Svadje!!!

Nije to samo, tako bih ga tek pokosila.

:eek:
scared.gif

:lol:

Nije da sam zavistan od svađa, ali (pošto sam i ovan) volim da se posvađam, jer je svađa, ustvari, tek kroz svađu i konfliktne situacije, najbolje testiraš svoju mudrost, pamet i karakter !! A ako, pri tome, još i voliš, ceniš i poštuješ svog partnera, pa kako da pobegneš (nis' pzd :rumenko:) !? Ne kažu ljudi 'zalud da LEPA REČ I GVOZDENA VRATA OTVARA !!
Dobro, ja se ne važim, ja imam Osmeh, koji otvara i jače brave od gvozdenih, ali izneo sam otprilike suštinu !! :lol:

A vala, Sohhili, nekome (naročito ženama) je nekad bolje da odreaguju, tek kad se prašina slegne, jer ima raznih RAZJARENIH BIKOVA i ko zna šta sve mogu, u naletu besa !! :sad2:
Auuu, al' sam ja bio neispavan kad sam ovo pisao ... :roll:

A Thought, zavisi - kol'ko se ti napneš, tol'ko ću i ja da se plašim :lol: :p

bolje da se povuchem
ali nije sa svakim prijatno se svadjati, s nekima bolje da ni ne pocinjes, s nekima mozda moze
mislim
neki ne dozvoljavaju svadju tj ti krenes nesto penis oni nista a neki su mnogo gadni, al takvi gadni najcesce nisu u blizem krugu i mogu da budu u krugu da ih poshtujes blabla
s nekima je mozda ok kao u osnovnoj shkoli
nesto kao zlatokosa :roll:

Ne volim da se svadjam ali nekad se mora.
Bitan je nacin mada ja bas nisam uvek fin i oteram u qratz ako mi tako dodje a umem i da budem diplomata.
Bitno je u svadju obuhvatiti srz problema a ne ici na licnost i omalovazavati ali sve je to bla bla u zaru besa.

Ne volim da se svadjam ali nekad se mora.
Bitan je nacin mada ja bas nisam uvek fin i oteram u qratz ako mi tako dodje a umem i da budem diplomata.
Bitno je u svadji obuhvatiti srz problema a ne ici na licnost i omalovazavati ali sve je to bla bla u zaru besa.

Ja sam shvatila da je glupo svadjati se
al nekad izbije, to je ljudski...

ali ih izbegavam sto vise mogu

Moze se o svemu pricati i dogovarati, valjda

Odlazak u oblaku besa ili raspravom isterati svoje?
Kako se svadjati a da to ne bude da se zaćute obe strane?:think:
Kako se vi svadjate , jel uvek mora popustit neko ili terate svoje?:roll:
Jel volite kad ste ljuti razgovarat o tome ili to volite uradit tek kad se strasti smire a prašina slegne?:think:

ranije sam se raspravljala i po više sati dok ne isteram svoje, a što više odrastam, sve mi je više muka od raspravljanja jer postaju sve češća, pa se više trudim da popustim i prekinem bilo kakvu raspravu, pogotovo ako je uzrokovana nekim banalnim stvarima.

svađu i neprijatno ćutanje rešavam tako što popustim i pređem preko nekih stvari kako bih prekinula dalju raspravu.

ako se uživo raspravljam sa nekim kad sam ljuta onda se nekad ne suzdržim da prećutim ono što imam da kažem, a kad se rasprava odvija preko neta ili moba lakše mi je da se zaustavim pre nego što odgovorim i iskuliram svaku provokaciju.

To sam radio kao klinac, durio se danima ali odavno sam shvatio da to nije odmeravanje snaga vec glupi inat koji nicemu ne vodi, kad zacutim na duze vreme to je onda konacno.
Dok mi je stalo gledam da sto pre prevazidjem nesporazum.

Ne svadjam se jer ne znam da se svadjam.
Pitam se kako li bi moj zivot izgledao da sam jos kao mala naucila tehniku svadjanja:think:
Mozda bi imala vise nego sto imam sada?!

Pokušavam smireno, da iznadjem rešenje. Argumentovano. I tako sam uvek pokušavala. I uvek ću. Jer volim harmoniju. Sklad. Ponekad vidite, da naprosto, neko neće, ni "lepim", ni "ružnim". I mislim, da tu ništa ne pomaže. I da možeš izgubiti samo dragocenu energiju, vreme, i svoje zdravlje. Što ti lepše, drugi ljudi bezobraznije. Naravno, to ne može, a da normalnog čoveka, ne izvede iz takta. Iz ravnoteže. Naprosto, te iznervira, jer trud, ti je uzaludan. Umem kontruktivno, da se svadjam. Kada je neko toliko bezobrazan, da ne ume argumentovano, smireno i bez ponižavanja sagovornika, da reaguje i razgovara, tada se povlačim. Naprosto, "štedim" sebe. Što da tupim, i objašnjavam, kada neko neće da shvati, jer ko neće, nešto neće pa neće...taj neće i sa objašnjenjima, da se polomite, prostrete i sebe ogolite skroz an kroz u priči. To, tada prelazi u jedno svojevrsno "mučenje" jer kao da pričaš u vetar. Zidu. Zidu zida tog. Da. Umem da popustim. Da priznam, da grešim. Da stvarno to mislim. Nisam nesagrešiva, svemoguća, najpametnija. Nisam. Živ sam stvor. Umem da se izvinim, umem da želim popraviti sve. Da . Brzo me prodje ljutnja, ali kada me duboko, ali duboko povrede, zauvek ću to pamtim. Nikada neću povrediti, vratiti, ali ću negde zbog toga uvek patiti. Neke reči čuti. Neke izraze lica pamtiti. Neke tonove glasa "čuti". Da. Jer reč , kao i jezikić, kosti nema, ali kost lomi. Pa, Vi vidite.

Svađa je korisna delatnost u slučaju kad su druge mogućnosti iscrpljene. Ako ni posle svađe ne postignemo željene rezultate, treba da se pomirimo sa činjenicom da imamo posla sa budalom. Ako se svađamo sa bliskim osobama uvek zbog istih stravi, onda treba da shvatimo da se te stvari ne mogu promeniti i da su svađe neproduktivne. Takve svađe izbegavam, ignorišem, ćutim jer svaka bi moja reč bila sagovoriku povod za zadovoljenje potrebe za svađom.

Kako se svadjati a da se ne svadjate ?

Naucite asertivne tehnike.

Termin :asertivnost, psihologija.

I dozivite novi nivo "svadje" u kojem cete isterati svoje a druga strana ce biti zadovoljna. I jare i pare :mrgreen:

Odlazak u oblaku besa ili raspravom isterati svoje?

U trenucima kada vas stvarno iznervira teško je odoleti iskušenju da mu jednostavno okrenete leđa i izađete napolje dok se strasti ne smire.

Takva strategija zapravo nije uspešna.
Jedna nedavno sprovedena studija otkrila je da u vezi u kojoj se jedan partner redovno povlači prilikom svađe postoje veće šanse da dođe do razlaza.

Kako se svadjati a da to ne bude da se zaćute obe strane?:think:

Kako se vi svadjate , jel uvek mora popustit neko ili terate svoje?:roll:

Jel volite kad ste ljuti razgovarat o tome ili to volite uradit tek kad se strasti smire a prašina slegne?:think:

pozeljno je raspraviti i nisam za odlazak koji bi prekinuo tu raspravu...

nemam takvu zelju jer ne volim kad stvari ostanu nerazjashnjnene...

valjda ne dozvoliti da svadja preraste u puko vredjanje...

u bilo kojoj svadji neko mora popustiti (ako ne i oboje) ukoliko se ne zeli trajan prekid veze, kontakta ili chega god...

i kada sam ljuta zelim da razgovaram o onom shto je pokrenulo moju ljutnju, jer znam da je to najbrzi i najbolji nachin da se iste reshim...

Back