Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da da radiće bio i antibiogram (ne znam šta je biogram by the way)

a druga varijanta...u onoj opštoj analizi, hm, kako se to zove, kad se gledaju karakteristike i sediment, piše da ima 10-12 leukocita a ref. je do 5. i da ima malo bakterija...pa zato pitam.

inače mama mi je hematolog, ceo život radila u lab. ali neće da mi detaljiše, valjda da me ne preplaši :)

mama ti hematolog?!
Gde radi?

Mozda sam kod nje isla kad sam primala fraksiparin. ;)

Ne brini se, sta god da je procice... sa ab ili bez... desava se... ;)

Sinoc prosetali do svekija... bilo jako hladno za grad...
A ona mu odmah spremila kasicu od:krompira, kupusa!?, i ja mislih sargarepe a ona kaze PARADAJZ corbe! :sokiran:
On vec pojeo par kasikica kad mi je to rekla. odmah je prestala.. ali mu uzela davati bananu... pojeo je i toga malo...
Sta sve nije juce probao? Srecom nema nista od ekcema danas nigde.

Jutros jeo krusku+jabuku+pir.pahuljice
A za rucak cemo meso+sargarepu
Uvece mozda stignemo i bundevu

Kako ste uspevale da im ubacite 3 glavna obroka i 2 uzine?
Ovaj moj jede po sat vremena i pojede pola cinijice. uzas

Sinoc se probudio oko 11h i ja mu umutim ad.mleko, popio mozda 10ml i zaspao. budi se samo da bi se mazio, uopste nije gladan.
Hocu da mu izbacim nocno sisanje ali ne znam kako?
Budi se po 3-4 puta do 6 ujutru.

Koliko ti je dite staro?
Ne znam zasto se opterecujes tim strogim pravilima?
Nikako siliti dite jest, nikako.

Da vam pokažem jednu Jovanu. Ima više od 6 meseci, ali oprostićete nam, pošto smo mnogo slatki. :heart:

10mufia.jpg

6 meseci ima.
Opterecujem se jer nece lepo da jede.
Kad ga ne bi 'terala' da jede, ne bi nista pojeo, mozda par kasikica dnevno... a smatram da treba vise jer je u 7-om mesecu

Čičak tek ste počeli sa hranom polako, pa ja sam od kad su napunile 4.meseca počela sa uvođenjem hrane. Iva je tek sa 7meseci počela lepo da jede, a Ana se tek naučila na kašiku evo puni 8.meseci napuni. Strpi se sve u svoje vreme što kažu.

I tako ide malom rodjendanchic :heart: ... i ote se kontroli, umesto neshto fino i intimno da bude, ja sam tako bila zamishljala :sad2:, eno kuvacu za 15-toro komplet ruchak, plus pravim tortu ( e to hocu ja, nisu mogli da me odgovore :zper:) , polako ali sigurno ce lichiti kao da pravim slavu :zcepanje: ... a mm mora da ide da radi, nema ga popodne od 4 :sad2:

ma ne kukam, samo ne volim kad nije kako sam ja zamislila, malo sam opsesivno-kompulzivno-kontroll freak :zcepanje: ... ali ce biti super, samo da mali spava pre podne, onda smo na konju :lol:

inache juche kum odlazi i kazhe malom "zdravo srce" a on krene da mashe i kazhe "pa-pa" :heart: ... jaoooo ... a pre evo 2 sekunde je bio maJi bebac :sad2:

I tako ide malom rodjendanchic :heart: ... i ote se kontroli, umesto neshto fino i intimno da bude, ja sam tako bila zamishljala :sad2:, eno kuvacu za 15-toro komplet ruchak, plus pravim tortu ( e to hocu ja, nisu mogli da me odgovore :zper:) , polako ali sigurno ce lichiti kao da pravim slavu :zcepanje: ... a mm mora da ide da radi, nema ga popodne od 4 :sad2: ... tako da : drzhite mi fige u subotu, da sve prodje kako treba ... :bye:

ma ne kukam, samo ne volim kad nije kako sam ja zamislila, malo sam opsesivno-kompulzivno-kontroll freak :zcepanje: ... ali ce biti super, samo da mali spava pre podne, onda smo na konju :lol:

inache juche kum odlazi i kazhe malom "zdravo srce" a on krene da mashe i kazhe "pa-pa" :heart: ... jaoooo ... a pre evo 2 sekunde je bio maJi bebac :sad2:

6 meseci ima.
Opterecujem se jer nece lepo da jede.
Kad ga ne bi 'terala' da jede, ne bi nista pojeo, mozda par kasikica dnevno... a smatram da treba vise jer je u 7-om mesecu

meni je sin mrljavio i odbijao hranu dok god smo sisali....i jako je bio mrsav sa 9 meseci, sisao tri puta na dan, kad mi je dr rekla da ukinemo sisanje jer on samo ceka na sisu i drugo nece da jede...bio je grozan sa jelom do nekih 1.5 god, a posle se sve dovelo na svoje.....eh koliko sam trcala za njim da jede :))))

I tako ide malom rodjendanchic :heart: ... i ote se kontroli, umesto neshto fino i intimno da bude, ja sam tako bila zamishljala :sad2:, eno kuvacu za 15-toro komplet ruchak, plus pravim tortu ( e to hocu ja, nisu mogli da me odgovore :zper:) , polako ali sigurno ce lichiti kao da pravim slavu :zcepanje: ... a mm mora da ide da radi, nema ga popodne od 4 :sad2:

:heart:

Junior je bio u cetvrtak na decijem rodjendanu i deca ga naucila da duva svece. On samo gledao, gledao i poceo da duva kao veliki :heart: Sada samo da ne zaboravi za ovih mesec dana sto ima do rodjendana.

@ZD: Jovana je prelepa devojcica. Tema je inace 0-12 meseci, samo nikako da promenimo naziv :rumenka: Mada kako gledam mogle bi trudnice, bebe 0-6 i toddlerse spojiti. I onako ih posecuju isti ljudi ;)

:heart:

Junior je bio u cetvrtak na decijem rodjendanu i deca ga naucila da duva svece. On samo gledao, gledao i poceo da duva kao veliki :heart: Sada samo da ne zaboravi za ovih mesec dana sto ima do rodjendana.

@ZD: Jovana je prelepa devojcica. Tema je inace 0-12 meseci, samo nikako da promenimo naziv :rumenka: Mada kako gledam mogle bi trudnice, bebe 0-6 i toddlerse spojiti. I onako ih posecuju isti ljudi ;)

e bash kao veliki je Junior :heart:... bash me zanima kako ce Armin da reaguje na svecice :lol:

pa mogli bi da spoje te tri teme, samo mislim da bi bila zbrka, ali valjda bi se snashle ... mene malo stra' od prelaska na "veliku" temu, a malac puni godinu u nedelju :sad2:

e bash kao veliki je Junior :heart:... bash me zanima kako ce Armin da reaguje na svecice :lol:

pa mogli bi da spoje te tri teme, samo mislim da bi bila zbrka, ali valjda bi se snashle ... mene malo stra' od prelaska na "veliku" temu, a malac puni godinu u nedelju :sad2:

:cmok:

Bas vreme leti :heart:

Ma i ja se malo "plasim" prelaska, ali se onda setim da sam jos uvek aktivna i na trudnicama. Sta je nostalgija :zaljubljena:

Roditelji, kod uvodjenja krute hrane.. nemojte siliti dite da jede na nesto na sto uvik frnji nosom, jerbo ima pravo da nesto ne voli da jede.
Piramidu prehrane znate. Vodit se za njom, polako. Ne trcat za dicom da jedu, to je apsurd.

Vise se brinite dal pije dovoljno vode.:)

Roditelji, kod uvodjenja krute hrane.. nemojte siliti dite da jede na nesto na sto uvik frnji nosom, jerbo ima pravo da nesto ne voli da jede.
Piramidu prehrane znate. Vodit se za njom, polako. Ne trcat za dicom da jedu, to je apsurd.

Vise se brinite dal pije dovoljno vode.:)

:worth:

Uvek se zanemari voda, pa sam samo oznacila da malo istaknem ;)

Tacno tako. Dosta se roditelja brine da li dete jede dovoljno, a ne razmislja da li pije dovoljno tecnosti.

Mene moja mama uvek kudi kada dam Junioru da pije vode dok ga hranim na kasikicu, ali ja se secam da mi baka nije dala da pijem vode dok me hranila i to je meni bilo jako strasno. Pa i sada pijem vode dok jedem, zasto ne bih dala detetu. Ne kazem da se treba nalivati pre ili u toku jela, ali neka popije koliko mu godi ;) Jos kako su bile ove vrucine, bas sam se tripovala da ne dehidrira. Cesto se desi da roditelji ne nude vodu, dete ne zna da trazi i ne zna sta mu fali pa ne dobije dovoljno vode.

Nedavno je jedan gastroenterolog bio na RTS-u i bas je pricao o tome kako je totalno pogresno davati detetu vodu odmah nakon jela, a tek u toku mnogo lose, jer voda razblazuje zeludacne sokove i mnogo se sporije vari hrana. On savetuje vodu pre obroka. Ja je dajem iskljucivo 15-ak minuta posle jela.

Nedavno je jedan gastroenterolog bio na RTS-u i bas je pricao o tome kako je totalno pogresno davati detetu vodu odmah nakon jela, a tek u toku mnogo lose, jer voda razblazuje zeludacne sokove i mnogo se sporije vari hrana. On savetuje vodu pre obroka. Ja je dajem iskljucivo 15-ak minuta posle jela.

hm. to nisam znala. i ja je nudim vodom odmah posle jela. kao da spere hranu :)
jedva popije gutljaj.

To kaze i moj nutricionista
nikako za vreme ili odmah posle jela
voda se pije 10-15minuta posle obroka
bas zbog varenja

evo stigla od lekara, kaže upravo tako Čičak. da se do 100 000 ne leči.
a da je ovo naše granično.
predlog: da PONOVIM urinokulturu, jer ko zna kako je uzet i koliko je stajao uzorak :dash::dash::dash::rtfm:
rekoh ja njemu, da sam pazila, da sam je dobro oprala, da je bočica bila zatvorena, pa tek kad je počela da piški sam je otvorila, odmah zatvorila i nosila na analizu. e sad koliko je stajala tamo, to ne znam ebemliga.

neko pametan, mišljenje, savet?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back