СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:sad2:
Piši šta je bilo da budemo na oprezu. Ovi moji se ne skidaju sa interneta.
Još nisu na društvenim mrežama, ali nam se to smeši vrlo brzo...

šesti razred...:fdlan:

tračare male...jedna tračari drugu,druga ode kod treće pa tračare prvu...
i onda im padne na pamet da igraju ISTINA IZAZOV igru...e na tu igru treba obratiti pažnju...
njima idiotske ideje padaju na pamet..
i kroz igru postave jednoj izazov,koja mrzi onu drugu da napravi grupu na viberu sa imenom UBI ******...
strašno...kakav rečnik,mene bilo sramota...
došli smo u posed grupe i fotografisali da imamo dokaze...
roditelji prijavili školi,ali i policiji...
sad ide postupak...

Iju, dradisha, drži se i neka se sve reši na najbolji mogući način.

Alisa...:neutral:
Glupo je reći da je to notmalno, nije normalno, ali uobičajeno
i mi smo e pre neki dan morali dan da reagujemo zbog takvih i sličih stvari
naime, Jovanu su dobacivali, ali kad su počeli da ga gađaju kamenjem i granama, rekla sam ..e nećete više
nakon naše reakcije, prestali su, ne zna dokle...

naime, Jovanu su dobacivali, ali kad su počeli da ga gađaju kamenjem i granama, rekla sam ..e nećete više

nemam ja problem..9 godina sam bila član tima za borbu protiv nasilja u školi...
od ove godine nisam,jer direktorka smatra da smo zaslužili malo pauze (tim je najviše radio tokom godine,mesečno minimum dva sastanka)
znam proceduru...sve sam već obavila što je do mene...napravila belešku o prijavi i celom događaju,odmah danas obavila razgovor sa decom,u ponedeljak ću sa roditeljima,u utorak je sastanak tima...
kod nas u školi odlično funkcioniše rad na suzbijanju nasilja...

Pa to je užas!
Ja sam čula sa različitih strana da devojčice umeju da budu mnogo brutalnije nego dečaci. U psihološkom smislu naravno.

Vexy, znam da je to uobičajeno da se deca ismevaju međusobno i daju jedni drugima nadimke. Nego samo čekam da stignu ozbiljniji problemi jer ih ima od prvog dana, a što su stariji to više smišljaju pakosti.

- - - - - - - - - -

Vexy, a da li su Jovana napadala deca iz razreda? Nekako mi je to mnogo gore kada je u razredu jer su onda stalno zajedno pa dete nema mira od nasilnika. Mada je svaka vrsta nasilja gadna...

e pa strasno!
kako ste resili? samo zapretili ili ste i prijavili?
ne mogu ni da zamislim sta bih uradila u toj situaciji, ali se vec nerviram kad procitam...

vidjam danima ispred skole da se deca guraju, svadjaju, gadjaju kestenjem... ali nisam primetila da je jedno dete meta, vec uvek grupe, timovi, klanovi...

Alisa.. nisu deca iz razreda...sa svojim odeljenjem se slaze, tu i tamo sa nekim vise sa nekim manje//a ovo su deca iz paralelnog odeljenja
mogu reci da je uciterljica i sada rayredna dosta uticali na slogu u razredu, mnogi roditelji se ne bi slozili sa mnom, ali, tu i tamo nema vecih problema kao ovo

zoljo, prijavili smo razrednoj , obavljen je razgovor sa tom decom i sad je mir.

O Bože šta sve sklinci smišljaju! I zasita devojčice su pakosne,male tračare,to ja vidim u svom studiju,šta sve rade. I upravo što ste pisale,emocionalne i namerno naude drugima koji su malo emocionalno nestabilniji. Tačno znaju gde da udare. I mi s vremena na vreme imamo slične probleme kao Luka,ali je učiteljica po tom pitanju veoma dosledna,i odmah u hodu rešava situaciju,razgovara,tupi danima ako treba koliko to nije lepo,i da treba da se drže jedni drugih,da se ispomažu a ne da se vređaju.

razrada slučaja...
u petak sam imala dva poziva u toku popodneva,van mog radnog vremena,od strane škole...
pomoćnik direktora i pedagog...
zaključak...
u ponedeljak obaviti razgovore sa roditeljima kod pedagoga...
u utorak zakazan tim za borbu protiv nasilja...
reč je o najverovatnije drugom nivou elektronskog nasilja koje povlači disciplinski postupak

Luka je još dobro prošao, to se sve završilo na zafrkanciji i čini mi se da se ipak nije potresao. Kako sam shvatila iz njegove priče, oni međusobno jedni druge nazivaju svakakvim imenima, ali niko se ne stresira previše.
Ali sam zato čula da su jednog dečaka udarali u svlačionici za fizičko, to mi nije pričao Luka nego drug iz razreda koji je bio kod nas kući sa roditeljima, da se malo upoznamo. Njegova mama me pita da li znam za to i kada sam pitala Luku pred njima, on navodno nema pojma. Tj. on tvrdi da je to bilo koškanje, a ovaj njegov drug tvrdi da ga stalno tako maltretiraju.
Nemam pojma šta se tu stvarno dešava, na roditeljskom se takve stvari nikada ne iznose javno, a ja nikada nisam u toku jer ne idem u školu i nisam u kontaktu sa roditeljima.

Inače se sećam jako dobro kako je moj brat prolazio u školi. To je večito bila neka tuča i u školi i van nje pa su se čak i celi razredi nalazili posle škole i tukli. Ali nije isto kada se tuku međusobno i kada jedno dete maltretira grupa. Naročito ako to traje.

Vexy, drago mi je da je to rešeno i da Jovan nema više problem. Tako to rade prave škole. Zato mi nikako nije jasno za malog Aleksu, kako je moguće da je dete bilo maltretirano dve godine ako sam dobro zapamtila i da niko nije reagovao. Meni ništa ne štima u toj priči, ali svakakvih škola ima...

- - - - - - - - - -

razrada slučaja...
u petak sam imala dva poziva u toku popodneva,van mog radnog vremena,od strane škole...
pomoćnik direktora i pedagog...
zaključak...
u ponedeljak obaviti razgovore sa roditeljima kod pedagoga...
u utorak zakazan tim za borbu protiv nasilja...
reč je o najverovatnije drugom nivou elektronskog nasilja koje povlači disciplinski postupak
Dragiša, treba ih kazniti za primer drugoj deci. Da više nikome ne padne na pamet tako nešto.

pa i biće kažnjena ta devojčica,to je sigurno,samo moraju sve predradnje da se odrade po zakonu od strane škole da ne bi posle bilo žalbi i propusta...
o tome baš jako vodimo računa...
samo je pitanje koji ukor će biti izrečen,jer to zavisi od nivoa nasillja koje će biti utvrđeno...
a svakako će se u kontinuitetu pratiti dalje ponašanje tih devojčica....

Jedan je napravio grupu, ali svi koji čine grupu tj.koji su učestvovali treba da budu kažnjeni. Po meni nema razlike u krivici između tvorca i onih koji su to prihvatili.

nisu oni prihvatili već su bili dodati...tako to ide u viberu...
inače nakon 20 minuta od nastanka grupe,koje su činile tri devojčice,jedna je odmah skrinshotovala i prosledila devojčici koja je bila prozivana u istoj,tj.žrtvi...
tako je odmah saznala i majka te odreagovala...
znači sve se odigravalo 20 minuta...

nisu oni prihvatili već su bili dodati...tako to ide u viberu...
inače nakon 20 minuta od nastanka grupe,koje su činile tri devojčice,jedna je odmah skrinshotovala i prosledila devojčici koja je bila prozivana u istoj,tj.žrtvi...
tako je odmah saznala i majka te odreagovala...
znači sve se odigravalo 20 minuta...

Onda super. Ja sam mislila da su je one neko vreme maltretirale u toj grupi i da su sva deca učestvovala. Bravo za devojčicu koja je odmah odreagovala. Trebalo bi je pohvaliti.

dok je tema skola :)
kod moje cere u skoli juce bio roditeljski. danas uciteljica pita jednog decaka zasto mu niko nije dosao na roditeljski, a on rece - mama je morala u kupovinu pa nije mogla da dodje!!! i ostali kojima niko nije bio su imali slicne odgovore...
a ja sam juce saznala da dvoje dece u odeljenju moje cerke (cetvrti razred) uce gradivo iz vecine predmeta za drugi razred. razumem da ne moze da ponavlja razred dok je kod uciteljice, ali sta ce biti kada odeljenje zavrsi cetvrti razred? sto vise godina imam sve mi je teze da razumem ove nase reforme skolstva...

Ma sacuvaj Boze kakvih izgovora ima za nonsalantnost

al dobro, ako se ne dodje jednom na roditeljski, nije strasno, po mom misljenju ( pa makar to bila i kupovina)
al u Jovanonom odeljenju ima jedna mama koja nikad, ali nikad nije dosla (oca to dete nema)
******, ko da cemo mi ostali roditelji da je lincujemo ili ne znam sta.

a sto se tice ponavljanja u nizim razredima, meni nikad, ali nikad nece biti jasno kako se desi da dete 2. razred ponavlja
slazem se ja da je bolje da ponavlja, lakse ce mu biti posle da prati gradivo i sve to/
al..kako to da pedagog nije primetio na testiranju ..pa da odlozi polazak u skolu...
kako uciteljica nije primetila da detetu ne ide gradivo pa da ga na vreme poducava individualno?, na dopuskoj..

@ - Vexy, nemam pojma kako moze. za jedno od dvoje pomenute dece se secam da je uciteljica trazila da da dobije tzv. pratnju, ali roditelji nisu hteli da potpisu saglasnost... i svi su kaskali u prvom razredu, ali sam ja mislila da su se nekako uhodali...
a za drugo dete tek nemam pojma o cemu se radi. znam da je zdravo i pravo, sto bi rekli... zanemarivanje od strane roditelja ili tako nesto verovatno... pa dete reaguje na svoj nacin. ne znam o cemu se radi.

dok je tema skola :)
kod moje cere u skoli juce bio roditeljski. danas uciteljica pita jednog decaka zasto mu niko nije dosao na roditeljski, a on rece - mama je morala u kupovinu pa nije mogla da dodje!!! i ostali kojima niko nije bio su imali slicne odgovore...
a ja sam juce saznala da dvoje dece u odeljenju moje cerke (cetvrti razred) uce gradivo iz vecine predmeta za drugi razred. razumem da ne moze da ponavlja razred dok je kod uciteljice, ali sta ce biti kada odeljenje zavrsi cetvrti razred? sto vise godina imam sve mi je teze da razumem ove nase reforme skolstva...

verovatno ta deca rade po IOP-u...
i vrlo je verovatno da će po IOP-u raditi i u višim razredima...
a i završni ispit ta deca rade uz pomoć asistenata jer tako zakon nalaže...
a po zakonu deca u nižim razredima ne mogu pasti godinu,nego se prevode u sledeći razred uz posebnu razradu pedagoškog profila i prilagođavanje nastavnog gradiva...

Čitam šta pišete i u prvi mah uopšte nisam ukapirala šta je Zolja napisala.
Ne mogu da verujem da roditelji ne žele da iskoriste sva sredstva da pomognu svom detetu nego ga puštaju da se muči.
Pa zar im nije jasno koliko se muči kad dve godine zaostaje za vršnjacima? Strašno je kakvih roditelja ima.

Ja ne znam da kod moje dece ima ovakvih slučajeva. Pretpostavljam da nema jer bi učiteljice morale to reći na početku, tj. nadam se da se to kaže da svi znaju. Jer ta deca oduzimaju vreme učiteljima i druga deca zbog toga gube vreme. Pa bar da se zna šta je u pitanju.
Inače nam se Miloševi učitelji na svakom roditeljskom žale kako imaju jako veliki raspon između dece i da otprilike polovina dece u razredu neverovatno lako i brzo usvajaju gradivo, a druga polovina je strašno spora i imaju dosta problema da prate gradivo. Kažu da je prava šteta za decu koja odskaču što moraju stalno da čekaju i prilagođavaju se ovim drugima i da je iz godine u godinu sve veća razlika među decom.
Pitam se kako bi se to moglo rešiti? Da li se zbog toga nekada u nekim višim razredima razdvajaju deca i prave novi razredi? To sam čula od dvoje kolega kod mene na poslu da su imali taj slučaj u petom razredu, ali ne znam da li se to nekada radilo zbog toga ili su neki drugi razlozi u pitanju... :think:

Čitam šta pišete i u prvi mah uopšte nisam ukapirala šta je Zolja napisala.
Ne mogu da verujem da roditelji ne žele da iskoriste sva sredstva da pomognu svom detetu nego ga puštaju da se muči.
Pa zar im nije jasno koliko se muči kad dve godine zaostaje za vršnjacima? Strašno je kakvih roditelja ima.

Ja ne znam da kod moje dece ima ovakvih slučajeva. Pretpostavljam da nema jer bi učiteljice morale to reći na početku, tj. nadam se da se to kaže da svi znaju. Jer ta deca oduzimaju vreme učiteljima i druga deca zbog toga gube vreme. Pa bar da se zna šta je u pitanju.
Inače nam se Miloševi učitelji na svakom roditeljskom žale kako imaju jako veliki raspon između dece i da otprilike polovina dece u razredu neverovatno lako i brzo usvajaju gradivo, a druga polovina je strašno spora i imaju dosta problema da prate gradivo. Kažu da je prava šteta za decu koja odskaču što moraju stalno da čekaju i prilagođavaju se ovim drugima i da je iz godine u godinu sve veća razlika među decom.
Pitam se kako bi se to moglo rešiti? Da li se zbog toga nekada u nekim višim razredima razdvajaju deca i prave novi razredi? To sam čula od dvoje kolega kod mene na poslu da su imali taj slučaj u petom razredu, ali ne znam da li se to nekada radilo zbog toga ili su neki drugi razlozi u pitanju... :think:

to baš i ne sme da se radi...iz pedagoških razloga...:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back