Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A za nas, knjizhevnike ( ahhhaahhhaaaa ) nishta, jel? :kafa: ...

Nocas mali poludeo, dere se, vrishti, nemam pojma shta je, jedino mu bio nos maaalko zapushen, ali ne da prici, ustima ne da prici, merila mu digitalcem T, kazhe 35,1 ( mal' ga nisam zafrljachila kroz prozor - ne dete nego debilni toplomer) ... na kraju se nekako smirio, muzh ga uspavao, malo sam mu uspela nos ischistiti ... dezhurala sam do pola 3, onda sam upuzala u krevet i onesvestila se ... mali je lepo spavao posle :sad2: ... a kako nisam predvidela, uveche je svoje mleko pre spavanja skoro sve povratio, bash je bilo chudno ... ali posle sam ga presvukla i nishta, on se smeje, zeza se, lepo zaspao ... valjda mu se sliva iz nosa pa guta, nemam pojma, i on uopshte ne balavi zbog zuba, mozhda i to guta, nisam pametna ... a ne znam ni shta da kazhem dr ako bi je nazvala ... :roll::sad2::think:

Sinoc prosetali do svekija... bilo jako hladno za grad...
A ona mu odmah spremila kasicu od:krompira, kupusa!?, i ja mislih sargarepe a ona kaze PARADAJZ corbe! :sokiran:
On vec pojeo par kasikica kad mi je to rekla. odmah je prestala.. ali mu uzela davati bananu... pojeo je i toga malo...
Sta sve nije juce probao? Srecom nema nista od ekcema danas nigde.

Jutros jeo krusku+jabuku+pir.pahuljice
A za rucak cemo meso+sargarepu
Uvece mozda stignemo i bundevu

Kako ste uspevale da im ubacite 3 glavna obroka i 2 uzine?
Ovaj moj jede po sat vremena i pojede pola cinijice. uzas

Sinoc se probudio oko 11h i ja mu umutim ad.mleko, popio mozda 10ml i zaspao. budi se samo da bi se mazio, uopste nije gladan.
Hocu da mu izbacim nocno sisanje ali ne znam kako?
Budi se po 3-4 puta do 6 ujutru.

...cekaj bre Cickava, on je jos mali da bi mu ti vec sad davala 3 obroka i 2 uzine...ima malo da pricekas za to...
...drugo po tvom pisanju ja bih rekla da on pojede dovoljno za svoj uzrast, mali lepo izgleda na fotkama, niti
je mrsav, niti bled, pa da se brines sto ne jede..i kolike su ti te cinije?
...mislim da si jako nestrpljiva, da bi ti da mozes njemu sad davala sve da jede koliko i veliki, pa ne moze...

...Cupavica je puno veca, pa nekad ne pojede 5 obroka dnevno, ustvari ona ima 2 mlecne flasice, 3 normalna
obroka i ako nesto izmedju pojede super, ako ne nista....deca su razlicita kao i mi, ne mozes da ocekujes
da svakog dana jede isto, sve se to menja.....bice dana kad ce jesti vise, nekad manje...ni ti ne jedes
svakog dana isto...

...sto se nocnih podoja tice, ja ne znam, ali mislim da je i za to rano...i deca koja piju mleko na flasicu
piju skoro do godinu dana oko 4-5h jednu, pa posle drugu, a nekad se bude i u toku noci, zavisi to od
kojecega....to sto ti mislis da on nije gladan je jedno, a to sto njemu mozda fali samo malo da bi nastavio
da spava je drugo....

...ove zene koje su dojile reci ce ti kako i sta da radis, ali ja licno mislim da mnog brzas...

i meni se cini da je to kod njih sve nesto brzo
msm, on sada kolko vidim jede i voce i povrce i meso
ne znam ni kad ste vec uspeli i s mesom da krenete, msm, ne razumem se, samo mi nesto to sve brzo mnogo
kolko on ipak ima samo, 6 meseci? punih ili?

ili meni sada generalno vreme leti, leti mi moje vreme, vasa deca mi nesto sva brzo rastu, sve mi prolece nekako

...pa moze on da jede sve to ali po malo, i ne moze nikako imate 5 obroka, za to je premali...
...po meni njemu je dovoljno da ima jedan slan obrok kao rucak i jedan vocni u koji ce nekad
ubaciti te zitarice ili sta vec...ostalo su ipak ja mislim mlecni obroci ili gresim...ne znam ni
sama sad....prosto me zbuni njenom silnom zeljom da ga hrani k'o velikog coveka:lol:

Zene, mesila bih vam nesto i slatko i slano
al ne stizem :zblesav:

diplomirala sam, samo da vam mahnem :bye::bye:

:zurka::zurka::pivce::pivce::orkestar::pivce:

Nek' je sa srecom :klap:

da neko vidi moje dete, 'ladno bi me prijavo socijalnom ... :confused: ... prem sudove, on se igra sa plastichnim posudama, odjednom krene da izlazi iz kuhinje, gledam za njim, vidim glodje neshto ... u najvecoj tishini je iskopao koshticu od breskve iz smeca i gricka je ... a uredno vecherao/uzhinao pre toga :dash:

Cicak nama su u dz savetovali da za dojenu decu punih 6 meseci budu samo na majcinom mleku, pa sam i ja tako. Znaci tek od 6. meseca smo poceli da uvodimo nemlecnu ishranu po principu svaku namirnicu na tri dana. Tako da ako tvoje dete ima 6 meseci i 10 dana, tacno je da vec svasta jede. Dojene bebe se duze i cesce bude nocu. Moj je ja mislim tek negde sa pune dve godine poceo da spava celu noc u cugu. Mozes da ga pustas da place, mozes da nudis flasicu, vodu, caj kao i da mu das da sisa...pristupa ima raznih a svako bira kako misli da je najbolje za svoje dete. Ja moje dete nisam pustala da nocu place ne bi li ga naucila da ``prespava noc``, a ti kako mislis da je za tvog sina najbolje.

Jexy cestitam!!!! :)))

Phe, ni ja ne zelim da place nocu, zato mu i dajem da sisa, ali volela bih da prespava bar od 12-6h. Pitam jer sam cula da i dojena deca umeju prespavati noc...

Mi smo poceli uvodjenje hrane sa punih 5.meseci ali smo prekidali zbog prehlade... i u tom prvom mesecu je jeo po kasikicu dve, upoznavanje sa hranom. Sad vec mislim da bi trebao da ima obrok, jer ne samo da nas zeljno gleda dok jedemo, vec ima i dva zuba i sedi uveliko sam, nismo ga mi nikad stavljali da sedi vec se aam podigao.

da neko vidi moje dete, 'ladno bi me prijavo socijalnom ... :confused: ... prem sudove, on se igra sa plastichnim posudama, odjednom krene da izlazi iz kuhinje, gledam za njim, vidim glodje neshto ... u najvecoj tishini je iskopao koshticu od breskve iz smeca i gricka je ... a uredno vecherao/uzhinao pre toga :dash:

Priznaj da si ovo napisala samo da bih ti zavidela ;) Ma zezam se.

Hvata me neka prehlada, tj uhvatila me je vec :sad2: Jedva gledam, jedva disem i sve me nervira. Nadam se da ce brzo proci. I Junior nesto kasljuca i kija. Mrzim jesen i sve viruse koje donosi :besna:

ZENE HELP

Ivan mi je kakio veceras svetlo zeleno, onako gusto, a pelena je oko tog zelenog sadrzaja bila zeleno mokra
i nema nikakav miris
a kad je kakio brate, cvrci, kao voda da zubori...
...prehladjen je, slinavi, kaslje, ima temp i pije antibiotik
jel to ima veze sa tim?
prvi put to vidim, pomagajte

ZENE HELP

Ivan mi je kakio veceras svetlo zeleno, onako gusto, a pelena je oko tog zelenog sadrzaja bila zeleno mokra
i nema nikakav miris
a kad je kakio brate, cvrci, kao voda da zubori...
...prehladjen je, slinavi, kaslje, ima temp i pije antibiotik
jel to ima veze sa tim?
prvi put to vidim, pomagajte

Mozda da nazoves Halo bebu?

Junior je pio Probiotik kapsule kada je imao problema sa stolicom, mada nije imao bas ovako ozbiljne simptome. Mozda je samo od antbiotika?

Pitaj i na toddlersima, tamo ima mama sa vecom decom.

:cmok:

Poslednja izmena:
jexy draga, za diplomu :klap::klap::klap::klap:

a za kaku, ne znam :think::think::think:

inače Luca je danas ceo dan stenjala ko da joj kožu derem. baš je bila kenjkava, ni traga od deteta koje inače imam kući. merila joj T, ali ništa. zubići ništa.
mora da je od ove infekcije il i šta već što ima.
sutra su rezultati urinokulture, pa ću znati više.

da vas pitam sve, ako se sutra ispostavi da ima neke bakterije u urinu i ako dr prepiše antibiotik, to je ok, jel?
mislim da li da tražim second opinion ako mi da AB?

i da šta se dešava ako nema bakterija, ali ima leukocite u urinu? to je isto neko zapaljenje jel? i isto idu AB?

ufffff :dash::dash::dash:

..zsuki, ako je urinarna infekcija, obavezno AB, tu nema dileme..dace joj neki siguran i bezbedan,
s obzirom na uzrast i na to da je prvi put da pije AB, a valjda ce uraditi i antibiogram sa urinokulturom pa ce se znati i da je efikasan..
..o drugoj varijanti, ako nema bakterija u urinu a ima leukocita, nemoj da razmishljash za sad..

..zsuki, ako je urinarna infekcija, obavezno AB, tu nema dileme..dace joj neki siguran i bezbedan,
s obzirom na uzrast i na to da je prvi put da pije AB, a valjda ce uraditi i antibiogram sa urinokulturom pa ce se znati i da je efikasan..
..o drugoj varijanti, ako nema bakterija u urinu a ima leukocita, nemoj da razmishljash za sad..

da da radiće bio i antibiogram (ne znam šta je biogram by the way)

a druga varijanta...u onoj opštoj analizi, hm, kako se to zove, kad se gledaju karakteristike i sediment, piše da ima 10-12 leukocita a ref. je do 5. i da ima malo bakterija...pa zato pitam.

inače mama mi je hematolog, ceo život radila u lab. ali neće da mi detaljiše, valjda da me ne preplaši :)

da da radiće bio i antibiogram (ne znam šta je biogram by the way)

a druga varijanta...u onoj opštoj analizi, hm, kako se to zove, kad se gledaju karakteristike i sediment, piše da ima 10-12 leukocita a ref. je do 5. i da ima malo bakterija...pa zato pitam.

inače mama mi je hematolog, ceo život radila u lab. ali neće da mi detaljiše, valjda da me ne preplaši :)

..biogram bi verovatno bilo koja je bakterija, a antibiogram koji AB deluje na nju..
..nemoj da se sekirash, shta je da je - reshice se.. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back