СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala drage moje. Baš se junački drži. A dosadno mu jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Pa ga animiram ceo dan. Kad pomislim da ćemo nedeljama ovako.
A što se Grčke tiče,ja nešto nisam išla tuda pre nego što se moj brat tamo preselio. Bila sam na Zakintosu i u Sartiju,i to je. Ali bilo je to pre mnogo godina. Naročito Zakintos je bio fantastičan,čist,prelep. Sada čitam da su im oduzeli plave zastavice. Ja imam jako lepa sećanja. A što se Atine tiče,gde idemo jelte sad već par godina,tamo ne vidim da su prljavi,štrokavi itd. Plaže su očišćene svaki dan,i ujutro kada odemo dole,još se vide tragovi od grabulja. E sad,u Atini moj brat čivi u delu grada,gde kada je gradska čistoća počela štrajk,i tada su odnosili smeće. To znam iz njegove priče,u to vreme nisam bila tamo. Ali gde god sam išla po Atini,ima dovoljna kanti za smeće,ne kao u NS na primer,gde nosim u torbi nekad i više stotina metara,jer nema kanti za đubre,nisam videla da bacaju smeće na trotoar,to sam videla od turista da rade,i jedan čikica grk je opomenuo istog,da je kanta za smeće iza njega. Kažem,nisam bila po tim popularnim letovalištima,pa ne znam kako je tamo.

Moji su konačno počeli da izlaze iz kuće. Igraju igrice i dalje, ali mnogo manje. Izgleda da im je trebalo da se ispucaju posle dve nedelje apstinencije na letovanju.
Počeli su da voze bajseve, danas su išli rolerima. U subotu smo išli bajsevima na štrand pa smo se vozali poprilično. Svuda se stigne za čas pa zuje po celom gradu. Baš sam srećna!

E pa drage moje,juče skinuli gips. Jedino što me razljutilo,što za vreme leta radi samo 1 (JEDAN) ortoped u celoj dečjoj bolnici,on je juče radio i vizite ujutro,hitne slučajeve i kontrole u ordinaciji. Imali zakazano u pola 9,predali knjižicu u 8.20,stigli na red u 11.05. Za to vreme ušlo minimum 6-ro preko veze,pa prvo išle traume i kontrole posle traume,i tek onda deca sa gipsom,od kojih je tamo čekalo satima i nekoliko male dece sa gipsom na celoj dužini noge itd. Toliko o tome.
Skinuli gips,zglob mu odlično izgleda,ortoped zadovoljan,dobili vežbe,izgleda da kod fizijatra i ne treba da idemo. Ako u sledećih sedam dana skroz bude koristio zglob kao ranije,završili priću,ako ga bude bolelo i ne napreduje,onda se javljamo prvo njegovom lekaru,pa uput kod fizijatra. Juče predveče išao na robotiku,slagao sitne delove,detalje koristeći desnu ruku kao da se ništa nije desilo. Ja prezadovoljna. :)

mi se za školu spremili, kupili rančeve, i Banetu opremu za fizičko jer to znamo da treba
a za Jovana čekamo da kažu kad krene u školu
treba da mu se uradi mesečna karta...
mici, lep provod želim do kraja

- - - - - - - - - -

nismo se takmicili.
ja dozivim erupciju adrenalina dok gledam "ludake" u konopcima...
mi setamo, beremo sumske kupine i povremeno navijamo :)

super je i to :D

Mi smo kupili sve što je potrebno pre nego što smo otputovali. Vexy sad si me podsetila,treba da mu kupim patike za fizičko. Prošle godine sam mu kupila predobre u Deichmanu i u drugom polugodištu su mu maznuli iz ormana u učionici. Prijavili smo krađu i sve,ali patike nismo našli. Tada sam rekla učiteljici da nemam nameru kupovati novu za fizičko,ulaziće u fiskulturnu salu u patikama u kojima ide u školu. Ali i sad moram da mu kupim nove,a one je mogao da nosi još ovu godinu. No džaba kukanje,kad se vratimo skoknućemo do BIG-a da to još kupimo. Knjige,sveske sve smo već kupili i spremili,jedino udžbenici iz Srpskog jezika još nisu izašli iz štampe,to će nam usvojena baka kupiti dok smo mi na odmoru. :)
A juče smo se popeli na Akropolis. Predivno iskustvo. Pošto ovaj moj obožava istoriju,i jedva čeka peti razred zbog tog predmeta,a u petom će učiti stare grke,imaće šta da priča drugarima i profesorici na času. Bio je neumoran da sve vidimo,slikamo,obišli i Agoru kada smo sišli sa brda,satima smo šetali. Jedino što baka i ja nismo imale ništa na glavi,i malo nas je udarilo sunce. Juče smo tek posle 7 uveče otišli na plažu da se okupamo. Dotle smo se zavukli u hladovinu posle te duge šetnje.
Danas će biti samo plaža plaža plaža samo da sačekamo da dođe kurir i donese popravljen kofer,koji su pocepali na aerodromu. Odnosno ručku su otkinuli na istoj pri istovaru ili utovaru,nemam pojma kad,ali je na traci već bila tako pocepana. Pa smo prijavili štetu,i odneli su na popravku. Danas prepodne bi trebalo da donesu popravljen kofer,pa to čekamo trenutno. :)

Marge sasvim normalno da ima vaški. Ništa strašno. Sa šamponom i puno češljanja sve će to proći. Ali da roditelj koji primeti vaške na svom detetu ne kaže ostalima,to mi je van pameti. Tako smo mi dva puta zaradili vaške u vrtiću,jer roditelji dotičnog deteta nisu uopšte prijavili,nego vaspitačice primetile da se dete jako češe, pa su pogledale,odmah urgirale pedijatrijsku sestru,pa onda pregledala sve.Sledeći put ista priča,isto dete.

Bilo bi dobro i da se ošiša,
ali ako je njoj žao da se šiša, proći će malo duže i bez toga
i svi u kući da koriste taj šampon
ja sam u odrasloj dobi 2 puta imala vaške, jednom dok sam radila u školi, a primetila sam dok sam bila na trudničkom

i drugi put kad su moja deca išla u školu
šampon rešava stvar

'oce li da se vraca leto ili je gotovo? mene boli glava...
..kupili smo knjige za peti razred... nije normalno koliko je sve skupo. koliko bi kostalo da nije besplatno to obrazovanje :think:
ps
ne mora se sisa zbog vaski. bitno da se upotrebi neko sredstvo koje ce da ih poubija i da se ceslja. (najobicniji kucni sprej protiv muva i insekata uopste, npr.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back