Svadje!!!

Kako se svadjati a da se ne svadjate ?

Naucite asertivne tehnike.

Termin :asertivnost, psihologija.

I dozivite novi nivo "svadje" u kojem cete isterati svoje a druga strana ce biti zadovoljna. I jare i pare :mrgreen:

Ja uvek volim da pričitam nešto novo i da naučim; pa ću da potražim na netu šta znače ove tehnike i termini. Nije zgoreg da znam, za budućnost. Čovek se uči, dok je živ. :)

Ja za ovo prvi put čujem, priznajem i baš se radujem, eto što je neko rekao na primer kako možemo unaprediti neke veštine u komunikaciji s drugim svetom. Super savet. Hvala, bRu zLi na ovoj informaciji.

Koliko smo jaki u svadjama ili mislimo da cemo to postici u trenucima izliva, toliko smo slabi u trenucima pomirenja, podjednako, i mi muskarci i vi zene. To je priroda tako odradila da se ne bi medjusobno poubijali i da bi prosirili vrstu. Taj zakon je najaci i izgleda da se sve svodi na njega. Koliko god bezali mi od vas ili vi od nas, na kraju se uvek vracamo jedni drugima, u ovim ili onim likovima i kostimima.

Imam ponekad fazon okrenem ledja, zalupim vrata okrenem se i odem (kazu da je to na jednu osobu iz familije)
Opet imam i fazon da ne odlazim dok se ne isvadjam i ne isteram na cistac.
Sve zavisi od situacije, raspolozenja, osobe i sl.
Mislim ko jos voli da se svadja? Ponekad je isto samo tako neizbezno.

Odlazak u oblaku besa ili raspravom isterati svoje?

U trenucima kada vas stvarno iznervira teško je odoleti iskušenju da mu jednostavno okrenete leđa i izađete napolje dok se strasti ne smire.

Takva strategija zapravo nije uspešna.
Jedna nedavno sprovedena studija otkrila je da u vezi u kojoj se jedan partner redovno povlači prilikom svađe postoje veće šanse da dođe do razlaza.

Kako se svadjati a da to ne bude da se zaćute obe strane?:think:

Kako se vi svadjate , jel uvek mora popustit neko ili terate svoje?:roll:

Jel volite kad ste ljuti razgovarat o tome ili to volite uradit tek kad se strasti smire a prašina slegne?:think:

Kako ćeš se ponašati ne zavisi samo od vas već i od partnera sa kojim ste. Nikada se nisam na isti način svadjala sa svojim partnerima,sa svakim je bilo drugačije. Sa nekim sam isterivala svoje dok bi sa drugim jednostavno pustila da se strasti smire pa nastavila dijalog. Najgora varijanta je kada jedna strana redovno popušta. Ne radi ona to zato što misli da je onaj drugi u pravu nego zato što ili joj je postalo sve jedno ili više nema snage da se izbori sa partnerom.
Ali i jedna i druga varijanta vode ka razlazu, jer se čaša polako ali sigurno puni i kada dodje do vrha veza puca.

Poslednja izmena:
Odlazak u oblaku besa ili raspravom isterati svoje?

U trenucima kada vas stvarno iznervira teško je odoleti iskušenju da mu jednostavno okrenete leđa i izađete napolje dok se strasti ne smire.

Takva strategija zapravo nije uspešna.
Jedna nedavno sprovedena studija otkrila je da u vezi u kojoj se jedan partner redovno povlači prilikom svađe postoje veće šanse da dođe do razlaza.

Kako se svadjati a da to ne bude da se zaćute obe strane?:think:

Kako se vi svadjate , jel uvek mora popustit neko ili terate svoje?:roll:

Jel volite kad ste ljuti razgovarat o tome ili to volite uradit tek kad se strasti smire a prašina slegne?:think:
Zlatno pravilo je ne svadjajte se oko beznačajnih i nebitnih stvari (birajte ratove, odnosno svađe).
Uglavnom ljude ponese da se svađaju kad su ljuti, nadrndani u zaletu umesto da razgovaraju hladne glave

Kako se svadjati a da to ne bude da se zaćute obe strane? Uh pa imaš ti različitih parova, neki viču satima da ih čuješ tri bloka dalje......

Back