sve moje kose

• Začetnik teme Začetnik teme parka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a ja pokušavam već 10 puta da puštam prirodnu dok još uvek nemam sede, al ne vredi :neutral:

Pretpostavljam...jos duga kosa...divila sam se drugarici koja je iz vatreno crvene pustila prirodnu srednje smedju...i jos jednoj iz ljubicaste u ljesnjak...znaci one papagaj faze, za to treba imati :heart:

Tebi je bas fina boja, ako ti je slicna prirodna, onda ne bi trebalo biti toliko tesko...neki pramenovi, preliv i pustaj... :)

...Majce po ovoj slici ja bih rekla da je tvoja prirodna boja neka smedja....i da nema drugog nacina ako mislis da je vratis u tu prirodnu
da je prefarbas priblizno istom bojom.......
...a ja ti savetujem da pre pranja jedno sat dva urtljavas kapi od kpirive, videces posle nekog vremena koliko ce ti kosa biti jaca i pocece
da raste iz korena nova kosa....

schatje, nisi me skontala...moja je vec posvetljena dosta, gornji sloj kose mi je u nekim delovima ko blajhan:confused: toliko je svetlo:(
evo slike da vidite kakva mi je kosa sad, pre neki dan slikano...
a ja bih da se vratim u moju boju koja je ispod, a ne znam kako, a da ne sj.ebem kosu josh vishe...
imam utisak da mi je u poslednjih mesec dana opalo pola kose s glave, mislim nije bahs toliko kritichno, ali kad prodjem rukom kroz kozu osetno je ima manje:sad2:
sad josh da uspem da uslikam koja mi je prirodna boja, pa da vidite shta bih ja

A pramenovi u tvojoj-prirodnoj boji, na ovu podlogu, pa da pustas...? Na slici ne djeluje kriticno, naprotiv...mada ti najbolje znas svoju gustinu kose. :)
Inace galenikih pantenol rastvor, stavis u neku bocicu sa rasprsivacem, i prije pranja, spricaj na korijen, i na krajeve, sto cesce, oporavices kosu za tili cas...
I sampon-kosili, ad kapi, B vitamin, kapi koprive, ricinusovo ulje...cula si sigurno za ovaj "buckuris"...izraste paperje od kose...

...Majce po ovoj slici ja bih rekla da je tvoja prirodna boja neka smedja....i da nema drugog nacina ako mislis da je vratis u tu prirodnu
da je prefarbas priblizno istom bojom.......
...a ja ti savetujem da pre pranja jedno sat dva urtljavas kapi od kpirive, videces posle nekog vremena koliko ce ti kosa biti jaca i pocece
da raste iz korena nova kosa....

affro, moja prirodna boja je neka srednje plava, nije tamno plava jer na suncu (koliko se seca) dobije neku zito plavu boju
a vuche malo i na pepeljasti...
znam da zvuchi nespojivo, ali ne znam kako drugachije da opishem:lol:

A pramenovi u tvojoj-prirodnoj boji, na ovu podlogu, pa da pustas...? Na slici ne djeluje kriticno, naprotiv...mada ti najbolje znas svoju gustinu kose. :)
Inace galenikih pantenol rastvor, stavis u neku bocicu sa rasprsivacem, i prije pranja, spricaj na korijen, i na krajeve, sto cesce, oporavices kosu za tili cas...
I sampon-kosili, ad kapi, B vitamin, kapi koprive, ricinusovo ulje...cula si sigurno za ovaj "buckuris"...izraste paperje od kose...

ovo za pramenove nije losha ideja, ali ja taaako nemam poverenje u frizere...aj da su samo pramenovi u pitanju, al' treba i boju utrefiti...
sve imam utisak da ako pramenove dobro odradi, zeznuce boju ili obrnuto:confused:

p.s. raste meni nova kosa, sva sam od onih malih chupkica

...onda je samo skrati fino, i pusti da raste, jeste da bi bio kontrast ali ne neki veliki ako sam dobro zamislila to sto si opisala...
...i vremenom ce izrasti sva prirodna...a to sto ti opada i cini ti se da je ima manje, desava se kod duge kose, do pre dve
godine sam imala dugu kosu do struka i znam o cemu pricas...ali proci ce to, jednostavno mora da opadne, ali ce nici nova
lepa i jaca....

evo uslikah, ali sve mi nekako dodje svetlija na slici nego shto meni izgleda..valjda zbog blica
a mozda i zbog toga shto mi je gore bash svetla pa mi ovo moje prirodne izgleda tamno, a sad kad gledam realno nije mi tamna kosa:think: (a taj ddeo sunca vid'o nije jer je donji sloj)

ove dve slike gore shto su je sve moja prirodna boja, ono shto mi je posvetljeno sam smotala u pundju da bi se videla prirodna....
nisu pramenovi tj kad sam pochela sa tim gelom za posvetljavanje trebali su biit pramenovi, ali posvetli kosa tek iz par nanoshenja, a ne mozesh strefiti svaki put isto mesto:lol:
pa sam na kraju doshla do toga da sam posvetlela ceo gornji sloj kose, pa sad stavljam na izrastak s vremena na vreme...
mada deluju kao pramenovi, pojedini delovi su svetliji

U bre Majce, pa bezveze se cimas ako ti je prirodna kosa!
Ja bih na tvom mestu izvukla pramenove po tom posvetljenom delu, u boji tvoje prirodne.Cak i ako ti ne pogodi skroz boju nije strasno, zato sto ce sigurno malo da ti se ispere. Ako ne verujes frizeru, mozes to i sama. Lepo kupis kapu i izvlacis heklicom kakve hoces pramenove. Bilo bi zeznuto zato sto je dugacka kosa, cupace te, ali nije tako strasno. Meni je drugarica zadnji put izvlacila pramenove na kapu, na toliku duzinu. Malo cupa, ali izdrzi se.

Ergeta, hvala puno na odgovoru.
Sinoc sam malo istrazivala kanu po netu i citala o toj Lush koju si spomenula. Ja bih uzela Caca Rouge.
Strah me zato sto citam da ne moze nista preko nje... Sta ako budem mnogo crvena, a hocu narandzastu... I sta ako se predomislim posle 3 meseca, pa hocu da menjam...
Nasla sam nesto o cistoj kani i kazu da ona danima posle bojenja upija boju. Da pravu boju vidis posle nedelju dana. Jel to istina?
Privlaci me ideja o farbanju bez hemikalija:)

Ja bih na tvom mestu izvukla pramenove po tom posvetljenom delu, u boji tvoje prirodne.Cak i ako ti ne pogodi skroz boju nije strasno, zato sto ce sigurno malo da ti se ispere. Ako ne verujes frizeru, mozes to i sama. Lepo kupis kapu i izvlacis heklicom kakve hoces pramenove. Bilo bi zeznuto zato sto je dugacka kosa, cupace te, ali nije tako strasno. Meni je drugarica zadnji put izvlacila pramenove na kapu, na toliku duzinu. Malo cupa, ali izdrzi se.

Sinoc sam malo istrazivala kanu po netu i citala o toj Lush koju si spomenula. Ja bih uzela Caca Rouge.
Strah me zato sto citam da ne moze nista preko nje... Sta ako budem mnogo crvena, a hocu narandzastu... I sta ako se predomislim posle 3 meseca, pa hocu da menjam...
Nasla sam nesto o cistoj kani i kazu da ona danima posle bojenja upija boju. Da pravu boju vidis posle nedelju dana. Jel to istina?

Trojanka, znaš li gde ima da se nađe?
imam je, al je već zrela za bacanje, a uzela bih je opet :super:

Ima u onim frizerskim zadrugama. Bila je jedna u Cara Dusana, pre Bajlonove kad ides od 29, sa desne strane. I bila je na Novom Beogradu, ali ne znam tacno gde...
A mozda ima i Stancic:)

pa ja sam i pre ovog posvetljavanja sama sebi izvlachila pramenove :lol: i to na malo kracu od ove duzine, a sad planiram i da se shisham
imam kapu, ali ja sam sebi na foliju radila uvek(dok sam izvlachila) bash da se ne bih chupala preterano
inache mami izvlachim malo na kapu, malo na foliju-zavisi kako sam kad raspolozena...

2x sam radila pramenove kod frizera i oba puta sam bila nezadovoljna, pa sam ja josh doradjivala kuci:evil:
ali to sam ja-komplikovana mnogo valjda kad je rech o kosi:confused:
nisma pramenove izvlachila ima sigurno vishe od 6 godina :eek:
kontam da uzmem neku L'Oreal Casting, one bez amonijaka..neko mi je u repki napisao sa tim da pokusham farbanje, pa mislim da i pramenovi mogu sa tim jer nisu agresivne bash boje tj,a meni ce ufatiti sigurno po ovom svetlom delu

Je l' vredi da pitam koja farba za kosu vam se pokazala kao najisplativija?
Da pokriva sede + da se ne ispira mućo + da nije mućo skupa :)

Mislim, znam da su forumašice sve savršene i ne farbaju se, al' molim vas pomozite meni jadnoj polusedoj, ebemigenetikuisve :neutral:

Koristila sam neke garnijerove, mnogo lepa boja al' se brzo ispere pa bude da sam džabe sam krečila :lol:
Elem, smeđi tonovi, da.

Keune ima mnogo dobre boje, narocito za ovo sta ja sada trazim, ali sam od mnogo zena cula da unistava kosu. Kazu da posle izvesnog vremena bude ko slama.
Meni je Londa ok skroz i nije skupa. I Pallete je ok. I cula sam da je, u smislu ispiranja, dobra Revlonissimo, al to nikad nisam probala.
Mada se meni nisu nesto smedje ispirale...

Ajde nek crvenokose daju savet koja je farba dobra?

Keune ima mnogo dobre boje, narocito za ovo sta ja sada trazim, ali sam od mnogo zena cula da unistava kosu. Kazu da posle izvesnog vremena bude ko slama.
Meni je Londa ok skroz i nije skupa. I Pallete je ok. I cula sam da je, u smislu ispiranja, dobra Revlonissimo, al to nikad nisam probala.
Mada se meni nisu nesto smedje ispirale...

Ajde nek crvenokose daju savet koja je farba dobra?

Prva farba u životu kojom sam se ofarbala bila je Revlonisimo, neka crvena nijansa, bila je odlična! Kupovala sam je na tezgi u Sremskoj i nemam pojma gde ih sada ima... A moja preporuka za smeđe farbe je wellatone

Evo sta je meni ostalo od boje 2-3 nedelje posle farbanja.
Dosta mi se isprala, mada sam i ocekivala na plavu podlogu i pramenove.
Farbala sam se sa Maxitone... Tu su jedino imali u boju koju sam trazila...
Sad sledeci put mogu neku drugu, samo ne znam koju:confused:

edit- na slici se bas i ne vidi, ali isprala mi se bas. Ova sa kucetom je kad sam se tek ofarbala i slikana je sa blicem, pa izgleda malo svetlije. Na ovoj u belom se vidi lepo boja...

Poslednja izmena:
Evo sta je meni ostalo od boje 2-3 nedelje posle farbanja.
Dosta mi se isprala, mada sam i ocekivala na plavu podlogu i pramenove.
Farbala sam se sa Maxitone... Tu su jedino imali u boju koju sam trazila...
Sad sledeci put mogu neku drugu, samo ne znam koju:confused:

edit- na slici se bas i ne vidi, ali isprala mi se bas. Ova sa kucetom je kad sam se tek ofarbala i slikana je sa blicem, pa izgleda malo svetlije. Na ovoj u belom se vidi lepo boja...

Probaj goldwell 8 OR...Ja je trenutno koristim i boja je savršena...Još ako izvučeš po neki sunčano-zlatni pramen bude stvarno interesantno.
Garnier ima narandžastu boju, super je nijansa al se ispere nakon nekoliko pranja.

evo moje kosice :(
znate da sam se shishala i da nisam zadovoljna :evil:
mislim ok duzina i mislila sam skratiti toliko(15-20cm), ali ovo napred stepenasto mi je uzasno oshishano:sad2:
na ovoj slici se i ne vidi jer mi je leva strana bolje oshishana,a desna pomozi boze:confused:
kad sam oprala kosu morala sam da se latim makaza da bar malo popravim...

evo one pletenice sa strane...danas sam probala prvi put...nije loshe ispala

Poslednja izmena:
Ja sam koristila ranije maxitone i ona kao da mi je malo uništavala kosu :S.
Pa sam prešla na garnier koji je kul, ali nedovoljno dobar.
Danas sam se ofarbala nekom palette farbom, boja je kul, samo nije ona sa slike i koja je trebalo biti :lol:
Videću kako će se ponašati što se tiče ispiranja pa ću onda možda odabrati samo neku drugu nijasnu idući mesec.

Back