СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Te novčanike oko vrata smo mi svi nosili na ekskurzije. To je jako praktična stvar.

E, da vam se pohvalim: danas sam bila u Lukinoj budućoj školi.
Prvo sam se oduševila kada sam ušla na kapiju, žene moje, pa ono je kao Nacionalni Park! :super: Prepuno drveća i rastinja, klupe i stolovi, ali napravljeni od balvana, kao na Fruškoj Gori i oooooooooooooogromno je. Imaju i kućice za ptičice na drveću, to sam onako na brzaka videla, nisam imala vremena da zagledam. Pa onda mali neformalni govor direktora, pedagoga i psihologa, sve su nam ispričali što nas je interesovalo, a onda su nas pustili da postavljamo pitanja. Mm i ja nismo imali pitanja, sve što smo čuli nam je bilo više nego dovoljno. Oduševila sam se što će sva deca dobiti majice da nose prve nedelje, biće 5 razreda prvaka i svaki razred će imati svoju boju po kojoj će se međusobno raspoznavati, da znaju gde pripadaju, da prepoznaju učiteljicu lako u dvorištu, a i da učiteljica pozna njih.
Pričali su nam o tome da kupujemo što lakše torbe i da deca nose samo neophodno, da ih pustimo da sami pakuju torbe, mi da samo prekontrolišemo, da sami nose torbe, da sami rade domaći, mi opet samo kontrolišemo. U prinicipu da nam kažu da deci objasnimo šta je škola da se ne bi plašili. Mi tih problema nemamo, naš Luka ne može da dočeka. A prijem prvaka 30.avgusta. Jao, ne mogu da dočekam. :lol:
Onda smo odmah posle vodili decu na probu u pozorište u obližnjoj gimnaziji u kojoj će biti predstava sledećeg utorka. E danas mi je bio baš zabavan dan.

A juče smo vozali rolere Luka i ja, Miloš je vozio bicikl, po Bulevaru Evrope 2 sata! I sve su izdržali! :super:
Naravno morala sam usput da ih nahranim pa smo svratili u pekaru i onda je sve u redu. Čim ima dovoljno goriva, ima i snage. :lol:
Ja sam mislila da ću ja imati upalu mišića ili da ću se skrljati negde jer ne znam da kočim, ali mi je Luka pomagao. Šou! :D

Poslednja izmena:
Gde ste narode?
Eno neka tema o igraonicama, Miciiiii gde si?
Ved, hvala na pitanju :) Mene boli grlo, padam polako u depresiju zbog ovog vremena, ceru danas nisam odvela u vrtic. Ostale smo kuci da spavamo i pravimo kolace... i napravile smo :)
Alisa, divno je to za skolu. Kad citam, zvuci kao opis neke skole u normalnoj zemlji. Ideja za majice je sjajna. Srecna sam kad citam da se ljudi raduju i srecno vam u skoli!

супер, Ели
јел то званичан пријем првака?
Jeste, 30.avgusta će biti zvaničan prijem prvaka.
Gde ste narode?
Eno neka tema o igraonicama, Miciiiii gde si?
Ved, hvala na pitanju :) Mene boli grlo, padam polako u depresiju zbog ovog vremena, ceru danas nisam odvela u vrtic. Ostale smo kuci da spavamo i pravimo kolace... i napravile smo :)
Alisa, divno je to za skolu. Kad citam, zvuci kao opis neke skole u normalnoj zemlji. Ideja za majice je sjajna. Srecna sam kad citam da se ljudi raduju i srecno vam u skoli!
Ja sam isto oduševljena. Direktor je dosta mlad i vidi se da je prilično inovativan i da se trudi da modernizuje školu. Meni neobično kad ga vidim, uvek su mi direktori u školama bili sinonimi za neke fosile koji se ni ne bave školom. Mi sva obaveštenja čitamo na sajtu škole koji se redovno ažurira. Sa kim god sam pričala, neke škole ni nemaju sajt, a one koje imaju, ne kače obaveštenja na njih.

Oko 20 minuta Lukinog hoda. Isto toliko otprilike i do ostale 3 škole koje su bile u opticaju. Nemamo ni jednu bliže.
Ova je ujedno jedina do koje ne mora da prelazi ni jedan Bulevar. Mi smo opkoljeni Bulevarima sa tri strane tako da je ova i zbog toga najbolja.
Ići će u boravak I i II razred, tamo imaju doručak, užinu i ručak, rade domaće u boravku, kući ne nose ništa preko nedelje, petkom se nosi torba kući za vikend. Imaju ormariće u kojima odlažu stvari.
A najbolje od svega je što prvo imaju dva časa, pa dužu pauzu i ručak, pa posle toga još 2-3 časa. To nema nigde više u NS-u. Malo uče, malo se igraju. :super:
Na kraju se ispostavilo i da pripadamo toj školi. :zurka:

- - - - - - - - - -

Boravak valjda košta oko 3000 dinara, malo više od vrtića. Da sam htela, nije moglo bolje. :super:

ма добро, ја сам мало боље, искрено
схватила сам да је петак и да деца немају никакве обавезе више до краја школске године (они се распуштају у среду)
а што се Ђоковића тиче....јој ја га НЕ ВОЛЕМ па то ти је
не знам ни ја зашто, ал ми је антипатичан и кад се тако маса занесе за нешто, ја сам обично контрапротивна
зато му стално налазим мане неке

ćao svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!evo meeeeeeeeeeeeeeeee...ubilo me ovo otvaranje rođendaonice,ali vredelo je svaku paru..zaista..prezadovoljna sam jučerašnjim partijem,nadam se da su pozvani gosti otišli kući srećni i zadovoljni,i da će se vraćati kod nas...eto,ništa drugo se i ne dešava kod nas,sve oko rođendaonice,i organizovanje kreativnih radionica...
a evo ga i link na kome možete pogledati nekoliko sličica sa Opening party-ja...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529985607060673.1073741833.512865608772673&type=1

a ovo je već jedan uspešan rođendan u Zvrku :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.530003670392200.1073741834.512865608772673&type=1

ćao svima!!!!!!!!!!!!!!!!!!evo meeeeeeeeeeeeeeeee...ubilo me ovo otvaranje rođendaonice,ali vredelo je svaku paru..zaista..prezadovoljna sam jučerašnjim partijem,nadam se da su pozvani gosti otišli kući srećni i zadovoljni,i da će se vraćati kod nas...eto,ništa drugo se i ne dešava kod nas,sve oko rođendaonice,i organizovanje kreativnih radionica...
a evo ga i link na kome možete pogledati nekoliko sličica sa Opening party-ja...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529985607060673.1073741833.512865608772673&type=1

a ovo je već jedan uspešan rođendan u Zvrku :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.530003670392200.1073741834.512865608772673&type=1
bravo!!! sve izgleda jako lepo, odlicno!...a decica srecna :) :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back