Čitam šta pišete i u prvi mah uopšte nisam ukapirala šta je Zolja napisala.
Ne mogu da verujem da roditelji ne žele da iskoriste sva sredstva da pomognu svom detetu nego ga puštaju da se muči.
Pa zar im nije jasno koliko se muči kad dve godine zaostaje za vršnjacima? Strašno je kakvih roditelja ima.
Ja ne znam da kod moje dece ima ovakvih slučajeva. Pretpostavljam da nema jer bi učiteljice morale to reći na početku, tj. nadam se da se to kaže da svi znaju. Jer ta deca oduzimaju vreme učiteljima i druga deca zbog toga gube vreme. Pa bar da se zna šta je u pitanju.
Inače nam se Miloševi učitelji na svakom roditeljskom žale kako imaju jako veliki raspon između dece i da otprilike polovina dece u razredu neverovatno lako i brzo usvajaju gradivo, a druga polovina je strašno spora i imaju dosta problema da prate gradivo. Kažu da je prava šteta za decu koja odskaču što moraju stalno da čekaju i prilagođavaju se ovim drugima i da je iz godine u godinu sve veća razlika među decom.
Pitam se kako bi se to moglo rešiti?
Da li se zbog toga nekada u nekim višim razredima razdvajaju deca i prave novi razredi? To sam čula od dvoje kolega kod mene na poslu da su imali taj slučaj u petom razredu, ali ne znam da li se to nekada radilo zbog toga ili su neki drugi razlozi u pitanju...