СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...mi smo opet bolesni...:sad2::dash::dash::dash:...Nadja je jutros povracala slajm...sline i kaslju oboje, a Andriji se cuje i na plucima...uvela nam je neke lekove (mislim da rece nesto kao antihistaminik??), za Andriju...pa cemo raditi jos neke nalaze, jer je ovo u tri meseca cetvrti put da mu je nalaz na plucima pozitivan...Nadja ima inhalacije danas, pa ce i njoj uvesti nesto...ludim polako, i stvarno ne znam jel to cena za vrtic...jos je mm u Novom Sadu, u subotu imaju koncert, otvara se valjda renovirano Narodno pozoriste...pa ga nece biti do srede, jer ce imati neka tri cetiri koncerta po Vojvodini....a ja cu da posizim!!! :dash::dash::dash:

Mmicice :zag:

Dobro jutro!:kafa::zzzz:

dobro jutro društvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gle gle i mmicica svratila juče...:cmok2: nedostaješ nam

ondaK Eli sutra oko pola 6 popodne posle slane sobe jurimo do vas..:metla:

:zag::cmok:

Joooooooooooj hocu i jaaaaaaaaaaaa sutra sa vama da kafeniseeeeeeeeeeeem :( samo ne znam kako da se iskombinujem :think: kad je nas petoro,a jedan auto.

Svim malim bolesnicima veliki :zag: za brzo ozdravljenje.

драге моје која је улога савета родитеља у вртићу? и како се у вашем вртићу правдају изостанци?
надам се да ми не замерате што не свраћам чешће...

драге моје која је улога савета родитеља у вртићу? и како се у вашем вртићу правдају изостанци?
надам се да ми не замерате што не свраћам чешће...

:zag:

Sto se tice saveta roditelja u vrticu to zaista nemam pojma...ne znam ni da li to postoji ovde kod nas :think: mada jos roditeljski nije bio.A sto se tice pravdanja potrebno je samo javiti kada dete ne dodje i dan pre nego sto krene ponovo.Jel ima nesto novo?Jel se nesto menjalo?

Ja sam u savetu roditelja. Iz svake grupe, bira se jedan roditelj. Imamo sastanke dva do tri puta godišnje. Na zadnjem sastanku smo glasali da se deca osiguraju 24h u ponuđenoj osig.kući. Glasali smo i za radne listove za predškolce, mada ih nismo ni videli niti se razumemo u iste. A ostatak sastanka smo slušali mame kako se žale. Nekim ne odgovara kako je skuvan kačamak, nekima ne odgovara grašak.... A neke bi da učestvuju u radu sa vaspitačicama!? Ja sam odlepila dok sam slušala toliku gomilu gluposti. Tako da ako vas neko predloži u savet, odbijajte obavezno.

Dobro jutro!

Mmicice, pa jel možeš busom da dodješ? Baš se dugo nismo videle, probaj da se organizuješ.:zag:

Suzo, ja nisam bila u savetu roditelja, ali sam čula šta se tamo dešava i kao što ti je Nidžolina rekla, gomila nekih gluposti se razmatra, a uglavnom se ništa ne rešava. Što se tiče izostanaka, mora da se najavi dolazak deteta dan ranije do 9h i mora da se donese opravdanje od doktora da je dete ozdravilo.

Dan, zene...evo ja na posli, a kao na iglama...Nadja je juce celi dan imala temperaturu...ali navece sam uspela da joj skinem, pa je normalno prespavala noc...dobila je sumamed, inhalacije i deksametazon za uho...nema sta je nije dokacilo...A Andrija sirup za iskasljavanje i jos neki sirup...po celi dan samo neke lekove razvlacim...uraaaa, za pocetak sezone...pitala sam sefa i pustice me da idem sad kuci, pa vas pozdravljam... :)

Ja sam u savetu roditelja. Iz svake grupe, bira se jedan roditelj. Imamo sastanke dva do tri puta godišnje. Na zadnjem sastanku smo glasali da se deca osiguraju 24h u ponuđenoj osig.kući. Glasali smo i za radne listove za predškolce, mada ih nismo ni videli niti se razumemo u iste. A ostatak sastanka smo slušali mame kako se žale. Nekim ne odgovara kako je skuvan kačamak, nekima ne odgovara grašak.... A neke bi da učestvuju u radu sa vaspitačicama!? Ja sam odlepila dok sam slušala toliku gomilu gluposti. Tako da ako vas neko predloži u savet, odbijajte obavezno.

а како оне знају како је скуван грашак или качамак? да га нису можда пробале?!?
мене је више занимало да ли савет може да донесе неку одлуку која би заиста побољшала услове рада у вртићу - набавку нових играчака, опремање соба и сл. даклем - ништа од тога, баш безвезе...
код нас је проблем ако се дете разболи крајем месеца, па се то протегне на следећи месец - мора се доћи у вртић и написати, тј. потписати изјава зашто је дете изостало, а кад оздрави - донети оправдање од лекара...
а о упису бебе која би на пролеће требало да крене у вртић - не смем ни да размишљам, глава ме боли...
љубимо вас све, а малим болесницима желимо што бржи опоравак...

Dobro jutro!
:kafa::zzzz:

Suzo, opremanje sobe igračkama i sve vezano za konkretnu grupu se može završiti u dogovoru sa vaspitačicama i ostalim roditeljima u grupi. To se dogovara na roditeljskom i nije potreban savet roditelja.
Kod mog starijeg sina u jaslicama su roditelji kupili kasetofon i puno igračaka tako što je dogovoreno da svako da koliko može i hoće para pa su vaspitačice sve pokupovale i pokazale račun ko je hteo da vidi. Meni se baš dopala ta varijanta. Osim toga, primaju igračke koje roditeljima tj.deci više ne trebaju, a i u toku godine se može stalno nešto organizovati. Ima milion načina, sve zavisi od samih vaspitačica.

Kod nas se može unapred najaviti vaspitačici da dete neće doći, to ako se negde putuje... A ako je dete izostalo nenajavljeno uvek mora opravdanje od lekara. Neće nikog da prime bez opravdanja. Što je i ok kad krenu virusi, pošto nemaju svi roditelji obzira prema tuđoj deci.
A to za grašak i kačamak je samo deo lupetanja od sat vremena.

Ja samo da prijavim da je moj Miloš i zvanično bolestan.:sad2:
Noćas je dobio T i jutros je dr rekao da ima virusnu ospu pošto ima blag osip po telu. Nemam pojma šta mu je to, ali ne može do ponedeljka da pije antibiotik dok se taj osip ne smiri, a paracetamol za T da pije samo ako je T preko 38.
Ne sme na sunce i ne sme da jurca i nikako da bude sa drugom decom jer je zarazan.
A nama je juče bilo puno dvorište dece. Mici, Lazy....:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back