Svako je kovač svoje sreće iliti još jedna glupava Sivkina tema...

Ne mogu za sve iskljucivo ja biti odgovoran jer ako su me napravili tupavi roditelji ne mogu ni ja biti puno pametniji .
Imao sam prijatelja koji je umro mlad jer je bio alkoholicar . Djeda mu je bio alkoholicar a i otac i majka .
Pitanje je da li je on mogao biti drugaciji .A moze neko biti najljepsi i najpametniji pa ga udari pijana budala
autom i obogalji za cijeli zivot .Negdje mi upravljamo svojim zivotom ali nam se dosta toga desava sticajem
okolnosti .

Sudbina.....
Mnogo toga iz okruženja nas sputava ili vodi. Postoje situacije na koje jednostavno ne možemo da utičemo, jedino što možemo je da ih prihvatimo.
Opet, mnogo toga je u našim rukama (izbor partnera, izbor načina života i sl.).
Što kazuje da je deo naše sudbine pripisan našim odlukama u datim momentima.
Nekad odradimo pravilno , nekad se kajemo kod donošenja odluke...
Ko bi znao ... sve je to neki nezatvoren krug jer ne znaš kad će nenadano da iskoči nova prilka ili se ispuni ona, za koju smo sami bili inicijatori.....

Verujete li u sudbinu stalno, ne verujete uopšte ili po potrebi?
Je l' mislite da ste same odgovorne za sve u vašem životu ili da je dosta stvari bilo splet (ne)srećnih okolnosti?
I tako dalje...

Mi donosimo odluke i pravimo izbore, ali u okolnostima koje su nam cesto nametnute. Sve vise verujem u srecu, tj. "u pravo vreme na pravom mestu"- nekome se sloze, a neko omasi vreme ili mesto.

Back