Svako je krojac svoje sudbine

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok se žutaćka bagra ne ukloni iz svih nivoa vlasti, 50% zavisi od mojih odluka, a 50% od odluka sudija. Posle ću povećati svoj procenat.

Posle zutacke bice neka crveno plava..kako god okrenes dupe ti je pozadi, a cia kroji sudbinu

Kroz vekove je dokazano da vlast moze da utice na zivote ljudi i utice, ali nijedna vlast nije kriva za ono sto sami uradimo ili propustimo da uradimo.

Uzmite da su trenutne vlasti konstanta na koju treba dodati nesto svoje da bi drugacije uticala na nas zivot.

Neko se uklopi u neku vlast, neko se ne uklapa ni u jednu, ali nasim licnim zivotima upravljamo mi.
Poenta je biti svestan svog zivota, zatim sagledati okolnosti koje uticu na njega, smisliti kako se postaviti u zavisnosti od svojih resursa i sklonosti, porastom iskustva uticati na nezeljene okolnosti i na sprecavanje nesrecnih slucajeva koji mogu da se dese, ali i da se predvide.

Reci, nista ne zavisi od mene i nemam potrebe da se bakcem svojim zivotom je najlosija opcija i najnetacnija, jer sve vreme, cak i sa ovakvim stavom, uticemo na zivot samo ovako bez ikakve kontrole, odraz pesimizma i slabosti. Ovakav stav je stav pecinskih ljudi, nesvesnih bilo cega osim svog stomaka, koze i nagona.

За избор партнера бих се можда и сложила, али да сам бираш хоћеш ли имати децу или не, не бих никако. Толико људи жели децу, а нема их. То није ствар избора, већ судбине.

И за факултет такође, можеш ти да изабереш да студираш, али не знаш ни да ли ћеш завршити (опет због сплета судбинских околности), нити шта ћеш са њим касније радити.

Много тога је у нашем животу предодређено, и колико год се упирали, некако имам утисак да нас живот пре или касније доведе баш тамо где нам је и зацртано.

U ovo sam se vise puta licno uverila.

...i ja isto...

...cak sam i u ljubavi tako prošla. Godinu dana mimoilazenja i na kraju nas je sudbina stavila u dva kvadratna metra. Baš za njegov rodjendan. Kolika je to slučajnost da se godinu dana, dok su se drugi ljudi preplitali kroz život, mi samo gledamo jedno drugo uz misao mora da je Amerikanac mora da je Poljakinja, i bas kada smo oboje slobodni..bas tog dana od svih dana u godini oboje imamo prvi dan odmora, i bas krenemo istim avionom za Srbiju, i bas se vidimo u 130 ljudi i osmeli se nakon godinu dana prepoznavanja da pridje i bas se moja karta iz Nemacke promeni za Beograd i bas ispadnemo oboje Srbi i bas se tako skockamo kako smo se skockali na drugom kraju sveta, u višemilionskom gradu...gledano kroz verovatnoću to je malo i svodi se na "kad hoce da se desi"...da je samo neko sačekao jutarnji let...ili da sam otišla pravo kod mojih...mimoišli bismo se zauvek...

Više mi se sviđa izraz Karakter je čoveku sudbina

Ljudi u sličnoj objektivnoj situaciji (siromašna zemlja, mali grad, ma bilo šta, rođene sestre, recimo) mogu da imaju sasvim drugačije živote, jedna će npr. da kuka i da sebe doživljava kao žrtvu,a druga će da proba i drugi put, i treći i četvrti, da joj bude bolji život, umesto da kuka, i još da bude zahvalna Bogu što je zdrava pa može da se trudi...
Ova nadrkana sestra može da bude u objektivno boljoj situaciji, a sestra pozitivac da ima bolji život, samo zato što je optimistična po prirodi...

...i ja isto...

...cak sam i u ljubavi tako prošla. Godinu dana mimoilazenja i na kraju nas je sudbina stavila u dva kvadratna metra. Baš za njegov rodjendan. Kolika je to slučajnost da se godinu dana, dok su se drugi ljudi preplitali kroz život, mi samo gledamo jedno drugo uz misao mora da je Amerikanac mora da je Poljakinja, i bas kada smo oboje slobodni..bas tog dana od svih dana u godini oboje imamo prvi dan odmora, i bas krenemo istim avionom za Srbiju, i bas se vidimo u 130 ljudi i osmeli se nakon godinu dana prepoznavanja da pridje i bas se moja karta iz Nemacke promeni za Beograd i bas ispadnemo oboje Srbi i bas se tako skockamo kako smo se skockali na drugom kraju sveta, u višemilionskom gradu...gledano kroz verovatnoću to je malo i svodi se na "kad hoce da se desi"...da je samo neko sačekao jutarnji let...ili da sam otišla pravo kod mojih...mimoišli bismo se zauvek...

Que romantik! :heart:

Više mi se sviđa izraz Karakter je čoveku sudbina

Ljudi u sličnoj objektivnoj situaciji (siromašna zemlja, mali grad, ma bilo šta, rođene sestre, recimo) mogu da imaju sasvim drugačije živote, jedna će npr. da kuka i da sebe doživljava kao žrtvu,a druga će da proba i drugi put, i treći i četvrti, da joj bude bolji život, umesto da kuka, i još da bude zahvalna Bogu što je zdrava pa može da se trudi...
Ova nadrkana sestra može da bude u objektivno boljoj situaciji, a sestra pozitivac da ima bolji život, samo zato što je optimistična po prirodi...

Pa jeste. Ali opet, to je samo subjektivni osećaj, a objektivno loša situacija je konstanta. I Romi su za ovo pravi primer. Pozitivan stav prema životu im olakšava isti, ali to nije dovoljno da bi se bilo šta promenilo.

Pa jeste. Ali opet, to je samo subjektivni osećaj, a objektivno loša situacija je konstanta. I Romi su za ovo pravi primer. Pozitivan stav prema životu im olakšava isti, ali to nije dovoljno da bi se bilo šta promenilo.

Da, objektivna situacija je konstanta bez obzira na karakter, ali ti karakter omogućava da se sa njom eventualno izboriš na kreativan način, ili da je promeniš...
E sad, ako si Rom, ili član neke odmah prepoznatljive manjinske grupe prema kojoj postoji problematičan stav u društvu, džaba ti pozitivan stav ako niko neće da te zaposli, recimo...

...Ali kako da ti kažem, ni subjektivan osećaj nije mala stvar (ovde ne pričam o Romima, nego uopšteno), zbog njega neko počne da se drogira ili se propije, recimo, a neko ne... u tom smislu karakter pomaže, a od toga opet idu neke dalje odluke ili dešavanja... da li si trezan i skoncentrisan kada se pojavi prilika da promeniš svoju sudbinu...

Naravno, svaki život je teška alhemija, kombinacija okolnosti, sreće, karaktera, vremena i mesta na kome si rođen, pola itd. tako da nema pravila, niti mislim da karakter sve rešava...

Laz ili istina?
Koliko vas zivot zavisi od vasih odluka?
Колико човјек има потенцијала да разумије, толико може и да утиче.
Ал не вјерујем да се може далеко одмаћи од себе, оног шта ти је дато као основа кроз породицу, васпитање, културу.

Back