavlja ako ima..
..urin je sterilan, kod beba i kod odraslih, ako su zdravi..
..ako nema simptoma, manje od 100 000 bi lako mogla biti kontaminacija, ali ako ima - verovatnije je da je urin dugo stajao pa su pocrkale, zato ih ima malo..
..e sad - kod beba je malo zeznuto reci ima li ili nema simptoma.. :think:

ponoviću svakako.
a simptomi....pa otkud znam. ja primetila neki žućkast sekret na peleni i na usnicama. jači miris urina. strese se ponekad kad piški. usnice crvenije.
T nema. ćešće mi se budi noću, ali ko zna zbog čega je to. možda faza.

..verovatno je to malo pecka kad piski....:(

..ja ne znam kako je sad i da li ona sme da pije caj od persuna, ustvari samo persun skuvan u litri vode...

..moja mladja je imala tako mala, mada starija od tvoje bebice, visoku temperaturu od bakterija u mokraci
i persun nas je spasao...popila je par flasica kuvanog persuna umesto vode i mokraca je bila sterilna a t.,
nije bilo....a gorela je koliko ih je bilo....

...verovatno Novembar zna smes li joj dati persun...stvarno je ne prevazidjen za te stvari...

evo stigla od lekara, kaže upravo tako Čičak. da se do 100 000 ne leči.
a da je ovo naše granično.
predlog: da PONOVIM urinokulturu, jer ko zna kako je uzet i koliko je stajao uzorak :dash::dash::dash::rtfm:
rekoh ja njemu, da sam pazila, da sam je dobro oprala, da je bočica bila zatvorena, pa tek kad je počela da piški sam je otvorila, odmah zatvorila i nosila na analizu. e sad koliko je stajala tamo, to ne znam ebemliga.

neko pametan, mišljenje, savet?

ja znam samo da je protiv eserhije valjda caj od brusnice dobar, al to za nas odrasle, ne znam zaista kako to ide kod bebica :(
ja bih ponovila
gledaj da je lepo operes, nikada je ne brisi od guze ka napred, nego od mikice ka guzi
kad se ukaki, odma presvlacenje
devojcica je, a mi smo inace podloznije eserihiji bas zbog blizine rupica....

evo stigla od lekara, kaže upravo tako Čičak. da se do 100 000 ne leči.
a da je ovo naše granično.
predlog: da PONOVIM urinokulturu, jer ko zna kako je uzet i koliko je stajao uzorak :dash::dash::dash::rtfm:
rekoh ja njemu, da sam pazila, da sam je dobro oprala, da je bočica bila zatvorena, pa tek kad je počela da piški sam je otvorila, odmah zatvorila i nosila na analizu. e sad koliko je stajala tamo, to ne znam ebemliga.

neko pametan, mišljenje, savet?

Ja kada god hoću da napišem nešto na ovoj temi, pomislim da vi kada vidite moj post, pomislite opet ova, sve joj se dešavalo, i sve zna, pa prevrnete s oči. :roll:

Ali. Moje mlađe dete kada je imalo 9 meseci dobije t preko 40. Dr odmah otpiše grlo, uho, angine, bronhitise, i kaže da je verovatno urinarna infekcija. Uradimo mi urinokulturu, ono ešerihija. Sada se ne sećam terapije, ali šta god da smo radili, njemu t ne pada. Uradimo mi opet, pa opet, i samo ešerihija. :sad: Dok nismo uradili neki n- ti put urinokulturu, i neka dr koja je zamenjivala tu našu kaže da ešerihija ne može da bude istovremeno u urinu sa još nekom bakterijom koju su njemu pronašli. I da nam uput za Institut. Odvedemo mi njega, dr potvrdi to njeno mišljenje, i kaže nam da moramo da uradimo urinokulturu na sledeći način: od momenta kada dete piški, ne sme da prođe više od 2h, a da se ne uradi analiza. Za to mi u selu nismo imali mogućnosti, jer se tu urin predaje određenim danom, celo pre podne, pa se onda nosi u SM na analizu. Nego, on piški u sterilnu flašicu, mm sedne u auto i odnese urin na Institut. Do tamo mu treba 45 minuta vožnje. Urin je bio sterilan. A on ipak imao visoku temperaturu od upale grla, koju smo sanirali AB.

Nisam znala to za vodu u toku jela. Pazicu od sada. Ja mu ponudim pre jela, pa dok mu spremim prodje nesto vremena, ali mu nudim i u toku jela. Znaci od sutra prestajem. Ziveo Forum :super:

Ja kada god hoću da napišem nešto na ovoj temi, pomislim da vi kada vidite moj post, pomislite opet ova, sve joj se dešavalo, i sve zna, pa prevrnete s oči. :roll:

:zcepanje: Joj sta ti pada na pamet. Svako iskustvo je dobrodoslo. Narocito kada je neko "u problemu" pa dobije pomoc iz prve ruke. Pisi cesce, sta se desava kod vas, bar red dva da smo u toku :cmok: Sva sreca pa vu temu citaju i iskusnije mame sa vecom decom koja su sve ovo ili bar deo prosli i spremni su da pomognu kada zaskripi :klap:

Bili smo u "Savetovalistu" :roll: iliti kako ja zovem "NaMerenjuIVakcini" s tim da danas ni vakcinu nije dobio vec samo su ga izmerili i dr je pitala sta jede do sada i da je dobro sto sam mu uvela vec celo jaje jer treba za MMR koju ce primiti sredinom novembra. Ima 75.5cm i 9.4kg. Nisam verovala vagi, ali je zaista pokazala vrednost iznad 9kg :super: Od 13 avgusta je dobio 450gr (odprilike u 11mesecu, malo jace od mesec dana). Izgleda da mu leto nije omiljeno godisnje doba :cepanje:.

:lol: ti si blesava.. :lol: ..shta tek ja da kazem, ja pametujem i za ono shto mi se nije nikada desilo.. :sad2:
..nek razume kako ko hoce, nekad mi savest ne da da ocutim, iako me niko nishta nije pitao.. :rumenko:

..ija je skroz u pravu, treba chuti shto vishe iskustava, pa i pola da bacish u vodu kao neupotrebljive ili neprimenljive - opet vidish da nisi sam na svetu sa problemom..
..i jeste svako dete pricha za sebe i jeste svaka mama u dilemi prebistrila pola interneta i ispitala sve oko sebe, ali opet znachi rech iz prve ruke.. :) ..a mi se ovde skoro pa poznajemo.. :)

:lol: ti si blesava.. :lol: ..shta tek ja da kazem, ja pametujem i za ono shto mi se nije nikada desilo.. :sad2:
..nek razume kako ko hoce, nekad mi savest ne da da ocutim, iako me niko nishta nije pitao.. :rumenko:

..ija je skroz u pravu, treba chuti shto vishe iskustava, pa i pola da bacish u vodu kao neupotrebljive ili neprimenljive - opet vidish da nisi sam na svetu sa problemom..
..i jeste svako dete pricha za sebe i jeste svaka mama u dilemi prebistrila pola interneta i ispitala sve oko sebe, ali opet znachi rech iz prve ruke.. :) ..a mi se ovde skoro pa poznajemo.. :)

...e, ja isto ovako:lol:

Ja cu malom da dam paradajz negde na zimu ... kad bude oko godine ipo ... kuvani, koji sam bash njemu pravila, bez puno soli i bez konzervansa

Elem, samo da kuknem josh koju : ako ne utepam ovog mog m do detetovog rodjusa, nishta nisam uradila ... sad hoce i mini sendviche ... a ja nakupovala slanisha, koje znam da deca vole, bar to da ne moram da pravim ... kao pravice on ... :dash:

..ima slatkih nehodajucih cipelica u tempu (verovala ili ne :) ) ..bilo je i toplijih i "letnjijih", bar kad sam ja virila pre mesec dva.. :)

Ima i po gradu i apotekama al nema veličina sve su male.Njoj treba 18.A Ana 19 veličina.Te nehodajuće su sve do 16-17vel. A gledaću da skoknem do Tempa da vidim. Obuća Pavle ima te male nehodajuće al koštaju 2000d al to mi mnogo . A prohodavajuće su im 2.500 pa nadalje.

Zloki mi imamo neke nehodajuce sto smo dobili za babine, Jungle je marka, bas su velike... a imam i nekih ciciban od deverovih klinaca, ne znam njihove cene... i neke mignolo je dobio, ali te su mu vec male...
A sto imamo dobr za zimu, opet od deverovih klinaca, uslikacu ih... Kao cizmice a mekane, prevrnuta koza spolja, a unitra i dole kao vuna, i navlace se ko carape... i peru kao carape...

Ima i po gradu i apotekama al nema veličina sve su male.Njoj treba 18.A Ana 19 veličina.Te nehodajuće su sve do 16-17vel. A gledaću da skoknem do Tempa da vidim. Obuća Pavle ima te male nehodajuće al koštaju 2000d al to mi mnogo . A prohodavajuće su im 2.500 pa nadalje.

..kupi joj patofne..? ..ne mora ni anatomske. poshto ne hoda, najobichnije sharene i tople..?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back