Сваки шести становник Њујорка гладује

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Govorim o zivotnim standardima,a ne o broju stanovnika,teritoriji i istorijskim
okolnostima.

Па опет је немогуће то поредити....
САД су сразмерно у односу на Србију огромне, тачније чине их 50 држава од којих су неке далеко веће и имају више становника од Србије, а неке мање.
Такође се разликују и по стандарду,привредним гранама које су заступљене итд. а од источне о јужне обале велике су разлике.....
Не знам с ким да се поредимо, Калифорнијом, Њуjорком, Минесотом, Вирџинијом,Невадом или Јутом
Друго САД значајно утичу на економске, политичке и све друге процесе у целом свету, а Србија је је мала земља која углавном трпи историју, а не ствара је....

Тако да наши узори могу бити само земље, сличне нама, тј. да се угледамо на њих и видимо шта су радили па имају стандард какав имају....
Процеси који су омогућили данашњи животни стандард просечног Американца, никад се не могу десити у Србији, на такав начин.

Па опет је немогуће то поредити....
САД су сразмерно у односу на Србију огромне, тачније чине их 50 држава од којих су неке далеко веће и имају више становника од Србије, а неке мање.
Такође се разликују и по стандарду,привредним гранама које су заступљене итд. а од источне о јужне обале велике су разлике.....
Не знам с ким да се поредимо, Калифорнијом, Њу Јорком, Минесотом, Вирџинијом,Невадом или Јутом
Друго САД значајно утичу на економске, политичке и све друге процесе у целом свету, а Србија је је мала земља која углавном трпи историју, а не ствара је....

Тако да наши узори могу бити само земље, сличне нама, тј. да се угледамо на њих и видимо шта су радили па имају стандард какав имају....
Процеси који су омогућили данашњи животни стандард просечног Американца, никад се не могу десити у Србији, на такав начин.
U tom slucaju ja mislim da bi se trebalo ugledati na Svajcarsku i zemlje severne
Evrope.

U tom slucaju ja mislim da bi se trebalo ugledati na Svajcarsku i zemlje severne
Evrope.

Па не иде то тако баш, али ајде Србија може да научи много угледајући се на неке ствари у нпр. Шведској, иако има комунизам, грађанске ратове, геополитичке и економске проблеме за собом и пред собом, па не може очекивати да ће бити то довољно и применљиво.у потпуности. Него то није тема.

Једноставно САД су огромна земља и нормално је да ће бити неких који су и већа сиротиња (имају бројчано далеко више клошара), и горе психопате и злочинци (стално се помиње и криминал) него што се може наћи у Србији.

Али зато имају и далеко више пребогатих и богатих људи, научника и уметника... него Србија, тако тема о клошарима највеће метропале на свету тј. Њу Јорка ништа не говори.

Њуjорк иначе има око три пута више становника него Србија и а с њим се не могу поредити по свим аспектима много развијеније државе од Србије.

Kod Amerikanaca to iznosi oko 15% u odnosu na ukupan broj stanovnika.

Ако је у питању сваки пети становник који је сиромашан - онда је то 20% што је више него позамашна цифра с обзиром на то колико Амери прде о својој демократији...

Ако је у питању сваки пети становник који је сиромашан - онда је то 20% што је више него позамашна цифра с обзиром на то колико Амери прде о својој демократији...

Наслов сензционалистичког новинског чланка је да сваки шести становник Њуjорка гладује.
Било је чланака који кажу да сваки трећи становник Србије гладује.

По том моделу онада сваки стоти становник Етиопије не гладује.

А опет за Њуjорк то и није много чудно с обзиром одакле све и колко људи се довлачи у тај мегалополис сваког дана.

Сиромаштво, глад су релативне категорије и различито се схватају на различитим континентима и државама.
На планети је сваким даном све више и више становника, а по неким критеријумима у свету међу 70% популације хара глад. Мало је то чудно.

Mislim da nije vise od 15%.
U odnosu na druge zemlje taj procenat je odlican.

Наслов сензционалистичког новинског чланка је да сваки шести становник Њу Јорка гладује.
Било је чланака који кажу да сваки трећи становник Србије гладује.

По том моделу онада сваки стоти становник Етиопије не гладује.

А опет за Њу Јорк то и није много чудно с обзиром одакле све и колко људи се довлачи у тај мегалополис сваког дана.

Сиромаштво, глад су релативне категорије и различито се схватају на различитим континентима и државама.
На планети је сваким даном све више и више становника, а по неким критеријумима у свету међу 70% посто популације хара глад. Мало је то чудно.

Да, потпуно си у праву када подвлачиш различит СИСТЕМ ВРЕДНОСТИ јер је просечан стандард драстично различит у разним земљама. Оно што је за нас можда солидан и добар живот - за њих може бити знак гладовања......

tacno. amerika je drzava velikih kontrasta. na jednoj strani ogromno bogatstvo na drugoj strani ogromno siromastvo. poenta je sto sve nas zaslepi bogatstvo a niko ne vidi onu najgoru sirotinju dok ne ode u njihovu zemlju.

srbija jeste siromasna, al niko ne gladuje, lecimo se kako tako, nema klosara , nema ljudi bez icega i bez ikoga svog da spavaju po ulicama, u parkovima i pod mostovima.

veruj tamo ih ima neverovatno mnogo.

Hahahahahahahahahaha.....
Kao kod nas nema gladnih i klosara???Jel izlazis ti nekad napolje???

Back