Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da, nasla sam da u takvim situacijama strajka lakse sisaju kada su pospani
inace cini mi se da se sve skoro vratilo u normalu od popodne, jos uvek se malko buni ali sisa : )
hvala ija : )

sto se tice toga trudnoca-mama-beba
meni je period trudnoce bio jedan od nalepsih perioda u zivotu, ne znam zasto, hormoni su cudo : )
niko me specijalno nije ni mazio ni pazio,ali sam uzivala...ipak kada sam se porodila nisam imala utisak da mi nedostaje stomak, ni beba u njemu,ni bebini pokreti, ni to stanje trudnoce, jednostvano nisam imala vremena ni porebe od tog malog cuda koje je bilo odmah pored mene 24h

posle porodjaja nije mi falila paznja jer smo je imale i beba i ja, mm i moja mama, kao i kumovi jedini su koji su dosli prvih mesec dana, a svi oni su mi pomagali, ja sam bila tu za bebu, ali su isto tako uzivali u bebi kao i ja..

elem, sto se tice hipertonusa i ja mislim da je dr malo preterala kada sam malo procitala o tome... plus da je to stvarno mislila poslala bi nas na vezbe valjda..
mi vezbamo vec dva - tri dana intenzivno "boravak" na stomaku i evo kako to izgleda
Pogledajte prilog 272733
ja ne znam da li je to ok za bebu njeovog uzrasta ali napredak se vidi sve vise..
ma menja se cini mi se iz dana u dan, igracke hvata sve vise, krece rucicam ka njima, drzi ih, gura u usta pod obavezno, okrece se na bok bas bas i tako, ljubi ga majka : )))

Tara,super je on.. Obrazi malecni slatki, mnogo je meden! :klap:

ovaj moj brblja uveliko
mi smo i dalje u gostima kod mojih
keva ga je juce snimala kako brblja, haos je, crkli smo do smeha
sad hvata i i zvecke mlati, ja mu kupila one mekane, a on sve kontra najlepsa mu onda neka plasticna, od kineza, moja baba mu dala
samo gledam kad ce da se mlatne u glavu... uzas, hehe, al najvise je voli.... tako valjda ide :D
i naravno suskava krpica je hit, sto sam je dobila s kikebu maramom, eno zvace je, guzva, uziva s njom....

i sve ce da radi, al vrat da drzi onako kad je u lezecem pa kad se odize u sedeci, ono sto proveravaju na kontroli, nema sanse
sav se opusti ko rezanac....
on to meni namerno, zivot da me skrati...
:mrgreen:

danas idem da se sisam, posto ovo opadanje kose nije normALNO, ZALISKE SAM DOBILA I IDEM DA OTFIKARIM OVAJ BEDNI OSTATAK ....
joj sorry na caps locku....
slucajno....

101_0389.jpg
101_0421.jpg

Ovo je od skora pocelo da nece da spava sama. Otvara oci na svakih 15ak min da vidi dal sam tu, i ako nisam krece dreka.
Kako uspevas? Meni fali jos jedan par ruku, jer ako je spustim negde i time prekinem fizicki kontakt izmedju nas dve, krece dreka najstrasnija.

Ovo je od skora pocelo da nece da spava sama. Otvara oci na svakih 15ak min da vidi dal sam tu, i ako nisam krece dreka.
Kako uspevas? Meni fali jos jedan par ruku, jer ako je spustim negde i time prekinem fizicki kontakt izmedju nas dve, krece dreka najstrasnija.

Kod nas pocinje dreka kada ga uzmem maziti. Samo se otima i bezi. Kazem mu pre neki dan, ako uradis ovo sto ti trazim obecavam ti da te ceo dan necu maziti i ljubiti. Kako su deca razlicita.

Moj sin je opsednut tatom.
Po ceo dan samo ta-ta ta-ta!!! :).
A kad ga vidi cici i odmah pruza ruke ka njemu. Ako ga tata nosi i neko ga pita da ga uzme(ukljucujuci i mene), pocne da se buni i gura rukama. A tata uziva, srce kao kuca! :heart:
Mm kao neko ko nije nikad bio ljubitelj dece, dozvoljava mu sve... ujutru mu se Pedja bukvalno popne na glavu, legne a ovaj ga onda nosa po sobi tako, i cice od smeha...
Ili mu sedne na glavu dok ovaj spava... mm nista, samo ga jos zagrli... :heart:

Ivan ima faze, kao jutros na primer, kad nisam mogla sa izadjem iz sobe jer krece dreka
morala sam da lezim pored njega dok je pio mleko, ako se pomerim, aaaaaaaaaaaaaaaa

inace vidi samo dedu, deda mu je glavna faca
ujutru ustane, sredimo se i kad ga obucem "ide dede sobu" i ode...
a opet kad nema dede, ne pita gde je i ne histerise

tako da nemam pojma...:think:

ali, kad se vratim sa posla, cim me ugleda, on pocne da trupce onako nogicama o pod "mama, mama" i sav se trese od srece, al ne prilazi mi
inace je frajer provalio tepanje, umiljavanje
narocito ako nesto zeli
"mama, maamaaaaa, mamice...:flert:
"baba jepa (Lepa)" ....baba jepiceeeeeee..."

Bokili :heart:

bebice :heart: :heart:

joj, hocu i ja jednu, samo da se otarasimo boginja bez posledica....

Drage mame, ja sam jos na trudnickom kutku ali za par nedelja cu vam se pridruziti:). Danas sam bila u skolici za trudnice i dobili smo neke informacije koje mi se cine u suprotnosti sa onim sto sam citala i ovde i na nekim drugim stranama. Znam da ste o tome sigurno pisale mnogo puta, ali tada mi to nije bilo aktuelno pa nisam zapamtila detalje. Naime, sestra nam je danas rekla da iako bebu dojimo da joj obavezno dajemo i vodu. Pored toga, kaze da dok dojimo mozemo sve jesti ukljucujuci i jagode, citruse...da bebini grcevi i alergije nemaju veze sa onim sto mi pojedemo:confused: Kakva su vasa iskustva?

..dobrodoshla u konfuziju saveta, za par desetina godina - prestace.. :lol:

..bebi voda nije potrebna ako dojish..sasvim maloj bebi shkodi u smislu da puni zeludac beskorisnom vodom umesto dragocenim mlekom
(ne zaboravi da su prvih dana, chak i nedelja, podoji od 10-15-20ml mleka uobichajeni)..
..vecoj bebi nece shkoditi, ali joj je apsolutno nepotrebna, poshto je mleko takvog sastava da obezbedjuje i technost i hranu..

..o grchevima niko nishta ne moze da te posavetuje, to ti je kako ti se zalomi..nekoj deci ne smeta nishta, nekoj sve.. :neutral:
..a shto se alergija tiche, ja sam izbegavala..necu crknuti bez jagoda jedne sezone..

Novka ti rece za vodu, isto mislim. ALi dajem joj sad pomalo, ne svaki dan, ne obavezno, nego ponekad, da se navikne, jer ce joj biti potrebna kad uvedemo cvrstu hranu..
Ja citruse nisam jela za svaki slucaj, ni povrce koje nadima i tako to..ona grceve nije imala, sad da li je povezano ili ne, ne znam.
A nisam jela za svaki slucaj, cak iako mozda nista ne bi smetalo njoj..

Kako se vi odvajate od dece? Ova moja se zalepila za mene ne mogu do WCa da odem. Ne stizem nista da uradm. Ne mogu se od nje odvojiti cak ni dok spava, cim nisam pored nje odma dreka.
:aaa:
sto mi je ovo nesto poznato :lol:
jedino dok je spavala nije bila zalepljena za mene
mada je spavala po 15-20 minuta(pola sata-45 min ako me casti sto sam bila dobra) svakih sat, sat i po
al ako ne gledas u nju dok je budna,dere se ko jarac....nosila sam je u wc sa sobom...ko budala
al prodje i to
pa ti posle bude zao sto vise nije beba :sad2:

sto mi je ovo nesto poznato :lol:
jedino dok je spavala nije bila zalepljena za mene
mada je spavala po 15-20 minuta(pola sata-45 min ako me casti sto sam bila dobra) svakih sat, sat i po
al ako ne gledas u nju dok je budna,dere se ko jarac....nosila sam je u wc sa sobom...ko budala
al prodje i to

pa ti posle bude zao sto vise nije beba :sad2:

..tachno..vrlo brzo ne morash da ih nosish, nego trche sami za tobom u wc.. :rotf:

..tachno..vrlo brzo ne morash da ih nosish, nego trche sami za tobom u wc.. :rotf:
Pa da, samo što se moji muški zaključavaju a ja ne, pa se strašno iznenadi kada uđe u otključano kupatilo a nekoga ima unutra.
Juče je, inače , bila vidno zaprepašćena kada se mm presvlačio i videla je maljave grudi. Izgleda da do sada nije obraćala pažnju na to. Ukočila se, napravila zgađenu facu i blenula u njega. Jedva smo joj objasnili da je to ok kod muškaraca. Mislim da je bila vrlo zatečena, šta će tek biti kasnije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back