СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da je alergija na nešto u krevetu. To zato što sam ja alergična na polen, pa sve pripisujem alergiji.
Ali šta u krevetu?
U tim krevetima su spavali i pre nego što su im se zapušili nosevi.:think:
Posteljinu im menjam jednom nedeljno.

Ja sam takođe alergična na polen, ali meni curi nos kao iz slavine i kijam i kašljem i sva sam natečena i sa crvenim očima kao iz horor filmova.:sad2:

Eli ja cu sa jednim glupim pitanjem :)- da li su ti deca otkrivena? Moj kad ovako zahladi, a mislim da su noci postale sveze, i nocu non stop bude otkrive, jednostavno se smrzne i zapusi mu se nos, ne moze da dise, a preko dana sve ok. Da nije to? Ja se kanim d amu nabavim dzak za ovu jesen/zimu, ili da sijemo ili d akupim ali ne kao bebeci nego sa nogavicama. Ja ne mogu vise da se budim milion puta nocu da ga pokrivam.

Posto ovde uglavnom sve imate decake recite mi sta da kupim Micinom drugaru za rodjus.Za devojcice je uvek najlakse,a za decaka nemam pojma :roll:

доњи део тренерке, што рече Ели, може или мајца, дукс
лопта
ђото фломастери, бојце или сл
чоколада
зависи какво је дете, шта воли

Eli ja cu sa jednim glupim pitanjem :)- da li su ti deca otkrivena? Moj kad ovako zahladi, a mislim da su noci postale sveze, i nocu non stop bude otkrive, jednostavno se smrzne i zapusi mu se nos, ne moze da dise, a preko dana sve ok. Da nije to? Ja se kanim d amu nabavim dzak za ovu jesen/zimu, ili da sijemo ili d akupim ali ne kao bebeci nego sa nogavicama. Ja ne mogu vise da se budim milion puta nocu da ga pokrivam.
јао, откривање је и нама проблем , стврано
прво, увече и неће да се покрију
ал кад заспу, ја их мучки покријем ал нечим танким (добила сам неке огромне јастучнице, Банету је таман да се покрије, Јовану мало вире ноге, ---мош мислити колика јастучница----ал онда буду знојави, па кад се пробудим, морам да им мењам мајце
ма незнам више

Možda može neko od vas da mi pomogne, a najpre mi je na umu micimacko, čujte zašto...

Moja sestričina, koja živi u Australiji, dolazi u ponedeljak. Njena omiljena torta je ludlab, ali ja nigde ne mogu da nađem recept po kom bih je napravila. U suštini, ja znam kakva je to torta, ali ne znam u čemu je caka. Da li u kori, da li te višnje stoje u nekom rumu, da li se krem kuva u mleku. Ako neko može da mi pomogne, bila bih mu zahvalna.

Pošto je to mađarski specijalitet, možda micimacko može da mi nađe negde recept, pa prevede.

Možda može neko od vas da mi pomogne, a najpre mi je na umu micimacko, čujte zašto...

Moja sestričina, koja živi u Australiji, dolazi u ponedeljak. Njena omiljena torta je ludlab, ali ja nigde ne mogu da nađem recept po kom bih je napravila. U suštini, ja znam kakva je to torta, ali ne znam u čemu je caka. Da li u kori, da li te višnje stoje u nekom rumu, da li se krem kuva u mleku. Ako neko može da mi pomogne, bila bih mu zahvalna.

Pošto je to mađarski specijalitet, možda micimacko može da mi nađe negde recept, pa prevede.
Zar nije Daca SU tako nešto pravila na tortama , na kulinarstvu ?

Pa otkrivaju se kao i sva deca, ali kontam ako se prehlade da će nešto i da curi i da će problem biti i preko dana, ne samo kad legnu u krevet.
Zimi ih obojicu stavljam u džak, ali sada je još rano, još uvek se znoje noću.

Mislim da se izvlače tim usisivačima. Samo, grinje se brzo i zazmnožavaju. Probaj da im 2x nedeljno menjaš posteljinu i pereš plišane igračke. I da im stalno brišeš prašinu u sobi. Moja sestra je alergična na grinje, pa je strina muku mučila sa njom.
A možda i nisu grinje, što bi bilo super.

Pa otkrivaju se kao i sva deca, ali kontam ako se prehlade da će nešto i da curi i da će problem biti i preko dana, ne samo kad legnu u krevet.
Zimi ih obojicu stavljam u džak, ali sada je još rano, još uvek se znoje noću.

Nije to bas prehlada, jednostavno mu se nocu zapusi nos a danju ne curi.
Inace pomagaj ako vec imas dzakove za njih-kakvi su, odakle ti? Jesi sila ili kupila, jel imaju nogavice ili su onako kao za bebe?

Ne, uzmeš najmanji broj, ja sam uzela onaj 74 što je nosila sa par meseci, pa kad prosečeš za noge, to dođe kao neki deblji, širi bodić, noge su slobodne. Kada je baš hladno, obučem joj čarape i upašem pižamu u njih (nogavice). Ne izgleda lepo, ali ona ne trpi pokrivanje pa je to način da se ne smrzne.

Ne, uzmeš najmanji broj, ja sam uzela onaj 74 što je nosila sa par meseci, pa kad prosečeš za noge, to dođe kao neki deblji, širi bodić, noge su slobodne. Kada je baš hladno, obučem joj čarape i upašem pižamu u njih (nogavice). Ne izgleda lepo, ali ona ne trpi pokrivanje pa je to način da se ne smrzne.

E to je ideja :), i ovaj moj ne trpi da bude pokriven pa to ti je...Inace ajte vi sa starijom decom kazite, kad oni pocnu normalno da spavaju i da se ne otkrivaju, nece valjda tako da puberteta :)?

Ja sam džakove kupila u Aksi. Imam br.4 i br.6 i oba su isečena dole odmah jer se Luka bacakao i nije hteo da mu budu sputane noge. Sad on nosi br.6 a Miloš br.4. Zaroza im se, ali ne može da ode iznad struka jer su debeli i veliki pa su im leđa i stomak uvek pokriveni. A ja im oblačim i zokne na stopala jer im budu zaleđene pošto su naravno skroz otkriveni, a kad ih stavim u džak onda ih ni ne pokrivam jer nema svrhe ni potrebe.

E to je ideja :), i ovaj moj ne trpi da bude pokriven pa to ti je...Inace ajte vi sa starijom decom kazite, kad oni pocnu normalno da spavaju i da se ne otkrivaju, nece valjda tako da puberteta :)?

To zavisi od deteta. Luka je prošle zime, sa punih 5 godina počeo da se obmotava sa prekrivačem, ali toliko nemirno spava da nema teorije da se ne otkrije. Zato je džak zakon.
Miloš malo mirnije spava, ali sam skontala da kad mu je vruće da samo prebaci noge preko prekrivača.
Ma neće im ništa biti, ja sam uvek nemirno spavala i večito padala sa kreveta pa sam samo postala malo opaljena, ali mogu volu rep da iščupam.:lol:

Eli vidim pricate o nekim alerguijskim reakcijama...ja ih imam gomilu mislim reakcija pa cu ti reci moja iskustva...
nosic moze da curka od ambrozije koje sada ima na pretek mogu oci da svrbe mogu da kijaju ili da kasljucaju u kontinuitetu na odredjene intervale ali u istom trajanju...mogu biti grinje i time sto im peres igracke nista nisi uradila stavi ih u zamrzivac malo recimo mi smo mojoj sestri dok je bila mala dusek oblozili tj prekrili najlonom i nikada nije imala problema a inace je rodjeni astmaticar mi nemamo plisane igracke u kuci nemamo tepihe i zavese imamo sada zbog Lazara neku stazu da bi se dete igralo sa auticima al i ona je sinteticka pa se brzo opere i osusi...ljudi nisu alergicni inace na grinje nego na njihov izmet a inace je sve to nevidljivo za nase oko...grinja ima i na kozi i u kosi ...
sto se otkrivanja tice moje dete se stalno otkriva nekad se probudi i trazi da ga pokrijemo ali u sustini retko...amoracemo i mi da vidimo za dzak za zimu jer od prosle godine nam je dzak sigurno mali...
kako ste vi mame jel ima nesto novo hoce li neka negde putovati jel neka negde bila skoro ...ajde reko bar da citam o tome kad vec ne idemo nigde :) a ja od prvog oltobra idem na odmor i mm isto tako da cemo malo da uziovamo zajedno :)jedva cekam!
Lazar ne ide u vrtic ponovo ima upalu uha tako da se borimo sa tim trenutno! no bice bolje...

Hvala ti Kvi na savetima. Manje više sve to već znam jer sam ja alergična i na polen i na grinje i na prašinu i navikla sam sa tim da živim. Ali ako i deca budu...:rida:

Ja sam sledeće nedelje na GO, a ne idem nigde jedino se dvoumim da li da ostavim decu kući da budemo zajedno ili da ih šaljem u vrtić da se naspavam kao čovek pa da stignem da skuvam ručak natenane i da ih kupim u 14h. Do uveče ima da poludim sa njih dvojicom od druženja.:lol:

Inače smo mm i ja baš zabrinuti za komplet situaciju. Podigli su PDV, cene već odavno skaču, gorivo svaki dan sve skuplje, a do kraja godine kažu da će biti preko 200 dinara litar što znači da će cene otići u nebo. Kreće grejna sezona i mesečni računi za gas po 20.000 dinara, Luki rođendan ovog meseca i imamo svadbu, veliki auto mora na popravku koja će koštati 17-18 hiljada dinara, a posla kod mm u firmi sve manje, a naplaćivanje sajtova sve teže. Hrane neće biti i samo još bombe da nam opet počnu padati na glavu pa smo opet na dnu.:sad2:

Hvala ti Kvi na savetima. Manje više sve to već znam jer sam ja alergična i na polen i na grinje i na prašinu i navikla sam sa tim da živim. Ali ako i deca budu...:rida:

Ja sam sledeće nedelje na GO, a ne idem nigde jedino se dvoumim da li da ostavim decu kući da budemo zajedno ili da ih šaljem u vrtić da se naspavam kao čovek pa da stignem da skuvam ručak natenane i da ih kupim u 14h. Do uveče ima da poludim sa njih dvojicom od druženja.:lol:

Inače smo mm i ja baš zabrinuti za komplet situaciju. Podigli su PDV, cene već odavno skaču, gorivo svaki dan sve skuplje, a do kraja godine kažu da će biti preko 200 dinara litar što znači da će cene otići u nebo. Kreće grejna sezona i mesečni računi za gas po 20.000 dinara, Luki rođendan ovog meseca i imamo svadbu, veliki auto mora na popravku koja će koštati 17-18 hiljada dinara, a posla kod mm u firmi sve manje, a naplaćivanje sajtova sve teže. Hrane neće biti i samo još bombe da nam opet počnu padati na glavu pa smo opet na dnu.:sad2:

Jojjj Eli svi smo u slicnom sosu...Mi svaki dan pratimo sajt ministarstva finansija i ove Dinkiceve antikrizne mere nam vise ko sablja za vratom, cekamo da objave koliko ce nam smanjiti plate, odnosno koliko ce morati da se uplacuje u budzet :confused::sad2:.
Kod nas u lokalnoj samoposluzi pricaju devojke koje rade kako svaka dva dana nivelisu cene...

Dobar dan i od nas...mi smo jutros bili na pregledu kod orl...kaže da nije uvećan treći krajnik....
kao da izvadimo bris grla i nosa, i željezo u krvi....pije sirup od jagorčevine i kapi marisol da ukapavam....
kad ispije sirup kontrola pa ćemo da vidimo.....možda mu i nije ništa samo takvo dijete:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back