СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nego da vas pitam:
ova moja smizla danas odnela u skolu onu malu tijaru koju je nosila na baletu. odnela da se hvali, sto mene strasno nervira, ali ne mogu sve da zabranim :)
tijara je u skoli misteriozno nestala.
pitanje je: - sta biste vi radili? tj. kako biste reagovale...
nismo nasli tijaru, uciteljica kaze da je pregledala sve torbe i ormarice isti dan. kamere pokazuju da niko ko nije iz njihovog odeljenja nije ulazio u ucionicu. kamere pokrivaju samo hodnike. takodje kaze da smo sami krivi jer stvari koje nisu za skolu ne treba donositi u skolu! od toga mi je bilo posebno muka!
sad pita koliko kosta ta tijara da svi skupe pare i da je kupe... nemam pojma koliko kosta, svarovski je bio sponzor i od njih su dobili krune... ja i necu da oni kupuju to sto je neko ukrao, vec da neko nauci decu da ne treba uzimati tudje stvari...
ludi svet!

Delimično se slažem sa učiteljicom, tako baš vredne stvari ne treba nositi u školu. I sama si rekla da te to strašno nervira. Da je bilo koja tiara, pa ajde, ali baš Swarovski... uh, ja mojoj ne bih dozvolila pa makar napravila i ne znam ni ja koji haos. :lol:
Sve se ipak za vas nadam, da će se naći... :aha:

Prednost ya staklo: jasniji pogled.
To je ono zbog čega nosimo naočare, zar ne?
Raspitivala sam se i u rl, i i oni koji su nosili i staklo i plastiku kažu da je pogled kroz staklo jasniji.

volela bih i to da napišu forumaši koji su nosili i jedno i drugo..kroz šta je jasniji pogled.
Ja sam do sad za čitanje nosila staklo, naočare koje mi traju preko 20 god. nisu mi padale niti se razbijalee
jedino e prsnuti okvir, tj drška za ući.

Meni je ta rečenica da je pogled kroz staklo jasniji malo tragi komična iskreno :lol:
Jer je u suštini isti pogled... plastika i staklo se stvarno skoro pa ne razlikuju kad ovako gledaš naočare. Nosila sam oba (20god. nosila naočare pre operacije za skidanje dioptrije).
Ali je bre suština da ako ti se dopada staklo, uzmi staklo :D ili uzmi oba pa malo jedno, malo drugo :malav:

@dama, to sto je tijara svarovski je za mene najmanje vazno. nisam ni znala da je njihov rad dok nije nestala, o njima inace mislim da imaju 5% kvalitetnih proizvoda, a ostalo je markentiska prevara, no to je def. neka druga tema...
ono sto je za mene potpuno porazavajuce je da detetu od devet godina nema ko da objasni sta je kradja. zasto se ne uzimaju tudje stvari i slicno. ako sa devet krade od druga(rice) iz razreda, onda ce sa devetnaest ici u zatvor, u najboljem slucaju.
i nisam rekla da me nervira sto nesto nosi u skolu, vec me nervira njena (cerkina) neverovatna potreba da se hvali!
recenica - "nemoj donositi u skolu da ti ne bi ukrali" je ista kao da ti kazu "nemoj nositi suknju mozes biti silovana"! znam da zvuci stresno i grozno, ali meni su te dve recenice iste.
nikada necu pristati na filozofiju da je zrtva sama kriva pa taman da se vrati srednji vek.

- - - - - - - - - -

jako puno radim ovih dana, strasno sam umorna, pa sam verovatno zbog toga i vise ljuta. procice me znam :)
pozdrav svima...

Od prosvetnih radnika nema vajde. Nemaju mehanizam da sprovode bilo kakvu pravdu, tako da ne vredi njih osuđivati.
Mi smo sa roditeljskog sastanka došli totalno poraženi. Učiteljica nam je otvoreno rekla da ne može ni na koji način da kazni dete koje je siledžija i "neadekvatno" se ponaša.
Ne sme da ga izbaci sa časa, ne sme da mu smanji ocenu iz vladanja bez dozvole roditelja. :eek:
Znači - potop!

Rekla nam je da mi roditelji moramo sami da se organizujemo. Kako i na koji način, to nije znala da nam kaže. Njeno je da izdrži još jednu godinu sa njima, a nama ostaju trajno. Naša deca - naš problem.
Školstvo je skroz polupano kao i cela država i tu nema boga.

Joj Zoljo, ja već mesec i po dana imam prepiske, intervjue, papirologiju i probe i uskoro treba da počnem da radim još jedan posao pored ovog redovnog osmočasovnog.
Taj drugi posao ću raditi noću sledeća tri meseca pa ako sve bude ok, trebala bi da odlučim i ja šta ću dalje i oni da li će me uzimati trajno i koliko će me plaćati.
Sreća je što za prvi maj neću raditi 10 dana, a onda za dva meseca ponovo neću raditi dve nedelje pa ću uspeti da odmaram.
Ali sam sigurna da ću početi da trokiram kada budem 5 dana i 5 noći uzastopno radila pa tek onda odmaram dva dana. Biće čupavo, ali moram probati da izdržim.

Ovo nase skolstvo katastrofa! Nemam reci.
Verujem ti Elinda se osecate skroz porazeni. I opet ce tvoje dete ispastati. Kao i Zoljina cerkica zbog lopova u razredu gde opet uciteljica ne moze nista da ucini. Meni je ovo nepojmljivo.
Znaš Mici kad je mm bio očajan. To se retko dešava.
prvo je rekao da će podizati krivične prijave redom direktoru, roditeljima tog deteta, a onda je na kraju rekao da će Luka i on da počnu zajedno da treniraju i da će ga upisati na neku borilačku veštinu i da maklja sve redom pošto se u školi niko ne uzbuđuje kada se deca tuku. Taj mali je pre neki dan išamarao drugaricu iz razreda, mama njena nam je bila i rekla da ne zna šta da radi. Obratila se učiteljici, učiteljica je razgovarala sa mamom tog klinca, a onda je mama od klinca došla u školu i derala se na devojčicu.
Ja sam bez teksta.

P.S. Moramo piti kafu ovih dana. :zag:

- - - - - - - - - -

Auuuuuuu bre Eli,pa ti ces sad raditi kao ja. Da te pripremim,nece biti lako,ali doci ces u fazu kada vise ne osecas umor. Adrenalin svakako odradi svoje. Srecno u svakom slucaju!
Radila sam ja već tako kada sam počela ovde u firmi i to dobrih 6-7 meseci tako da znam šta je to. Ali se nadam da ima smisla i da će biti neke vajde od toga. Hvala puno! :D

Zoljo - komentar na repku: ne znam šta je tačno, znam samo šta nam je učiteljica rekla. Da se sami snalazimo i da ona ništa ne može.
Da li ne može ili neće, ja to ne znam. Znam samo da ne mogu da računam ni na nju ni na školu.
Svakako ćemo ići kod psihologa.
Miloš ide sledeće nedelje na testiranje pa će mm da zakaže razgovor za Luku. Nećemo odustati, idemo redom, pa ako stignemo do predsednika države, nije problem. Imamo i za to mehanizam.

mesila sam domaći....:dash:

- - - - - - - - - -

Od prosvetnih radnika nema vajde. Nemaju mehanizam da sprovode bilo kakvu pravdu, tako da ne vredi njih osuđivati.
Mi smo sa roditeljskog sastanka došli totalno poraženi. Učiteljica nam je otvoreno rekla da ne može ni na koji način da kazni dete koje je siledžija i "neadekvatno" se ponaša.
Ne sme da ga izbaci sa časa, ne sme da mu smanji ocenu iz vladanja bez dozvole roditelja. :eek:
Znači - potop!

Rekla nam je da mi roditelji moramo sami da se organizujemo. Kako i na koji način, to nije znala da nam kaže. Njeno je da izdrži još jednu godinu sa njima, a nama ostaju trajno. Naša deca - naš problem.
Školstvo je skroz polupano kao i cela država i tu nema boga.

ja sam na zilion tema pisala o stanju u prosveti,ali meni niko ne veruje...:roll:
na žalost,učiteljica je u pravu Eli...vezane su joj ruke zakonom...ona ništa niti može niti sme...:aha:

Dobro jutro :)
Da li znate da je svaka skola u srbiji "skola otvorenih vrata"? To izmedju ostalog znaci da svaki roditelj ima pravo da ceo jedan dan provede u skoli u koju mu ide dete. Koliko roditelja znate koji su iskoristili to pravo?
Alisa i Dragisha, bas bih volela da procitam kako vi vidite taj mehanizam kada su prosvetnom radniku ruke slobodne da radi sta hoce.
Ja sam jednostavno sigurna da je vecina prosvetnih radnika poprilicno lenja, i sve se svodi na otaljavanje i izgovor "vezanih ruku".

- - - - - - - - - -

da, moram i ovo da napisem... steta sto nemam sliku da dokazem, ali jutros sam videla coveka koji u isto vreme vozi kola i cita novine, stampano izdanje i to nedaleko od osnovne skole!

Dobro jutro :)
Da li znate da je svaka skola u srbiji "skola otvorenih vrata"? To izmedju ostalog znaci da svaki roditelj ima pravo da ceo jedan dan provede u skoli u koju mu ide dete. Koliko roditelja znate koji su iskoristili to pravo?
Alisa i Dragisha, bas bih volela da procitam kako vi vidite taj mehanizam kada su prosvetnom radniku ruke slobodne da radi sta hoce.
Ja sam jednostavno sigurna da je vecina prosvetnih radnika poprilicno lenja, i sve se svodi na otaljavanje i izgovor "vezanih ruku".

- - - - - - - - - -

da, moram i ovo da napisem... steta sto nemam sliku da dokazem, ali jutros sam videla coveka koji u isto vreme vozi kola i cita novine, stampano izdanje i to nedaleko od osnovne skole!

znaju i roditelji za otvorena vrata...nama niko nije došao...
problem je naterati ih da dođu i na roditeljski a o individualnim da ne pričam...
malo malo,pa moram pismenim putem sa povratnicom da ih pozivam da se udostoje da dođu do škole...

slobodne ruke prosvetarima ne bi značilo ništa drakonsko Zoljo..
samo da se vrati vreme kako je bilo kada smo mi išli u školu...ja sam osnovnu završila 88...
tada se znalo ko je učenik a ko profesor i znao se odnos hijerarhije i autoriteta...
sada su i roditelji izgubili autoritet,a kamoli prosvetari...

zamisli kad meni roditelj kaže za svoje dete koje je 5 razred,ja njemu ne mogu ništa...vi se izborite kako umete...
pa na koji fazon JA da se izborim kada ti kao roditelj nećeš ništa da uradiš

ono sto je za mene potpuno porazavajuce je da detetu od devet godina nema ko da objasni sta je kradja. zasto se ne uzimaju tudje stvari i slicno. ako sa devet krade od druga(rice) iz razreda, onda ce sa devetnaest ici u zatvor, u najboljem slucaju.

Ovo je pretjerivanje jer to znaci da bi skoro svi bili u zatvoru sad. Ti si ostrascena, pa tako pises. Ta tvoja predvidjanja necije buducnosti i poredjenje necega sto nikako ne moze da se poredi kao sto je silovanje je na nivou recenice: Ako sad voli toliko da se hvali modnim detaljima do 19 godine ce postati starleta.

apsolutno se slazem da su neki roditelji sve, samo ne roditelj svojoj deci. oni da su hteli da vaspitaju svoju decu ili da pricaju sa njima, uradili bi to pre nego sto deca podju u skolu :aha:
ne slazem se da svi roditelji znaju za skolu otvorenih vrata, ali mislim da to ne treba vise da bude mogucnost, nego obaveza i to posebno za roditelje problematicne dece. mozda bi im taj jedan dodatni dan skole pomogao :lol:
ok. ali kako mislis da vrate vreme. sta je konkretno to sto je neki nastavnik smeo '87, a danas ne sme? ja se recimo secam da ucitelj nije smeo da posalje djaka kod skolskog psihologa ili pedagoga bez prisustva roditelja, a danas sme.
secam se da je ucitelj problematicno dete slao na razgovor sa direktorom, a danas direktora prilicno da ne kazem sta... za neko tamo dete ili jos vise za nacin kako ce se nastavnik izboriti s'njim. direktori imaju vaznija posla. oni mogu sve osim da nezainteresovanom nastavniku daju otkaz, jer ce se ovaj vratiti preko suda, pa ce skola jos morati da isplati troskove, otici u minus... i tako
nema nam spasa, jer jedinu moc imaju roditelji, ali je ne koriste... ops! a socijalna sluzba. sta cemo bese sa njima kad nastavnik prijavi nesavesnog roditelja? da. sad sam se setila. jos nije zabelezeno da je ucitelj u srbiji prijavio roditelje za nemar. uh kako je ovo zamrseno. sto vise sluzbi vise nevaspitane dece... pa ko je kriv?
pisala sam ovde pre par godina, kada sam sizela od placanja plesa u vrticiu. posvadjala sam se sa vaspitacicama, jer ples zaboga nije obavezan, ali deca plesu u vreme spavanja...pa koji petogodisnjak ce da pristane da spava, dok druga deca plesu.
pisala sam ministarstvu, dobila odgovor da je to protiv zakona. odnela odstampani odgovor direktorki vrtica i placanje plesa je prekinuto. cim je moje dete izaslo iz vrtica, tj krenulo u skolu, vrtic je vrato naplacivanje plesa. dam to moje pismo od ministarstva jednoj mami cije dete ide u vrtic, ona se nasmeje i kaze - bas, da se zameram za tricavih 800 din mesecno...
e kod nas je sve na toj liniji - da se ne zameramo-! zato i jesmo tu gde smo.

Poslednja izmena:
Ovo je pretjerivanje jer to znaci da bi skoro svi bili u zatvoru sad. Ti si ostrascena, pa tako pises. Ta tvoja predvidjanja necije buducnosti i poredjenje necega sto nikako ne moze da se poredi kao sto je silovanje je na nivou recenice: Ako sad voli toliko da se hvali modnim detaljima do 19 godine ce postati starleta.

sasvim moguce da si u pravu.
ko zna sta ce doneti novo vreme, kad prodje moda winxica :)

Kad ne znas sta ces odgovoriti argumentima, onda pokusavas na taj nacin da vrijedjas i to jos sa smjeskom. Kakvi su roditelji cudi me da djeca nisu i gora.

uh
a sta te tacno vredja? zar winxice nisu konobarice i pevacice, napucenih usana, dugacke kose, bujnih grudi, razgolicene... koje su dosle sa druge planete na kojoj su vile? znam to zato sto ih je i moja cerka gledala dok je bila manja.
argument bi na primer bio da ako krades ugrozavas i sebe i druge, a ako se hvalis ugrozavas samo sebe i drugima to ne bi trebalo da smeta.
je li sad bolje? :)

uh
a sta te tacno vredja? zar winxice nisu konobarice i pevacice, napucenih usana, dugacke kose, bujnih grudi, razgolicene... koje su dosle sa druge planete na kojoj su vile? znam to zato sto ih je i moja cerka gledala dok je bila manja.
argument bi na primer bio da ako krades ugrozavas i sebe i druge, a ako se hvalis ugrozavas samo sebe i drugima to ne bi trebalo da smeta.
je li sad bolje? :)

Mozes se praviti nevinasce, ali spominjanje winxica je trebalo da bude uvreda zbog mog avatara. Inace, zasto bi bas taj crtani spomenula, nije bio neki drugi? Ne znam ko su winxice jer nikad nisam gledala taj crtani, avatar sam izabrala tako sto sam ukucala stela, a saznala sam da je to neka winxica tako sto su mi pisali po reputacijama da promijenim avatar, tako da ti ne bih znala odgovoriti da li su one konobarice i pjevacice. Ali i dalje znam da prepoznam uvredu ili pokusaj uvrede.

Meni je zasmetalo tvoje predvidjanje necije buducnosti na osnovu jednog postupka u djetinjstvu (sto na kraju krajeva nije ni dokazano, mozda se samo negdje zagubila) i poredjenje sa silovanjem.

Mozes se praviti nevinasce, ali spominjanje winxica je trebalo da bude uvreda zbog mog avatara. Inace, zasto bi bas taj crtani spomenula, nije bio neki drugi? Ne znam ko su winxice jer nikad nisam gledala taj crtani, avatar sam izabrala tako sto sam ukucala stela, a saznala sam da je to neka winxica tako sto su mi pisali po reputacijama da promijenim avatar, tako da ti ne bih znala odgovoriti da li su one konobarice i pjevacice. Ali i dalje znam da prepoznam uvredu ili pokusaj uvrede.

Meni je zasmetalo tvoje predvidjanje necije buducnosti na osnovu jednog postupka u djetinjstvu (sto na kraju krajeva nije ni dokazano, mozda se samo negdje zagubila) i poredjenje sa silovanjem.

devojko draga!
ko god cita ono sto pisem zna da sam veoma direktna, i u mom slucaju ne postoji uvreda u pokusaju!
jasno mi je da ne znas puno o winx vilama, jer da znas verovatno ne bi imala ime stela, a avatar bloom. verovatno bi se opredelila za jednu junakinju.
ja sam "zuji zolja" ali to nikako ne znaci da volim zolje (cak sam i alrergicna na njihov ubod), ali svakako volim tekstove mladena vranesevica, volim poletarac...
ono sto je bio moj cilj, vezano za skolu, i sto sam postigla je da uciteljica posveti bar jedan cas necemu sto se zove zivot! drugarstvo! postenje!... svi ce na kraju nauciti da citaju ili tablicu mnozenja onoliko koliko im bude trebalo, a samo neki ce nauciti da budu ljudi.
iznenadila bi se kad bi videla po skolama koliko ima dobre dece, a koja nemaju od koga da nauce jer su roditelji takvi kakvi su, a nastavnici imaju "vezane ruke".
i dalje ne razumem sta je tebe uvredilo i sta ti je zasmetalo. gde si se nasla pogodjenom?
sigurna sam da dete koje ukrade, a ne objasni mu se zasto to nije dobro da ce nastaviti da krade. zar je vazno ko ce mu objasniti. i zar je vazno cije je dete? jedino je vazno da to bude sto pre!
i ne predvidjam ja buducnost i jos manje te razumem zasto bi svi bili u zatvoru do sad?
zar tebi nije stalo da sutra kad ti dete podje u skolu, ono i njegova imovina budu sigurni?
kao sto ucim dete da cuva skolu, drugove, drugarice, tudju imovinu, da ne sme nikoga da udara... isto to ocekujem od skole i zaposlenih u njoj! je li to greh?

devojko draga!
ko god cita ono sto pisem zna da sam veoma direktna, i u mom slucaju ne postoji uvreda u pokusaju!
jasno mi je da ne znas puno o winx vilama, jer da znas verovatno ne bi imala ime stela, a avatar bloom. verovatno bi se opredelila za jednu junakinju.
ja sam "zuji zolja" ali to nikako ne znaci da volim zolje (cak sam i alrergicna na njihov ubod), ali svakako volim tekstove mladena vranesevica, volim poletarac...
ono sto je bio moj cilj, vezano za skolu, i sto sam postigla je da uciteljica posveti bar jedan cas necemu sto se zove zivot! drugarstvo! postenje!... svi ce na kraju nauciti da citaju ili tablicu mnozenja onoliko koliko im bude trebalo, a samo neki ce nauciti da budu ljudi.
iznenadila bi se kad bi videla po skolama koliko ima dobre dece, a koja nemaju od koga da nauce jer su roditelji takvi kakvi su, a nastavnici imaju "vezane ruke".
i dalje ne razumem sta je tebe uvredilo i sta ti je zasmetalo. gde si se nasla pogodjenom?
sigurna sam da dete koje ukrade, a ne objasni mu se zasto to nije dobro da ce nastaviti da krade. zar je vazno ko ce mu objasniti. i zar je vazno cije je dete? jedino je vazno da to bude sto pre!
i ne predvidjam ja buducnost i jos manje te razumem zasto bi svi bili u zatvoru do sad?
zar tebi nije stalo da sutra kad ti dete podje u skolu, ono i njegova imovina budu sigurni?
kao sto ucim dete da cuva skolu, drugove, drugarice, tudju imovinu, da ne sme nikoga da udara... isto to ocekujem od skole i zaposlenih u njoj! je li to greh?

Uh, ali smo otrasceni i dalje! Koji nacin obracanja. Ok, s tvoje strane je bila direktna uvreda, ali za mene je bila uvreda u pokusaju jer me nije pogodila. I to tvoje ja sam direktna mi najvise vuce na ono: Kako si se ruzno obukla, ali ja sam samo iskrena i sve kazem direktno. Umjesto "obukla" moglo je biti bilo sta drugo, ali to je taj princip ja sam direktna i sve kazem iskreno.

Ti si rekla da dijete koje je ukralo sa 9 ce u najboljem slucaju sa 19 zavrsiti u zatvoru. Ja kazem da bi vecina ljudi bila u zatvoru sad jer vecina djece uzela nesto sto je tudje. Tetkin sin kad je imao 4-5 godina uzeo je autic mog brata iako mu je prije pricano da se to ne smije, ali njemu se svidio i on to kao dijete vjerovatno nije tako shvatio, nije to dozivio kao kradju. Naravno da mu je pricano i poslije tog, vise nije krao i danas kao odrastao je dobar covjek i nije problematican. Ti mislis da djetetu koje uzme nesto tudje nisu pricali roditelji nista? Naravno da treba pricati i dalje, ali ne znaci da su to djeca sa kojom roditelji ne rade i ne znaci da ce sa 19 zavrsiti u zatvoru u najboljem slucaju kako si rekla. Naravno da se slazem sa tim dijelom da sa njima treba pricati i u skoli i roditelji, ali jedan postupak iz djetinjstva im svakako nece uticati na citav zivot.

I naravno da mi je stalo da dijete bude sigurno u skoli, ne razumijem ni ko je tvrdio drugacije.

apsolutno se slazem da su neki roditelji sve, samo ne roditelj svojoj deci. oni da su hteli da vaspitaju svoju decu ili da pricaju sa njima, uradili bi to pre nego sto deca podju u skolu :aha:
ne slazem se da svi roditelji znaju za skolu otvorenih vrata, ali mislim da to ne treba vise da bude mogucnost, nego obaveza i to posebno za roditelje problematicne dece. mozda bi im taj jedan dodatni dan skole pomogao :lol:
ok. ali kako mislis da vrate vreme. sta je konkretno to sto je neki nastavnik smeo '87, a danas ne sme? ja se recimo secam da ucitelj nije smeo da posalje djaka kod skolskog psihologa ili pedagoga bez prisustva roditelja, a danas sme.
secam se da je ucitelj problematicno dete slao na razgovor sa direktorom, a danas direktora prilicno da ne kazem sta... za neko tamo dete ili jos vise za nacin kako ce se nastavnik izboriti s'njim. direktori imaju vaznija posla. oni mogu sve osim da nezainteresovanom nastavniku daju otkaz, jer ce se ovaj vratiti preko suda, pa ce skola jos morati da isplati troskove, otici u minus... i tako
nema nam spasa, jer jedinu moc imaju roditelji, ali je ne koriste... ops! a socijalna sluzba. sta cemo bese sa njima kad nastavnik prijavi nesavesnog roditelja? da. sad sam se setila. jos nije zabelezeno da je ucitelj u srbiji prijavio roditelje za nemar. uh kako je ovo zamrseno. sto vise sluzbi vise nevaspitane dece... pa ko je kriv?
pisala sam ovde pre par godina, kada sam sizela od placanja plesa u vrticiu. posvadjala sam se sa vaspitacicama, jer ples zaboga nije obavezan, ali deca plesu u vreme spavanja...pa koji petogodisnjak ce da pristane da spava, dok druga deca plesu.
pisala sam ministarstvu, dobila odgovor da je to protiv zakona. odnela odstampani odgovor direktorki vrtica i placanje plesa je prekinuto. cim je moje dete izaslo iz vrtica, tj krenulo u skolu, vrtic je vrato naplacivanje plesa. dam to moje pismo od ministarstva jednoj mami cije dete ide u vrtic, ona se nasmeje i kaze - bas, da se zameram za tricavih 800 din mesecno...
e kod nas je sve na toj liniji - da se ne zameramo-! zato i jesmo tu gde smo.

e pa moram da ti kažem da mnogoooooooooo grešiš i da u mnogim stvarima nisi u pravu...
nije tačno da na nivou cele Srbije niko nikad nije reagovao...
verovatno se baziraš samo na svoju okolinu,ali ne smeš da generalizuješ stvari...

recimo...moja generacija 97 godište kojima sam bila razredna...
trebalo mi je 2 i po godine,rada,pisama,pretnji i čak i policije,ali sam uspela da nateram zajedno sa pedagogom svoje škole,da CSR izdvoji nasilnika iz porodice...
danas je to dete jedna sretna srednjoškolka i često se viđamo i pričamo...procvetalo dete...

a to ,šta je nastavnik smeo ranije ne bih sad da pišem istoriju...samo ću te pitati koje si ti godište,ako nije problem...????
ja znam kako je bilo pre,a vrlo dobro znam kakvo je stanje sada i zato sam to i napisala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back