Micimacko
Poznat
- Poruka
- 9.771
ja sam sad utripovala da je moje dete baš sitno...već je i lazyn Nik iste visine kao on,a jači,a više od godinu dana mlađi od njega...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

. On je pio 5 ml kad je imao oko 12,13 kg. Mi nikad nismo dozirali po uputstvu, uvek nam je dr preracunavao po kilazi. A u uputstvu je mislim nesto po godinama. Na klinikama doziraju i vise, max doza koju mozes da dajes na 6 h je 1/2 od kilaze. To bi za vas bilo oko 8,5 ml. Brufen se i ne preporucuje za nize t jer deluje agresivnije nego paracetamol. Ja do 38.5 nikad nista i ne dajem, a kad je tu negde onda eferalgan a kad presisa 39 onda brufen, a kad je frka dajem jedan i drugi naizmenicno na 4 h.ja sam sad utripovala da je moje dete baš sitno...već je i lazyn Nik iste visine kao on,a jači,a više od godinu dana mlađi od njega...![]()
. Na onim mesecnim kontrolama u prvih godinu dana jednom me je dr pitala da li u porodici imamo nekoga ko je dzin jer je on napredovao sumanutim tempom
. Negde sam procitala da svako dete ima svoju krivu rasta i dok nema nekih velikih odstupanja na gore ili dole to je sve ok. Ovaj moj je od rodjenja u ekspanziji, tvoj raste tako kako njemu odgovara 

Mini-me slažem se sa tobom...naravno da treba decu naučiti da budu samostalni,da slušaju na času,i samo ih prekontrolisati,ali u današnje vreme to je nenormalno koliko domaćeg dobijaju i kojim tempom uče gradivo...eto ja se toga ne sećam da smo mi imali toliko domaćeg i lektire,koliko klinci imaju u današnje vreme...ali svakako ne treba raditi umesto njih,a treba pomagati na zahtev i kontrolisati...po mom mišljenju čak je i dobro kada poneki put zaborave domaći a mi ih ne opominjemo...neki put i svojoj koži treba da uče da ne budu zaboravni itd.
Pa zašto? Šta je poenta? Osnovna škola koliko znam i dalje traje osam godina првом полигодишту првог разреда сам седела поред Јована,док је радио домаћи после све мање,тако да у другом радио потпуно самостално,али ја пратим да ли је урадио,шта су радили у школи и сл. и све знам колико он зна....итд
седела сампоред њега,јер он иначе не би ни радио домаћи, али ето,мало по мало,одвико се од тога
наравно да дете треба само да ради домаћи,јер је то његов домаћи,не мој
али,такође,родитељ треба да прати дететово учење
е треба показати мудрост у томе да неђе граница између праћења и подстицања дететовог развоја и израде дететовог домаћег уместо њега
Sad spava pa ćemo opet napolje, prelepo mi napolju samo da ne padne kiša.

Mini Me, koliki je tvoj sin?
Što?Mini-me poenta je u tome da trenutno imamo jako loš obrazovni sistem sa još gorim planom i programom naročito od 1-4 razreda...nose torbe od 20 i kusur kg svaki dan u školu,jer za svaki predmet postoji knjiga,vežbanka,sveska,pa oprema itd....usput plan je zaista obilan,i učiteljice daju puno domaćeg jer gradivo mora da se pređe,a u školi jednostavno nema vremena za sve,takav je plan,nije do njih....i šta onda roditelj radi?...uči sa detetom,objašnjava,jer dete materiju ne poznaje,pregleda domać itd....naravno i dalje tvrdim da najbolje uče na svojim greškama,i ne treba im dahtati za vratom,ali proveravati se mora...a o obrazovnom sistemu da ne pričam,očaj..uvek preuzimamo sa zapada sisteme koji su tamo davno ukinuti jer su se pokazali lošim...e mi to onda preuzmemo...strašno..
Još malo pa 19 mŠto?

ALi od kad je to tako? To pre nekih 20ak god nije bilo tako, ne?
Pitam da znam, ne sećam se da si ikada pisala na ovoj temi i nemam pojma koliko ti je dete.
A mi se ovde sve poznajemo po deci. Ona su nam centralna tema. Pa da se upoznamo.![]()
Vi svi imate veću decu, to znam, ne znam tačno kolika su vam deca al znam da ti imaš Luku, kao i ja 
A mi što večito treba neke gluposti da plaćamo ko vas j! Vidim da je preobimno gradivo, tj zaključujem na osnovu vaših iskustava i ne znam zašto? Pa kako postići sve? Zašto baš toliko opterećuju decu? Jel postižu neke pozitivne efekte time? Zašto toliko knjiga nositi svaki dan? Pa majku mu ja ne znam da li je u našoj državi NEŠTO kako valja?!!! 
Vi svi imate veću decu, to znam, ne znam tačno kolika su vam deca al znam da ti imaš Luku, kao i ja
![]()

Pa sve je promenjeno u poslednjih 2 godine, a kamoli 20.
Između mojih klinaca je razlika 3 godine, a dosta stvari se promenilo u načinu odgoja dece tj.preporuka koje daju pedijatri. Koja li je tek razlika u odnosu na pre 20 godina!
Tako je i sa školstvom. Nekada su nastavnici bili autoritet, a danas roditelji dođu da biju nastavnika jer je njihovom detetu dao keca, a prethodno veče je sve znao. Roditelj ga lično ispitao.
Sve je individualno. Ja sa mojima neću učiti. Škola je njihova, ne moja. Moraće da nauče da budu samostalni. Bolje što pre. Roditelji su tu da pomognu, ali ne da rade sve umesto dece.
Ja se tako plašim za svoje dete, da ne dodje u kontakt sa decom takvih roditelja ...Luka će u septembru imati 6 godina, a Miloš će u avgustu imati tačno 2.5 godine.![]()
Veliki već.