СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i mene na trenutak. Mi smo preboleli vikend. Uhvatio ga neki kombinovani virus,sa temperaturom preko 40 tri dana uzastopce. U petak smo završili na infuzijji u bolnici. P.lakao je da ga bole kosti,virus otišo na kosti. I taaaaaaaaaaaaaaaaaaaako. Takmičenje bilo u petak,pa je i zbog toga plakao pošto se spremao i nije išao. To ga je valjda više izludelo,nego da je nakačen na infuziju. Znači ja ovo dete nikako da razumem. Kako njegov mozak radi,da za mene apsolutno nebitne stvari,njemu budu toliko važne da ili život ili smrt. Misliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim... A pri tom ja radila ceo dan svo vreme dok je on bio bolestan,pa mi je juče lupio na empatiju. A ti mama i danas uveče ideš da gledaš predstavu,a dok sam ja bio bolestan ni jedan dan me nisi negovala? Nažalost dete je u pravu,bila sam sa njim to prepodne u petak dok je bio u bolnici,a već popodne kada su nas pustili kući,jurila sam na posao. I tako ja sva srozana od juče,nemajka najveća na svetu. :(

- - - - - - - - - -

Čestitamo B na njen 10-i rođendan! Zdravlja,sreće,i svega što poželi neka ima! :rodjendan::vatromet::orkestar:

a meni fali sunce i ovo:

timed1.jpg

Danas nam je divan dan, divan dan...
Šaljemo vam puno poljubaca :heart::heart::heart:
Srećan rođendan dragoj pametnici! :cvet:

- - - - - - - - - -

Evo i mene na trenutak. Mi smo preboleli vikend. Uhvatio ga neki kombinovani virus,sa temperaturom preko 40 tri dana uzastopce. U petak smo završili na infuzijji u bolnici. P.lakao je da ga bole kosti,virus otišo na kosti. I taaaaaaaaaaaaaaaaaaaako. Takmičenje bilo u petak,pa je i zbog toga plakao pošto se spremao i nije išao. To ga je valjda više izludelo,nego da je nakačen na infuziju. Znači ja ovo dete nikako da razumem. Kako njegov mozak radi,da za mene apsolutno nebitne stvari,njemu budu toliko važne da ili život ili smrt. Misliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim... A pri tom ja radila ceo dan svo vreme dok je on bio bolestan,pa mi je juče lupio na empatiju. A ti mama i danas uveče ideš da gledaš predstavu,a dok sam ja bio bolestan ni jedan dan me nisi negovala? Nažalost dete je u pravu,bila sam sa njim to prepodne u petak dok je bio u bolnici,a već popodne kada su nas pustili kući,jurila sam na posao. I tako ja sva srozana od juče,nemajka najveća na svetu. :(

- - - - - - - - - -

Čestitamo B na njen 10-i rođendan! Zdravlja,sreće,i svega što poželi neka ima! :rodjendan::vatromet::orkestar:
Mici, nemoj sebi prebacivati.
Ti si mu i otac i majka, brineš i o njemu i o majci i kućnom budžetu i sve stižeš i najbolja si na svetu i on to zna samo se malo mazio, falila mu je mama. :zag:

Jel slavila sa društvom ili ćete to za vikend? Kako ste danas obeležili?

Od kako je krenula u školu, taj dan kada je "pravi" rođendan slavimo kod kuće, jer imamo tetke, strine, komšiluk... koji neće u igraonice ni pod pretnjom! Tako da nam je to kućni rođendan po starinskoj šemi: torte, prasetine :D i ko dođe, dođe.
Za društvo iz škole, treninga, ulice, rođake sličnog uzrasta... organizujemo u igraonici prvog vikend posle rođendana. Tako ćemo ovaj put u nedelju. Još ove godine igraonica i dosta.
I ove godine smo bili u dilemi za igraonicu. Nekako su veliki da im platiš neke zabavljače, a opet mali da ih pustiš da divljaju sami. O cenama igraonica da ne pričam. U čemu je vic ne znam, ali svi su digli cene u nebo. Kad još dodaš hranu, piće, tortu... I te rođendanske torte, nisu više torte. To su sada skulpture!
Borimo se nekako protiv tog "ludila", ali slabo nam ide. Uglavnom se svede na - kud svi Turci, tu i mali Mujo!

Od kako je krenula u školu, taj dan kada je "pravi" rođendan slavimo kod kuće, jer imamo tetke, strine, komšiluk... koji neće u igraonice ni pod pretnjom! Tako da nam je to kućni rođendan po starinskoj šemi: torte, prasetine :D i ko dođe, dođe.
Za društvo iz škole, treninga, ulice, rođake sličnog uzrasta... organizujemo u igraonici prvog vikend posle rođendana. Tako ćemo ovaj put u nedelju. Još ove godine igraonica i dosta.
I ove godine smo bili u dilemi za igraonicu. Nekako su veliki da im platiš neke zabavljače, a opet mali da ih pustiš da divljaju sami. O cenama igraonica da ne pričam. U čemu je vic ne znam, ali svi su digli cene u nebo. Kad još dodaš hranu, piće, tortu... I te rođendanske torte, nisu više torte. To su sada skulpture!
Borimo se nekako protiv tog "ludila", ali slabo nam ide. Uglavnom se svede na - kud svi Turci, tu i mali Mujo!
Znači klasika. Neće dete da se izdvaja, kako svi slave tako hoće i ona. I to je potpuno u redu.
Mi isto tako slavimo. Rođendan sa bakama, dekama i ostalom rodbinom kod kuće, a društvo u igraonicu. Doduše Miloševo društvo iz razreda je već počelo da zove po 5-6 drugara u bioskop i posle na picu ili u Mek, tako je jeftinije nego da se svi sjure u igraonice.
Digli su cene igraonica zato što sada svi tako slave pa je potražnja velika. Mi smo Milošu rezervisali za februar, cena je 500 dinara po detetu. Mi donosimo hranu, tortu i plaćamo njihovo piće dodatno. Tortu pravi baka pa tu uštedimo, ali ne mnogo jer ni materijal za tortu nije mala stavka. Sve u svemu, oko 150 evra košta zadovoljstvo u trajanju od dva sata.

Zoljo upravo kako si i napisala,odlično što se nije nervirala. Pametnica mala. Obožavam što je tako veliki optimista,i što je ne tangiraju tako neke stvari. Odično odrađen posao,mama. A što se rođusa tiče,znaš i sama koliko su deca okrutna. Pa kad počnu a ja ću imati tortu ovakvu,i animatora onakvog. Bljaks. Odavno bih slavila kod kuće,da nije decembarsko dete i da mi je kuća malo veća. Ovako smo se dogovorili da od ove godine,odabire društvo,upravo tako 5-6 osoba sa kojima će u bioskop ili na picu,na klizanje,malo sokića zajedničko slikanje i to je to. Bila je njegova ideja da ako već bude montirana Ledena šuma ove godine za njegov rođus,da će tamo pozvati tih par drugara,vozaće se 2,5 sata,i onda im kupim one čokoladne krofnice,popiju sokić i fajront. Idealno!
Eli duso hvala ti na podršci. :) Ti znaš koje su sve moje muke.

Za najboljeg đaka do četvrtog razreda u školi.
Dobro je šmizla podnela što nije izabrana. Samo je rekla- dobro, osvojiću je u osmom :lol:
Pričala sam, znamo svi kako se dele nagrade po školama. Kako god, srećna sam što se ne sekira jer je bila ubeđena da će je dobiti.
To daju pre nego što završe četvrti razred?
Koji su kriterijumi?

- - - - - - - - - -

A nema šta da se sekira. Ogroman je uspeh što je uopšte ušla u izbor. Ehej! :D

To daju pre nego što završe četvrti razred?
Koji su kriterijumi?

- - - - - - - - - -

A nema šta da se sekira. Ogroman je uspeh što je uopšte ušla u izbor. Ehej! :D

Svako odeljenje izabere svoja dva najbolja(učenici glasaju anonimno), onda svi učitelji i nastavnici glasaju i od tri prvoplasirana iz celog razreda direktor odabere jednog.

- - - - - - - - - -

Dobro jutro svima! Lepo i sunčano. Hladno taman koliko treba za ovo doba...

Svako odeljenje izabere svoja dva najbolja(učenici glasaju anonimno), onda svi učitelji i nastavnici glasaju i od tri prvoplasirana iz celog razreda direktor odabere jednog.

- - - - - - - - - -

Dobro jutro svima! Lepo i sunčano. Hladno taman koliko treba za ovo doba...
Baš mi se sviđa način na koji biraju. Nisu samo puke ocene u pitanju, traži se mišljenje i dece i nastavnika. Tim pre je ulazak u taj izbor veći uspeh! Svaka čast za našu devojku! :cvet:

- - - - - - - - - -

Što se tiče vremena, ja sam preporođena. Sunce me leči! :heart:

Mala je. Nemoj je tome sad izlagati.
Veruj mi, nikada ti zbog toga neće zameriti.

Ona očekuje da bude u centru događaja, zajedno sa mamom i tatom. Ona ne zna kakav je to događaj.
Na sahrani će posmatrati reakciju mame i tate.
Biće tužno.
Nemoj joj sad kvariti iluzije. Ima vremena. Celog života će se susretati sa takvim događajima.
Probaj da joj, za sada, to odložiš.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back