Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mali je u sredu primio Pentaxim, i josh uvek je njanjav :roll: ... mada sad vishe spava, nocas od 10 do 04 sati ....

pocheli smo da dodajemo u Humanu Novolac AR koji je bash za bebe koje puno hrane povrate, dr nam je rekla da bi trebalo ... e sad mu se ne vraca hrana svaki chas , ali zato posle svakog hranjenja ima nenormalne grcheve bar pola sata :dash::dash::dash:

... a ako ne dodajem to , onda mu se non-stop vraca hrana, vec ima sor u ustima, koji nisam mogla da suzbijem sodabikarbonom, sad mu moram davati i Daktanol gel ... da poludish ... :dash::dash::dash:

A mene je iznervirala moja rodjaka, moram da se zalim
ima cerkicu 6 meseci, 9.5 kg, nek je ziva i zdrava
poceli sa cvrstom hranom, sve ok
"pa sto ti njemu samo pirinac, pa sta se mlatis da tim postepenim uvodjenjem...ja sam njoj posle tri dana skuvala i krompir i meso...odma' bre to, danas je za dorucak jela vocni jogurt" "pa sto ti to dete krklja, vodi to kod lekara" rekoh, "i sta ce lekar da mi kaze osim da ispiram fizioloskim" "pa ti mnogo verujes lekarima, kako nema veze sto krklja, treba da ides kod ORL" i opet "ti bas slusas tog pedijatra" i tra lalala
ok, kontam ja da svaka mama radi najbolje za svoje dete i smatra da je to tako
al nemoj drugoj mami soliti pamet da treba da radi isto sto i ti, jer zaboga, ti bolje znas...mnogo me to nervira

zato ljubim ja puno sve vas ovde, dodjes lepo pitas, iskukas, dobijes predlog, savet, cujes iskustvo, pa proceni oces ili neces da poslusas
a ne "a sto mu ne skines siroki povoj, sta ce mu to" i jos gomila pitanja
a da ne pricam kako sam bila glupa sto sam htela da dojim pa mi je mali smrsao
"trebalo je odmah da mu das flasicu, kakvo dojenje"

E sad mi je lakse, fala na paznji

Drage mame, da se i ja javim i postavim neko pitanje :)
Prvo : kada ste dobile prvu menstruaciju posle porodjaja, mene uzasno boli stomak tako da je ocekujem svaki dan pa me interesuje da nije rano? inace porodila sam se 05.11.
Drugo : moja beba u zadnjih 2-3 dana ima neku lepljivu stolicu, jel to normalno?
hvala na odg. i puno pozz za vas i bebice :)

hvala, bas ste brze sa odgovorima :) aha bebac siki, ali je juce i prekljuce jela bebelac zato sto sam ja bila na snimanju zucne kese i to je jela samo jedan obrok nekih 60-90ml, a juce je primila prvu vakcinu pa sad ne znam dal to moze da bude razlog? ili je ipak moja stroga dijeta, posto imam problema sa zucnom kesom a jos sam i anemicna pa tako da mogu da jedem samo odredjenu hranu, nadam se da nece uticati na bebu :think:

..joj, mame..jeste off, ali moram.. i ne znam da li je za plakanje ili za smejanje.. :dash:
..bistrim ima li josh shta pametno na netu o napadima besa kod "terrible twos"
pa nadjoh sledece:

"Every teacher of young children and every new parent can expect to witness some temper tantrums
in children from age 1–4 years. On average, temper tantrums are equally common in boys and girls,
and more than half of young children will have one or more per week.

At home, there are predictable situations that can be expected to trigger temper tantrums,
such as bedtime, suppertime, getting up, getting dressed, bath time, watching TV, parent talking on the phone,
visitors at the house, family visiting another house, car rides, public places, family activities involving siblings,
interactions with peers, and playtime.
Other settings include transitions between activities, on the school bus, getting ready to work, interactions with other children,
directives from the teacher, group activities, answering questions in class, individual seat work, and the playground.
"

http://www.nasponline.org/resources/behavior/tantrums_ho.aspx

..znachi, dok su u dubokom snu - verovatno nece.. :dash: :lol:

ne, ja nisam stavaljala uopste so prvih meseci uvodjenja cvrste hrane, da ne se opterecuju bubrezi.
ja sam odlucila da oko nove godine pocnem sa zitaricama, da vidim kakao bumbar prihvata.
inace, od juce smo presli na pampers 4, decak je bas porastao:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back