СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drustvo!
Znaci Novosadjani ce se lepo zabavljati tokom raspusta :)
Da Vexy, treba da se plate knjige, ali sigurno si cula da premijer kaze da su to najjeftinije knjige na svetu, u Evropi sigurno... Tako da nema da brinemo.
Ostala sam nedorecena prosli put... Nisam kukala zbog skole, tamo je sve u redu... i vise nego dobro, nego balet, hor, gluma.... tokom godine neke nastavnike nisi ni svecom mogao naci, a sad svi hoce duple casove u isto vreme i zavrsne priredbe za slikanje. E pa, ne moze. Cuvena prica o tovljenju praseta uoci Bozica :aha:
I naravno - Srecan Milosu polazak u skolu!!! :heart:

to sto moze da se menja, nasledi, kupi polovno... su samo udzbenici, znaci oko cetvrtine ukupno potrebnih knjiga da tako kazem. radne sveske, nastavne listove i ostalo se svakako mora kupiti novo...
izdavaci su i kod nas isti... u skoli gde ide moja cera klet je pustio takvo korenje da sigurno ostaje dugo, dugo...

to sto moze da se menja, nasledi, kupi polovno... su samo udzbenici, znaci oko cetvrtine ukupno potrebnih knjiga da tako kazem. radne sveske, nastavne listove i ostalo se svakako mora kupiti novo...
izdavaci su i kod nas isti... u skoli gde ide moja cera klet je pustio takvo korenje da sigurno ostaje dugo, dugo...

nijedna klnjiga nije Klettova...:zplez:
a radne sveske je ukinulo 90 posto kolega...
pisanje,diktiranje,vađenje bitnog iz lekcije...

:manikir:

nijedna klnjiga nije Klettova...:zplez:
a radne sveske je ukinulo 90 posto kolega...
pisanje,diktiranje,vađenje bitnog iz lekcije...

:manikir:
pa dobro, ako vam tako odgovara.
ja djacima kazem da knjigu ne moraju da kupe, ako im je skupa. moze se pozajmiti, uciti u biblioteci... ali radna sveska, ako je predvidjena za odredjeni razred, se mora imati. ko ne moze da je kupi moze da iskopira ili da je prepise.
kod uciteljice od moje cerke je slicno, npr. ne kupujemo knjige iz muzickog, likovnog, cuvara prirode... umesto "svastarka" se seckaju novine i sl. dovijanja na razne nacine, ali to ne menja cinjenicu da su knjige u srbiji skupe i da neki nastavnici slucajno ili namerno namecu kupovinu dosta nepotrebnih stvari...

pa dobro, ako vam tako odgovara.
ja djacima kazem da knjigu ne moraju da kupe, ako im je skupa. moze se pozajmiti, uciti u biblioteci... ali radna sveska, ako je predvidjena za odredjeni razred, se mora imati. ko ne moze da je kupi moze da iskopira ili da je prepise.
kod uciteljice od moje cerke je slicno, npr. ne kupujemo knjige iz muzickog, likovnog, cuvara prirode... umesto "svastarka" se seckaju novine i sl. dovijanja na razne nacine, ali to ne menja cinjenicu da su knjige u srbiji skupe i da neki nastavnici slucajno ili namerno namecu kupovinu dosta nepotrebnih stvari...

pa čitanku,gramatiku,udžbenike istorije,geografije ,fizike i tako toga moraju imati da bi imali odakle da uče...
knjigu iz likovnog nikada nisu deca ni naručivala jer koleginica traži isključivo samo pribor za rad i samo mljackaju na časovima...
radne sveseke kombinuju,kopiraju kolege,gledaju da bude zaista dobra i praktična da deca mogu što bolje da savladaju gradivo a ne samo da zaokružuju...
ja sam mojim kolegama prezadovoljna..
mlađi mi kreće sad na jesen u peti i nemam nikakav ni strah ni problem kako će i šta će biti...

Pozdrav mame... treba mi savet u vezi budji. Decija kolica su nam povukla vlagu u podrumu, nije mnogo ali ima je. E sad, delovi koje sam mogla da skinem nisu problem, probacu sirce, alkohol, venis sta god... ali sta da radim sa samim kolicima?
Cime to da trljam a da nije neka teska hemija, obzirom da ne mogu to da isperem u vodi posle a ne bih da dete mora to sve da udise? Ili mozda mogu cela kolica da isperem vodom?

pranje decijih kolica u autoperionici je odlicna ideja.
ja sam samo cistila tzv. magicnom krpom i po potrebi ferijem :) a moja sestra, posto i hrani bebu u kolicima, je kolica prala u dvoristu smrkom i cetkom, i susila ih je u hladovini na promaji da se ne deformisu na jakom suncu, a i boja hoce da se promeni, ako su mokra na suncu... tako nekako

Srecno Leli u vrticu!

i....
poceo raspust u skoli :zurka: jos malo raznih radnih dana, ali nema vise casova u skoli :D

Jedna devojka je radila u velikoj fabrici sladoleda. Jednog dana, kada je završila svoju smenu, otišla je u hladnjaču da nešto proveri. U momentu nepažnje vrata hladnjače su se zatvorila i ona je ostala zarobljena. Iako je vikala i dozivala pomoć, niko je nije čuo, jer su svi već otišli kući, a hladnjača je bila izolovana, tako da niko nije mogao da je čuje i da je bio u blizini. Ostala je u ovoj prehladnoj prostoriji i znala je da je osuđena na smrt ako bude morala da dočeka jutro.

Nakon nekoliko sati ova devojka već je bila skoro zamrznuta i opraštala se od života. Ipak, u jednom trenutku vrata je otvorio noćni čuvar i izvukao je iz hladnjače. Kada je kasnije pitala čuvara zašto je došao do hladnjače i otvorio vrata iako to nikada nije njegova uobičajena rutina, on je objasnio: “Radim ovde već 35 godina. Na desetine zaposlenih svakog dana izlaze i ulaze, ali ti si jedna od retkih koja me svako jutro i svako veče pozdravi. Mnogi me tretiraju kao da ne postojim. Danas kada si došla rekla si mi - ‘Dobro jutro, kako ste’ - i nasmejala se. Ali nakon radnog vremena shvatio sam da nisam čuo tvoje: ‘Doviđenja, vidimo se sutra’. Te reči me podsete da sam osoba. Znao sam da nešto nedostaje i zato sam krenuo u potragu po fabrici. Tako sam te pronašao.”

Lekcija: tretirajte ljude sa poštovanjem. I čuvar i čistačica su ljudi kao i vi. Cenite ljude koji umeju da pričaju sa doktorom nauka, ali i da budu ljubazni sa nekim ko je u tom trenutku na nižoj poziciji. Nikad ne znate šta će biti sutra. Uzdravlje.

- - - - - - - - - -

prenet post od plave planete: http://forum.krstarica.com/showthre...OZDRAVI-))?p=32553621&viewfull=1#post32553621

Lela od septembra krece u vrtic. :D

Nek je sa srećom

- - - - - - - - - -

pranje decijih kolica u autoperionici je odlicna ideja.
ja sam samo cistila tzv. magicnom krpom i po potrebi ferijem :) a moja sestra, posto i hrani bebu u kolicima, je kolica prala u dvoristu smrkom i cetkom, i susila ih je u hladovini na promaji da se ne deformisu na jakom suncu, a i boja hoce da se promeni, ako su mokra na suncu... tako nekako

Srecno Leli u vrticu!

i....
poceo raspust u skoli :zurka: jos malo raznih radnih dana, ali nema vise casova u skoli :D

nek je sa srećom i raspust i lepo se provedite.

Jedna devojka je radila u velikoj fabrici sladoleda. Jednog dana, kada je završila svoju smenu, otišla je u hladnjaču da nešto proveri. U momentu nepažnje vrata hladnjače su se zatvorila i ona je ostala zarobljena. Iako je vikala i dozivala pomoć, niko je nije čuo, jer su svi već otišli kući, a hladnjača je bila izolovana, tako da niko nije mogao da je čuje i da je bio u blizini. Ostala je u ovoj prehladnoj prostoriji i znala je da je osuđena na smrt ako bude morala da dočeka jutro.

Nakon nekoliko sati ova devojka već je bila skoro zamrznuta i opraštala se od života. Ipak, u jednom trenutku vrata je otvorio noćni čuvar i izvukao je iz hladnjače. Kada je kasnije pitala čuvara zašto je došao do hladnjače i otvorio vrata iako to nikada nije njegova uobičajena rutina, on je objasnio: “Radim ovde već 35 godina. Na desetine zaposlenih svakog dana izlaze i ulaze, ali ti si jedna od retkih koja me svako jutro i svako veče pozdravi. Mnogi me tretiraju kao da ne postojim. Danas kada si došla rekla si mi - ‘Dobro jutro, kako ste’ - i nasmejala se. Ali nakon radnog vremena shvatio sam da nisam čuo tvoje: ‘Doviđenja, vidimo se sutra’. Te reči me podsete da sam osoba. Znao sam da nešto nedostaje i zato sam krenuo u potragu po fabrici. Tako sam te pronašao.”

Lekcija: tretirajte ljude sa poštovanjem. I čuvar i čistačica su ljudi kao i vi. Cenite ljude koji umeju da pričaju sa doktorom nauka, ali i da budu ljubazni sa nekim ko je u tom trenutku na nižoj poziciji. Nikad ne znate šta će biti sutra. Uzdravlje.

- - - - - - - - - -

prenet post od plave planete: http://forum.krstarica.com/showthre...OZDRAVI-))?p=32553621&viewfull=1#post32553621
Наравоученије је лепо и поучно.
Иначе сама прича не стоји као таква.
Као средњошколац био сам на пракси у фабрици за прераду поврћа и воћа Елан Србобран и у бечејској Флори која исто прерађује поврће и воће.
Обе фабрике имају и хладну прераду, тј тунеле за тренутно замрзавање и хладњаче огромних димензија, тј више комора.
Врата хладњача с унутрашње стране се увек могу ручно отворити и то с два система(ако један цркне), а још за сваки случај постоји поред њих и секира(!!!) да се насилно отворе.
Ово није случај само са те две фабрике, све хладњаче имају неки од система ручног отварања баш због могућности да се неко ,,заборави" унутар исте.

ПрекоШјутра, одмах иза поноћи ето нама лета!
http://www.astronomija.org.rs/godinja-doba/10424-leto-2016
Лепо је што ће бити топло, идеално за море, реке, језера и купањац, ко више воли може и на планине, биће највеће обиље воћа и поврћа, а мање лепо је да дани почињу да краћају(:() све тамо до двадесет и неког децембра, првог дана зиме кад опет почињу да дужају.
Пре тога нас од 22. септембра чека јесен.
:)

ПрекоШјутра, одмах иза поноћи ето нама лета!
http://www.astronomija.org.rs/godinja-doba/10424-leto-2016
Лепо је што ће бити топло, идеално за море, реке, језера и купањац, ко више воли може и на планине, биће највеће обиље воћа и поврћа, а мање лепо је да дани почињу да краћају(:() све тамо до двадесет и неког децембра, првог дана зиме кад опет почињу да дужају.
Пре тога нас од 22. септембра чека јесен.
:)

:super:
Zato mi jurimo na more u prvoj polovini jula, dok su dani još dugi, pa ostajemo na plaži do uveče. :D
Nekada smo išli krajem avgusta na more, tu je bilo sunčanja do 18-18:30h i počne da zalazi polako. A u julu sija punom parom do 19-19:30h i tek onda počne polako da kreće na počinak. Seo sat duže se kupamo što nam puno znači jer od 11-16h nema kupanja. Nekad malo prekoračimo, ali u principu najviše vremena provedemo popodne na plaži pa nije malo sat vremena duže. Jer se ujutro razvlačimo pa kad stignemo na plažu do 10h to je puna kapa. Uspemo jednom da se okupamo onako svojski i to je to do posle podne.
Još 3 nedelje i pokret! :zurka:

giphy.gif

Klinac (ili klinka) je zakon

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back