СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego, novosađanke, komšinice... moramo se nekako naći malo da se družimo, bar na kratko... moje dete neki dan napravilo telefon od plastelina i priča: "Ćao Gabiel, evo cekamo te, dođi na kaficu" i onda kao spusti slušalicu i kaže meni: "Mama kuvaj kaficu, docice Gabiel i Milos i Luuuukaaa" :))))

Naravno da treba nego su moji momci non-stop bolesni pa se zato ne javljamo.:(
Miloš kreće sutra u vrtić, mada je još slinav, ali kao nije strašno, nema više zelenih slinaca i ne guši se od šlajma pa ako se do srede opet ne razboli čujemo se.
Dve nedelje je išao u vrtić na privikavanje pa taj period nije bio za druženje, pa je dve nedelje bio na antibioticima i nije išao u vrtić pa je jednu nedelju išao, ali rovit pa ga je opet uhvatilo pa je opet jednu nedelju bio na antibioticima i sad je popio antibiotik i nije skroz zdrav, ali ajde šaljem ga pa čekam da vidim šta će biti.
Držite nam fige!

Joj, mrvica malena :zag: Kako mi ovo poznato zvuči - kao da smo i mi tako prošle godine :aha: Kanda skoro svi moraju to prvo vatreno krštenje da prođu...

Mini_me, ja sam totalni duduk za običaje, pa tu ne mogu pomoći, ali mogu preneti iskustvo - mene su za Nikov prvi rođus većinom pitali da donesu igračku ili garderobu, pa sad i ja tako pitam... a kad je starije dete koje već konta igračke, onda više ne pitam, nego uglavnom neku igračku uzmem - kapiram da se tome više raduju i više doživljavaju kao poklon.

Kad smo kod poklona, da vam pričam Nikolin jučerašnji biser - Imamo neki kao posterčić sa slikama raznih prevoznih sredstava, koji Niki obožava, i po sto puta je u stanju da ponavlja šta je brod, šta avion, šta motor.... Između ostalog ima i trotinet, i ja sam mu nekom prilikom rekla da će za rođendan dobiti trotinet, ne očekujući da će da precizno shvati šta to znači.... I nije baš precizno shvatio - juče je mm bio rođendan, i ja vežbam sa Nikom kako će mu pevati "Divan dan" i objašnjavam mu "Danas je tati rođendan".... a on ladno, ko iz topa: "danas Nikola dobije totinet!" :zcepanje:

Hello, pitanje...Šta se kupuje detetu za 1. rodj?Igračka ili odeća?Ili bilo šta? Mislim, znam da bih volela da moje dobije odeću, to mi je potrebnije, igračaka mi je preko glave već...Al odkud znam, možda postoji neki red, pravilo za taj 1.rodj? :think: Saveti dobrodošli! :)

Ja sam uzela poklon bon u Aski i neku sitnicu za kupanje i cokoladicu uz to. Drugarica se bas obradovala. Mislim i onako ona najbolje zna sta im treba, a sitnicu cisto da bi dete dobilo "poklon".

...zdravo svima...ja sam mrtva, taman Nadju zalecila, kad Andrija u subotu temperatura, i juce citav dan...usput su mu i oci uzas, jer je opet fasovao konjuktivitis...ostao je kuci jutros, nisam ga vodila kod dr :dash::dash::dash:
Stvarno ne razumem kako roditelji mogu voditi bolesnu decu u vrtic...pa ako nista, zbog te bolesne dece, kojoj je potreban poseban tretman, a onda i zbog druge dece u vrticu...stvarno sam ljuta, ali nista tu ne mogu da uradim...:rtfm:

ćao društvo!
samo jedno kratko javljanje od mene....nadam se da su bolesna deca ozdravila,a Andriji pošto čitam da ima konjuktivitis želim brz oporavak od istog,to ume da bude gadno,naročito kod dece,pošto to svrbi,pa oni češu rukicama,pa još više zaglibe...

a što se kafice tiče komšinice moje drage,jaoooooooooooooooooooj,što bi ja da popijem tu kaficu sa vama,nemate pooooooooooooooooooooooojma....ali zaista nemam pojma kada će to biti moguće...:sad2:

dobro jutro svima,
baš super što su i vaša deca zavolela da se druže jedni sa drugima, pa možete vi da uživate u kafici a deca u igri.

Samo da kažem da smo krenule u slanu sobu, išle smo već na dva tretmana, inače idemo svaki dan, tako su nam rekli da treba. E sad videćemo da li ima neke koristi. Tina i dalje malo kašljuca i šmrcka ali samo da se ponovo ne razboli ozbiljno jer vidim da su sva deca u vrtiću bolesna a kaže vaspitač i da ih malo ima.

videces Tamara kada pocne da izbacuje slajm i sve ljigave stvari koje su u disajnim putevima i na bronhijima...samo budite istrajni i sigurno ce puno pomoci...mi isto idemo 2 puta nedeljno,i eto dobro nam je od tada...cak i meni puno pomaze tih 2o minuta koje provodim sa njim u slanoj sobi...a ja bih sada vec jednom da odem na onih 45 minuta za odrasle,pa da se posteno relaksiram...sto bi to bilo dobrooooooooooooooooooooooooo....
a evo za neverovati,ja opet kuckam iz kluba,ziveo wireless jos jednom...pijem cajic,i cekam da mi pocne proba...

drage moje,pa gde ste vi??????????????????...nema nikoga...a ja tu pricam iz kluba sama sa sobom...
LM,od cetvrtka idemo sa vragom kod logopeda...zena je strucni pedagog i logoped u penziji,ali privatno radi sa decom,jedva sam je nasla...jedna od zacetnika inkluzivnog obrazovanja u zemlji....mislim da sam nasla pravog strucnjaka za nasu problematiku,i jedva cekam cetvrtak da odemo kod nje na prvi cas...

a gde ste sve nestale,kako ste?

Evo i mene...danas ne stigoh puno da pisem...Malo se zakuvalo na poslu...
Ja pijem terapiju i radujem se sto je danas poslednji dan...sad treba da cekam 10 dana, pa da ponovim cervikalni bris...Andriji su posle kapi okice bolje i nema vise T, opet i jos uvek kaslje...sad ne znam, nisam ga vodila kod dr i nemam pojma da li da ga vodim...nekako mislim da je to bila viroza obicna, ali opet...stalno smo bolesniiiiiiiii...:dash::dash::dash: Koliko traje period adaptacije u vrticu? Da li je moguce da se mi patimo 4 meseca?

Andrija neprestano kaslje, od druge sedmice vrtica...od juna...nije kasljao samo u vreme boravkla na moru i petnaestak dana nakon toga...a, kad odem po njega u vrtic, cujem kako i ostala deca kaslju istim kasljem...majke mi, dodje mi da im posaljem inspekciju, pa da na odredjeno zatvore vrtic, dok deca ne ozdrave...samo kod nas drzava ne funkcionise...pa mislim, da bi i to bilo nemoguce...

nerviram se nazalost moram da kazem,da se to desava u vrticu...vrag je celu proslu godinu vodio bitku sa raznim virusima,i bio je bolestan pomalo svakog meseca,i dzaba mu i vitamini i razni preparati,dok se nije ocelicio...izgleda da svi moraju da prodju tu predugacku fazu privikavanja na viruse...

Dobar dan...evo mene...i nemam vise pojma sta da radim...:roll: Sad sam upravo dosla od dr, danas Nadja povraca i ima T...pa dokle vise...:dash::dash::dash: Nisam pametna...dr nam je predlozila da Andriju izvadimo iz vrtica na mesec dana, da se malo oporave i on i Nadja, jer idu stalno iz infekcije u infekciju...tako da sam odlucila da ne ide do kraja oktobra, i celi novembar...nemam pojma, zaista...:dontunderstand: Sta kad krene sezona gripa???? Pocecemo im oboma davati te neke kapi za imunitet, na biljnoj bazi...ne znam, ne znam, ne znaaaammmmm....:besna::besna::besna::besna:

Dobar dan...evo mene...i nemam vise pojma sta da radim...:roll: Sad sam upravo dosla od dr, danas Nadja povraca i ima T...pa dokle vise...:dash::dash::dash: Nisam pametna...dr nam je predlozila da Andriju izvadimo iz vrtica na mesec dana, da se malo oporave i on i Nadja, jer idu stalno iz infekcije u infekciju...tako da sam odlucila da ne ide do kraja oktobra, i celi novembar...nemam pojma, zaista...:dontunderstand: Sta kad krene sezona gripa???? Pocecemo im oboma davati te neke kapi za imunitet, na biljnoj bazi...ne znam, ne znam, ne znaaaammmmm....:besna::besna::besna::besna:
Sezona je fizalisa, ukucaj fizalis na google i videćeš da verovatno imaš to drvo negde u okolini, ili u nekoj šumi. Ja sam nedavno čula koliko to u stvari podiže imunitet, u nekom selu sam kupila kesicu da probam, kažu da ne valja uzeti više od tri četiri dnevno.

Ne znam, to je sveže voće, nije sušeno, onako, ima ukus kao pečena jabuka i jagoda zajedno (po meni), a izgleda kao ringlov, ima male koštice kao grožđe ali se i to jede. Ne znam koliki mu je rok trajanja, ja ga držim u frižideru u toj šuškavoj opni pa svaki dan po tri komada i već nedelu dana se ukus nije promenio

E da....naći drugi posao je misaona imenica, a da ne pričam, da ne mogu ni pola ove plate da dobijem na novom poslu. Ne radim ja za džabe, problem je što nema sredine.
Mm radi, ali ima svoju firmu pa neko mora da bude sa decom, a to ne mogu biti ja.
Mislim, mogli bi mi da preživimo i da ja ne radim uopšte, ali bih ja tek onda odlepila. Em sama ko luda vata u kući, em ne mogu da priuštim sebi sve na šta sam navikla.
Ja bih da se hebem, al' da mi ne uđe.:rumenko:

Uh Eli, ti si kao moj brat od strica. Radi, kod što bi ti rekla robovlasnika, ima platu bogovsku, kada je krenuo na more dobio od gazde koverat, za sladoled, kada je otvorio, ono 800 evra. Ali zato radi od jutra do sutra, vrlo odgovaran posao, a po potrebi uskače i umesto sto drugih, i nikada se ne zna kada će doći kući. :sad2: Ne zna čovek šta da kaže, šta je bolje, a šta lošije...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back