Sve je laz u zemlji srbiji

Poruka
4.292
Dokle ce Srbija da dozvoljava laz i prevaru po srpskim prodavnicama? Gledam u svakom gradu po desetine prodavnica mleka i sireva koje imaju u ponudi zlatiborski sir. Te ovakav te onakav na stotine kilograma puta desetine prodavnica u jednom gradu puta desetine gradova. Ispada da se sa zlatibora dnevno transportuje po celoj Srbiji i po 20 000 kg sira. Za 20 tona sira treba 100 tona mleka. A 100 tona mleka moze da da 10 000 krava. Pa ja sad pitam imali na Zlatiboru 10 000 krava?

I sad moje pitanje zasto inspekcija dozvoljava varanje gradjana sa laznim sirevima i etiketama?

A samo jos da kazem taj sir koji kupujete 90% nije pravi vec ima hemije kao sto ima u fetama. U fetama je 100% hemija bez grama mleka ali se zato i ne zove sir vec se zove feta. Medjutim nasi domaci prevaranti su se dosetili da u "sireve" stave sojino mleko, razne masnoce itd itd i pitanje je da li uopste i ima mleka, i dobiju neki proizvod koji zovu SIRA medjutim naravno to nije sira. A jos i zalepe etiketu da je i sa Zlatibora.

Nasa drzava je dno dna, niko ne radi svoj poso kako treba a narocito inspekcija.

Evo linka na tu temu samo sto nije dotaknuto u vezi prevare sa etiketama "zlatiborski sir"

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/ds-pijace-preplavljene-feta-sirom-sumnjivog-biljnog-porekla/jtj8340

Poslednja izmena:
ne kupujem te sjeničke zlatiborske štatiznam kakve sireve...ovo je kraj gde je sir vekovima glavna hrana, ima puno prodavnica sa lokalnim sirevima i tamo kupujem...uostalom i bolji je od tih sjeničkih zlatiborskih ****** palac

Dokle ce Srbija da dozvoljava laz i prevaru po srpskim prodavnicama? Gledam u svakom gradu po desetine prodavnica mleka i sireva koje imaju u ponudi zlatiborski sir. Te ovakav te onakav na stotine kilograma puta desetine prodavnica u jednom gradu puta desetine gradova. Ispada da se sa zlatibora dnevno transportuje po celoj Srbiji i po 20 000 kg sira. Za 20 tona sira treba 100 tona mleka. A 100 tona mleka moze da da 10 000 krava. Pa ja sad pitam imali na Zlatiboru 10 000 krava? Naravno da nema. Pitanje je da li i u celoj Srbiji ima 10 000 krava.

I sad moje pitanje zasto inspekcija dozvoljava varanje gradjana sa laznim sirevima i etiketama?

A samo jos da kazem taj sir koji kupujete 90% nije pravi vec ima hemije kao sto ima u fetama. U fetama je 100% hemija bez grama mleka ali se zato i ne zove sir vec se zove feta. Medjutim nasi domaci prevaranti su se dosetili da u "sireve" stave sojino mleko, razne masnoce itd itd i pitanje je da li uopste i ima mleka, i dobiju neki proizvod koji zovu SIRA medjutim naravno to nije sira. A jos i zalepe etiketu da je i sa Zlatibora.

Nasa drzava je dno dna, niko ne radi svoj poso kako treba a narocito inspekcija.

Evo linka na tu temu samo sto nije dotaknuto u vezi prevare sa etiketama "zlatiborski sir"

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/ds-pijace-preplavljene-feta-sirom-sumnjivog-biljnog-porekla/jtj8340

Odlicno zapazanje. :ok:

Back